×
اجتماعی
شناسه خبر : 222272
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/10 ساعت 15:27
زنگ آغاز بزرگ‌ترین رقابت علمی کشور به صدا در‌می‌آید

نورنیوز، از جزئیات برگزاری مرحله اول کنکور سراسری گزارش می‌دهد؛

زنگ آغاز بزرگ‌ترین رقابت علمی کشور به صدا در‌می‌آید

بزرگ‌ترین رقابت علمی و آموزشی کشور با برگزاری آزمون سراسری کنکور، فردا آغاز می‌شود. در این آزمون 957 هزار و 798 متقاضی ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد 63 درصد زن و 37 درصد مرد هستند. سهم تقریبی گروه‌ها به تفکیک از این قرار است: علوم تجربی حدود 35 درصد، علوم انسانی حدود 32 درصد، ریاضی و فنی حدود 20 درصد، هنر و زبان مجموعاً حدود 13 درصد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: اولین روز از نخستین نوبت کنکور سراسری سال ۱۴۰۴، فردا در سراسر کشور برگزار می‌شود. آزمون‌های گروه‌های آزمایشی ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح فردا  و آزمون‌های گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی عصر فردا پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه؛‌ و آزمون گروه علوم تجربی صبح روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

این آزمون که دومین تجربه اجرای نظام جدید دو نوبتی با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی است، بار دیگر فضای رقابت آموزشی را در کشور داغ کرد؛ فضایی که در عین تکرار سنتی  و پرهیاهوی رقابت در بستر تحولات آموزشی و نگرانی‌های داوطلبان، شکل و شاید معنای تازه‌ای یافته است. شاید کنکور امسال آخرین کنکوری باشد که در دو مرحله برگزار می‌شود؛‌ چراکه طبق اعلام وزارت علوم، آزمون سراسری در سال 1405 و پس از آن، یکبار برگزار می‌شود.

برگزاری کنکور در دو نوبت (اردیبهشت‌ماه و تیرماه) و تأثیر قطعی ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی، یکی از مهم‌ترین تغییرات اعمال‌شده در ساختار کنکور طی دو دهه گذشته محسوب می‌شود. سیاست‌گذاران آموزشی هدف از این اصلاحات را کاهش فشار روانی و تمرکز بر عدالت آموزشی عنوان کرده‌اند، اما بررسی میدانی نشان می‌دهد که این تغییرات با واکنش‌های متفاوت و در بسیاری اوقات منفی از سوی داوطلبان، خانواده‌ها و حتی مشاوران آموزشی همراه بوده است.

   آمارها چه می‌گویند؟

طبق گزارش رسمی سازمان سنجش، در این آزمون ۹۵۷ هزار و ۷۹۸ متقاضی ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۳ درصد زن و ۳۷ درصد مرد هستند؛ ضمن اینکه تعداد ۴۷۰ هزار و ۵۲۷ نفر متقاضی شرکت در آزمون اختصاصی دانشجو-معلم شده‌اند که ۶۶ درصد آنها زن و ۳۴ درصد مرد هستند. گروه‌های ریاضی و انسانی بیشترین رشد در تعداد شرکت‌کننده را نسبت به سال گذشته تجربه کرده‌اند، در حالی که در گروه علوم تجربی، با وجود رقابت سنتی، کاهش اندکی در تعداد داوطلبان دیده شده است.

سهم تقریبی گروه‌ها به تفکیک از این قرار است: علوم تجربی  حدود ۳۵ درصد، علوم انسانی حدود ۳۲ درصد، ریاضی و فنی حدود ۲۰ درصد، هنر و زبان مجموعاً حدود ۱۳ درصد. ترکیب جنسیتی داوطلبان نیز نسبتاً پایدار بوده است:  حدود ۵۸درصد زن و ۴۲درصد مرد.

سرگردانی‌ها و نگرانی‌ها

چهل و ششمین آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها در حالی از فردا کلید می‌خورد که طی چندماه اخیر، گردش خبرهایی درباره موضوع تأثیر سوابق تحصیلی در این آزمون، و نیز شایعه بی اساس فروش سئوالات کنکور در فضای مجازی، داوطلبان را در ابهام یا تشتت و سرگردانی قرار داده بود. کشاکش وزارت علوم با شورای عالی انقلاب فرهنگی بر سر میزان و نحوه تأثیر سوابق تحصیلی،‌ چندماهی این موضوع را در هاله‌ای از ابهام قرار داد و سرانجام به این نتیجه رسید که معدل پایه یازدهم در کنکور امسال، فقط تأثیر مثبت داشته باشد. فرمول پیچیده‌ی تأثیر سوابق تحصیلی در نتیجه‌ی نهایی آزمون سراسری، وقتی با تصمیمات متغیر و مکرر درباره میزان این تأثیر همراه شد نارضایتی هایی در بین داوطلبان و خانواده ها ایجاد کرد.

در کنار این موضوع، شایعه‌ی تقلب در آزمون و لورفتن سئوالات آن و ادعای فروش سئوالات در فضای مجازی، مثل چند سال اخیر، موج محدودی از نگرانی را باز هم در میان خانواده ها دامن زد. این موضوع که چند سالی است باعث دغدغه ذهنی داوطلبان شدهه امسال هم در مقیاسی کوچک تر مطرح شد اما هم مقامات وزارت علوم و هم مقامات انتظامی، احتمال ‌وقوع چنین اتفاقاتی را به شدت تکذیب کردند. کار تا جایی بالا گرفت که شخص وزیر علوم، صراحتا اعلام کرد که تضمین می‌کنم کنکور در امنیت کامل برگزار شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد