×
سیاسی
شناسه خبر : 223507
تاریخ انتشار : شنبه 1404/02/20 ساعت 19:29
بر لبه گفتگو؛ رقص سایه‌ها و سیگنال‌ها

بر لبه گفتگو؛ رقص سایه‌ها و سیگنال‌ها

در آستانه دور جدید گفت‌وگوهای هسته‌ای، غرب بار دیگر با مطرح‌سازی ادعاهایی درباره ارسال موشک‌های ایرانی به روسیه، سناریوی شناخته‌شده فشار رسانه‌ای و امنیتی را به موازات روند دیپلماتیک به جریان انداخته است.

نورنیوز-گروه سیاسی: تکرار ادعا برای فرار از واقعیت‌ها

ادعای جدید خبرگزاری رویترز مبنی بر احتمال ارسال موشک‌های «فتح-۳۶۰» از ایران به روسیه، تکراری از روایت‌های بی‌پشتوانه‌ای است که طی سه سال گذشته بارها از سوی منابع غربی بازنشر شده‌اند؛ ادعاهایی که اغلب بدون سند معتبر باقی مانده‌اند. از همان جریان‌هایی که زمانی توان نظامی ایران را انکار می‌کردند، امروز روایت‌هایی در مورد تأثیرگذاری تسلیحات ایرانی بر میدان‌های جنگ منتشر می‌شود؛ این چرخش گفتاری نشانگر بحران در روایت‌سازی‌های گذشته و تلاش برای ترمیم آن با روایت‌های جدید است.

بی‌اعتباری ادعاها در سایه بهره‌برداری رسانه‌ای

همزمانی انتشار این ادعاها با برگزاری رژه روز پیروزی در روسیه، بهانه‌ای تازه برای برخی رسانه‌های غربی شد تا در چارچوب جنگ روانی، موضوعاتی مانند حضور پهپادهای ایرانی را برجسته‌سازی کنند. در این روایت‌سازی‌ها، واقعیت‌های میدانی نه برای تحلیل، بلکه به‌عنوان ابزار تبلیغاتی در تقابل‌های ژئوپلیتیکی بازنمایی می‌شوند. این روند نشان می‌دهد که بخشی از جریان رسانه‌ای غرب، از تحولات خارجی بیشتر برای تنظیم فضای افکار عمومی بهره می‌برد تا اطلاع‌رسانی بی‌طرفانه.

جنگ‌افروزی با نقاب صلح

در شرایطی که برخی از رهبران غربی همزمان با تحولات میدانی در اوکراین از لزوم آتش‌بس سخن می‌گویند، گزارش‌های متعدد از ارسال کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، نشانگر تداوم حمایت از رویکرد جنگ‌محور است. تناقض میان گفتار دیپلماتیک و اقدامات عملی، نشان می‌دهد که ادعاهایی مانند نقش ایران در جنگ اوکراین، بیش از آنکه بر پایه داده‌های قطعی باشد، بخشی از چارچوب فرافکنانه برای توجیه تداوم تنش‌ها و ناکامی‌هاست. در همین چارچوب، اقدام دولت اوکراین در تحریم برخی اتباع ایرانی نیز در امتداد همان فضاسازی قابل ارزیابی است.

همزمانی هدفمند با فشار دیپلماتیک

انتشار هم‌زمان این ادعاها با سخنان تازه نماینده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای، که از «لزوم برچیدن کامل تأسیسات هسته‌ای ایران» سخن گفته، نمی‌تواند صرفاً یک تصادف تلقی شود. تجربه نشان داده که در آستانه هر مرحله جدید از گفت‌وگوها، موجی از فضاسازی امنیتی برای افزایش فشار بر ایران به جریان می‌افتد. با این حال، تهران بارها تأکید کرده که چارچوب مذاکرات هسته‌ای باید در بستر توافقات پیشین و منافع ملی دنبال شود و فضای رسانه‌ای نباید جایگزین گفت‌وگوی منطقی شود. افزون بر این، طبق قطعنامه ۲۲۳۱، تعاملات نظامی ایران با سایر کشورها در چارچوب حقوق بین‌الملل تعریف شده و مشروعیت دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو