×
اجتماعی
شناسه خبر : 222281
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/10 ساعت 16:04
جزییات افزایش 4 تا 14 میلیون تومانی حقوق کارکنان دولت؛

جزییات افزایش 4 تا 14 میلیون تومانی حقوق کارکنان دولت؛

افزایش 4 تا 14 میلیون تومانی حقوق کارمندان دولت وارد فاز اجرایی شد. دولت با تکیه بر ماده 106 برنامه هفتم و حذف پرداخت‌های بی‌ضابطه، گامی در جهت عدالت، شفافیت و ارتقاء بهره‌وری برداشته و دستورالعمل آن به‌زودی پس از تأیید رئیس‌جمهور ابلاغ خواهد شد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در چارچوب سیاست‌های دولت چهاردهم برای سامان‌دهی به نظام پرداخت و افزایش انگیزه شغلی کارمندان، جزئیات جدیدی از طرح افزایش دریافتی کارکنان دولت منتشر شده است. بر پایه مصوبه شورای حقوق و دستمزد و با استناد به ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم توسعه، فوق‌العاده‌ای تحت عنوان «فوق‌العاده خاص» برای کارکنان رسمی، پیمانی و شرکتی دستگاه‌های اجرایی در نظر گرفته شده است که از ۴ تا ۱۴ میلیون تومان به دریافتی ماهانه آنان افزوده خواهد شد.

این فوق‌العاده با هدف تحقق عدالت در پرداخت‌ها، ارتقاء بهره‌وری و حفظ نیروی انسانی در بدنه اجرایی کشور طراحی شده و مشمول کسور بازنشستگی نیز می‌شود. بدین معنا که رقم فوق نه تنها به عنوان مزایای کوتاه‌مدت بلکه در محاسبات حقوق بازنشستگی و مزایای آینده کارکنان نیز لحاظ خواهد شد و تأثیر مستقیمی بر وضعیت معیشتی شاغلان دولتی خواهد داشت.

طبق اعلام یک عضو شورای حقوق و دستمزد، این افزایش در قالب یک دستورالعمل رسمی تنظیم شده و پس از تأیید نهایی و امضای رئیس‌جمهور، به تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور ابلاغ خواهد شد. وی تأکید کرد: «این اقدام نه‌تنها گامی مؤثر برای بهبود وضعیت معیشت کارکنان دولت است، بلکه در جهت ایجاد شفافیت و نظم در ساختار پرداخت‌ها صورت گرفته است.»

از نکات مهم این اصلاحات، حذف تمامی فوق‌العاده‌های ویژه‌ای است که تاکنون بدون تصویب مجلس شورای اسلامی پرداخت می‌شدند. این تغییر در راستای پاسخ به یکی از انتقادات اصلی نسبت به نظام حقوق و مزایای کشور صورت گرفته که طی سال‌های اخیر، برخی پرداخت‌های غیرشفاف و سلیقه‌ای باعث بروز بی‌عدالتی و نارضایتی در بین کارکنان شده بود.

با اجرای این دستورالعمل، انتظار می‌رود فاصله نامتوازن پرداخت‌ها میان دستگاه‌ها کاهش یافته و ساختار حقوقی منسجم‌تری در بدنه دولت شکل گیرد. همچنین، با اعمال کسورات بازنشستگی برای این فوق‌العاده، زمینه برای تأمین پایدارتر صندوق‌های بازنشستگی نیز فراهم خواهد شد.

دولت اعلام کرده است که این تصمیم بخشی از برنامه بلندمدت برای اصلاح نظام پرداخت‌ها در کشور و جلوگیری از فرسایش سرمایه انسانی در دستگاه‌های اجرایی است. شفاف‌سازی پرداخت‌ها، حذف رانت‌های پنهان در حقوق و مزایا و ارتقاء اعتماد عمومی به نظام اداری از دیگر اهداف این طرح عنوان شده‌اند.

با توجه به شرایط اقتصادی کشور و دغدغه‌های معیشتی گسترده، اجرای چنین طرح‌هایی می‌تواند گامی مهم در راستای حفظ انگیزه شغلی و افزایش رضایتمندی کارکنان دولت تلقی شود؛ به‌ویژه آن‌که این تصمیم در آستانه تصویب نهایی بودجه سال آینده و همزمان با تغییرات ساختاری در نظام اداری کشور اتخاذ شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هواشناسی؛ این استان‌ها منتظر بارش رحمت الهی باشند
ایران «پایداری» را به یک دستاورد سیاسی و معنوی تبدیل کرده است
شوک نامتقارن جنگ علیه ایران به اقتصاد جهانی
قدردانی الیاس حضرتی از عملکرد رسانه‌ها در شرایط جنگی
انتقاد رئیس‌جمهور کره جنوبی از عواقب جنگ؛ خواب از چشمانم ربوده شده
تصویب طرح اعدام اسرای فلسطینی توسط کنست
مقاومت آماده مقابله و دفع تهدیدات است
قلعه‌نویی: نتیجه در بازی دوستانه برای ما ملاک نیست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
در ایام جنگ چند نفر ازدواج کردند؟
پاسخ ایران از نظر شدت و گستره، آمریکا را به‌چالش کشید
متلاشی شدن راهبرد آمریکا در مقابله با تاکتیک‌های ایران
مرتس: امیدواریم که راه‌هایی برای پایان فوری جنگ پیدا کنیم
تحقیقات گسترده درباره جنایات آمریکا و اسرائیل انجام شود
حمله پهپادی به مقر پیشین سازمان ملل در سلیمانیه عراق
رهبران اروپایی خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شدند
یونیفل از کشته شدن 2 نظامی‌اش در لبنان خبر داد
انهدام 3 دستگاه تانک مرکاوا توسط حزب‌الله
درخواست مقاومت عراق برای اخراج فوری اشغالگران آمریکا
انتخابات شوراها در شرایط جنگی چگونه انجام خواهد شد؟
مخالفت اکثریت یهودیان آمریکا با جنگ علیه ایران
دیدار اولیانوف با گروسی درباره وضعیت خلیج فارس
اعتبار تعمیرات جزئی اماکن بخش خصوصی آسیب‌دیده از جنگ تامین شد
سی شب ایستادگی؛ خیابان‌ها همچنان در اختیار مردم
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله تهران، شیراز، بوشهر، اهواز، تبریز و کرج
واکنش عارف به تهدید اعزام سرباز به خارک
شکار سومین پهپاد در آسمان استان البرز
نورویدئو | بادهای هرمز، قطار تسلیحات را منحرف کرد
دیگر برای چه کار‌هایی باید اجازه بگیریم؟ برای دستشویی رفتن!
هذیان‌گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
تصادف زنجیره‌ای 30 خودرو در آزادراه قزوین-زنجان
گلوگاه پتروشیمی عربستان در تیررس پاسخ ایران
تصویب طرح اعمال عوارض برای تنگه هرمز
سپاه: پهپاد MQ9 دیگری منهدم شد
یک رسانه عبری: جهش قابل توجه درآمدهای ایران از قِبَل جنگ
کیانوش عیاری: یکی از غم انگیزترین اتفاق‌ها برای من تجزیه ایران است
پهپادهای کم‌هزینه ایرانی چالش جدی برای سیستم دفاعی آمریکا
دنیامالی : جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کنید
سپاه: رادار هشدار هوایی ارتش آمریکا منهدم شد
تاکسی‌‍‌رانان بخوانند؛ نحوه پرداخت خسارت به تاکسی‌های آسیب دیده در جنگ
تاکنون چند واحد غیر نظامی در جنگ آسیب دیدند؟
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
قدردانی معاون وزارت ارشاد از رسانه‌ها و چند توصیه
کاهش شدید ترافیک کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز
اعلام محتمل‌ترین گزینه‌ میزبانی متمرکز لیگ برتر فوتبال
وقتی میز مذاکره روی مین چیده می‌شود
خط لوله‌ای که تنگه هرمز را دور می‌زد، آتش گرفت
کشتی کانتینری با پرچم انگلیس هدف 2 پرتابه قرار گرفت
مأموریت سخت نظامیان اسرائیل در لبنان
کشف منابع جدید گازی در عسلویه