×
سیاسی
شناسه خبر : 223445
تاریخ انتشار : شنبه 1404/02/20 ساعت 08:49
ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

سید عطاءالله مهاجرانی

ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

بُخت‌النصر (مرگ، 562 پیش از میلاد) امپراتور بابل شبیه ترامپ روزگار ما بود! گمان می‌کرد بر همه عالم و آدم سیطره دارد و همه باید از او تبعیت کنند و برده او باشند. بخت‌النصر به جنگ خدا هم رفته بود.برج بابل را ساخت و بالای برج رفت و تیری انداخت و گفت من خدا را کشتم! شبیه این داستان از جهاتی درباره رامسس دوم فرعون زمان موسی علیه‌السلام تکرار شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: بخت‌النصر در اواخر عمر به مصیبتی دچار شده بود. هر تیری که می‌انداخت، تیر کمانه می‌کرد به سویش باز می‌گشت و به او اصابت می‌کرد. حتی گفته شده است در اواخر عمر به شکل گاو مسخ شده بود!

این مقدمه را نوشتم تا بگویم ترامپ هم شباهت، بلکه شباهت‌هایی به بخت‌النصر دارد! خودش را امپراتور عالم و آدم می‌داند. در این صد روز اول صد تا وعده و وعید داد. آخرینش همین تغییر نام خلیج‌فارس است. وعده‌های پیشین بر هم زدن جغرافیا بود مانند الحاق کانادا و گرینلند به امریکا، تغییر نام‌های تاریخی- جغرافیایی مانند تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج امریکا، جنگ تعرفه‌ها با چین و کانادا، تهدید و تحقیر بی‌سابقه زلنسکی بود.

تهدید دانشگاه‌های امریکایی از جمله هاروارد بود. تهدید ایران به جنگ بود و بمباران ایران. آخرین دسته گلی که به آب داده تغییر نام خلیج‌فارس است. به نظرم باید به ترامپ جایزه ویژه داد. تا به حال هیچ رییس جمهوری در امریکا این‌گونه برهنه و بی‌پرده و بدون روتوش ماهیت امریکا را نشان نداده بود و نقاب حقوق بشر و دموکراسی و رویای امریکایی را از چهره نینداخته و ندریده بود.

نام‌های تاریخی و جغرافیایی در جهان شناخته شده و به رسمیت شناخته شده‌اند. نام خلیج‌فارس چند هزار سال پیش از شکل‌گیری امریکا و کشورهای عربی منطقه وجود داشته است. تمامی اسناد تاریخی و جغرافیایی به زبان‌های لاتین و یونانی و آرامی و سانسکریت و اوستایی و پارسی باستان و ارمنی و سغدی و... به روشنی روایت می‌کنند که نام خلیج‌فارس، خلیج‌فارس بوده است.

امروزه که دسترسی به نقشه‌های تاریخی از طریق اینترنت یا مراکز تحقیقاتی به آسانی میسر است، می‌توان دریافت که پیشنهاد ترامپ تا چه حد مضحک و مبتذل است.

تنها می‌توان حدس زد همان‌طور که او از ایلان ماسک حق دلالی گرفت تا ارزش سهام کمپانی تسلا بالا برود، احتمالا برای سفر به کشورهای عربی منطقه حق دلالی ویژه پیشنهاد کرده است.

اعلان تغییر نام خلیج‌فارس را باید به حساب هویت و ماهیت دلال‌منش ترامپ گذاشت. منتها تاریخ و جغرافیا را دلال‌ها تغییر نمی‌دهند. سه سال دیگر ترامپ برای همیشه می‌رود و مدتی بعد می‌میرد، اما خلیج‌فارس برای همیشه خلیج‌فارس می‌ماند.

اعلام تغییر نام خلیج‌فارس به همه ایرانیان با هر رنگ و نشان و گروه و گرایش نشان داد که دولت امریکا نه تنها دشمن نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ بلکه دشمن ملت ایران و کشور ایران است. دشمن تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران است.

