×
سیاسی
شناسه خبر : 224347
تاریخ انتشار : شنبه 1404/02/27 ساعت 09:13

فاطمه مهاجرانی

تصویب مشروط؛ گامی به‌سوی تعامل عقلانی

پس از مدت‌ها بحث، بررسی و وقفه‌های طولانی، مجمع تشخیص مصلحت نظام در تصمیمی مهم و راهبردی به تصویب مشروط لایحه پالرمو رأی داد. این لایحه که قریب به یک دهه در مسیرهای قانونی کشور مورد مناقشه و تعلیق قرار گرفته بود، سرانجام با در نظر گرفتن شرایط و ملاحظات ملی، امنیتی و راهبردی، به مرحله‌ای رسید که زمینه را برای اجرای تدریجی و مشروط فراهم می‌کند.

نوذنیوز-گروه سیاسی: دولت از این تصمیم استقبال می‌کند و بر این باور است که تصویب این لایحه، فارغ از نگاه‌های جناحی یا سیاسی، باید در تراز منافع ملی و ملاحظات راهبردی ارزیابی شود. تصویب مشروط این سند بین‌المللی، به‌درستی نشان داد جمهوری اسلامی ایران همزمان با حفظ استقلال، اصول و ارزش‌های حاکمیتی خود، قادر است با جهان پیرامونی تعامل حقوقی، عقلانی و عزتمندانه برقرار کند.

کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، به‌عنوان دو سند پایه‌ای در ساختار گروه ویژه اقدام مالی موسوم به (FATF)، چهارچوب‌های مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی، تأمین مالی تروریسم و جریان‌های غیرقانونی مالی را مشخص می‌کنند. ایران به‌عنوان کشوری دارای مرزهای گسترده، اقتصاد پیچیده و ظرفیت‌های فراوان منطقه‌ای، نمی‌تواند از این قواعد جهانی غفلت کند. بویژه در شرایطی که کشور با آثار و تبعات تحریم‌های یک‌جانبه، قطع ارتباطات مالی رسمی و هزینه‌های مبادلاتی سنگین مواجه است، پیوستن هوشمندانه، هدفمند، دقیق و ضابطه‌مند به این سازوکارها می‌تواند بخشی از موانع ساختاری تعاملات اقتصادی را برطرف کند.

بر کسی پوشیده نیست که تأخیر در تصویب این لوایح طی سال‌های گذشته، آثار و هزینه‌هایی برای کشور در پی داشته است؛ از محدودیت‌های گسترده در مبادلات بانکی و مالی گرفته تا کاهش شفافیت در نقل و انتقال سرمایه و موانع در مسیر جذب سرمایه‌گذاری خارجی. اکنون با تصویب یکی از این دو سند مهم، فرصتی مغتنم فراهم شد تا با حفظ اصول، شرایطی برای ترمیم جایگاه ایران در نظام اقتصادی بین‌المللی فراهم شود.

لذا پیوستن به کنوانسیون‌های بین‌المللی چون پالرمو، نشان‌دهنده اتخاذ رویکردی عقلانی، ایجابی و مسئولانه در حکمرانی اقتصادی است. پذیرش این کنوانسیون‌ها، ابزارهایی برای مقابله با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و جرایم سازمان‌یافته به کشور می‌دهد و در عین حال، زمینه را برای شفافیت بیشتر، افزایش اعتماد عمومی و ارتقای سلامت مالی در دستگاه‌ها فراهم می‌کند.  تصویب این لایحه نه پایان مسیر، بلکه آغازی برای حرکت نظام‌مند به سمت شفاف‌سازی، قانون‌مداری و کاهش هزینه‌های مبادله‌ای کشور است.

مسیر پیش رو نیازمند هم‌صدایی، آرامش سیاسی و پرهیز از شائبه‌افکنی‌های بی‌مبنا است. اکنون که نظام جمهوری اسلامی با اجماع نهادهای تصمیم‌گیر، گامی در جهت تسهیل مبادلات اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و بازسازی اعتماد بین‌المللی برداشته است،

انتظار می‌رود همه دستگاه‌ها، جریان‌های رسانه‌ای و نخبگان سیاسی این مسیر را به دیده فرصت بنگرند، نه تهدید.  این مصوبه نمونه‌ای موفق از وفاق ملی و هم‌افزایی نهادی در حل‌وفصل موضوعات پیچیده و حاکمیتی است. گفت‌وگوی مسئولانه میان قوا و نهادهای ذی‌ربط، مسیر تصمیم‌گیری در موضوعی پیچیده و حساس را هموار کرد و نشان داد که نظام جمهوری اسلامی ظرفیت حل‌وفصل اختلاف‌نظرهای تخصصی را در چهارچوب عقلانیت و قانون دارد.

