×
سیاسی
شناسه خبر : 224347
تاریخ انتشار : شنبه 1404/02/27 ساعت 09:13
تصویب مشروط؛ گامی به‌سوی تعامل عقلانی

فاطمه مهاجرانی

تصویب مشروط؛ گامی به‌سوی تعامل عقلانی

پس از مدت‌ها بحث، بررسی و وقفه‌های طولانی، مجمع تشخیص مصلحت نظام در تصمیمی مهم و راهبردی به تصویب مشروط لایحه پالرمو رأی داد. این لایحه که قریب به یک دهه در مسیرهای قانونی کشور مورد مناقشه و تعلیق قرار گرفته بود، سرانجام با در نظر گرفتن شرایط و ملاحظات ملی، امنیتی و راهبردی، به مرحله‌ای رسید که زمینه را برای اجرای تدریجی و مشروط فراهم می‌کند.

نوذنیوز-گروه سیاسی: دولت از این تصمیم استقبال می‌کند و بر این باور است که تصویب این لایحه، فارغ از نگاه‌های جناحی یا سیاسی، باید در تراز منافع ملی و ملاحظات راهبردی ارزیابی شود. تصویب مشروط این سند بین‌المللی، به‌درستی نشان داد جمهوری اسلامی ایران همزمان با حفظ استقلال، اصول و ارزش‌های حاکمیتی خود، قادر است با جهان پیرامونی تعامل حقوقی، عقلانی و عزتمندانه برقرار کند.

کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، به‌عنوان دو سند پایه‌ای در ساختار گروه ویژه اقدام مالی موسوم به (FATF)، چهارچوب‌های مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی، تأمین مالی تروریسم و جریان‌های غیرقانونی مالی را مشخص می‌کنند. ایران به‌عنوان کشوری دارای مرزهای گسترده، اقتصاد پیچیده و ظرفیت‌های فراوان منطقه‌ای، نمی‌تواند از این قواعد جهانی غفلت کند. بویژه در شرایطی که کشور با آثار و تبعات تحریم‌های یک‌جانبه، قطع ارتباطات مالی رسمی و هزینه‌های مبادلاتی سنگین مواجه است، پیوستن هوشمندانه، هدفمند، دقیق و ضابطه‌مند به این سازوکارها می‌تواند بخشی از موانع ساختاری تعاملات اقتصادی را برطرف کند.

بر کسی پوشیده نیست که تأخیر در تصویب این لوایح طی سال‌های گذشته، آثار و هزینه‌هایی برای کشور در پی داشته است؛ از محدودیت‌های گسترده در مبادلات بانکی و مالی گرفته تا کاهش شفافیت در نقل و انتقال سرمایه و موانع در مسیر جذب سرمایه‌گذاری خارجی. اکنون با تصویب یکی از این دو سند مهم، فرصتی مغتنم فراهم شد تا با حفظ اصول، شرایطی برای ترمیم جایگاه ایران در نظام اقتصادی بین‌المللی فراهم شود.

لذا پیوستن به کنوانسیون‌های بین‌المللی چون پالرمو، نشان‌دهنده اتخاذ رویکردی عقلانی، ایجابی و مسئولانه در حکمرانی اقتصادی است. پذیرش این کنوانسیون‌ها، ابزارهایی برای مقابله با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و جرایم سازمان‌یافته به کشور می‌دهد و در عین حال، زمینه را برای شفافیت بیشتر، افزایش اعتماد عمومی و ارتقای سلامت مالی در دستگاه‌ها فراهم می‌کند.  تصویب این لایحه نه پایان مسیر، بلکه آغازی برای حرکت نظام‌مند به سمت شفاف‌سازی، قانون‌مداری و کاهش هزینه‌های مبادله‌ای کشور است.

مسیر پیش رو نیازمند هم‌صدایی، آرامش سیاسی و پرهیز از شائبه‌افکنی‌های بی‌مبنا است. اکنون که نظام جمهوری اسلامی با اجماع نهادهای تصمیم‌گیر، گامی در جهت تسهیل مبادلات اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و بازسازی اعتماد بین‌المللی برداشته است،

انتظار می‌رود همه دستگاه‌ها، جریان‌های رسانه‌ای و نخبگان سیاسی این مسیر را به دیده فرصت بنگرند، نه تهدید.  این مصوبه نمونه‌ای موفق از وفاق ملی و هم‌افزایی نهادی در حل‌وفصل موضوعات پیچیده و حاکمیتی است. گفت‌وگوی مسئولانه میان قوا و نهادهای ذی‌ربط، مسیر تصمیم‌گیری در موضوعی پیچیده و حساس را هموار کرد و نشان داد که نظام جمهوری اسلامی ظرفیت حل‌وفصل اختلاف‌نظرهای تخصصی را در چهارچوب عقلانیت و قانون دارد.

بار دیگر از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام برای دقت نظر، آینده‌نگری و همراهی در این تصمیم تشکر می‌کنم. این تصمیم مشروط، نشان‌دهنده دو راهبرد و اصل مهم جمهوری اسلامی ایران در تعامل با جهان است: تعامل هوشمندانه، همراه با صیانت از اصول و اقتدار قانونی.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال مادرید - اتلتیکو مادرید | رئال به دنبال تثبیت صدرنشینی در شهرآورد مادرید
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
X
آگهی تبلیغاتی