شاید در این موضع ترامپ این نکته مثبت وجود داشته باشد، آنانی که به ترامپ دلبسته بودند و همه تخم‌مرغ‌هایشان را در سبد ترامپ چیده بودند، به روشنی ببینند که ترامپ در کدام سمت تاریخ ایستاده است! خودشان در کدام سمت تاریخند؟! در سمت خلیج‌فارس!


روزنامه اعتماد
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زوج و فرد از درب منازل در تهران لغو شد؛ اما محدودیت‌ها ادامه دارد
تصادف 3 دستگاه پژو 206 و موتورسیکلت در بزرگراه شهید باقری
کدام خودروهای نوشماره داخلی کارت سوخت دریافت می‌کنند؟ + اسامی خودروها
12 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل اتباع
تحریم یوروویژن توسط ایسلند به دلیل حضور رژیم صهیونیستی
افزایش قیمت نفت پس از اقدام جنجالی آمریکا در دریای کارائیب
واکنش جالب گواردیولا به پیروزی مقابل رئال مادرید
دومین کنگره پلاسما پزشکی ایران؛ آغاز فصلی نو در درمان‌های نوین
اسامی و تصاویر شهدای حادثه تروریستی منطقه لار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 20 آذر 1404+ جدول
هنر آینه‌کاری ایرانی، ثبت جهانی شد
ترافیک عادی در اکثر معابر پایتخت
هوای تهران امروز در شرایط «قابل قبول»
تصویب بودجه نظامی 900 میلیارد دلاری آمریکا
توقیف نفتکش ونزوئلا، دزدی در دریای کارائیب است
بازگشت حیات به تالاب کانی‌برازان مهاباد
راز تلخ یک نوجوان که خانواده‌اش را کشت
دیدار تاریخی پزشکیان و پوتین در عشق‌آباد
وقتی چمن فوتبال تبدیل به بورس کشورها می‌شود
معاون وزیر کشور: نقش احزاب در حکمرانی یک ضرورت است
انصارالله: حوادث حضرموت، نبرد میان دو اشغالگر است
4 کشته در تصادف مرگبارمحور بیرجند
زمان پرتاب 3 ماهواره‌ ایرانی اعلام شد
دیدار وزرای خارجه آمریکا و رژیم صهیونیستی در واشنگتن
11 مجروح در تصادف چند خودرو در اتوبان تهران–قم
بازداشت رئیس‌جمهور سابق بولیوی
مادورو: زمان بزدلی گذشته؛ اکنون زمان مبارزه است
از ناترازی تا تهدید امنیت ملی/ درباره ابرچالش بحران آب و پیچیدگی آن
ونزوئلا توقیف نفتکش توسط آمریکا را «سرقت دریایی» خواند
توقیف یک نفتکش در سواحل ونزوئلا توسط آمریکا
انفجار در جنوب لبنان؛ نقض آتش‌بس ادامه دارد
اظهارات تازه آمریکایی‌ها درباره ایران
گردابی چنین حائل
پادکست | هنر شریف مادرانگی
وزیر آموزش و پرورش: یازدهم تا هفدهم دی‌ماه امتحانی برگزار نشود
اگر سهم ما کم شود!...
پیش‌بینی کولاک و سرمازدگی برای کوهستان‌ها
جنگ سایبری، پیش از جنگ گلوله‌ها
ساخت فصل سوم سریال «مرد هزار چهره» کلید خورد
ناقض حقوق بشر سخنران روز حقوق بشر شد
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 20 آذر
آینده حکومت سوریه به توافق با اسرائیل بستگی دارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 20 آذر 1404
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 20 آذر + وضعیت استانها
میکروفون گوشی‌های هوشمند، ابزار جدید پیدا کردن مصدومان زیر آوار
روش جدید جلوگیری از آتش‌سوزی و انفجار باتری خودرو را بشناسید
ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر 16 سال در استرالیا
چه صبحانه ای فشار خون را بالا می برد؟
هشدار پزشکان درباره مصرف بالای نوشابه‌های انرژی‌زا
کاخ سفید: صدور حکم بازداشت ترامپ غیرقابل پذیرش است
X
آگهی تبلیغاتی