×
اجتماعی
شناسه خبر : 222050
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/02/08 ساعت 18:29
آتش‌بازی معاندان در میان دود و درد؛ روایت یک جنگ ادراکی علیه ایران

آتش‌بازی معاندان در میان دود و درد؛ روایت یک جنگ ادراکی علیه ایران

آتش‌سوزی غم‌انگیز در بندر شهید رجایی نه تنها خساراتی به‌جا گذاشت، بلکه با بهره‌برداری رسانه‌های معاند و فرصت‌طلبی غربی‌ها، به عرصه‌ای برای جنگ ادراکی و هجمه علیه توانمندی‌های ایران تبدیل شد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: کفتارهای رسانه‌ای و موج‌سواری بر درد مردم

حادثه غم‌انگیز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی، بلافاصله به فرصتی برای موج‌سواری بدخواهان ایران تبدیل شد. افرادی مانند رضا پهلوی، مسیح علینژاد، گروه اسماعیلیون و برخی چهره‌های ضد ایرانی، بار دیگر چهره واقعی خود را نشان دادند. آنان که در ظاهر برای مردم ایران اشک تمساح می‌ریزند، در واقع در رنج ملت ایران نان خود را می‌بینند. در این ماجرا نیز بدون کمترین توجهی به حقیقت و آلام مردم، با حمله به نهادهای رسمی و انتشار اطلاعات تحریف‌شده، سعی در تحریک احساسات و تخریب روحیه ملی داشتند.
این چهره‌ها که منابع مالی‌شان پس از تحولات جهانی محدود شده، امروز بیش از همیشه به هر بهانه‌ای برای درآمدزایی سیاسی و جلب توجه اربابان غربی نیازمند شده‌اند. آتش بندر شهید رجایی بهانه‌ای دیگر برای آنها بود تا عقده‌های شکست‌های قبلی را تخلیه کنند.

کیسه‌دوزی برای فشار بر دیپلماسی

همزمان با جریان گسترده امدادرسانی در ایران و ابراز همدردی جهانی، رسانه‌های غربی به گونه‌ای هماهنگ دست به سوء استفاده از این حادثه زدند. در حالی که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان دنبال می‌شد، برخی رسانه‌های آمریکایی با انتشار خبرهای بی‌اساس درباره وجود محموله‌های نظامی در بندر، تلاش کردند ایران را متهم به پنهان‌کاری و تهدید منطقه‌ای نشان دهند.
این سناریو برای فشار حداکثری بر تیم مذاکره‌کننده ایران طراحی شده بود؛ تیمی که صراحتاً اعلام کرده بود مذاکرات صرفاً بر سر رفع تحریم‌ها متمرکز است و موضوعات موشکی یا پهپادی جایی در آن ندارد. رسانه‌های غربی با دستکاری روایت‌ها، سعی داشتند آنچه را که پای میز مذاکره نتوانستند تحمیل کنند، از طریق فشار افکار عمومی به دست آورند.
خوشبختانه پافشاری ایران بر اصول خود باعث شد این پروژه در همان مراحل اولیه ناکام بماند و تلاش‌های بی‌ثمر آنان برملا گردد.

سانسور حقیقت برای تطهیر جنایتکاران

یکی از ابعاد پنهان این جنگ ادراکی، سانسور شدید اخبار واقعی و حقایق صحنه بود. رسانه‌های غربی که طی بیست ماه گذشته جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان و سوریه را یا سانسور کرده یا توجیه نموده‌اند، این بار نیز با بزرگنمایی حادثه بندر رجایی، افکار عمومی را از فجایع انسانی در فلسطین منحرف کردند.
در این فضاسازی هدفمند، سعی شد ضعف مدیریتی به ایران نسبت داده شود و القا گردد که کشور ناتوان از مهار بحران‌هاست. این در حالی است که مدیریت سریع حادثه، مهار گسترده آتش و از سرگیری فعالیت‌های بندر طی ۲۴ ساعت، نمونه‌ای از توان بالای مدیریت بحران در شرایط تحریم بود.
در مقایسه، در آمریکا و کانادا، آتش‌سوزی‌های وسیع هفته‌ها ادامه داشت و دولت‌ها نتوانستند آن را مهار کنند. اما این مقایسه‌ها به عمد سانسور شد تا تصویر تحریف‌شده‌ای از ایران در ذهن جهانیان شکل گیرد.

