×
بین الملل
شناسه خبر : 223672
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/02/22 ساعت 12:49

هدف حماس از آزادی اسیر دوتابعیتی چه بود؟

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که قصد دارد عیدان الکساندر، اسیر دو تابعیتی آمریکایی-اسرائیلی را در چارچوب تلاش‌ها برای تحقق آتش‌بس و ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه آزاد کند؛ اقدامی که با واکنش تند رسانه‌های صهیونیستی روبه‌رو شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: در تحولی معنادار در روند مذاکرات آتش‌بس، جنبش حماس اعلام کرد که تصمیم دارد یکی از اسرای خود به نام عیدان الکساندر را که دارای تابعیت آمریکایی-اسرائیلی است، آزاد کند. این اقدام، بنا بر گفته‌های مقامات حماس، در چارچوب نشان دادن حسن نیت این جنبش و در پاسخ به تماس‌های صورت‌گرفته با دولت ایالات متحده انجام می‌شود.

خلیل الحیه، عضو دفتر سیاسی حماس، روز شنبه در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد: «ما آمادگی خود را برای آغاز فوری مذاکرات فشرده و ادامه تلاش‌های میانجی‌ها در مسیر برقراری آتش‌بس اعلام می‌کنیم. آزادی این اسیر، بخشی از تلاش‌های ما برای تسهیل کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه است.»

اقدام حماس برای آزادی این نظامی دو تابعیتی، بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌های رژیم صهیونیستی داشته است. عمیت سیگال، خبرنگار شناخته‌شده شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، در واکنش به این خبر گفته است: «آزادی الکساندر از طریق دولت آمریکا، نه از مسیر اسرائیل، یک شکست بلندمدت برای ماست. این اتفاق نشان می‌دهد که گذرنامه آمریکایی از گذرنامه اسرائیلی باارزش‌تر شده است.»

سیگال در ادامه با لحنی انتقادی به دولت نتانیاهو تاخت و افزود که این اتفاق، پیام خطرناکی به سایر گروگان‌ها و حتی دولت‌های خارجی می‌دهد؛ مبنی بر اینکه اسرائیل دیگر قدرت چانه‌زنی بر سر آزادی اسرای خود را ندارد، به‌ویژه وقتی تابعیت خارجی دارند.

ناظران بین‌المللی این تصمیم حماس را به‌عنوان یک مانور دیپلماتیک حساب‌شده تحلیل کرده‌اند. حماس با این اقدام می‌کوشد چهره‌ای عمل‌گرا و مسئول در مقابل جامعه جهانی از خود ارائه دهد و در عین حال با دادن امتیازی هدفمند، فشارها بر اسرائیل برای موافقت با آتش‌بس را افزایش دهد.

الکساندر یکی از ده‌ها اسیر اسرائیلی است که در جریان عملیات «طوفان الاقصی» در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توسط نیروهای مقاومت فلسطین به اسارت درآمد. تابعیت آمریکایی وی، از همان ابتدا پرونده‌اش را به موضوعی دیپلماتیک در سطح واشنگتن بدل کرده بود.

در شرایطی که نوار غزه همچنان در محاصره کامل قرار دارد و صدها هزار غیرنظامی در خطر قحطی و بیماری‌اند، حماس تلاش دارد با استفاده از ابزارهایی چون آزادی اسرا، مسیر ارسال کمک‌ها را هموارتر کند. گفته می‌شود مذاکرات میانجی‌گران قطری و مصری نیز در جریان است و این اقدام می‌تواند زمینه‌ساز توافقی گسترده‌تر در روزهای آینده شود.

از سوی دیگر، دولت اسرائیل که با فشار خانواده‌های گروگان‌ها روبه‌روست، همچنان بر موضع «آتش‌بس مشروط» پافشاری می‌کند و از پذیرش طرح‌هایی که شامل توقف کامل حملات باشد، سر باز می‌زند. با این حال، آزادی این اسیر دو تابعیتی می‌تواند فضایی جدید برای تغییر معادلات دیپلماتیک فراهم کند.

این رویداد نشان می‌دهد که میدان نبرد، تنها در خاک و خون غزه یا خیابان‌های تل‌آویو نیست، بلکه در گذرنامه‌ها، افکار عمومی جهانی و اتاق‌های در بسته دیپلماسی نیز ادامه دارد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
X
آگهی تبلیغاتی