بار دیگر از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام برای دقت نظر، آینده‌نگری و همراهی در این تصمیم تشکر می‌کنم. این تصمیم مشروط، نشان‌دهنده دو راهبرد و اصل مهم جمهوری اسلامی ایران در تعامل با جهان است: تعامل هوشمندانه، همراه با صیانت از اصول و اقتدار قانونی.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رسوایی یک مقام سابق تل‌آویو در آلمان
80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند
کشور در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
کدام اشغال؟ کدام صلح؟
ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد
نایب قهرمانی ووشو ایران با 10 مدال رنگارنگ
واریز مرحله دوم وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری
ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر و سلیمانی تا پایان سال پرتاب می‌شوند
900 نفر از حامیان فلسطین در لندن بازداشت شدند
لاپید: نتانیاهو به جای مذاکره، تخریب برج‌های غزه را انتخاب کرده است
رشد چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر و افزایش هزینه‌های زندگی در آمریکا
اسپانیا (6) - ترکیه (0) / صدرنشینی با جشنواره ای از گل + جدول گروه E
ترامپ طرحی برای میانجی‌گری بین حماس و رژیم صهیونیستی ارائه کرد
پزشکیان: توصیه‌های رهبری نصب العین مسئولان است
نجات بیماران در آتش‌سوزی بیمارستان لقمان حکیم
نورنما | درس عبرتی که قوی مادر به مرغ دریایی مزاحم داد
دولت رویکردی همسو با رهنمودهای مقام معظم رهبری در پیش گرفته است
تبعات اقتصادی مکانیزم ماشه را بزرگ نمایی نکنیم + فیلم
توسعه روابط راهبردی ایران و عراق کلید ثبات منطقه است
نشانه‌ای دال بر از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود ندارد
سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد
گزارش تصویری| دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب
حمله پهپادی ارتش یمن به چندین هدف در جنوب اسرائیل
پزشکیان: گزارش ها حاکی از آغاز دوره خشکسالی در منطقه ما است
کاپادزه: در فینال کافا با چند غایب مهم روبه‌رو هستیم
16 شهریور شش‌تایی‌ترین روز سال برای پرسپولیس
قدردانی ویژه رهبر انقلاب از رئیس‌جمهور و دولت؛ معیشت مردم اولویت اصلی کشور است
جنایت حمله به مدرسه فارابی زیر نگاه منفعل جامعه بین‌الملل انجام شد
ایران و بازار 400 میلیارد دلاری انیمیشن
استقلال تهران رکورد گران‌ترین تیم لیگ برتر ایران را شکست
کاهش چشمگیر 25 درصدی ذخایر آبی سدهای کشور
انتقال نشست مجمع عمومی سازمان ملل از نیویورک به ژنو
زمان افتتاحیه سی و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی اعلام شد
قربانی اسیدپاشی ضارب خود را بخشید
هشدار گروسی برای جهانی با 20 تا 25 کشور صاحب سلاح‌های اتمی
انتقاد قلعه‌نویی از برنامه‌ریزی کافا؛ نخواستیم لیگ را تعطیل کنیم
بیش از 1.1 میلیون تن کود یارانه‌ای در پنج ماه اخیر توزیع شد
زمان و مکان 3 مسابقه مهم هفته سوم لیگ برتر اعلام شد
رونمایی از جام قهرمانی کافا در تاشکند
فریبکاری آمریکا در ماجرای مذاکره بار دیگر عیان شد
بازیکنان سرباز، برای حضور در همه تیم‌ها آزاد هستند
اعتراض هزاران آمریکایی در واشنگتن علیه حضور گارد ملی + فیلم
نتانیاهو: گسترش عملیات نظامی در ورودی‌ها و داخل شهر غزه ادامه دارد
نایب قهرمانی کاراته ایران با 22 مدال رنگارنگ
مدارس حضوری و تمام‌وقت، مانند گذشته، فعالیت خواهند داشت
تأسیسات هسته‌ای ایران خط قرمز است؛ نباید ساده‌انگارانه برخورد کرد
به رسمیت شناختن کشور فلسطین «عواقب ویرانگری» به همراه دارد
عراقچی به بریتانیا، فرانسه و آلمان هشدار داد: مسیرتان را اصلاح کنید
900 نفر از زندان اوین بعد از حمله صهیونیست‌ها آزاد شدند
X
آگهی تبلیغاتی