×
اجتماعی
شناسه خبر : 223200
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/17 ساعت 22:20
ناشران: هزینه بیشتر می‌دهیم، اما غرفه‌ی مجهز می‌خواهیم!

ناشران: هزینه بیشتر می‌دهیم، اما غرفه‌ی مجهز می‌خواهیم!

نخستین روز سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حالی سپری شد که با وجود آماده‌ بودن بخشی از زیرساخت‌ها، برخی غرفه‌ها همچنان نیمه‌کاره، برق‌قطع و فاقد امکانات بودند. ناشران امیدوارند در روزهای پایانی هفته با استقبال بیشتر مخاطبان، رونق را تجربه کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سی‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ در مصلای امام خمینی آغاز به کار کرد. روز نخست این رویداد با حضور چهره‌های فرهنگی و سیاسی داخلی و خارجی، از جمله محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و احمد فکاک البدرانی وزیر فرهنگ و گردشگری عراق همراه بود.

در نخستین ساعات برگزاری، فضای نمایشگاه آمیزه‌ای از آمادگی و ناآمادگی بود؛ برخی ناشران غرفه‌هایی کاملاً مجهز داشتند و حتی نشست‌های فرهنگی را برگزار کردند، در حالی‌ که برخی دیگر هنوز در حال نصب تجهیزات و رنگ‌آمیزی دیوارها بودند. برخی غرفه‌ها نیز همچنان خالی باقی مانده‌اند.

از مهم‌ترین مشکلات روز اول می‌توان به قطعی برق و از کار افتادن دستگاه‌های کارت‌خوان اشاره کرد. این مشکل به‌ویژه در غرفه «فناوری‌های نشر» محسوس بود. با این حال، مسئولان این بخش با دیدگاهی مثبت‌نگرانه، تلاش برای یافتن راه‌حل را ادامه دادند. غرفه فناوری‌های نشر برای نخستین بار در این دوره حضور دارد و قرار است ابعاد تازه‌ای به جنبه‌های فرهنگی نمایشگاه بیفزاید.

مسئله عجیب دیگری که بازدیدکنندگان با آن روبه‌رو بودند، نبود آب معدنی در فضای نمایشگاه بود. حتی غرفه‌های فروش غذا اجازه فروش آب نداشتند، و برخی ناشران ناچار شدند آب مورد نیاز خود را از خارج از نمایشگاه تهیه کنند. این موضوع در هوای گرم تهران برای بسیاری آزاردهنده بود و حتی برخی بازدیدکنندگان را به خروج زودهنگام از نمایشگاه وادار کرد.

تغییر مکان غرفه‌ها نسبت به سال‌های پیش، چالشی دیگر برای ناشران بود. اضافه‌شدن حدود ۲۰۰ غرفه جدید، ساختار راهروها را به‌هم زده و باعث سردرگمی بازدیدکنندگان شده است. با این حال، غرفه‌های راهنمایی و پاسخگویی در چند نقطه فعال‌اند و به بازدیدکنندگان در یافتن غرفه‌های مورد نظر کمک می‌کنند.

برخی ناشران، به‌ویژه آن‌ها که تجربه نمایشگاه‌های بین‌المللی چون فرانکفورت را دارند، گلایه‌هایی جدی از وضعیت ساختاری غرفه‌ها داشتند. یکی از ناشران تاکید کرد که حاضر است هزینه بیشتری پرداخت کند اما غرفه‌ای مناسب، با امکانات و طراحی حرفه‌ای دریافت کند، چرا که چنین فضایی به جذب مخاطب نیز کمک می‌کند.

او همچنین فروش مورد انتظار خود را بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان برآورد کرد و اظهار امیدواری کرد که بتواند از این طریق، هزینه‌های حضور در نمایشگاه و دستمزد کارکنانش را تامین کند.

از دیگر مشکلات، راهروهای باریک شبستان بود. به گفته ناشران، در نمایشگاه‌هایی چون فرانکفورت، ماشین‌های باربری بزرگ نیز به‌راحتی در راهروها تردد می‌کنند. حتی «شهر آفتاب» نیز با تمام انتقادات، از این نظر امکانات بهتری در اختیار ناشران گذاشته بود.

با ورود به روزهای پایانی هفته و تعطیلات، انتظار می‌رود جمعیت بیشتری از علاقه‌مندان به کتاب از نمایشگاه بازدید کنند. حال باید دید آیا برگزارکنندگان می‌توانند در این مدت باقی‌مانده، مشکلات موجود را تا حدی کاهش دهند و تجربه‌ای شایسته از بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور رقم بزنند یا نه.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
محکومیت شرکت «بادران گستران» به دو سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه رمزارز
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه
دیدار تراکتور و پرسپولیس با تماشاگر برگزار می‌شود
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
300 پرونده قتل در 6 ماه اول سال منجر به سازش شد
احضار مدیرعامل و سرپرست رسانه‌ای استقلال به کمیته اخلاق
علوی: شایعه برگزاری شهرآورد بدون تماشاگر صحت ندارد
شش کشته در آتش‌سوزی کارخانه لوازم آرایشی در ترکیه+ فیلم
افشای دخمه‌های مرگ
رشد قیمت املاک نداریم
هشدار جدی درباره بحران آب در تهران؛ محدودیت‌ها آغاز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 17 آبان 1404 + جدول
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
جنگ 12 روزه آزمایشگاه واقعی برای تست گزاره‌های معیوب علیه ایران بود
آمار تکان‌دهنده سازمان ملل از حملات ژیم صهیونیستی به کرانه باختری
نخستین قطار باری روسیه به بندر خشک آپرین رسید + فیلم
X
آگهی تبلیغاتی