×
بین الملل
شناسه خبر : 224402
تاریخ انتشار : شنبه 1404/02/27 ساعت 16:38
کلیدهای بازگشت در خیابان‌های لندن؛ اعتراض علیه 77 سال اشغال

کلیدهای بازگشت در خیابان‌های لندن؛ اعتراض علیه 77 سال اشغال

هزاران معترض در لندن با گرامیداشت سالگرد نکبت فلسطین، دولت بریتانیا را به همدستی در نسل‌کشی غزه متهم کردند؛ راهپیمایانی که با پرچم‌ها، کلیدهای نمادین و فریادهای اعتراضی خواستار پایان حمایت تسلیحاتی لندن از اسرائیل شدند.

نورنیوز-گروه بین الملل: هزاران شهروند انگلیسی روز شنبه هم‌زمان با هفتادوهفتمین سالگرد نکبت فلسطین، با حضور در خیابان‌های مرکزی لندن ضمن گرامیداشت این روز تاریخی، دولت بریتانیا را به دلیل حمایت نظامی و سیاسی از رژیم صهیونیستی شریک جنایات جاری در نوار غزه خواندند.

این تظاهرات که به دعوت مجمع فلسطینیان در بریتانیا و با حمایت گروه‌هایی چون «کارزار همبستگی با فلسطین»، «دوستان الاقصی» و «انجمن مسلمانان بریتانیا» برگزار شد، از میدان ویکتوریا آغاز شد و تا خیابان وایتهال، محل استقرار دفتر نخست‌وزیر و چند وزارتخانه ادامه یافت.

معترضان با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین، پلاکاردهایی با شعارهایی همچون «نسل‌کشی را متوقف کنید»، «نه به اشغال» و «توقف فروش سلاح به اسرائیل» به خیابان‌ها آمدند. کودکان و نوجوانانی که کلیدهای بزرگ نمادین در دست داشتند، در صف اول راهپیمایی حرکت کردند. این کلیدها نماد حق بازگشت آوارگان فلسطینی هستند که پس از ۷۷ سال همچنان یکی از اصلی‌ترین مطالبات ملت فلسطین به شمار می‌رود.

بن جمال، مدیر کارزار همبستگی با فلسطین، در گفت‌وگویی تصریح کرد: «ما امروز به خیابان آمده‌ایم تا فاجعه نکبت را یادآوری کنیم، نه به‌عنوان گذشته‌ای فراموش‌شده، بلکه به‌عنوان فاجعه‌ای زنده که امروز در غزه در حال وقوع است.» او افزود: «دولت بریتانیا با ادامه حمایت از اسرائیل، ازجمله از طریق فروش تسلیحات، عملاً در جنایت‌های جاری سهیم است.»

جمال با اشاره به نقش تاریخی انگلیس در شکل‌گیری رژیم صهیونیستی و تداوم اشغال فلسطین، گفت: «این تجمع تنها یک اعتراض نیست، بلکه فراخوانی برای پایان دادن به همدستی با جنایت است. مردم بریتانیا امروز در کنار مردم فلسطین ایستاده‌اند.»

در جریان این تظاهرات، بیانیه‌هایی از سوی گروه‌های مدنی منتشر شد که خواستار توقف فوری حمایت‌های تسلیحاتی لندن از تل‌آویو شدند. همچنین اعلام شد که این اقدامات به نوعی مشروعیت‌بخشی به سیاست‌های نژادپرستانه رژیم اسرائیل محسوب می‌شود.

سالگرد نکبت به واقعه ۱۵ مه ۱۹۴۸ بازمی‌گردد؛ زمانی که صدها هزار فلسطینی از خانه‌های خود رانده شدند و بیش از ۵۰۰ روستا تخریب شد. این رخداد، آغاز دوره‌ای از آوارگی، اشغال و تبعیض سیستماتیک علیه فلسطینیان بود که تا امروز ادامه دارد.

در جنگ اخیر که از مهرماه ۱۴۰۲ آغاز شده، آمار قربانیان فلسطینی به بیش از ۵۲ هزار نفر رسیده است. نهادهای حقوق بشری بارها درباره نسل‌کشی در غزه هشدار داده‌اند، اما دولت لندن علیرغم انتقادات، نه‌تنها از حمایت اسرائیل عقب‌نشینی نکرده، بلکه فروش تسلیحات به تل‌آویو را نیز متوقف نکرده است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
احتمال طوفان گرد و خاک در تهران
واکنش فیفا به احتمال لغو جام جهانی در مکزیک
جنگ نزدیک است؟ سخنرانی ترامپ و شکست راهبرد لبه پرتگاه در برابر ایران
مهلت پرداخت اجاره بهای خوابگاه‌های دانشجویی اعلام شد
نرخ تورم در بهمن ماه 1404 معادل 46.3 درصد شد
استعفای مدیر موزه لوور پس از سرقت 102 میلیون دلاری جواهرات
توافق استقلال با دو مربی ترکیه‌ای
آیا منیزیم واقعا بی‌خوابی را درمان می‌کند؟
زلزله 5.4 ریشتری در مرز افغانستان و تاجیکستان
5 فیلم برای اکران در نوروز 1405 مشخص شدند
پکن: دخالت در امور داخلی ایران را نمی‌پذیریم
سقف قیمت بلیت سینما در سال آینده اعلام شد
گزارش تصویری | حیاط دولت چهارشنبه 6 اسفند 1404
اعتراف عامل جنایت قتل مادر و دختر تهرانی بعد از 8 ماه
انتقاد شدید ستاره هالیوود از ترامپ
نماینده سابق مجلس افغانستان در کرج ترور شد
مصاف تیم ملی فوتبال ایران و نیجریه در اردن
مصرف مرغ 20 درصد کم شد
قیمت گوشت قرمز امروز 6 اسفند 1404 + جدول
رئیس قوه قضاییه به استان البرز سفر کرد
کمبود کدام غذا به حافظه سالمندان آسیب می‌زند؟
تصمیم انضباطی سرمربی پرسپولیس علیه دو بازیکن تیم
جزئیات رسمی خرید میوه با کالابرگ؛ چه اقلامی مشمول شدند؟
آغاز بررسی بودجه 1405 در شورای نگهبان
عراقچی عصر امروز به ژنو می‌رود
وضعیت آب شرب تهران نگران‌کننده شد
انفجارهای کنترل‌شده برای تکمیل بزرگراه شمالی کرج
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون EPT دانشگاه آزاد 1404
ارز 28500 تومانی برای دارو تثبیت شد
تیم کشتی فرنگی ایران عازم تیرانا شد؛ سنگین‌وزن ایران مصدوم است
18 تکواندوکار در اردوی تیم ملی زنان
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 6 اسفند 1404+ فتح قله 200 میلیون تومانی
آخرین وضعیت تعرفه‌های پزشکی 1405
8 نکته کلیدی از سخنرانی سالانه ترامپ؛ از تهدید موشکی ایران تا مدال افتخار به نظامیان
خطابه‌ جنگ؟!
شاخص بورس و فرابورس صعودی شد؛ تقاضا در بازار سهام افزایش یافت
جزئیات شرط جدید بانک مرکزی برای وام‌های بالای 10 میلیارد تومان
قیمت جهانی طلا امروز 6 اسفند 1404
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 6 اسفند 1404+ جدول
راهنمای تغذیه سالم برای سحر و افطار
پرفسور عبدالمجید ارفعی استاد زبان‌های باستانی درگذشت
وزیر علوم شرط حضوری بودن دانشگاه ها را اعلام کرد
وزیر جهاد کشاورزی: میوه شب عید 3 برابر سال گذشته تامین شد
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 6 اسفند 1404 / سکه 50 سوتی از یک میلیون تومان عبور کرد
ثبت‌نام سفرهای نوروزی عتبات عالیات آغاز شد
پشت پرده سفر السیسی به عربستان
10 پیش‌بینی درباره حملات احتمالی آمریکا به ایران
مدیر کمپ تیم ملی ایران: با سیاست کاری نداریم
حمله با سلاح سرد در واشنگتن 4 کشته بر جای گذاشت
تکالیف اجباری نوروزی ممنوع شد