×
سیاسی
شناسه خبر : 223592
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/02/22 ساعت 00:20
عراقچی: دور چهارم مذاکرات نسبت به 3 دور گذشته جدی‌تر و صریح‌تر بود

این گزارش بروز رسانی می شود؛

عراقچی: دور چهارم مذاکرات نسبت به 3 دور گذشته جدی‌تر و صریح‌تر بود

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، پس از چهارمین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، از صراحت و جدیت بیشتر گفتگوها نسبت به دوره‌های قبل خبر داد و گفت: وارد بحث‌های جزئی شدیم، اختلافات روشن‌تر و مواضع تا حدی به هم نزدیک شده است.

نور نیوز-گروه سیاسی: عراقچی: مذاکرات نسبت به سه دور گذشته جدی تر و صریح تر بود

عراقچی پس از دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا: می توانم بگوییم نسبت به سه دور گذشته جدی تر و صریح تر بود. ما مقداری از فضاهای کلی فاصله گرفتیم و وارد موارد جزیی شدیم. در این شرایط مذاکرات دشوار می شود.

بحث های بسیاری مفیدی انجام شد و دو طرف درک بهتری از مواضع هم دارند. مقدار زیادی موضوعات مورد اختلاف ابعادش باز شده و مواضع مقداری بهم نزدیک شده است. می‌توان گفتگوها را رو به جلو ارزیابی کرد.

برای جلسه بعدی توافق شده اما روز و مکانش بر عهده وزیر خارجه عمان است. فکر می‌کنم با فاصله یک هفته برگزار شود.
 
 

عراقچی: مواضع متناقض رسانه‌ای را اصلا نمی‌پذیریم

وزیر امور خارجه: متأسفانه مواضع ضد و نقیضی از سوی مقامات آمریکایی، به‌ویژه در حوزه رسانه و فضای عمومی، مطرح می‌شود که این رفتار نه‌تنها کمکی به روند مذاکرات نمی‌کند، بلکه به آن لطمه وارد می‌سازد.

یکی از محورهای اصلی گفت‌وگوهای امروز نیز همین مسئله بود. تأکید ما بر این است که چنین رویکردی باید اصلاح شود.

ایران در بیان مواضع خود همواره ثابت‌قدم و دقیق بوده و از اظهارات متناقض پرهیز کرده است؛ لذا انتظار داریم طرف آمریکایی نیز به همین شکل رفتار کند. مذاکرات امروز مفید بود و امیدواریم در آینده کمتر شاهد چنین رفتارهایی باشیم.

صراحتاً اعلام کردیم که برداشت‌های رسانه‌ای متناقض را نمی‌پذیریم و این مسئله می‌تواند روند گفت‌وگوها را مختل کند.

در صورت تکرار چنین رفتارهایی، ناگزیر خواهیم بود واکنش متناسب نشان دهیم. به نظر می‌رسد دو طرف تا حدی به یکدیگر نزدیک‌تر شده‌اند و درک بهتری از دغدغه‌های طرف مقابل پیدا کرده‌اند.
 
 

عراقچی: موضوع غنی‌سازی قابل مصالحه نیست و باید ادامه یابد

وزیر امور خارجه: موضوع غنی‌سازی به‌هیچ‌وجه قابل مصالحه نیست و باید ادامه یابد. ممکن است در برخی ابعاد مانند میزان، سطح یا ظرفیت آن، به‌منظور اعتمادسازی در دوره‌ای مشخص، محدودیت‌هایی پذیرفته شود، مشابه آنچه در گذشته نیز تجربه شده است؛ اما اصل موضوع غنی‌سازی، غیرقابل مذاکره است.

درباره تحریم‌ها، موضع ما کاملاً روشن است. هدف اصلی مذاکرات، رفع تحریم‌هاست و این موضوع، همواره یکی از پایه‌های اصلی گفت‌وگوهای ما بوده و هست. خوشبختانه این مسئله نیز مورد توافق طرفین قرار گرفته است.

در موضوعات مورد اختلاف، طرفین اکنون به‌هم نزدیک‌تر شده‌اند و دست‌کم درک بهتری از مواضع یکدیگر حاصل شده است.

مواضع ایران کاملاً شفاف و برای طرف مقابل نیز مشخص و قابل درک است. امیدوارم در ادامه مسیر، شاهد پیشرفت‌های بیشتر در روند مذاکرات باشیم.

