×
سیاسی
شناسه خبر : 224008
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/24 ساعت 09:28
فاصله‌گذاری آمریکا با اسرائیل

عباس سلیمی‌ نمین

فاصله‌گذاری آمریکا با اسرائیل

در ارتباط با مذاکرات و برخی مواضع متناقض که دولت آمریکا در رسانه‌ها و مذاکرات اتخاذ می‌کند باید گفت نشانی از فاصله گرفتن از لابی صهیونیستی توسط دولت فعلی آمریکا وجود دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: باید به یاد داشت که در مورد ایران در گذشته امکان نداشت آمریکایی‌ها کاری صورت بدهند که در آن محوریت با صهیونیست‌ها نباشد. این اولین بار است که می‌بینیم آمریکایی‌ها اقدامی انجام می‌دهند که در آن نقشه محوری ندارند نه حالا در مورد ایران بلکه حتی در مورد حماس یا حتی در مورد یمن دولت آمریکا اقدامی انجام داده که کاملا بدون اطلاع رژیم صهیونی بوده است.

اینها تحولی بزرگ است که بعد از مدت‌ها می‌بینیم واشنگتن با لحاظ منافع ملی و نه منافع صهیونیست‌ها تصمیم می‌گیرد. این اقدام‌ها طبیعتا با فشارهای جدی مواجه خواهد شد و طبیعی است آمریکایی‌ها برای این‌که این فشار را از روی خود بردارند، مواضعی اتخاذ می‌کنند که با آنچه در پشت میز مذاکرات می‌گویند متفاوت باشد.

البته دولت ترامپ پایگاه نژادپرستی دارد و گروهی راست افراطی این حکومت را به وجود آورده‌اند اما در عین حال در برخی از مقاطع نمی‌توانند در برابر افکار عمومی مقاومت کنند. افکار عمومی در اروپا و آمریکا به شدت ضد‌صهیونیست شده و به همین دلیل باید هزینه بسیار بالایی را پرداخت کنند.

صهیونیست‌ها در گذشته برای مظلوم‌نمایی سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای تحت عنوان هلوکاست انجام دادند و پول‌های کلان برای فیلمسازی‌ها و ایجاد آثار هنری خرج کردند و برای این مظلوم‌نمایی در این رابطه لابی گسترده‌ای را به وجود آوردند تا بتوانند بسترسازی کنند اما مظلومیت به لحاظ تاریخی پایه و اساسی نداشت و مستندات جدی نداشت. در چند سال گذشته و به طور کل بعد از تهاجم صهیونیست‌ها به غزه قضیه کاملا معکوس شد و ملت‌‌ها به صورت مستند و بی‌واسطه چهره این نژادپرستان را که با تاریخ‌سازی افکار عمومی را فریب داده بودند تا در برابر یک اشغال سکوت کنند، دیدند.

امروز که واقعا هولوکاست واقعی در مورد فلسطینیان صورت گرفته و شواهد و تصاویر آن به واسطه فضای مجازی در معرض قضاوت افکار عمومی دنیا قرار می‌گیرد، برای آمریکایی‌ها شرایط ویژه‌ای را رقم زده است. آمریکایی‌ها باید خود را در جاهایی از این نسل‌کشی جدا کنند وگرنه افکار عمومی را کاملا از دست خواهند داد. متاسفانه رسانه‌های ما نتوانسته‌اند این فضای حاکم بر جهان را به خوبی در داخل منعکس کنند و روشن بسازند که امروز راه حل مقابله با صهیونیست‌ها همان چیزی است که در حال رقم خوردن است یعنی روز به روز ماهیت این نژادپرستان اشغالگر فلسطین برای افکار عمومی غرب بیشتر روشن می‌شود و افکار عمومی هم اقدام به محکوم کردن آن و تحریم صهیونیست‌ها می‌کنند و به دولت‌هایشان فشار می‌آورند که ارتباط خودشان با صهیونیست‌ها را قطع کنند. آن دسته از کشورهای اسلامی هم که دوگانه عمل می‌کنند و نفاق دارند، اکنون تحت فشار جدی قرار می‌گیرند و در آینده بحران‌های جدی پیش رویشان خواهد بود. لذا فکر می‌کنم به این دلیل است که ترامپ گاهی وقت‌ها کاری می‌کند که فشار لابی‌ها را از روی خودش بکاهد ولی در عین حال از آنجا که صهیونیست‌ها و به تبع آنها آمریکایی‌ها الان شرایط بسیار بحرانی دارند، در مواردی باید به گونه‌ای حرکت کند تا پیوندی که بین این تصویر منفی از صهیونیست‌ها در افکار عمومی ایجاد شده با گرایش‌های سیاسی آمریکا فاصله بیفتد. 

با این حال همچنان این سؤال مطرح است که افق این مذاکرات چیست که در جواب این سؤال باید گفت در این شرایط که آمریکایی‌ها حتی برای آزادی یک اسیر خود از دست حماس هم می‌خواهند امتیاز خرج کنند، مذاکرات فعلی برای آنها و نیل به یک توافق در ارتباط با بحث هسته‎ای جدی است و این‌که از طرف ما این اعتماد به آنها داده شود که به طرف ساخت سلاح نمی‌رویم یک دستاورد بسیار مهم است؛ به ویژه آن که در شرایط کنونی دولت ترامپ هیچ دستاوردی از ارتباطات و اقداماتش در سطح بین‌الملل کسب نکرده است.

 


نظرات

آخرین اخبار
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست