×
سیاسی
شناسه خبر : 223760
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/02/22 ساعت 17:06
روایت وحیدی از تذکرات شهید رئیسی در برخورد با اغتشاشات 1401

روایت وحیدی از تذکرات شهید رئیسی در برخورد با اغتشاشات 1401

وزیر کشور دولت سیزدهم می‌گوید: شهید رئیسی در اغتشاشات 1401 اعتقاد داشت باید بین کسانی که آگاهانه و مزدورانه برای بی‌ثباتی تلاش کرده‌اند و کسانی که ناآگاهانه و فریب خورده‌اند تفاوت قائل شد و صف‌شان جدا شود، هم‌چنین می‌گفت باید برخوردها بسیار نرم باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: متن این گفت‌وگو به‌شرح زیر است:

شما وزیر کشور دولت سیزدهم و متصدی وزارتخانه‌ای بودید که شاید بتوان گفت بخشی بود که بیشترین مشغولیت و فشار کاری را دارد، نگاه شهید رئیسی به مسائل داخلی از جمله رسیدگی به مناطق مرزی و محروم، ارتباط با احزاب و گروه‌های سیاسی، ساماندهی اتباع و غیره چطور بود؟

وحیدی: شهید آیت‌الله رئیسی انسانی جامع‌الاطراف و توجه‌اش به همه ابعاد و مسائل معطوف بود، مسئله‌ای نبود که در رصد و توجه ایشان قرار نداشته باشد؛ مسائل سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، محیط زیست و مسائل مردمی از سوی ایشان دنبال می‌شد و موضوعات را رصد و از طرق مختلف آن را پیگیری می‌کردند.

موضوع محرومان از مهم‌ترین دغدغه‌های ایشان بود؛ در اولین سفر استانی‌شان که دو روز بعد از رأی اعتماد به دولت صورت گرفت، به خوزستان رفتند، چون معتقد بودند که آن‌جا نابرخورداری‌هایی دارد و سفر بعدی نیز با فاصلۀ زمانی کم، به سیستان و بلوچستان رفتند. در سفرها نیز اولین جایی که حضور می‌یافتند، مناطق محروم بود، هم‌چنین خودشان بین مردم حضور می‌یافتند و مسائل را هم از نزدیک و هم از طریق گزارش‌ها، احصا می‌کردند.

یکی از مسائلی که بخش زیادی از جامعه و خصوصاً محرومین را تحت تأثیر قرار می‌دهد، موضوع مسکن است؛ به‌یاد داریم که برخی ساخت یک میلیون مسکن را شدنی نمی‌دانستند ولی دیدیم که ایشان هر ماه جلسه شورای‌عالی مسکن را برگزار و کار را پیگیری کرد. بهبود معیشت، رفع مشکلات و موضوع مسکن از دیگر مسائل مد نظر شهید رئیسی و در صدر پیگیری‌ها برای محرومین قرار داشت.

شهید رئیسی درخصوص اتباع بیگانه کار بزرگی را رقم زدند؛ یکی از راه‌های کنترل ورود اتباع بیگانه، بستن است و ایشان بلافاصله این پیشنهاد را در سال 1401 تصویب کرد و سه میلیارد یورو برای آن اختصاص داده شد. سپاه، ارتش و فراجا با محوریت ستادکل نیروهای مسلح برای انجام این کار فعال شدند و گام مهمی در این زمینه بود، مسئلۀ ساماندهی اتباع نیز در دولت ایشان به‌خوبی جلو رفت و مصوبات خوبی در این زمینه وجود دارد.

تعیین سقف اتباع و محل حضور و کیفیت سکونت اتباع مجاز، چگونگی شناسایی و نظم‌بخشی و سایر موضوعات مرتبط با اتباع مشخص و اجرای آن نیز آغاز شد و امیدواریم این زیرساخت‌ها در این دوره ادامه یابد.

درخصوص تعاملات آقای رئیسی با احزاب نیز باید بگویم که جلسات با اطراف مختلف با همه افکار و نگاه‌ها در برنامه کاری‌شان بود؛ این جلسات در سفرهای استانی نیز برقرار بود و سخنان مخالف خود را به‌خوبی می‌شنید.

ما در دولت سیزدهم چندین انتخابات را داشتیم و یکی از سالم‌ترین، امن‌ترین و بهترین انتخابات‌ها را در دوران جمهوری اسلامی شاهد بودیم؛ البته همۀ ادوار انتخابات با سلامت کامل برگزار شده است. این کارها نیز تحت نظارت ایشان جلو می‌رفت و با ریل‌گذاری‌های خوب‌شان از نظر زیرساخت‌ها، دو دور انتخابات را بعد از شهادت‌شان به‌خوبی برگزار کردیم.

با توجه به فرصت کوتاه برای برگزاری انتخابات تعیین رئیس‌جمهور، دو دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در بالاترین استانداردها صورت پذیرفت و این ناشی از نقش برجسته آقای رئیسی در فراهم کردن زیرساخت‌های برگزاری انتخابات‌هاست. به‌یاد دارید که 23 مرحله از 24 مرحلۀ انتخابات تماماً به‌صورت الکترونیک برگزار می‌شود و در انتخابات مجلس نیز در سه حوزه انتخابیه 100 درصد الکترونیکی برگزار شد.

یکی از مسائلی که وزارت کشور عهده‌دار هماهنگی و تسهیل آن است، راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی است؛ شهید رئیسی به این مقوله مهم چگونه می‌نگریست؟

وحیدی: شخص رئیس‌جمهور شهید چندین بار در سال جلسات پیرامون موضوع اربعین را برگزار می‌کرد و این مسئلۀ مهم از توجه او دور نبود؛ این در ادوار سابق، نمونه ندارد. وقتی کار با حضور شخص رئیس‌جمهور دنبال می‌شود، بهتر پیش می‌رود؛ زیرساخت‌های خوبی در حوزه‌ها و عرصه‌های مختلفی برای اربعین تمهید و تعبیه شد و هم‌چنین ارتباطات خوبی با کشور عراق برقرار و تقویت شد، الحمدلله نتایج خوبی حاصل شد و زوار اربعین تفاوت در ارائه خدمات را احساس کردند.

یکی از وقایع دوران دولت سیزدهم و وزارت کشور، اتفاقات سال 1401 بود. شهید رئیسی به‌عنوان رئیس شورای‌عالی امنیت ملی چقدر توصیه به تبیین مسائل و مواجهه نرم و منطقی داشت؟

وحیدی: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب نیز اشاره فرمودند، دشمن در آن سال یک جنگ ترکیبی پیچیده را با طراحی دقیق به اجرا در آورد. هدف دشمن در آن طراحی، براندازی نظام بود؛ البته لایه‌های مختلفی داشت، عده‌ای مزدور داخلی بودند که از بیرون خط می‌گرفتند؛ عده‌ای تحت تأثیر جنگ شناختی قرار گرفته و وارد صحنه شده بودند، مسئله کاملاً مشخص بود که یک دختر خانم فوت شد و این مانند هزاران پدیده دیگر بود و قوه قضاییه پیگیری می‌کرد و اگر کسی تخلفی داشت، رسیدگی و روال قانونی طی می‌شد.

از شخص مقام معظم رهبری تا رئیس‌جمهور و دست‌اندرکاران ابراز تأسف کرده بودند ولی مشخص بود که این یک بهانه بود، هم‌چنین گروهک‌های تجزیه‌طلب غرب کشور در این عرصه فعال شدند و البته برخی نیز کم‌اطلاع بودند و به‌علت عدم شناخت وارد صحنه شده بودند.

شهید رئیسی در اغتشاشات 1401 اعتقاد داشت باید بین کسانی که آگاهانه و مزدورانه برای بی‌ثباتی تلاش کرده‌اند و کسانی که ناآگاهانه و فریب خورده‌اند تفاوت قائل شد و صف‌شان جدا شود، هم‌چنین می‌گفت باید برخوردها نیز بسیار نرم باشد.

شهید رئیسی با نگاه همه‌جانبه مسئله را رصد می‌کرد؛ او اعتقاد داشت باید بین کسانی که آگاهانه و مزدورانه برای بی‌ثباتی تلاش کرده‌اند و کسانی که ناآگاهانه و فریب خورده‌اند تفاوت قائل شد و صف‌شان جدا شود، هم‌چنین می‌گفت که باید برخوردها نیز بسیار نرم باشد؛ شخص آیت‌الله رئیسی، ما در وزارت کشور و فرماندهان فراجا به افراد در میدان تذکر می‌دادند که از سلاح استفاده نشود؛ ولو اینکه علیه‌شان نیز از سلاح استفاده شود؛ دراین‌خصوص نیز شهدای عزیزی از جمله شهید عجمیان ناجوانمردانه به شهادت رسیدند.

هم‌چنین ایشان و ما در وزارت کشور تأکید داشتیم که باید فضاهای دانشگاه‌ها به‌آرامی مدیریت شود و با برخی شلوغی‌ها در بعضی دانشگاه‌ها که شعارهای هنجارشکنانه سر داده شد، حتی یک نیروی مسلح وارد دانشگاه نشد؛ در حالی که در غرب می‌بینیم که چه برخوردی با دانشجویان دارند!

رهبر معظم انقلاب، آقای رئیسی را خدمتگزار خستگی‌ناپذیر توصیف کردند، شما این روحیه را چگونه می‌دیدید؟

وحیدی: روحیۀ شهید رئیسی در خستگی‌ناپذیری شگفت‌انگیز بود و دوست و دشمن بر این مسئله اعتراف دارد، ما شاهد بودیم که حجم کار، تلاش، حضور در صحنه و فعالیت‌شان بسیار بالا بود، مثلاً زمانی که قیمت‌ها افزایش یافته بود، اگر فرد دیگری باشد برای اینکه از مردم حرف نشنود، بین جامعه حاضر نمی‌شد ولی ایشان با کمال شجاعت شخصاً بین مردم می‌رفت، به‌‌یاد داریم مثلاً یک موضوع مرتبط را ساعت 2 نیمه‌شب با وزیر مربوطه تماس می‌گرفتند و پیگیری می‌کردند، ساعات کاری‌شان به‌نحوی بود که بعد از ساعت 12 شب، بخشی از کارهای‌شان را دنبال و پیگیری می‌کردند.

راه‌اندازی کارخانه‌ها، امنیت غذایی، معیشت مردم، مسائل امنیتی و نظامی، سیاست خارجه و ده‌ها موضوع دیگر از مسائلی است که به آن می‌پرداختند و خداوند به وقت او برکت می‌داد. صحنه‌ای از کار و فعالیت نبود که آقای رئیسی به آن توجه نداشته باشد، البته این حضور، تشریفاتی نبود و به تصمیم و کار می‌انجامید؛ اگر حضور شخص آقای رئیسی نبود، کارخانه‌ها و پروژه‌هایی که دو دهه غیرفعال بود، راه نمی‌افتاد.

تشییع بی‌سابقه و تاریخی شهید رئیسی بر دستان مردم نیز نشان می‌دهد که ملت ما خدمتگزاری شهید رئیسی را پذیرفته‌اند و آن را قدر می‌دانند.

آخرین باری که شهید را دیدید چه‌زمانی بود؟ شما در سفر پایانی حضور داشتید؟

وحیدی: سفر پایانی‌شان کوتاه و قرار بود بعد از افتتاح، از پالایشگاه تبریز بازدید کنند و من متأسفانه همراه‌شان نبودم، البته ما روزانه با ایشان دیدار و جلسه داشتیم؛ این نکته باید یادآور شود که دسترسی به آقای رئیسی چه از طریق تلفن و یا حضوراً سخت نبود و برای همگان وقت داشتند.

چه مسئله‌ای بود که آقای رئیسی از شما بیشتر پیگیری می‌کرد؟

وحیدی: البته تنها یک مسئله نبود که از سوی ایشان دنبال شود اما رئیس‌جمهور شهید مسائل مربوط به معیشت مردم و محرومین را با جدیت و دقت بالایی پیگیری می‌کرد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
هشدار پزشکان به شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر؛ لنز نگذارید
روش جدید آلمانی‌ها برای درمان درد زانو
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
تساوی استرالیا و مصر در وقت قانونی؛ /بازی در وقت اضافه
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
گزارش تصویری | مراسم ادای احترام مقامات کشورهای خارجی به پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد
پاسخ قالیباف به گزافه‌گویی ترامپ علیه مردم ایران
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد