×
بین الملل
شناسه خبر : 223021
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/02/16 ساعت 16:33
انتخابات یا رفراندوم مقاومت؟ پیروزی حزب‌الله، سقوط پروژه‌های مهندسی‌شده

انتخابات یا رفراندوم مقاومت؟ پیروزی حزب‌الله، سقوط پروژه‌های مهندسی‌شده

با اعلام نتایج مرحله نخست انتخابات شهرداری‌های لبنان، فهرست‌های مقاومت با پیروزی قاطع در حوزه‌های رقابتی، نه‌تنها معارضان داخلی و حامیان خارجی آنان را ناکام گذاشتند، بلکه پیام روشنی در تأیید گفتمان مقاومت و ضرورت وحدت ملی به جامعه سیاسی مخابره کردند.

نورنیوز-گروه بین الملل: مقاومت در میدان؛ مشارکت در برابر فشار
صبح روز بعد از اعلام رسمی نتایج، خیابان‌های مناطقی چون الغبیری، حارة حریک و الوردانیه شاهد شور و شعف مردمی بود؛ صحنه‌هایی که تنها یک معنا داشت: پیروزی فهرست‌های مقاومت در برابر کمپین‌هایی که ماه‌ها پیش با پشتیبانی مالی و تبلیغاتی خارجی کلید خورده بودند. وزارت کشور لبنان میزان مشارکت را ۴۴.۵۹٪ اعلام کرد؛ رقمی که در فضای سنگین ناامیدی عمومی، خود نوعی اعلام حضور مجدد شهروندان لبنانی در سیاست محلی است.
برخلاف پیش‌بینی‌های رسانه‌های معارض، این مشارکت نه‌تنها پایین نبود بلکه به‌ویژه در مناطقی با رقابت جدی، بسیار فعالانه رخ داد. مردم به صندوق رأی رفتند تا روایت خود را در برابر آنچه «مهندسی افکار عمومی» خوانده می‌شود، تثبیت کنند.

افول توهم جریان جدید شیعی

یکی از اهداف پنهان اما مهم این رقابت‌ها، تست اجتماعی پروژه موسوم به «جریان شیعی جدید» بود؛ جریانی با تکیه بر چهره‌های تکنوکرات و حمایت رسانه‌ای ویژه، که در رقابت با حزب‌الله و امل وارد میدان شد. این گروه‌ها، در حوزه‌هایی مانند الغبیری و حارة حریک، حتی برای تصاحب یک کرسی نیز ناکام ماندند و تنها حدود ۳۰۰ رأی کسب کردند.
تحلیلگران لبنانی معتقدند این شکست صرفاً انتخاباتی نبود، بلکه نوعی اعلام شکست استراتژی جایگزین‌سازی اجتماعی و عبور از گفتمان مقاومت است. صندوق‌های رأی، بار دیگر مهر تایید بر پیوند عمیق اجتماعی حزب‌الله و مردم زدند.

فالانژها در مسیر بن‌بست

از سوی دیگر، لیست‌های مقاومت در رقابت با «قوات لبنانی» ــ بازوی سیاسی فالانژها ــ نیز به نتایج خیره‌کننده‌ای دست یافتند. در مناطقی چون الجیه، فدار و بشتلیده، این رقابت‌ها بیش از آنکه انتخاباتی باشند، بازتاب تقابل دو گفتمان بودند: یکی مبتنی بر مقاومت و عدالت اجتماعی، و دیگری متکی به بازسازی سیاسی با کمک بازیگران خارجی.
شکست کامل قوات در این مواجهه‌ها، پیام واضحی دارد: جامعه لبنانی هنوز با ایده مقاومت همدل است و پروژه‌های سیاسی فاقد پایگاه مردمی، قادر به خلق مشروعیت جدید نیستند. این شکست، آن‌هم در انتخاباتی محلی، زنگ هشداری است برای محافلی که خواستار خلع سلاح مقاومت‌اند.

زمان همبستگی است، نه تقابل

در کنار همه تحلیل‌های راهبردی و امنیتی، یک پیام در دل این نتایج نهفته است که نباید نادیده گرفته شود: مردم لبنان، فارغ از اختلافات، نیاز به ثبات، خدمات، و انسجام دارند. رأی مردم به مقاومت، تنها بیان اعتماد سیاسی نبود، بلکه نشانه‌ای از ناامیدی از پروژه‌های بیرونی و عطش به امنیت اجتماعی و خدماتی واقعی بود.
اکنون که مرحله اول انتخابات با موفقیت به پایان رسیده، مسئولیت همه نیروهای سیاسی ــ چه پیروز و چه مغلوب ــ روشن است: تقابل را به گفت‌وگو، و صف‌آرایی را به هم‌افزایی تبدیل کنند. لبنان تنها در سایه همبستگی و پرهیز از شکاف‌های فرقه‌ای است که می‌تواند مسیر بازسازی خود را بازیابد.

 


نظرات

آخرین اخبار
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد