×
بین الملل
شناسه خبر : 223248
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/02/18 ساعت 09:57

نورنیوز بررسی می کند؛

دولت موقت آمریکایی برای غزه؛ مهندسی سیاسی یا اشغال نوین؟

طرح جدید آمریکا برای تشکیل «دولت موقت در غزه» بدون حضور حماس و تشکیلات خودگردان، زنگ خطری برای آینده فلسطین است. در حالی که هنوز خاکستر جنگ فرو ننشسته، واشنگتن با همراهی برخی میانجی‌گران، در پی تحمیل مدلی امنیتی و خلع‌سلاح کامل نوار غزه است.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرهای منتشرشده  از سوی رسانه های غربی در روزهای اخیر از طراحی نقشه‌ای تازه برای نوار غزه حکایت دارد؛ نقشه‌ای که با محوریت ایالات متحده و در غیاب هرگونه مشروعیت ملی، به دنبال استقرار یک دولت موقت است تا مسیر خلع سلاح کامل این منطقه را هموار کند. در ساختار پیشنهادی، چهره‌ای آمریکایی در رأس خواهد بود و تکنوکرات‌های فلسطینی صرفاً نقش ابزارهای محلی را ایفا خواهند کرد. این طرح با هدف تضعیف کامل گروه‌های مقاومت، حذف حماس از صحنه و عبور از تشکیلات خودگردان طراحی شده است.
بر اساس اطلاعات منتشرشده، این دولت موقت تا زمانی که نوار غزه به منطقه‌ای کاملاً غیرنظامی تبدیل شود و زمینه برای تأسیس یک دولت فلسطینی «قابل حیات» فراهم شود، به حکمرانی ادامه خواهد داد. استفاده از این واژه به‌ظاهر امیدبخش، اما در واقع مبهم، به‌خوبی نشان می‌دهد که طرح آمریکایی نه با رویکرد حمایت از ملت فلسطین، بلکه با منطق امنیت اسرائیل تنظیم شده است.
هم‌زمان، طرح ایجاد گذرگاه‌های امن و تأمین کمک‌های بشردوستانه با سازوکاری کنترل‌شده نیز به‌عنوان مکمل این پروژه در حال نهایی شدن است. با فشار میانجی‌گران و در آستانه سفر رئیس‌جمهور ایالات متحده به منطقه، بحث بر سر نحوه ورود و توزیع کمک‌ها، به مسئله‌ای راهبردی بدل شده است؛ به‌ویژه با مخالفت آشکار با واگذاری این مسئولیت به رژیم صهیونیستی. این تلاش برای واگذاری مدیریت کمک‌های انسانی به آمریکا، خود پرده‌ای دیگر از مهندسی آینده غزه با چاشنی نفوذ خارجی است.
در این میان، دو کشور منطقه‌ای به‌ظاهر نقش میانجی ایفا می‌کنند و بیانیه‌هایی در هماهنگی با آمریکا صادر می‌کنند که بر پایان دادن به بحران انسانی تأکید دارد. اما آنچه غایب است، توجه به ریشه بحران و به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین است. خلع سلاح و انزوای نیروهای مقاومت، بدون ارائه هیچ‌گونه افق روشن سیاسی برای فلسطینیان، تنها به تداوم سلطه، تحقیر و خشونت ساختاری می‌انجامد.
تحرکات دیپلماتیک اخیر از جمله سفر رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه که با زمینه سازی های تبلیغاتی گسترده همراه شده، تلاش برای دستیابی به توافق در سایه این سفر و اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی درباره اهمیت این فرصت، همگی حاکی از نوعی «پروژه‌سازی امنیتی» برای غزه است. این پروژه با امنیت‌خواهی واقعی تفاوتی بنیادین دارد؛ چرا که در آن، امنیت نه از مسیر عدالت و رعایت اصول انسانی، بلکه با حذف مقاومت و تثبیت ساختارهای تحمیلی تأمین می‌شود.
واقعیت میدانی نشان می‌دهد که نوار غزه، با وجود هزینه‌های گزاف انسانی، هنوز ایستاده است و راه‌حل‌هایی از جنس قیم‌مآبی خارجی را برنمی‌تابد. بیش از ۵۲ هزار شهید، عمدتاً غیرنظامی و اغلب کودک و زن، نتیجه مستقیم تهاجم اسرائیل به بهانه حملات ۷ اکتبر است. این میزان از خشونت و تخریب، خود نشانگر آن است که راه‌حل‌هایی مبتنی بر حذف عامل مقاومت، تنها به بازتولید بحران و انفجارهای بعدی خواهد انجامید.
ایجاد هر ساختار جدید در غزه، اگر فاقد پشتوانه ملی و اراده مردم فلسطین باشد، در بهترین حالت پروژه‌ای موقتی و ناکام خواهد بود. امنیت منطقه‌ای نیز با وابسته‌سازی به اسرائیل حاصل نمی‌شود؛ چرا که امنیت پایدار، تنها از دل عدالت، مشارکت مردمی و پایان اشغال بیرون می‌آید، نه با تداوم مداخلات خارجی و رژیمی که همواره عامل اصلی بی‌ثباتی بوده است.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله موشکی یمن به اراضی اشغالی؛ تنش‌ها افزایش یافت
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
X
آگهی تبلیغاتی