×
سیاسی
شناسه خبر : 222681
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/02/14 ساعت 14:55
هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست

رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله الحرام:

هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست

در آستانه برگزاری کنگره عظیم حج ابراهیمی، مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت و جمعی از کارگزاران حج و زائران بیت‌الله الحرام کشورمان، صبح امروز (یکشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

نورنیوز _ گروه سیاسی: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار دست‌اندرکاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله الحرام، هدف پروردگار از مقرر کردن فریضه حج را ارائه الگویی کامل و جهت‌دهنده برای اداره بشریت خواندند و افزودند: ترکیب و هیأت ظاهری این فریضه، کاملاً سیاسی و محتوای اجزای آن کاملاً معنوی و عبادی است تا منافع همه بشریت تأمین شود و امروز بزرگترین منفعت امت اسلامی «اتحاد و هم‌افزایی» برای حل مشکلات جهان اسلام است که اگر این اتحاد بود، مسائلی چون غزه و یمن رخ نمی‌داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آغاز سخنانشان با تسلیت مجدد به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه حقیقتاً تلخ بندرعباس، برای این هموطنان و خانواده‌های آسیب‌دیدگان صبر و آرامش مسئلت و تأکید کردند: پروردگار در مقابل صبری که انسان در حوادث گوناگون از خود نشان می‌دهد، اجری هزاران برابر پر ارزش‌تر به او عنایت می‌کند.

ایشان آسیب‌دیدن دستگاه‌ها در حوادث طبیعی و غیرطبیعی را به مدد تلاش و توانایی دیگر دستگاه‌ها، قابل جبران دانستند و افزودند: آنچه دل انسان را می‌سوزاند، «خانواده‌های عزیز از دست‌ داده» هستند که این حادثه را به مصیبتی برای ما و همه تبدیل کرد.

رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان، معرفت و شناخت اهداف و ابعاد مختلف حج را برای زائران بیت‌الله، مقدمه ادای صحیح این فریضه بسیار مهم خواندند و با استناد به آیات متعدد قرآن کریم افزودند: استفاده از تعبیر «ناس» در بسیاری از آیاتِ مرتبط با حج نشان می‌دهد پروردگار این فریضه را برای اداره امور همه مردم -نه فقط مسلمانان- مقرر کرده است؛ بنابراین برگزاری درست حج، خدمت به بشریت است.

ایشان در تبیین نکات شناختی حج، آن را تنها فریضه‌ای خواندند که شکل و ترکیبش صددرصد سیاسی است؛ چرا که مردم را هر سال در یک مکان و زمان واحد برای اهداف خاص گرد می‌آورد که نفس این کار ماهیت سیاسی دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: در کنار شکل و ترکیب سیاسی حج، محتوای اجزای آن صددرصد معنوی و عبادی است و هر کدام اشاره‌ای نمادین و درس‌آموز به مسائل و ضروریات گوناگون زندگی بشر دارد.

ایشان در تبیین این نمادها، درس «طواف» را ضرورت گردش حول محور و مرکزیت توحید خواندند و افزودند: طواف به بشریت می‌آموزد که حکومت، زندگی، اقتصاد، خانواده و همه مسائل زندگی باید حول توحید بنا شود که در این صورت، دیگر از این قساوت‌ها، کودک‌کشی‌ها و زیاده‌خواهی‌ها خبری نخواهد بود و دنیا گلستان می‌شود.

رهبر انقلاب «سعی بین صفا و مروه» را اشاره‌ای به این ضرورت دانستند که انسان باید مدام بین کوه مشکلات تلاش کند و هیچگاه متوقف، معطل و متحیر نماند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «حرکت به سمت عرفات و مشعر و مِنا» را درسی برای حرکت دائم و پرهیز از سکون دانستند و افزودند: قربانی نیز اشاره نمادین به این حقیقت است که انسان گاه باید از عزیزترین کسان خود بگذرد، قربانی بدهد و یا حتی قربانی شود. ایشان «رمی جمرات» را تأکید پروردگار بر این نکته خواندند که انسان باید شیاطین جن و انس را بشناسد و هرجا شیطان را یافت، بزند و بکوبد.

رهبر انقلاب «پوشیدن لباس احرام» را هم نشانه خشوع و یکسان‌سازی انسان‌ها در مقابل پروردگار برشمرند و افزودند: همه این اعمال جهت‌دهی به زندگی بشریت است.

رهبر انقلاب با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم، هدف «اجتماع» حج را درک و دستیابی به انواع منافع انسانی خواندند و گفتند: امروز هیچ منفعتی بالاتر از اتحاد برای امت اسلامی وجود ندارد و در صورت وجود اتحاد و هماهنگی و هم‌افزایی امت اسلامی، فجایع کنونی در غزه و فلسطین اتفاق نمی‌افتد و یمن اینگونه تحت فشار قرار نمی‌گیرد.

ایشان جدایی و تفرقه امت اسلامی را زمینه‌ساز تحمیل منافع و مطامع استعمارگران، آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر زیاده‌خواهان بر ملتها دانستند و افزودند: با اتحاد امت، امنیت و پیشرفت و هم‌افزایی کشورهای اسلامی و کمک‌های آنها به یکدیگر ممکن می‌شود و به فرصت حج باید به این چشم نگاه کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نقش و وظیفه دولت‌های اسلامی بخصوص دولت میهماندار در تبیین حقیقت و اهداف حج را بزرگ و برجسته دانستند و گفتند: مسئولان کشورها، علما و روشنفکران، نویسندگان و افراد تأثیرگذار بر افکار عمومی موظفند حقایق حج را برای مردم تبیین کنند.

