×
سیاسی
شناسه خبر : 223412
تاریخ انتشار : جمعه 1404/02/19 ساعت 22:07
پیام‌های دوگانه واشنگتن زیر ذره‌بین تهران؛ عراقچی پاسخ می‌دهد

پیام‌های دوگانه واشنگتن زیر ذره‌بین تهران؛ عراقچی پاسخ می‌دهد

سید عباس عراقچی با اعلام برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در روز یکشنبه، از ادامه مشورت‌های منطقه‌ای در عربستان و قطر خبر داد و تأکید کرد مسیر مذاکرات رو به جلوست، هرچند طرف آمریکایی پیام‌های متناقضی می‌فرستد

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در مصاحبه‌ای زمان برگزاری دور چهارم مذاکرات با امریکا در روز یکشنبه و جزئیات سفر خود به عربستان و قطر در راستای مشورت‌های منطقه‌ای را اعلام کرد.

درباره ساعت مذاکرات منتظر پاسخ طرف عمانی هستیم

وی در گفت‌وگویی با بیان اینکه ما نظر موافق خود برای برگزاری مذاکرات در روز یکشنبه را به میزبان مذاکرات اعلام کرده‌ایم، به تشریح جزئیات دیدارهای منطقه‌ای خود پرداخت و گفت: «در مورد ساعت شروع مذاکرات منتظر هماهنگی توسط طرف عمانی هستیم.»

وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده و اینکه آیا زمانی چه از جانب شما و چه نماینده امریکا یا حتی عمان تعیین شده است و به چه صورت خواهد بود؟ تصریح کرد: «زمان مذاکرات و محل مذاکرات را کشور میزبان، که عمان باشد، تعیین می‌کند. دوستان عمانی از ما در مورد یکشنبه سوال کردند و ما نظر موافق خود را اعلام کردیم. ظاهراً با طرف مقابل هم صحبت داشته‌اند و تا اینجا قرار است که مذاکرات یکشنبه برگزار شود. در مورد ساعت شروع مذاکرات منتظر هماهنگی توسط طرف عمانی هستیم.»

در مذاکرات در مسیری رو به جلو در حرکت هستیم

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: «به هر حال مذاکرات مسیر خود را به سمت جلو می‌رود و طبیعی است که هرچه جلوتر برویم به مشورت‌های بیشتر نیاز داریم، به بررسی‌های بیشتر نیاز دارد و هیئت‌ها به زمان بیشتری برای بررسی مطالب مطرح‌شده احتیاج دارند. اما مهم این است که ما در مسیری رو به جلو در حرکت هستیم تا به تدریج وارد جزئیات شویم.»

پیام‌های ضد و نقیض امریکا

سید عباس عراقچی در پاسخ به این سوال که رفتار حرفه‌ای جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات برعکس رفتار هیجان‌انگیز مقامات واشنگتن است، اظهار داشت: «هر روز آنها یک نکته را عنوان می‌کنند ولی جنابعالی و تیم مذاکره‌کننده با یک رفتار کاملاً حرفه‌ای و با پروتکل‌های تعریف‌شده رفتار می‌کنید. این هیجان طرف مقابل از کجا نشأت می‌گیرد؟»

وی افزود: «مواضع ما در مذاکرات یک مواضع اصولی است و مبنای خود را دارد، بنابراین تغییرناپذیر است و ما در مسیر اصولی که طراحی شده حرکت می‌کنیم. اما حق با شماست، از طرف مقابل ما پیام‌های ضد و نقیض دریافت می‌کنیم، افراد مختلف صحبت‌های مختلف بیان می‌کنند، حتی بعضاً حرف‌هایی که یک نفر زده همان روز یا فردای آن حرف خود را نقض می‌کند. این از مشکلات کار هست. برخی معتقدند که به خاطر شروع به کار دولت جدید در امریکا است و اینکه هنوز مستقر نشدند یا هنوز مواضع خود را درست طراحی نکرده‌اند. بعضی‌ها به حساب حیله‌های مذاکراتی می‌گذارند.»

وی در ادامه افزود: «از نظر ما هرچه که باشد مهم نیست و ما مسیر خود را می‌رویم و مواضع ما کاملاً روشن است. ما بر مواضع خودمان ایستادگی داریم، هر جا که منافع مردم ایران تأمین شود ما رو به جلو می‌رویم و هر جا که منافع تأمین نشود ایستادگی می‌کنیم. خیلی درگیر و بند این حرف‌های متناقض و ضد و نقیض نیستیم و ما مسیر خود را به پیش می‌رویم.»

سفر به عربستان و قطر در ادامه مشورت‌های منطقه‌ای

سید عباس عراقچی درباره سفر روز شنبه خود به عربستان و قطر گفت: «سفر من فردا به عربستان و قطر، در عربستان بحث ادامه مشورت‌هایی هست که ما در خصوص مسائل منطقه‌ای و همین‌طور مذاکرات غیرمستقیم که با امریکا جریان دارد، در ادامه این مشورت‌ها خواهد بود. ما در این مذاکرات از ابتدا یک رایزنی مستمر و اطلاع‌رسانی دائم به کشور‌های منطقه را داشتیم. چون فکر می‌کنیم که پایداری هرگونه توافق احتمالی به میزان زیادی بستگی به این دارد که ملاحظات کشور‌های منطقه، نگرانی‌های آنها و منافع مشترکی که بین ایران و آنها در همین حوزه هسته‌ای وجود دارد، رعایت شود.»

وی ادامه داد: «به هر حال نگرانی‌هایی که آنها دارند و منافع مشترکی بین ما و آنها وجود دارد. اینکه ما مرتب آنها را در جریان قرار بدهیم به نظرم اقدام مثبتی هست که ما از ابتدا در پیش گرفتیم و اثرات خوبی هم داشته است و خوشبختانه کشور‌های منطقه هم همراهی خوبی با این مذاکرات از خود نشان داده‌اند. فردا در همین رابطه من صبح به عربستان خواهم رفت و در آنجا دیدار‌هایی خواهم داشت.»

وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: «پس از عربستان، بعدازظهر یا غروب به قطر خواهم رفت. در قطر همایش گفت‌و‌گو‌های ایران و اعراب که بین شورای راهبردی روابط خارجی از ایران و مرکز مطالعات الجزیره از قطر برگزار می‌شود، این دور چهارم است و من در برگزاری سه دور گذشته زمانی که در شورا بودم نقش داشتم و در افتتاحیه این همایش صحبت خواهم کرد.»

همایش مهم برای مفاهمه با کشورهای عربی

او افزود: «این همایش، همایش بسیار مهمی است که هدف ایجاد مفاهمه بیشتر بین ایران و کشور‌های عربی هست. در دوره‌های گذشته بحث‌های خوبی در این همایش مطرح کردیم و خیلی مهم هست که دو طرف از دیدگاه‌ها و نگرانی‌های یکدیگر و از زمینه‌های مشترک همکاری مطلع باشند و این به درک بیشتر از یکدیگر و کاهش تفاوت‌ها و در نتیجه تنش کمتر در روابط بین کشور‌های منطقه جلوگیری می‌کند.»


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