×
بین الملل
شناسه خبر : 223207
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/02/18 ساعت 15:01
آسمان واتیکان همچنان سیاه است

آسمان واتیکان همچنان سیاه است

دود سیاه صبح امروز بار دیگر از دودکش کلیسای سیستین در واتیکان برخاست و نشان داد کاردینال‌ها هنوز به توافق نهایی برای انتخاب پاپ جدید نرسیده‌اند؛ روندی که ممکن است همچنان ادامه داشته باشد تا دود سفید از انتخاب نهایی خبر دهد.

 نورنیوز-گروه بین الملل: در نخستین روز از گردهمایی کاردینال‌های کلیسای کاتولیک برای انتخاب جانشین پاپ فرانسیس، نخستین دور رأی‌گیری بدون نتیجه به پایان رسید. دود سیاه برخاسته از دودکش کلیسای سیستین در واتیکان، نشانه‌ای آشکار از عدم توافق بر سر انتخاب پاپ جدید بود.

کاردینال‌های کلیسای کاتولیک از صبح چهارشنبه روند حساس و تاریخی انتخاب رهبر جدید این نهاد دینی را آغاز کردند. این انتخاب به دلیل اختلاف‌نظرهای عمیق و تنوع دیدگاه‌ها در میان ۱۳۳ کاردینال واجد شرایط رأی‌دهی، یکی از پیچیده‌ترین انتخابات رهبران مذهبی جهان توصیف شده است. رأی‌گیری تا زمان کسب دو سوم آراء به‌علاوه یک رأی (حداقل ۸۹ رأی) توسط یکی از نامزدها ادامه خواهد داشت.

از میان بیش از ۲۵۰ کاردینال حاضر در واتیکان، تنها ۱۳۳ نفر که زیر ۸۰ سال دارند، حق رأی دارند. این افراد نماینده قاره‌های مختلف از جمله اروپا، آفریقا، آسیا، آمریکا و اقیانوسیه هستند و رأی‌گیری در فضایی کاملاً محرمانه و سنتی انجام می‌شود. طبق سنت واتیکان، پس از هر مرحله رأی‌گیری، برگه‌ها در اجاقی سوزانده می‌شود و رنگ دود حاصل به مردم اعلام می‌کند که آیا پاپ انتخاب شده یا خیر؛ دود سیاه به معنای عدم توافق و دود سفید به نشانه انتخاب پاپ است.

در حال حاضر چند نامزد اصلی برای جانشینی پاپ مطرح هستند؛ از جمله پیترو پارولین، دبیر دولت واتیکان؛ لوئیس تاگل از فیلیپین که به "فرانسیس آسیایی" مشهور است؛ رابرت سارا از گینه و پیتر اردو از مجارستان. هر یک از این افراد نماینده جریان‌های متفاوت فکری و جغرافیایی در کلیسای کاتولیک هستند.

این رأی‌گیری پس از درگذشت پاپ فرانسیس برگزار می‌شود. او که اهل آرژانتین بود، پس از تحمل دوره‌ای بیماری ذات‌الریه، در سن ۸۸ سالگی و بر اثر سکته مغزی درگذشت. هزاران مسیحی اکنون در میدان سنت‌پیتر چشم‌انتظار دودی سفید هستند؛ نمادی که خبر از آغاز دوره‌ای تازه در تاریخ کلیسای کاتولیک خواهد داد.

دومین بار دود سیاه در آسمان کلیسای سیستین

دود سیاه بار دیگر از دودکش کلیسای سیستین در واتیکان برخاست؛ نشانه‌ای سنتی که نشان می‌دهد کاردینال‌های حاضر در کنگره انتخاباتی هنوز به توافق نهایی برای انتخاب پاپ جدید نرسیده‌اند. این رویداد طبق سنت دیرینه واتیکان، نشانگر عدم انتخاب پاپ پس از دورهای اولیه رأی‌گیری است.

در جریان کنگره پاپی، کاردینال‌های کلیسای کاتولیک از سراسر جهان گردهم می‌آیند تا از میان خود جانشینی برای پاپ پیشین انتخاب کنند. فرآیند رأی‌گیری ممکن است چندین روز به طول انجامد و هر بار که دود سیاه از دودکش بالا می‌رود، به معنای عدم توافق اکثریت است.

بر اساس سنت واتیکان، دود سفید تنها زمانی منتشر می‌شود که پاپ جدید با اکثریت آرای دو سوم انتخاب شده باشد. کلیسای کاتولیک و میلیون‌ها پیرو آن در سراسر جهان با دقت تحولات این فرآیند را دنبال می‌کنند.
 
 

 

 

نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
تیراندازی در نزدیکی ضیافت خبرنگاران کاخ سفید؛ ترامپ مجبور به ترک محل شد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند