×
سیاسی
شناسه خبر : 223246
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/02/18 ساعت 14:51
عراقچی: تحریم‌ها مانع اصلی توسعه روابط اقتصادی ایران و هند است

عراقچی: تحریم‌ها مانع اصلی توسعه روابط اقتصادی ایران و هند است

وزیر خارجه ایران در دیدار با همتای هندی، تحریم‌ها را مانع اصلی در گسترش روابط اقتصادی میان تهران و دهلی‌نو دانست. در این دیدار، وزیر خارجه هند نیز با اشاره به تنش‌های اخیر در کشمیر، خواستار درک منطقه‌ای نسبت به شرایط امنیتی هند شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور امور خارجه ایران، صبح امروز در بدو ورود به دهلی‌نو با تأکید بر نقش سازنده دیپلماسی منطقه‌ای، خواستار خویشتنداری هند و پاکستان در مواجهه با تنش‌های اخیر شد. وی در جمع خبرنگاران حاضر در فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی تصریح کرد: «امیدواریم دو کشور بزرگ منطقه با تدبیر و گفتگو مانع از گسترش بحران و بی‌ثباتی بیشتر شوند.»

عراقچی که به دعوت رسمی مقامات هندی به پایتخت این کشور سفر کرده، در ادامه این سفر قرار است با وزیر امور خارجه هند و دیگر مقامات عالی‌رتبه دیدار و درباره مسائل دوجانبه، همکاری‌های اقتصادی، و تحولات منطقه‌ای گفت‌وگو کند.

این سفر در حالی انجام می‌شود که تنش‌های مرزی میان هند و پاکستان بار دیگر افزایش یافته و نگرانی‌هایی در سطح بین‌المللی درباره پیامدهای امنیتی آن شکل گرفته است. ایران، به عنوان کشوری با روابط دیپلماتیک متوازن با هر دو طرف، تلاش دارد نقش میانجی‌گرانه‌ای برای کاهش تنش ایفا کند.

تحلیل‌گران معتقدند پیام تهران از دهلی‌نو می‌تواند گامی مهم در جهت آرام‌سازی اوضاع و تقویت گفتگو در جنوب آسیا باشد.
 
 

امضا چند سند همکاری میان ایران و هند

در جریان سفر رسمی دکتر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، به دهلی‌نو، چند سند همکاری مهم میان ایران و هند در حوزه‌های اقتصادی، گمرکی و بهداشتی به امضا خواهد رسید. این سفر با هدف گسترش مناسبات دوجانبه و بررسی تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی صورت گرفته است. در این سفر، عراقچی و همتای هندی‌اش، «سوبرامانیام جایشانکار»، بیستمین نشست کمیسیون مشترک ایران و هند را برگزار کردند و به توافقات جدیدی در راستای تقویت همکاری‌های دو کشور دست یافتند.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، ضمن اشاره به این دیدار، تأکید کرد که پیوندهای دوستی ایران و هند دارای ریشه‌های عمیق تاریخی است. وی افزود که این روابط تاریخی، بستر مناسبی برای گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، گمرکی و بهداشتی فراهم کرده است. هدف از این توافقات، ارتقای روابط دو کشور در راستای منافع متقابل و افزایش هماهنگی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است.

در این راستا، اسناد امضا شده شامل توافقات در حوزه‌های مختلف اقتصادی به ویژه در زمینه تجارت و تبادل کالا، تسهیل فرآیندهای گمرکی و همچنین همکاری‌های بهداشتی جهت مقابله با چالش‌های جهانی مانند پاندمی‌ها و مشکلات بهداشتی مشترک دو کشور می باشد. عراقچی همچنین به اهمیت تقویت تلاش‌ها برای حفظ و ارتقای صلح، امنیت و ثبات در منطقه و جهان اشاره کرده و تأکید نمود که ایران و هند با همتایان خود در سایر نقاط دنیا همکاری‌های گسترده‌تری خواهند داشت.

این توافقات نه تنها به نفع دو کشور است، بلکه می‌تواند در چارچوب تحولات جهانی و منطقه‌ای اثرات مثبتی به دنبال داشته باشد.

دیدار وزیران خارجه ایران و هند در دهلی‌نو
 

امضای توافق‌های همکاری بین ایران و هند

در حضور عراقچی و همتای هندی‌اش یادداشت تفاهم همکاری بیستمین کمیسیون مشترک، یادداشت تفاهم همکاری استانداردهای محصولات دارویی و یادداشت تفاهم همکاری گمرکی به امضا رسید.


عراقچی: تحریم‌ها مانع اصلی توسعه روابط اقتصادی ایران و هند است

در دیداری رسمی میان عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، و سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، دو طرف درباره مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردند. عراقچی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی میان ایران و هند تأکید کرد که روابط تجاری دو کشور از سطح مورد انتظار پایین‌تر است و تحریم‌ها یکی از مهم‌ترین موانع توسعه این همکاری‌ها محسوب می‌شود. او ابراز امیدواری کرد که این چالش در آینده نزدیک با همکاری دوجانبه رفع شود.

در مقابل، جایشانکار ضمن خوشامدگویی به وزیر خارجه ایران، به حادثه تروریستی اخیر در کشمیر اشاره کرد و گفت که هند در پاسخ به این حمله، تأسیسات تروریستی فرامرزی را هدف قرار داده است. او افزود: «هدف ما افزایش تنش نیست، اما در صورت تداوم حملات، واکنش هند قاطع خواهد بود.»

وی با تأکید بر اهمیت روابط نزدیک میان هند و ایران گفت: «برای ما مهم است که شریکان منطقه‌ای درک روشنی از شرایط امنیتی ما داشته باشند.»

1
 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است