وارونه‌نمایی امدادرسانی و دیپلماسی

رسانه‌های معاند همچنین کمک‌های گسترده داخلی و بین‌المللی به ایران را یا سانسور کردند یا تحریف نمودند. ابراز همدردی کشورهای مختلف و اقدام روسیه در ارسال نیروهای امدادی که نشانه‌ای از دیپلماسی مؤثر جمهوری اسلامی بود، در این فضاسازی‌ها به نحوی جلوه داده شد که گویا ایران نیازمند کمک‌های اضطراری به دلیل ناتوانی ذاتی است.
در حالی که همدلی ملی و حمایت خارجی نشانه‌ای از اقتدار و جایگاه بین‌المللی ایران است، رسانه‌های وابسته تلاش کردند این حقیقت را وارونه و تحقیرآمیز بازتاب دهند. هدف نهایی آن‌ها، ایجاد گسست اجتماعی و بی‌اعتمادی به نهادهای ملی بود، امری که با بصیرت مردم و واکنش هوشمندانه نهادهای مسئول تا حد زیادی خنثی شد.


نظرات

آخرین اخبار
اختلال در فرودگاه بن‌گوریون با ورود سوخت‌رسان های آمریکایی
پایان عصر مجازی برای نوجوانان در فرانسه
بحران انرژی در قلب آمریکا؛ خطر قطعی برق در 14 ایالت
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل
مردادماه خطرناک‌ترین زمان برای شنا؛ روایت آمارهای تلخ پزشکی قانونی از قربانیان
تراژدی در گالیکش؛ دعوای مسلحانه بزرگ‌ترها جان کودک 11 ساله را گرفت
قالیباف قانون برگزاری جلسات مجلس در شرایط اضطرار را ابلاغ کرد
تغییر در هیات مدیره استقلال؛ چه کسانی از باشگاه جدا می شوند؟
درگیری خیابانی دو راننده در تهران؛ راننده عصبانی گوش مرد میانسال را با دندان کند
خداحافظی رودری با سیتی؛ مقصد بعدی کجاست؟
تصویب طرح ایمن‌سازی بیمارستان رسول اکرم (ص) و اصلاح طرح خیابان لومومبا
تراژدی در جاده سیدآباد؛ 4 کشته در تصادف زنجیره‌ای بم
خروج ایرفرانس از آسمان خاورمیانه؛ تعلیق پروازها به دلیل تنش‌های منطقه‌ای
اعتراف روزنامه اسرائیلی به برتری راهبردی ایران در تنگه هرمز
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ حملات اسرائیل به بنت جبیل ادامه دارد
تابوت تروریست‌های به هلاکت‌رسیده در جنگ ایران در راه بازگشت به آمریکا
کاهش قیمت نفت برنت و وست تگزاس در پی تغییرات ژئوپلیتیکی منطقه
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 2 استان جدید
پرونده فساد در شهرداری بابلسر؛ رؤسای سابق و فعلی یک سازمان بازداشت شدند
هشدار آلودگی هوا در تهران؛ 8 نقطه شهر در وضعیت قرمز
سیاست نامه | نمایشنامه ناشیانه جنگ طلبان برای همدردی با جنوب ایران
قیمت جهانی طلا امروز 30 تیر ماه 1405
آمریکا در پی چیست؟
پایان زندگی «مایتی ماوس»؛ خداحافظ کوین کیگان+ زندگینامه
آغاز رسمی پیش‌فروش بلیت قطار برای بازه اول تا 16 مرداد 1405
پیامدهای فاجعه‌بار بسته شدن باب المندب برای آمریکا و کشورهای خلیج فارس
از قطعنامه تا تفاهم‌نامه
آتش‌بس دائمی، نه موقت