کاخ سفید: مذاکرات با ایران وارد جزئیات بیشتری شده است

جیمز بلر در گفت‌وگو با شبکه خبری فاکس نیوز بار دیگر ادعای تیم ترامپ درباره تسلیحات اتمی را تکرار کرد و گفت «رئیس‌جمهور ترامپ به‌صراحت اعلام کرده که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد. ما هیچ‌گونه استفاده تسلیحاتی از غنی‌سازی یا تأسیسات مرتبط با آن را نمی‌پذیریم و تنها گزینه قابل قبول، برنامه هسته‌ای غیرنظامی است.»

بلر با بیان اینکه بحث درباره برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران در مذاکرات مطرح شده، افزود: «سفیر ویتکاف (نماینده ترامپ در مذاکرات غیرمستقیم با ایران) نیز این موضوع را به‌عنوان یک گزینه مورد بحث قرار داده است. اما هدف ما از این مذاکرات، رسیدن به گام‌های بعدی در مسیر توافق است.»

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که دور جدید مذاکرات در پایان هفته جاری، ادامه روند مثبت گفت‌وگوهای قبلی باشد و گفت: «هر مرحله از گفت‌وگوها نسبت به مرحله پیشین، ی داشته و امیدواریم این مسیر در روزهای آینده نیز ادامه یابد.»

وزیر خارجه عمان: مذاکرات ایران و آمریکا دربردارنده ایده‌های مفید و خلاقانه بود

بدر بو سعیدی: مذاکرات هسته‌ای در عمان دربردارنده ایده‌های مفید و نوآورانه‌ای بود.

این مذاکرات نشان‌دهنده تمایل به دستیابی به یک توافق شرافتمندانه است.

دور مذاکرات هسته‌ای آتی میان واشنگتن و تهران به محض رایزنی دو طرف با رهبرانشان برگزار خواهد شد.

قطر: به روند مذاکرات ایران و آمریکا کمک خواهیم کرد

سخنگوی وزارت خارجه قطر «ماجد الانصاری» ابراز امیدواری کرد که مذاکرات غیر مستقیم جمهوری اسلامی ایران و آمریکا به نتیجه برسد.

شبکه خبری الجزیره به نقل از الانصاری گزارش داد که قطر با ایران و آمریکا گفت‌وگو خواهد کرد و به روند مذاکرات کمک می‌کند.

 تکذیب سفر وزیر امور خارجه به امارات 

برخلاف ادعای برخی رسانه های داخلی، تیم مذاکره کننده ایران پس از اتمام مذاکرات تا ساعتی دیگر راهی تهران می‌شود و برنامه ای برای سفر به امارات یا کشور دیگر ندارد.

خبرنگار صداوسیما گفت: گزارش‌ها از عمان نشان می‌دهد که تعداد اعضای هیئت آمریکایی در این دور از مذاکرات کم نبوده که در تضاد با گزارش‌های قبلی رسانه‌های آمریکایی است


 

 پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در شبکه ایکس در مورد پایان چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا: مذاکرات دشوار اما مفید بود/ زمان و مکان دور بعدی مذاکرات اعلام خواهد شد

چهارمین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا دقایقی قبل پایان یافت؛ مذاکراتی دشوار اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر و یافتن راه‌هایی معقول و واقع‌بینانه برای حل مسائل مورد اختلاف.
زمان و مکان دور بعدی گفتگوها توسط هماهنگ‌کننده عمانی اعلام خواهد شد.

بقائی

عراقچی: سوءاستفاده از سازوکار ماشه عواقبی به همراه خواهد داشت

وزیر امور خارجه در یادداشتی در روزنامه فرانسوی لوپوئن می‌نویسد: ایران موضع خود در برابر احتمال استفاده اروپایی‌ها از مکانیسم ماشه را به صورت شفاف اعلام کرده است. ما به صورت رسمی به تمامی امضا کنندگان برجام هشدار داده‌ایم که سوءاستفاده از سازوکار ماشه عواقبی همراه خواهد داشت؛ از جمله اینکه نه تنها به نقش اروپا در این توافق پایان می‌دهد.

 اینجانب با توجه به چنین سابقه‌ای در چندین نوبت دعوت کرده‌ام تا گفتگوی معنی‌دار با اروپا از سرگرفته شود. در پاییز گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، پیشنهاد تعامل و همکاری نه تنها در خصوص پرونده هسته‌ای، بلکه در خصوص تمامی موضوعات مورد نگرانی طرفین همچون اوکراین را ارایه داده‌ام .این حرکات مثبت با سکوت و انفعال اروپا روبرو شد، اما با این وجود، من هنوز هم به دیپلماسی متعهد هستم. 

به دنبال رایزنی‌های اخیر در روسیه و چین، اینجانب آمادگی خود برای سفر به پاریس، برلین و لندن با هدف شروع فصلی جدید در روابط را اعلام کرده‌ام. این ابتکار به شکل گیری گفتگوهایی مقدماتی در سطح معاونان وزرای امور خارجه منجر شده است. این گفتگوها اگر چه شکننده، اما امیدوارکننده است. زمان در حال اتمام است.

نحوه واکنش ما در این مقطع حساس، آینده روابط ایران و اروپا را - بسیار فراتر از آنچه خیلی‌ها انتظار دارند- تعیین می‌کند. ایران آماده ورود به فصل جدیدی در روابط است. امیدواریم شرکای اروپایی ما هم چنین آمادگی را داشته باشند.

یک مقام آمریکایی: از نتایج مذاکرات دور چهارم دلگرم شدیم

باراک راوید گفت: یک مقام ارشد آمریکایی می‌گوید فرستادهٔ کاخ سفید «استیو ویتکاف»، یک‌شنبه در جریان دور چهارم گفت‌وگوهای هسته‌ای در عمان، با وزیر امور خارجهٔ ایران «عباس عراقچی» به‌صورت «مستقیم و غیرمستقیم» دیدار و گفت‌وگو کرده است.

این مقام افزوده است:«طرفین توافق کردند روند گفت‌وگوها را برای کار روی جزئیات فنی ادامه دهند. ما از نتیجهٔ امروز دلگرم شدیم و چشم‌به‌راه نشست بعدی که به‌زودی برگزار خواهد شد هستیم.»

دور چهارم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان دقایقی پیش پایان یافت

چهارمین دور مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا که از ظهر امروز در مسقط پایتخت عمان آغاز شده بود پس از بیش از گذشت بیش از سه ساعت به پایان رسید.

هنوز هیچ‌یک از طرفین گزارشی از نتایج مذاکرات دور چهارم ارائه نکرده اند.

 دیدار وزرای خارجه ایران و عمان در آستانه دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در راس هیاتی جهت انجام چهارمین دور گفتگوهای غیرمستقیم ایران- آمریکا به عمان سفر کرده است، در بدو ورود به مسقط با بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان دیدار و گفتگو کرد.

مذاکره
 

دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا امروز در پایتخت عمان آغاز می‌شود. به گفته وزارت امور خارجه، این مذاکرات از حوالی ساعت ۱۲ ظهر به وقت محلی آغاز شده و تیم کارشناسی – فنی ایران از پیش در مسقط برای مشاوره‌های لازم مستقر شده‌اند.

سید عباس عراقچی در اظهاراتی پیرامون این مذاکرات گفت: «مذاکرات از بعد از ظهر امروز شروع خواهد شد و مدت آن بستگی به فضای مذاکرات دارد. تیم کارشناسی ما در محل حضور دارد و در صورت لزوم از آن‌ها استفاده خواهد شد.»

وی همچنین افزود که طرف مقابل نیز می‌تواند تیم همراه خود را تعیین کند، اما مذاکرات همچنان به صورت غیرمستقیم و با میانجیگری وزیر خارجه عمان برگزار خواهد شد.

عراقچی با اشاره به فضای گذشته مذاکرات، آن را «سازنده و مثبت» ارزیابی کرد اما در عین حال از مواضع متناقض آمریکا در بیرون از فضای مذاکره انتقاد کرد. او گفت: «ما درک می‌کنیم که آن‌ها مخاطبین مختلفی دارند، اما نمی‌توانند از طریق رسانه‌ها مذاکره کنند. این رفتار روند گفت‌وگو را دچار ابهام می‌کند.»

وی تأکید کرد: «مذاکرات باید با منطق روشن و پشت میز مذاکره انجام شود. برخی عوامل خارجی به دنبال جنگ‌افروزی هستند و فشارهایی را به طرف مقابل وارد می‌کنند، اما این مشکل آن‌هاست نه ما.»

عراقچی در پایان ابراز امیدواری کرد که طرف آمریکایی با رویکردی مسئولانه و جدی وارد گفت‌وگو شود تا مسیر دستیابی به تفاهم تسهیل شود.

هشدار عراقچی به طرف آمریکایی درباره تاثیر مخرب تقاضاهای غیرقابل اجرا در مذاکرات

سید عباس عراقچی پیش از عزیمت به مسقط برای حضور در دور چهارم مذاکرات در مصاحبه اختصاصی با خبرنگاران گفت:

اگر طرف مقابل، سوالاتی ، ابهاماتی و نگرانی هایی وجود داشته باشد آماده ایم که اعتماد سازی کنیم و اقداماتی کنیم که اعتماد بیشتری جلب شود این منطق ما همیشه از ابتدا بوده در مذاکرات گذشته هم منطق ما همین بود.

الان هم بر اساس همین منطق، طرحی را که می تواند تضمین کند که برنامه هسته ای ایران همواره صلح آمیز خواهد ماند ارائه دادیم آن ها هم طرح های خودشان را دادند ولی ایده های متناقضی را از آنان شاهدیم.

 در آستانه دور جدید، لازم است تکرار کنم که حقوق مردم ایران کاملا مشخص است اصول و مواضع ما در برنامه هسته ای کاملا روشن است و این ها چیزهایی نیست که قابل مصالحه یا معامله کردن باشد ولی برای اعتماد سازی ، برای شفاف سازی، بیشتر از آن چه که هست ما آمادگی داریم و امیدواریم که طرف مقابل هم با منطق مذاکراتی روشن بیاید.

مباحث مذاکراتی در پشت میز مذاکره باید انجام شود و طرح رسانه ای آن ها ، خلاف منش مذاکرات است و جدی بودن و اراده طرف مقابل را زیر سوال می برد.

 امیدواریم که در این دور از مذاکرات بتوانیم یک دور، مذاکرات کاملا سازنده و رو به جلو داشته باشیم با حفظ مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران و همان طور که بارها گفته ام تکرار می کنم اگر هدف این است که اطمینان حاصل شود که جمهوری اسلامی ایران، سلاح هسته ای نخواهد داشت این کاملا قابل حصول است و توافقی که این مضمون را بخواهد داشته باشد حتما قابل دسترس است.

 ولی بیش از این، اگر تقاضاهای غیرمعقوق و غیرواقعی داشته باشند تقاضاهایی که قابل اجرا نیست داشته باشند طبعا مذاکره با مشکل مواجه خواهد شد.
 

 
 

نورنیوز
اخبار مرتبط
ترامپ: تحولات خوبی درباره ایران در جریان است
دوشنبه 1404/02/22 ساعت 19:00
ترامپ: تحولات خوبی درباره ایران در جریان است
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس خبری اخیر خود با اشاره به مذاکرات با ایران گفت: «در موضوع ایران تحولات خوبی در حال رخ دادن است و آن‌ها بسیار منطقی و هوشیارانه مذاکره می‌کنند. ما خواهان ایرانی موفق و خوشحال هستیم، بدون سلاح هسته‌ای.»
مذاکرات مسقط؛ دیپلماسی پیش می‌رود، اما بدون عقب‌نشینی
دوشنبه 1404/02/22 ساعت 09:05
نورنیوز چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا را بررسی می کند؛
مذاکرات مسقط؛ دیپلماسی پیش می‌رود، اما بدون عقب‌نشینی
دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط، با ورود به جزئیات فنی و تأکید دوباره بر خطوط قرمز تهران، وارد فاز جدیدی از گفت‌وگوها شد؛ فازی که هم با پاسخ قاطع به اظهارات تند ویتکاف همراه بود و هم با امید به تداوم مسیر دیپلماسی بدون باج‌دهی.
پزشکیان: فناوری هسته‌ای را براساس فتوای رهبری و خون شهدا ادامه می دهیم
یکشنبه 1404/02/21 ساعت 22:08
پزشکیان: فناوری هسته‌ای را براساس فتوای رهبری و خون شهدا ادامه می دهیم
دکتر پزشکیان در نشست هیئت دولت با تأکید بر صلح‌طلبی ایران گفت: ما برای اثبات نیت‌های صلح‌آمیز خود مذاکره می‌کنیم، اما از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز که بر اساس فتوای رهبری و خون شهدا حاصل شده، عقب‌نشینی نخواهیم کرد.
نظرات

آخرین اخبار
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ترامپ گرفتار میان سه گزینه دشوار در قبال ایران
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور