×
سیاسی
شناسه خبر : 221972
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/02/08 ساعت 10:11
تهدید نتانیاهو به نابودی توان هسته‌ای ایران؛ استقلال یا هماهنگی با آمریکا؟

نورنیوز اظهارات جدید نتانیاهو در میانه مذاکرات ایران و آمریکا را بررسی می کند؛

تهدید نتانیاهو به نابودی توان هسته‌ای ایران؛ استقلال یا هماهنگی با آمریکا؟

همزمان با دور جدید مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده، اظهارات تازه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، اهمیت ویژه‌ای یافته است. اظهاراتی که یا بر پایه چراغ سبزهای اخیر واشنگتن بیان شده یا نشان‌دهنده تمایل تل‌آویو به حرکت مستقل و تسریع در فشار بر جبهه مقاومت است.

نورنیوز-گروه سیاسی: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که در چند هفته اخیر با سکوتی معنادار نظاره گر مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا بوده در جدید ترین اظهارات خود موضعی بی‌سابقه درباره برنامه هسته‌ای ایران اتخاذ کرد و گفت: «ما رآکتورهای هسته‌ای و تاسیسات غنی‌سازی ایران را نابود خواهیم کرد.»

او تصریح کرد: «ما چیزی کمتر از نابودی کامل ظرفیت‌های هسته‌ای ایران نمی‌پذیریم.» این اظهارات به وضوح نشانگر افزایش سطح تهدید اسرائیل علیه زیرساخت‌های هسته‌ای ایران است، تهدیدی که پیشتر در سطح عملیات پنهانی و خرابکاری‌های محدود بیان می‌شد.

نتانیاهو همچنین مدل مطلوب خود را برای حل این بحران چنین توصیف کرد: «حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران جز از طریق روش لیبی قابل قبول نیست.» به عبارتی، او خواهان انهدام کامل زیرساخت‌های دفاعی و علمی ایران همانند آنچه در لیبی رخ داد، است.

بررسی سخنان نتانیاهو نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی، در میانه مذاکرات حساس میان تهران و واشنگتن، یا با چراغ سبز آمریکا مسیر تشدید فشارها را انتخاب کرده یا در صدد تثبیت مواضع خود به‌طور مستقل است.

هر دو سناریو نشان‌دهنده احتمال بالای اقدامات میدانی و امنیتی جدید در منطقه است؛ تحرکاتی که می‌تواند معادله دیپلماسی را دچار اختلال کرده و بر مذاکرات اثرگذار باشد. روند تحولات در روزهای آتی مسیر دقیق این رویارویی را روشن خواهد کرد.

حمله به فرآیند صلح و رد قاطع تشکیل دولت فلسطینی

نتانیاهو در کنار اظهار نظر پیرامون برنامه هسته ای ایران سخنانی نیز در خصوص تحولات منطقه غرب آسیا بیان داشته است.

وی با اشاره به ناکامی توافقات که قرار بود شرایط صلح را محقق کند گفت: «ما نتوانستیم به توافقات صلح ادامه دهیم، زیرا بخشی از جهان عرب علیه ما کار می‌کرد، از جمله فلسطینی‌ها.»

این سخن آشکارا معطوف به تغییر محیط راهبردی منطقه بعد از جنگ غزه است و تلاشی برای مقصر نشان دادن دیگران در شکست روندهایی است که بازیگران مختلف در پیشبرد آن نقش داشتند.

او افزود:«بزرگترین مانع برای صلح، امتناع فلسطینی‌ها از به رسمیت شناختن کشور یهود است.»

در این بخش، نتانیاهو بار دیگر راهبرد سنتی خود در نهادینه کردن «حق موجودیت اسرائیل به عنوان کشور یهود» را برجسته کرد، راهبردی که پذیرش آن برای جهان اسلام به معنای چشم‌پوشی از مسئله فلسطین خواهد بود.

با اعلام اینکه «ایجاد یک کشور فلسطینی یک ایده مضحک است»، نتانیاهو عملاً پایان راه‌حل دو دولتی را تأیید کرده و گفت:«ما دیدیم که یک کشور فلسطینی چه چیزی برای غزه آورد.» این رویکرد نشان‌دهنده گفتمان جدیدی است که از سوی کشورهای مختلف و حتی در داخل آمریکا و میان برخی دموکرات‌ها با انتقاد شدید روبه‌رو شده است.

تقابل با تحرکات منطقه‌ای ایران

نتانیاهو با ارتباط دادن روند عادی‌سازی روابط با تحرکات ایران اظهار داشت: «توافق‌های عادی‌سازی که ما را خوشحال کرد با تلاش‌های ایران برای تغییر جهان عرب و بر علیه ما خنثی شد.»

در حالی که رژیم صهیونیستی طی ماههای اخیر بارها تلاش کرده تا پس از تحولات اخیر در منطقه شامات وضعیت ایران را ضعیف و متزلزل نشان دهد این جمله به روشنی بازتاب‌دهنده نگرانی تل‌آویو از موفقیت ایران در بازتعریف مناسبات منطقه‌ای، به‌ویژه پس از بازگشت روابط تهران با ریاض و تداوم نفوذ منطقه‌ای است.

وی همچنین بر تهدید مستمر جمهوری اسلامی تأکید کرده و گفت: «ایران متعهد شده اسرائیل را نابود کند زیرا از کنترل خاورمیانه جلوگیری می‌کند.»

