×
سیاسی
شناسه خبر : 224060
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/24 ساعت 14:46
روایت مشترک تهران ـ مسکو؛ محور جدید همکاری‌های رسانه‌ای

روایت مشترک تهران ـ مسکو؛ محور جدید همکاری‌های رسانه‌ای

در نشست کارگروه همکاری‌های رسانه‌ای ایران و روسیه که با حضور مقامات و مدیران رسانه‌ای دو کشور در مسکو برگزار شد، بر گسترش تعاملات رسانه‌ای، مبارزه با اخبار جعلی، تولید آثار مشترک و تقویت زبان‌آموزی متقابل برای افزایش شناخت ملت‌ها تأکید شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: نشست کمیته رسانه‌ای ایران و روسیه با حضور محمدرضا نوروزپور، معاون رسانه‌ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و خانم چرک‌سوا، معاون وزیر ارتباطات و رسانه‌های جمعی روسیه، در محل مجموعه رسانه‌ای «روسیه امروز» عصر روز سه شنبه برگزار شد. این نشست با هدف هم‌افزایی راهبردی رسانه‌های دو کشور، به مباحث محوری چون تبادل روایت‌های صحیح، تولیدات مشترک فرهنگی و تسهیل همکاری‌های رسانه‌ای اختصاص داشت.

در این نشست، محمدرضا نوروزپور با اشاره به شناخت تاریخی ملت ایران از روسیه از دریچه ادبیات کلاسیک، خواستار شکل‌گیری پیوندهای واقعی رسانه‌ای برای معرفی تصویر درست روسیه امروز به مردم ایران شد. او تأکید کرد که اخبار جعلی، بنیان‌های اخلاق رسانه‌ای را تهدید کرده و رسانه‌های ایران و روسیه باید در مقابله با این پدیده، همکاری نزدیکی داشته باشند.

تقویت آموزش زبان و تسهیل روادید رسانه‌ای

معاون امور رسانه‌ای ایران، آموزش زبان‌های فارسی و روسی در دو کشور را بستر تعامل عمیق‌تر فرهنگی و رسانه‌ای دانست و آن را کلید تقویت ارتباطات مردمی عنوان کرد. او همچنین تسهیل روند صدور روادید برای روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای دو کشور را از دیگر اولویت‌های همکاری خواند.

نوروزپور پیشنهادهایی چون تولید مستند و مجموعه‌های تلویزیونی مشترک، همکاری در حوزه نشر کتاب، ترجمه آثار ادبی و تخصصی، توسعه بازی‌های رایانه‌ای و هوش مصنوعی را نیز مطرح کرد. برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت برای روزنامه‌نگاران ایرانی و روسی از دیگر طرح‌هایی بود که در این نشست ارائه شد.

نگاه راهبردی روسیه به همکاری رسانه‌ای

خانم چرک‌سوا، معاون وزیر ارتباطات و رسانه‌های جمعی روسیه نیز با اشاره به امضای معاهده جامع همکاری راهبردی میان ایران و روسیه، نقش رسانه‌ها را در عملیاتی کردن این توافق مهم توصیف کرد. او در دیدار پیشین خود با نوروزپور، محورهایی چون بازی‌های رایانه‌ای و تولید محتوا را بررسی کرده بود و بر تقویت رسانه‌های مکتوب دو کشور تأکید کرد.

چرک‌سوا همچنین از علاقه‌مندی نهادهای رسانه‌ای روسی مانند «راشاتودی»، «راسیاسیوودنیا» و دیگر رسانه‌ها برای گسترش حضور در ایران و راه‌اندازی دفاتر پخش برنامه‌ها به زبان‌های روسی و عربی خبر داد.

رسانه‌ها، پیش‌قراولان افکار عمومی

کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، نقش رسانه‌ها را در هموارسازی مسیر تقویت روابط دوجانبه بسیار کلیدی دانست و تأکید کرد که حمایت افکار عمومی از مناسبات تهران ـ مسکو تنها از مسیر اطلاع‌رسانی درست و شفاف ممکن خواهد بود.

او با اشاره به پروژه‌های بزرگی مانند کریدور شمال ـ جنوب، انتقال گاز روسیه به ایران و توافق تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شرایط کنونی را زمینه‌ساز جهش همکاری‌های اقتصادی و رسانه‌ای دانست. سفر قریب‌الوقوع هیات تجاری ایران به ریاست رئیس اتاق بازرگانی کشورمان به مسکو، از دیگر نشانه‌های رشد این روابط معرفی شد.

مشارکت بازیگران رسانه‌ای دو کشور

مدیران رسانه‌ای برجسته از دو کشور نیز در این نشست حضور یافتند و با معرفی ظرفیت‌ها و دستاوردهای خود، پیشنهادهایی برای گسترش همکاری‌های رسانه‌ای مطرح کردند. از ایران، رسانه‌هایی چون ایرنا، صداوسیما، ایسنا، تسنیم، نورنیوز، خبرآنلاین و از روسیه، خبرگزاری تاس، تلویزیون بریکس، زوزدا و شورای تجاری روسیه در این نشست مشارکت داشتند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند