×
سیاسی
شناسه خبر : 223412
تاریخ انتشار : جمعه 1404/02/19 ساعت 22:07
پیام‌های دوگانه واشنگتن زیر ذره‌بین تهران؛ عراقچی پاسخ می‌دهد

پیام‌های دوگانه واشنگتن زیر ذره‌بین تهران؛ عراقچی پاسخ می‌دهد

سید عباس عراقچی با اعلام برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در روز یکشنبه، از ادامه مشورت‌های منطقه‌ای در عربستان و قطر خبر داد و تأکید کرد مسیر مذاکرات رو به جلوست، هرچند طرف آمریکایی پیام‌های متناقضی می‌فرستد

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در مصاحبه‌ای زمان برگزاری دور چهارم مذاکرات با امریکا در روز یکشنبه و جزئیات سفر خود به عربستان و قطر در راستای مشورت‌های منطقه‌ای را اعلام کرد.

درباره ساعت مذاکرات منتظر پاسخ طرف عمانی هستیم

وی در گفت‌وگویی با بیان اینکه ما نظر موافق خود برای برگزاری مذاکرات در روز یکشنبه را به میزبان مذاکرات اعلام کرده‌ایم، به تشریح جزئیات دیدارهای منطقه‌ای خود پرداخت و گفت: «در مورد ساعت شروع مذاکرات منتظر هماهنگی توسط طرف عمانی هستیم.»

وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده و اینکه آیا زمانی چه از جانب شما و چه نماینده امریکا یا حتی عمان تعیین شده است و به چه صورت خواهد بود؟ تصریح کرد: «زمان مذاکرات و محل مذاکرات را کشور میزبان، که عمان باشد، تعیین می‌کند. دوستان عمانی از ما در مورد یکشنبه سوال کردند و ما نظر موافق خود را اعلام کردیم. ظاهراً با طرف مقابل هم صحبت داشته‌اند و تا اینجا قرار است که مذاکرات یکشنبه برگزار شود. در مورد ساعت شروع مذاکرات منتظر هماهنگی توسط طرف عمانی هستیم.»

در مذاکرات در مسیری رو به جلو در حرکت هستیم

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: «به هر حال مذاکرات مسیر خود را به سمت جلو می‌رود و طبیعی است که هرچه جلوتر برویم به مشورت‌های بیشتر نیاز داریم، به بررسی‌های بیشتر نیاز دارد و هیئت‌ها به زمان بیشتری برای بررسی مطالب مطرح‌شده احتیاج دارند. اما مهم این است که ما در مسیری رو به جلو در حرکت هستیم تا به تدریج وارد جزئیات شویم.»

پیام‌های ضد و نقیض امریکا

سید عباس عراقچی در پاسخ به این سوال که رفتار حرفه‌ای جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات برعکس رفتار هیجان‌انگیز مقامات واشنگتن است، اظهار داشت: «هر روز آنها یک نکته را عنوان می‌کنند ولی جنابعالی و تیم مذاکره‌کننده با یک رفتار کاملاً حرفه‌ای و با پروتکل‌های تعریف‌شده رفتار می‌کنید. این هیجان طرف مقابل از کجا نشأت می‌گیرد؟»

وی افزود: «مواضع ما در مذاکرات یک مواضع اصولی است و مبنای خود را دارد، بنابراین تغییرناپذیر است و ما در مسیر اصولی که طراحی شده حرکت می‌کنیم. اما حق با شماست، از طرف مقابل ما پیام‌های ضد و نقیض دریافت می‌کنیم، افراد مختلف صحبت‌های مختلف بیان می‌کنند، حتی بعضاً حرف‌هایی که یک نفر زده همان روز یا فردای آن حرف خود را نقض می‌کند. این از مشکلات کار هست. برخی معتقدند که به خاطر شروع به کار دولت جدید در امریکا است و اینکه هنوز مستقر نشدند یا هنوز مواضع خود را درست طراحی نکرده‌اند. بعضی‌ها به حساب حیله‌های مذاکراتی می‌گذارند.»

وی در ادامه افزود: «از نظر ما هرچه که باشد مهم نیست و ما مسیر خود را می‌رویم و مواضع ما کاملاً روشن است. ما بر مواضع خودمان ایستادگی داریم، هر جا که منافع مردم ایران تأمین شود ما رو به جلو می‌رویم و هر جا که منافع تأمین نشود ایستادگی می‌کنیم. خیلی درگیر و بند این حرف‌های متناقض و ضد و نقیض نیستیم و ما مسیر خود را به پیش می‌رویم.»

سفر به عربستان و قطر در ادامه مشورت‌های منطقه‌ای

سید عباس عراقچی درباره سفر روز شنبه خود به عربستان و قطر گفت: «سفر من فردا به عربستان و قطر، در عربستان بحث ادامه مشورت‌هایی هست که ما در خصوص مسائل منطقه‌ای و همین‌طور مذاکرات غیرمستقیم که با امریکا جریان دارد، در ادامه این مشورت‌ها خواهد بود. ما در این مذاکرات از ابتدا یک رایزنی مستمر و اطلاع‌رسانی دائم به کشور‌های منطقه را داشتیم. چون فکر می‌کنیم که پایداری هرگونه توافق احتمالی به میزان زیادی بستگی به این دارد که ملاحظات کشور‌های منطقه، نگرانی‌های آنها و منافع مشترکی که بین ایران و آنها در همین حوزه هسته‌ای وجود دارد، رعایت شود.»

وی ادامه داد: «به هر حال نگرانی‌هایی که آنها دارند و منافع مشترکی بین ما و آنها وجود دارد. اینکه ما مرتب آنها را در جریان قرار بدهیم به نظرم اقدام مثبتی هست که ما از ابتدا در پیش گرفتیم و اثرات خوبی هم داشته است و خوشبختانه کشور‌های منطقه هم همراهی خوبی با این مذاکرات از خود نشان داده‌اند. فردا در همین رابطه من صبح به عربستان خواهم رفت و در آنجا دیدار‌هایی خواهم داشت.»

وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: «پس از عربستان، بعدازظهر یا غروب به قطر خواهم رفت. در قطر همایش گفت‌و‌گو‌های ایران و اعراب که بین شورای راهبردی روابط خارجی از ایران و مرکز مطالعات الجزیره از قطر برگزار می‌شود، این دور چهارم است و من در برگزاری سه دور گذشته زمانی که در شورا بودم نقش داشتم و در افتتاحیه این همایش صحبت خواهم کرد.»

همایش مهم برای مفاهمه با کشورهای عربی

او افزود: «این همایش، همایش بسیار مهمی است که هدف ایجاد مفاهمه بیشتر بین ایران و کشور‌های عربی هست. در دوره‌های گذشته بحث‌های خوبی در این همایش مطرح کردیم و خیلی مهم هست که دو طرف از دیدگاه‌ها و نگرانی‌های یکدیگر و از زمینه‌های مشترک همکاری مطلع باشند و این به درک بیشتر از یکدیگر و کاهش تفاوت‌ها و در نتیجه تنش کمتر در روابط بین کشور‌های منطقه جلوگیری می‌کند.»


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز مدال‌آوری ایران در کشتی جوانان آسیا با سه مدال رنگارنگ
آتش جنوب اروپا را فراگرفت؛ اسپانیا و پرتغال درگیر حریق‌های گسترده جنگلی
حماسه حضور در روز وداع؛ روایت بدرقه ای که تاریخ به یاد خواهد سپرد+ فیلم اختصاصی
زمان اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید اعلام شد
زمان و مسیر تشییع رهبر شهید در قم اعلام شد
اطلاعیه مهرآباد به مسافران؛ زودتر راهی فرودگاه شوید
فعال شدن سامانه 1811 برای اسکان زائران
3 ایستگاه متروی اطراف مصلی تهران بازگشایی شد
آماده‌باش 8 هزار نیروی خدمات شهری برای مراسم
پزشکیان: پرچمی که قائد شهید برای برافراشته ماندنش مجاهدت کرد بر زمین نخواهد ماند
حکایت وداع/5
دیدار عراقچی با وزرای خارجه کنگو و بورکینافاسو
یکشنبه 14 تیر در سراسر کشور تعطیل شد
حکایت وداع/4
عارف: ایران خواهان توسعه جدی روابط با مالزی است
حکایت وداع/3
حکایت وداع/2
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی: همه تمهیدات برای میزبانی از دلدادگان قائد شهید امت فراهم است
حکایت وداع/1
فتاح: رهبر شهید امام محرومان و مستضعفان بودند
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
پردیسان مهیای میزبانی از سوگواران رهبر شهید
افزایش ظرفیت حمل‌ونقل تهران؛ حرکت قطارها با سرفاصله کمتر از 5 دقیقه
شوک به فرانسه؛ ستاره رئال مادرید بازی برابر پاراگوئه را از دست داد
نزار آمیدی: پرونده ضدانقلاب در عراق بسته می‌شود
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
حماس: طوفان‌الاقصی معادلات سیاسی و نظامی را تغییر داد
پایداری شبکه برق تهران در مراسم تشییع رهبر شهید
توصیه هلال‌احمر درباره گرمازدگی در تجمع‌های وداع با رهبر شهید
پروژه اسکوچیچ به گِل نشست؛چرا پرسپولیس در «بازی مذاکره» باخت؟
تأکید بر نقش وحدت‌آفرین رهبر شهید از نگاه علمای اهل سنت
مراسم وداع امام شهید در ایران نمایش مقاومت در برابر آمریکا است
تسهیلات ویژه سوخت‌رسانی در ایام تشییع رهبر شهید
افزایش آلودگی هوا در خوزستان
حمله دوباره اوکراین به پایانه نفتی سن‌پترزبورگ
شهباز شریف: تأثیر رهبر شهید ایران برای نسل‌ها ماندگار است
انصارالله: امام خامنه‌ای نماد ایستادگی در دل‌های آزادگان است
فرمانده جدید نیروی دریایی سپاه منصوب شد
راه‌اندازی سامانه‌های تلفنی برای راهنمایی زائران مراسم وداع
بلیت پروازهای تهران - مشهد و تهران - نجف چند؟
فرودگاه صنعا؛ آوردگاه جدید؟!
صلاح: وقت لذت بردن از صعود تاریخی مصر است
وزیر نفت: عرضه سوخت در سراسر کشور پایدار است
دستگیری 6 نفر در پردیس به اتهام ارتباط با شبکه‌های معاند
کیفرخواست پرونده رضا پهلوی به دادگاه ارسال شد
رونمایی از هم‌نگاره «وقت بوییدن گل» در سینما سپیده تهران
پروازهای مهرآباد طبق روال ادامه دارد؛ مسیرها باز است
تقدیر مقام یمنی از نقش منطقه‌ای و تاریخی رهبر شهید ایران
افزایش 40 درصدی تردد خودروها به سمت تهران