پیش از بیانات رهبر انقلاب، حجت‌الاسلام سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی ، شعار حج امسال را «حج؛ سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» برشمرد و برنامه‌های این نهاد را برای حج‌گزاران در سال جاری تشریح کرد.

آقای بیات رئیس سازمان حج و زیارت نیز در گزارشی گفت: امسال ۸۶ هزار ایرانی در قالب ۵۷۴ کاروان از ۱۲۳ ایستگاه پروازی به سرزمین وحی مشرف خواهند شد.
«انجام ۲۱۰هزار عمره مفرده در ۸ ماه گذشته»، «افزایش بهره‌وری نیروهای ستادی و خادمان حجاج»، «تخصیص ۲ کاروان برای ایرانیان خارج از کشور در حج امسال» و «آمادگی کامل کارگزاران و خادمان حج برای خدمت‌رسانی هرچه بهتر به حاجیان ایرانی» از جمله محورهای سخنان مسئولان حج در ابتدای این دیدار بود.


نظرات

آخرین اخبار
سایپا محصولاتش را گران کرد+جدول قیمت جدید
حملات سایبری به شبکه‌های موبایلی خاورمیانه
وقتی اعداد از یک بحران خاموش خبر می‌دهند
نورویدئو | محاصره ایران؛ قدرت نمایی یا اعتراف به بن‌بست؟
آخرین وضعیت جوی آذربایجان شرقی؛ از کاهش دما تا وزش بادهای شدید
پیامد رویکرد تهاجمی پنتاگون؛ تشدید شکاف در دولت دوم ترامپ
انهدام باند سارقان موتورسوار با 35 فقره سرقت در تهران
صادرات سوسیس و فرآورده‌های گوشتی آزاد شد
بقایی: حمله آمریکا به بیمارستان شهید بقایی اهواز، مصداق جنایت جنگی است
روایت وزارت بهداشت از شب پراضطراب بیماران سرطانی در اهواز
از تشییع تاریخی تا دیدار با قاتل؛ الزیدی چه پیامی فرستاد؟
بازگشت بزرگ پیتر جکسون به سینما؛ ساخت دنباله «ماجراهای تن تن»
واکنش عراق به حادثه پهپادی در پایانه بصره؛ بارگیری نفت متوقف شد
جدایی ستاره‌های خارجی استقلال به دلیل بسته بودن پنجره
واکنش حماس به بودجه جدید اسرائیل برای توسعه شهرک‌های صهیونیستی
پرسپولیس از مدافع لژیونر خود رونمایی کرد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران تا هفته آینده
چرا جنگ علیه ایران، کابوس انتخاباتی نتانیاهو شده است؟
نورنما | بمباران فرودگاه صنعا در آستانه فرود هواپیمای ایرانی
جزئیات واژگونی مینی بوس دانش‌آموزان شهرستان دیر در مسیر مدرسه فوتبال
درگیری بعد از سوت پایان؛ چرا ستاره انگلیس به بازیکن آرژانتین پس گردنی زد؟
نتانیاهو در برابر درخواست ترامپ برای عقب‌نشینی کوتاه نمی‌آید
وداع باشکوه مردم کوار با فرزند دلاور نیروی دریایی سپاه
آخرین وضعیت بازگشایی مدارس در سال جدید تحصیلی
ایران به پارالمپیک لس‌آنجلس رسید؛ والیبال نشسته قهرمانانه از سد قزاقستان گذشت
گلستان در مسیر جهش تولید برق تجدیدپذیر قرار گرفت
هشدار صدراعظم آلمان به واشنگتن: در انتخابات ما دخالت نکنید
هشدار تازه درباره تنگه هرمز؛ چرا کشتی‌ها مسیر آمریکا را دور می‌زنند؟
5 قاتل صبح امروز به دار مجازات آویخته شدند + جزئیات پرونده قتل ها
جشن جنجالی آرژانتین پس از حذف انگلیس؛ ماجرای مالویناس چیست؟
ضربه مرزبانان به شبکه قاچاق سلاح در سیستان و بلوچستان
ماسک وارد میدان انتخابات فرانسه شد؛ حمایت آشکار از مارین لوپن
7 مأموریت مهم مبلغان اربعین 1405 اعلام شد
پشت‌پرده لغو برنامه سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن
چگونه 80 میلیون بشکه نفت از بحران عبور کرد؟
شمار شهدای جنگ از 73 هزار نفر عبور کرد
سایه جنگ در خاورمیانه بر صنعت هواپیمایی جهان
ترامپ چگونه درگیر باتلاقی به نام ایران شد؟
راز سرقت‌های بی‌صدا در مراکز خرید؛ این سارق‌ها دیده نمی‌شوند
میانجیگری مرگبار در لاهیجان؛ جزئیات قتل در نزاع خیابانی
دستاوردهای پزشکی ایران به ازبکستان می‌رود
قیمت سکه و طلا امروز 25 تیر1405؛ بازار طلا عقب نشست + جدول قیمتها
تصادف مرگبار در بزرگراه یادگار امام کرج؛ پژو پارس قربانی گرفت
روسیه: بحران تنگه هرمز راه‌حل نظامی ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 25 تیر؛ دلار در مسیر صعود
نورنما | آهوهای خارک از ترس انفجار به خیابان پناه بردند
جزییات آتش سوزی یک هتل در مشهد/تعداد نجات یافتگان و مصدومین
آغاز تنش تجاری جدید؛ تعرفه 25 درصدی آمریکا علیه برزیل
یارانه نقدی تیرماه واریز شد؛ 28 میلیون نفر مشمول دریافت شدند
کشف 1.5 میلیارد تومان برنج احتکاری درلرستان