×
سیاسی
شناسه خبر : 224347
تاریخ انتشار : شنبه 1404/02/27 ساعت 09:13
تصویب مشروط؛ گامی به‌سوی تعامل عقلانی

فاطمه مهاجرانی

تصویب مشروط؛ گامی به‌سوی تعامل عقلانی

پس از مدت‌ها بحث، بررسی و وقفه‌های طولانی، مجمع تشخیص مصلحت نظام در تصمیمی مهم و راهبردی به تصویب مشروط لایحه پالرمو رأی داد. این لایحه که قریب به یک دهه در مسیرهای قانونی کشور مورد مناقشه و تعلیق قرار گرفته بود، سرانجام با در نظر گرفتن شرایط و ملاحظات ملی، امنیتی و راهبردی، به مرحله‌ای رسید که زمینه را برای اجرای تدریجی و مشروط فراهم می‌کند.

نوذنیوز-گروه سیاسی: دولت از این تصمیم استقبال می‌کند و بر این باور است که تصویب این لایحه، فارغ از نگاه‌های جناحی یا سیاسی، باید در تراز منافع ملی و ملاحظات راهبردی ارزیابی شود. تصویب مشروط این سند بین‌المللی، به‌درستی نشان داد جمهوری اسلامی ایران همزمان با حفظ استقلال، اصول و ارزش‌های حاکمیتی خود، قادر است با جهان پیرامونی تعامل حقوقی، عقلانی و عزتمندانه برقرار کند.

کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، به‌عنوان دو سند پایه‌ای در ساختار گروه ویژه اقدام مالی موسوم به (FATF)، چهارچوب‌های مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی، تأمین مالی تروریسم و جریان‌های غیرقانونی مالی را مشخص می‌کنند. ایران به‌عنوان کشوری دارای مرزهای گسترده، اقتصاد پیچیده و ظرفیت‌های فراوان منطقه‌ای، نمی‌تواند از این قواعد جهانی غفلت کند. بویژه در شرایطی که کشور با آثار و تبعات تحریم‌های یک‌جانبه، قطع ارتباطات مالی رسمی و هزینه‌های مبادلاتی سنگین مواجه است، پیوستن هوشمندانه، هدفمند، دقیق و ضابطه‌مند به این سازوکارها می‌تواند بخشی از موانع ساختاری تعاملات اقتصادی را برطرف کند.

بر کسی پوشیده نیست که تأخیر در تصویب این لوایح طی سال‌های گذشته، آثار و هزینه‌هایی برای کشور در پی داشته است؛ از محدودیت‌های گسترده در مبادلات بانکی و مالی گرفته تا کاهش شفافیت در نقل و انتقال سرمایه و موانع در مسیر جذب سرمایه‌گذاری خارجی. اکنون با تصویب یکی از این دو سند مهم، فرصتی مغتنم فراهم شد تا با حفظ اصول، شرایطی برای ترمیم جایگاه ایران در نظام اقتصادی بین‌المللی فراهم شود.

لذا پیوستن به کنوانسیون‌های بین‌المللی چون پالرمو، نشان‌دهنده اتخاذ رویکردی عقلانی، ایجابی و مسئولانه در حکمرانی اقتصادی است. پذیرش این کنوانسیون‌ها، ابزارهایی برای مقابله با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و جرایم سازمان‌یافته به کشور می‌دهد و در عین حال، زمینه را برای شفافیت بیشتر، افزایش اعتماد عمومی و ارتقای سلامت مالی در دستگاه‌ها فراهم می‌کند.  تصویب این لایحه نه پایان مسیر، بلکه آغازی برای حرکت نظام‌مند به سمت شفاف‌سازی، قانون‌مداری و کاهش هزینه‌های مبادله‌ای کشور است.

مسیر پیش رو نیازمند هم‌صدایی، آرامش سیاسی و پرهیز از شائبه‌افکنی‌های بی‌مبنا است. اکنون که نظام جمهوری اسلامی با اجماع نهادهای تصمیم‌گیر، گامی در جهت تسهیل مبادلات اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و بازسازی اعتماد بین‌المللی برداشته است،

انتظار می‌رود همه دستگاه‌ها، جریان‌های رسانه‌ای و نخبگان سیاسی این مسیر را به دیده فرصت بنگرند، نه تهدید.  این مصوبه نمونه‌ای موفق از وفاق ملی و هم‌افزایی نهادی در حل‌وفصل موضوعات پیچیده و حاکمیتی است. گفت‌وگوی مسئولانه میان قوا و نهادهای ذی‌ربط، مسیر تصمیم‌گیری در موضوعی پیچیده و حساس را هموار کرد و نشان داد که نظام جمهوری اسلامی ظرفیت حل‌وفصل اختلاف‌نظرهای تخصصی را در چهارچوب عقلانیت و قانون دارد.

بار دیگر از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام برای دقت نظر، آینده‌نگری و همراهی در این تصمیم تشکر می‌کنم. این تصمیم مشروط، نشان‌دهنده دو راهبرد و اصل مهم جمهوری اسلامی ایران در تعامل با جهان است: تعامل هوشمندانه، همراه با صیانت از اصول و اقتدار قانونی.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
X
آگهی تبلیغاتی