×
سیاسی
شناسه خبر : 222287
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/10 ساعت 17:03
تشریح جزئیات پرونده‌های قضایی جنجالی ؛از بندر شهید رجایی تا بابک زنجانی و کوروش کمپان

نورنیوز از نشست سخنگوی قوه قضاییه با رسانه ها گزارش می دهد؛

تشریح جزئیات پرونده‌های قضایی جنجالی ؛از بندر شهید رجایی تا بابک زنجانی و کوروش کمپان

در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، اصغر جهانگیر از ورود فوری به حادثه بندر شهید رجایی و پیگیری شبانه‌روزی آن خبر داد. او همچنین از تحولات مهم در پرونده‌های بابک زنجانی، کوروش کمپانی و چای دبش گفت و تأکید کرد هیچ حکمی متوقف نشده و روند برخورد با متخلفان ادامه دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در نشست خبری مشترک امروز سخنگوی قوه قضاییه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور، اصغر جهانگیر با اشاره به حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، از ورود فوری دستگاه قضایی به موضوع خبر داد و تأکید کرد بررسی‌ها به‌صورت شبانه‌روزی در حال انجام است.

جهانگیر ضمن تسلیت به خانواده‌های داغدار و ابراز همدردی با مصدومان، از تشکیل چهار کمیسیون برای جبران خسارت‌های جانی و مالی خبر داد. وی همچنین اعلام کرد رهبر معظم انقلاب با صدور پیامی خواستار بررسی دقیق حادثه و برخورد با هرگونه تعمّد یا سهل‌انگاری شده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به انتشار برخی شایعات، از اعلام جرم دادستانی علیه رسانه‌های منتشرکننده اخبار بی‌اساس خبر داد و از مشارکت مردم در کمک‌رسانی قدردانی کرد. 

نظام گمرکی کشور نیازمند اصلاحات اساسی است

جهانگیر در ادامه نشست، با اشاره به برگزاری نهمین جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم، از بررسی مشکلات متعدد گمرکی در این جلسه خبر داد. وی از تعدد قوانین، رویه‌های غیرکارآمد و عدم اعتماد فعالان اقتصادی به سامانه‌های موجود به عنوان عوامل زمینه‌ساز فساد نام برد و گفت: «در حالی که در دنیا پنج رویه اصلی گمرکی وجود دارد، ما با ۲۳ رویه مختلف مواجهیم که موجب سردرگمی و کندی در فرآیند تجارت خارجی شده است.» 

برخورد قاطع با جرایم خشن و تاکید بر احکام بازدارنده

در پاسخ به پرسشی درباره نحوه برخورد با اراذل و اوباش، جهانگیر تأکید کرد که مرتکبان جرایم خشن از امتیازات قانونی مانند مرخصی و تخفیف‌های قضایی محروم هستند و دستگاه قضا با حداکثر مجازات قانونی با آنها برخورد می‌کند. 

پرونده‌های مهم: از پتروشیمی جم تا کرسنت

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده پتروشیمی جم گفت: نیما رمضان‌زاده به ۲۰ سال و محمد عبداللهی به ۱۰ سال حبس و بازگرداندن ۹۲ میلیون دلار محکوم شده‌اند. پرونده همچنان در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است.

وی درباره پرونده کرسنت نیز اعلام کرد که پس از گزارش‌های جدید از سال ۱۴۰۱، رسیدگی مجدد به این پرونده آغاز شده و جلسات دادگاه برگزار شده است، اما هنوز رأی نهایی صادر نشده است. 

آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی

جهانگیر درباره پرونده کوروش کمپانی گفت: اموال کوروش کمپانی تاکنون فروخته نشده است. دو مزایده در این پرونده تاکنون برگزار شده و قیمت‌گذاری پرداخت پرونده را تامین نکرده است. مزایده سومی در اواخر اردیبهشت امسال برگزار خواهد شد تا بتوانیم از آن طریق با فروش اموال مطالبات مالباختگان را تامین کنیم. اقدامات بین‌المللی برای دستگیری و بازگرداندن متهم به کشور در حال پیگیری است که به محض اخذ نتیجه لازم، اطلاع‌رسانی خواهد شد. 

دادگاه‌های علنی، در مسیر اصلاح رویه‌ها

جهانگیر با اشاره به تلاش‌های قوه قضاییه برای برگزاری علنی دادگاه‌ها گفت: دادگاه‌ها اصولاً باید علنی برگزار شوند مگر در جرائم خاص. وی از تدوین دو تبصره برای اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری جهت امکان پخش علنی دادگاه‌ها در فضای مجازی خبر داد. 

تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس پس از رد مال

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص پرونده بابک زنجانی گفت: وی پس از همکاری با دستگاه‌های امنیتی و رد مال به شرکت ملی نفت ایران، حکم اعدامش به ۲۰ سال حبس کاهش یافت. او بیش از ۱۱ سال زندانی بود و اکنون مرخصی تحت نظارت ضابطین دارد. فعالیت‌های اقتصادی وی در مرخصی بر عهده دستگاه‌های ذی‌ربط است. 

تکذیب توقف حکم پرونده چای دبش 

سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از نشست خبری به پرونده موسوم به «چای دبش» پرداخت و گفت: پرونده در جهت اجرای حکم در حال انجام است و هنوز به اتمام نرسیده است. اخبار اطلاعات منتشر شده از اینکه این حکم متوقف شده تکذیب می‌شود به هیچ عنوان حکم متوقف نشده است، البته محکومین پرونده از جمله آقایان ساداتی نژاد و فاطمی امین درخواست اعاده دادرسی کردند که مانعی برای توقف حکم نیست. 

اقدام قاطع علیه متخلفان حوزه دارو

در خصوص مشکلات حوزه دارو، سخنگوی قوه قضاییه از راه‌اندازی قرارگاه «نظارت بر سلامت» با حضور نهادهای مسئول خبر داد و گفت: «با همکاری ضابطان و دادستانی کل، با فروشندگان داروی غیرمجاز در فضای مجازی برخورد شده و در زمینه گردش دارو، جلساتی برای پرداخت مطالبات داروخانه‌ها برگزار شده است.»

محکومیت متهمان پرونده باغ ازگل

جهانگیر درباره پرونده جنجالی باغ ازگل گفت: دو متهم پرونده به اتهام انتقال مال غیر به یک سال حبس و جزای نقدی معادل ارزش ملک محکوم شدند. با ابطال اسناد تنظیم شده، ملک به مالکیت حوزه علمیه حضرت امام خمینی(ره) بازگشت.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود
صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر فردا اعلام می شود
نقض مجدد آتش‌بس در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
رشد مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان
خانه تکانی با آب شرب ممنوع!
مخالفت سناتور امریکایی با جنگ امریکا و ایران
آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای احداث پایگاه نظامی گسترده در غزه
شیب ملایم افزایش قیمت دلار آزاد
ثبت نام بیش از 22 هزار نفر در انتخابات شوراهای روستا
روزانه 2500 کارت سوخت یک‌روزه تحویل متقاضیان می‌شود
بادبان‌های برافراشته بر دریای وابستگی
واریز عیدی 10 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری آغاز شد
اوسمار می‌تواند شرایط پرسپولیس را تغییر دهد
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری