×
سیاسی
شناسه خبر : 222287
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/10 ساعت 17:03
تشریح جزئیات پرونده‌های قضایی جنجالی ؛از بندر شهید رجایی تا بابک زنجانی و کوروش کمپان

نورنیوز از نشست سخنگوی قوه قضاییه با رسانه ها گزارش می دهد؛

تشریح جزئیات پرونده‌های قضایی جنجالی ؛از بندر شهید رجایی تا بابک زنجانی و کوروش کمپان

در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، اصغر جهانگیر از ورود فوری به حادثه بندر شهید رجایی و پیگیری شبانه‌روزی آن خبر داد. او همچنین از تحولات مهم در پرونده‌های بابک زنجانی، کوروش کمپانی و چای دبش گفت و تأکید کرد هیچ حکمی متوقف نشده و روند برخورد با متخلفان ادامه دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در نشست خبری مشترک امروز سخنگوی قوه قضاییه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور، اصغر جهانگیر با اشاره به حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، از ورود فوری دستگاه قضایی به موضوع خبر داد و تأکید کرد بررسی‌ها به‌صورت شبانه‌روزی در حال انجام است.

جهانگیر ضمن تسلیت به خانواده‌های داغدار و ابراز همدردی با مصدومان، از تشکیل چهار کمیسیون برای جبران خسارت‌های جانی و مالی خبر داد. وی همچنین اعلام کرد رهبر معظم انقلاب با صدور پیامی خواستار بررسی دقیق حادثه و برخورد با هرگونه تعمّد یا سهل‌انگاری شده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به انتشار برخی شایعات، از اعلام جرم دادستانی علیه رسانه‌های منتشرکننده اخبار بی‌اساس خبر داد و از مشارکت مردم در کمک‌رسانی قدردانی کرد. 

نظام گمرکی کشور نیازمند اصلاحات اساسی است

جهانگیر در ادامه نشست، با اشاره به برگزاری نهمین جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم، از بررسی مشکلات متعدد گمرکی در این جلسه خبر داد. وی از تعدد قوانین، رویه‌های غیرکارآمد و عدم اعتماد فعالان اقتصادی به سامانه‌های موجود به عنوان عوامل زمینه‌ساز فساد نام برد و گفت: «در حالی که در دنیا پنج رویه اصلی گمرکی وجود دارد، ما با ۲۳ رویه مختلف مواجهیم که موجب سردرگمی و کندی در فرآیند تجارت خارجی شده است.» 

برخورد قاطع با جرایم خشن و تاکید بر احکام بازدارنده

در پاسخ به پرسشی درباره نحوه برخورد با اراذل و اوباش، جهانگیر تأکید کرد که مرتکبان جرایم خشن از امتیازات قانونی مانند مرخصی و تخفیف‌های قضایی محروم هستند و دستگاه قضا با حداکثر مجازات قانونی با آنها برخورد می‌کند. 

پرونده‌های مهم: از پتروشیمی جم تا کرسنت

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده پتروشیمی جم گفت: نیما رمضان‌زاده به ۲۰ سال و محمد عبداللهی به ۱۰ سال حبس و بازگرداندن ۹۲ میلیون دلار محکوم شده‌اند. پرونده همچنان در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است.

وی درباره پرونده کرسنت نیز اعلام کرد که پس از گزارش‌های جدید از سال ۱۴۰۱، رسیدگی مجدد به این پرونده آغاز شده و جلسات دادگاه برگزار شده است، اما هنوز رأی نهایی صادر نشده است. 

آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی

جهانگیر درباره پرونده کوروش کمپانی گفت: اموال کوروش کمپانی تاکنون فروخته نشده است. دو مزایده در این پرونده تاکنون برگزار شده و قیمت‌گذاری پرداخت پرونده را تامین نکرده است. مزایده سومی در اواخر اردیبهشت امسال برگزار خواهد شد تا بتوانیم از آن طریق با فروش اموال مطالبات مالباختگان را تامین کنیم. اقدامات بین‌المللی برای دستگیری و بازگرداندن متهم به کشور در حال پیگیری است که به محض اخذ نتیجه لازم، اطلاع‌رسانی خواهد شد. 

دادگاه‌های علنی، در مسیر اصلاح رویه‌ها

جهانگیر با اشاره به تلاش‌های قوه قضاییه برای برگزاری علنی دادگاه‌ها گفت: دادگاه‌ها اصولاً باید علنی برگزار شوند مگر در جرائم خاص. وی از تدوین دو تبصره برای اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری جهت امکان پخش علنی دادگاه‌ها در فضای مجازی خبر داد. 

تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس پس از رد مال

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص پرونده بابک زنجانی گفت: وی پس از همکاری با دستگاه‌های امنیتی و رد مال به شرکت ملی نفت ایران، حکم اعدامش به ۲۰ سال حبس کاهش یافت. او بیش از ۱۱ سال زندانی بود و اکنون مرخصی تحت نظارت ضابطین دارد. فعالیت‌های اقتصادی وی در مرخصی بر عهده دستگاه‌های ذی‌ربط است. 

تکذیب توقف حکم پرونده چای دبش 

سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از نشست خبری به پرونده موسوم به «چای دبش» پرداخت و گفت: پرونده در جهت اجرای حکم در حال انجام است و هنوز به اتمام نرسیده است. اخبار اطلاعات منتشر شده از اینکه این حکم متوقف شده تکذیب می‌شود به هیچ عنوان حکم متوقف نشده است، البته محکومین پرونده از جمله آقایان ساداتی نژاد و فاطمی امین درخواست اعاده دادرسی کردند که مانعی برای توقف حکم نیست. 

اقدام قاطع علیه متخلفان حوزه دارو

در خصوص مشکلات حوزه دارو، سخنگوی قوه قضاییه از راه‌اندازی قرارگاه «نظارت بر سلامت» با حضور نهادهای مسئول خبر داد و گفت: «با همکاری ضابطان و دادستانی کل، با فروشندگان داروی غیرمجاز در فضای مجازی برخورد شده و در زمینه گردش دارو، جلساتی برای پرداخت مطالبات داروخانه‌ها برگزار شده است.»

محکومیت متهمان پرونده باغ ازگل

جهانگیر درباره پرونده جنجالی باغ ازگل گفت: دو متهم پرونده به اتهام انتقال مال غیر به یک سال حبس و جزای نقدی معادل ارزش ملک محکوم شدند. با ابطال اسناد تنظیم شده، ملک به مالکیت حوزه علمیه حضرت امام خمینی(ره) بازگشت.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد