×
اقتصادی
شناسه خبر : 224163
تاریخ انتشار :

شگفتی دیگر در نظام بانکی؛ 1000 همت وام اجاره روی میز بانک‌ها خاک می‌خورد!

با تصویب قانون جدید ساماندهی بازار مسکن، موجران به بستن قراردادهای دو و سه‌ساله تشویق می‌شوند. این قانون با اعطای معافیت‌های مالیاتی و الزام ثبت قراردادها، گامی مثبت برای حمایت از مستأجران و کنترل بازار اجاره برداشته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: ابراهیم نجفی، دبیر کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر، با اشاره به تدابیر جدید قانون‌گذار برای ساماندهی بازار اجاره مسکن، گفت: موجرانی که قرارداد دو‌ساله امضا کنند از ۷۰ درصد و در صورت بستن قرارداد سه‌ساله از ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند. این اقدام با هدف ایجاد ثبات در بازار و کاهش فشار بر مستأجران صورت گرفته است.

وی همچنین از اختصاص تسهیلات قرض‌الحسنه ۴۰۰ میلیون تومانی برای خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی خبر داد و افزود: برای سایر مستأجران نیز وام مرابحه ۲۷۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۲۳ درصد تصویب شده است. اما به گفته نجفی، همکاری بانک‌ها در اجرای این مصوبات کافی نبوده و برخی از آن‌ها در انجام تعهدات خود کوتاهی کرده‌اند.

نجفی درباره اجرای قانون ثبت اطلاعات ملکی در سامانه ملی املاک و اسکان نیز گفت: بر اساس قانون، تمامی مالکان موظف به ثبت اطلاعات ملکی خود هستند. دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها نیز باید خدمات خود را بر اساس استعلام از این سامانه ارائه دهند. عدم ثبت اطلاعات می‌تواند منجر به قطع خدمات و اعمال جریمه شود.

وی افزود: در صورتی که قرارداد اجاره در سامانه رسمی ثبت نشود و شکایتی علیه موجر مطرح شود، ۵۰ درصد مبلغ اجاره مشمول جریمه شده و موجر از مزایای قانونی نیز محروم می‌شود. همچنین در شهرهایی که نرخ تورم سالیانه بالای ۳۰ درصد است، دریافت مبالغ بالاتر از نرخ مصوب شورای مسکن از سوی موجران و مشاوران املاک، موجب جریمه خواهد شد.

دبیر کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر نقش نظارتی مجلس گفت: جلسات هفتگی میان کمیسیون عمران، دیوان محاسبات، بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی در حال برگزاری است. بر اساس گزارش دیوان محاسبات و بانک مرکزی، از مجموع ۱۴۰۰ همت تسهیلات تکلیفی بانک‌ها، تنها ۴۰۰ همت اجرا شده و ۱۰۰۰ همت همچنان بلاتکلیف است.

وی تصریح کرد: بانک‌هایی مانند اقتصاد نوین، صادرات و رفاه تعهدات خود را اجرا نکرده‌اند. برای نمونه، بانک اقتصاد نوین از ۵۱ همت تعهدش، تنها یک همت معادل دو درصد را پرداخت کرده است. مجلس طبق ماده ۲۰۴ قانون، ترک فعل این بانک‌ها را پیگیری کرده و پرونده به کمیسیون‌های اقتصادی و عمران ارجاع شده است.

نجفی در پایان با اشاره به تجارب جهانی گفت: در بسیاری از کشورها قراردادهای اجاره یک‌ساله نیست و معمولاً سه‌ساله است. با وجود مخالفت شورای نگهبان با الزام شرعی به اجاره بلندمدت، قانون با طراحی مشوق‌های هدفمند، مسیر را برای گسترش اجاره‌های پایدار و قانونی هموار کرده است.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پایان بازی: اینتر(2)-لاتزیو(2)؛ نیش عمیق پدرو بر پیکره افعی ها! + فیلم گل ها و جدول
ناپولی(0) - پارما(0)/ اینتر هدیه ناپولی را بازنکرده پس فرستاد!
میلان(1)-رم(3)؛ رم، میلان را درهم کوبید + فیلم گل
بایدن سرطان گرفت!
کاپیتان پنالتی را از دست داد و به بیمارستان رفت!+ فیلم
گروسی: شکست دیپلماسی با ایران عواقب جدی دارد
بارسلونا(2) - ویارئال(3)/ بارسا باخت اما جام را بالا برد + فیلم گل ها و جشن قهرمانی
پلوتو از نمای نزدیک: ویدیوی شگفت‌انگیز ناسا منتشر شد+ فیلم
رئال مادرید(2)-سویا(0)؛ رئال مچ سویا را خواباند+ فیلم گل ها
واکنش قاطع عراقچی به زیاده خواهی ویتکاف؛ ادامه مذاکرات و اما و اگرهای پیش رو
گزارش تصویری | طنین حمایت جهانی از فلسطین در هفتاد و هفتمین سالگرد روز نکبت
بازار داغ نقل‌وانتقالات| رضا شکاری پیراهن قرمز پوشید؟
طالب ریکانی پیکان را به لیگ برتر برد!+ نتایج و جدول نهایی لیگ آزادگان
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 28 اردیبهشت 1404
زمان جلسه بعدی حراج شمش طلا مشخص شد
چرا رسانه های صهیونیستی از پایگاه‌های زیرزمینی ایران شگفت زده شدند؟
سیل در دل زمین حاصلخیز + فیلم
هشدار باد شدید و گرد و غبار در تهران
شکاری؛ شکار سرخ ها شد!
نبرد گلادیاتورها برای تصاحب کفش طلای اروپا ! + جدول گلزنان
عراقچی تاکید کرد: غنی‌سازی در ایران ادامه خواهد داشت
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (35)«ایرانشهر»
لیگ قهرمانان آسیا و قهرمانی تیمی از خلیج فارس
آمریکا باز هم زیر قولش زد!
ستاره آبی در آسمان استقلال طلوع نکرد!
سرمربی تیم امید به‌زودی معرفی می‌شود؛ پایان انتظار نزدیک است
وزارت راه از نماینده مجلس شکایت می کند؟
چطور پیامک‌های تبلیغاتی را برای همیشه متوقف کنیم؟
آمریکا؛ به ایران طرح داده ایم/عراقچی؛ طرحی دریافت نکردیم!
طبیعت سمنان می‌درخشد؛ شکوفایی شقایق‌ها در دشت میامی + فیلم
پادکست | ویژه برنامه روز بزرگداشت خیام نیشابوری
احتیاط دیپلماتیک ایران در مواجهه با طرح‌های هسته‌ای نوظهور
پایان قدرت‌نمایی مسلحانه؛ پلیس ملارد اوباش را زمین‌گیر کرد + فیلم
خداحافظی با احترام؛ پایان آرام مأموریت دقیقی در خیبر
رد قاطع شایعات درباره دالان زنگزور؛ تاکید ایروان بر ثبات و همکاری
نورنما | دزدی کله پاچه با روش موبایل قاپی!
نمایشگاه آخرین دستاوردهای دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی افتتاح شد
مهدی کروبی پس از بستری کوتاه‌مدت از بیمارستان ترخیص شد
هشدار وزش باد شدید در تهران از دوشنبه تا پنجشنبه
صعود تاریخی پدیده ایرانی به جمع 64 بازیکن برتر جهان
هشدار آبی در راه است:سدها تشنه‌اند!
نخستین پرواز مستقیم سعودی به تهران؛ آغاز فصل تازه همکاری‌ها
هری کین، آقای گل دومین فصل پیاپی بوندسلیگا شد؛ 26 گل در 31 بازی
غزه محک غیرت عربی و اسلامی
امنیتِ فروشی؛ وقتی واشنگتن قبض می‌نویسد
لحظه بالا بردن جام قهرمانی لیگ یک فرانسه توسط کاپیتان مارکینیوش
اختلال در ورود به سایت سازمان تامین اجتماعی رفع شد/علت اختلال چه بود؟
پوستر جالب اتحاد کلبا برای هتریک مهدی قائدی + عکس
شهادت «زکریا السنوار» برادر یحیی السنوار در غزه
اژه‌ای خطاب به ترامپ: تو که حامی جنایات هستی، حرف از صلح می‌زنی؟
X
آگهی تبلیغاتی