با این اظهارات، نتانیاهو سعی دارد نوعی ائتلاف منطقه ای و بین‌المللی علیه تهران ایجاد و جایگاه اسرائیل به‌عنوان خط مقدم دفاع از منافع غرب را تثبیت کند.

فشارهای آمریکا و پاسخ اسرائیل

نتانیاهو با اشاره به فشارهای واشنگتن گفت: «ما در مراحل مختلف از سوی آمریکایی‌ها تحت فشار قرار گرفتیم که وارد غزه نشویم.» اما تأکید کرد: «دولت بایدن تهدید کرد که در صورت ورود ما به غزه سلاح‌های ما را قطع خواهد کرد و ما به آنها گفتیم که یک کشور اقماری نیستیم.»

این بخش از سخنان نتانیاهو نشان می‌دهد که تل‌آویو در عین وابستگی نظامی به آمریکا، تلاش دارد استقلال راهبردی خود را برجسته کند، گرچه واقعیت میدانی چیز دیگری را اثبات می‌کند.

این اظهارات می تواند زمینه سازی برای شرارت‌های احتمالی آینده اسرائیل و عدم هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن در انجام اقداماتی از این دست باشد.

نتانیاهو همچنین رسانه‌های منتقد را هدف قرار داد و گفت: «رسانه‌های گمراه‌کننده می‌گویند ما غیرنظامیان را در غزه هدف قرار می‌دهیم.»

این حمله به رسانه‌ها تلاشی است برای تخریب مشروعیت انتقادهای بین‌المللی نسبت به رفتار خشونت‌آمیز اسرائیل در غزه.

اقدامات امنیتی علیه حزب‌الله

در خصوص حزب‌الله لبنان، نتانیاهو با افتخار از موفقیت در مقابله با این گروه سخن گفت و افزود: «ما با بمب‌گذاری پیجرها، شوک وحشتناکی به حزب‌الله وارد کردیم.»

او توضیح داد که دستگاه‌های اسکنر مواد منفجره که از ایران برای حزب‌الله به منظور چک پیجرها ارسال شده بود، بمباران شده است.

نتانیاهو با اشاره به برنامه بمب‌گذاری پیجرها و ادعای سرعت عمل در عملیات تلاش کرد تا توان نظامی حزب الله را از بین رفته معرفی کند و افزود: «ظرف چند ساعت، سلاح‌ها و موشک‌هایی را که حزب‌الله ۳۰ سال آماده می‌کرد، نابود کردیم.»

به شهادت رساندن سید حسن نصرالله؛ هدفی بزرگ و پرخطر

در بخش مهمی از سخنانش، نتانیاهو به مسئله به شهادت رساندن دبیرکل حزب‌الله اشاره کرد و گفت: «تصمیم گرفتیم تا زمانی که جنگنده‌های ما قبل از عملیات در هوا بودند، آمریکایی‌ها را از هدف قرار دادن نصرالله مطلع نکنیم.» او ادامه داد: «برخی افراد واقعاً غیرقابل جایگزین هستند و نصرالله یکی از آنهاست و ما او را کشتیم.»

در حالی که نتانیاهو تلاش می کند به شهادت رساندن دبیرکل فقید حزب الله لبنان را به صورت غیر مستقیم به اضمحلال حزب الله و تفکر مقاومت در لبنان مربوط کند، تشییع باشکوه و بی سابقه سید حسن و سید صفی الدین در لبنان نشان داد که تفکر مقاومت در این کشور همچنان زنده و پویا است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
طول کارشناسی ارشد یکسال و دکتری به 3 سال کاهش می‌یابد
ونس: منتقدان طرح صلح اوکراین در دنیای خیالی زندگی می‌کنند
گزارشگر سازمان ملل: تحریم‌های آمریکا وضعیت انسانی در کوبا را وخیم‌تر کرده است
افزایش خشونت‌های خانگی در آلمان
کاندیدای محبوب ترامپ، از مجلس نمانیدگان استعفا می‌دهد
1200 مدرسه تهران در حال تجهیز به پنل خورشیدی
از فناوری بازدارنده تا سرمایه‌ساز ملی
پیامدهای قطعنامه شورای حکام
منطق قطعنامه شورای حکام دیپلماسی اجبار
سازمان پزشکان بدون مرز : اسرائیل از زمان آتش بس 300 فلسطینی را کشته است
اعزام هواپیماهای اطفای حریق ترکیه به چالوس؛ عملیات مهار آتش وارد روز هفتم شد
درخشش کشتی‌گیران؛ ایران در المپیک ناشنوایان طلایی شد
جریمه 200 هزار تومانی و ابطال معاینه فنی خودروهای دودزا
نابودی جنگل‌های هیرکانی در آتش بی‌توجهی
تهرانی ها 21 روز هوای ناسالم درآبان ماه تنفس کردند
آغاز اجلاس گروه 20 در آفریقا در غیاب ترامپ
رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در آستانه برخورداری از بیمه اجتماعی
قصور در مهار آتش الیت بدون اغماض پیگیری می‌شود
چرخش 180 درجه‌ای ترامپ در دیدار با ممدانی؛ از «کابوس» تا اعلام حمایت
تهرانی‌ها خون اهدا کنید؛ ذخایر خونی رو به کاهش است
گزارشگر ویژه سازمان ملل: حملات اسرائیل به لبنان، مصداق جنایت جنگی است
ربایش 227 دانش‌آموز و معلم در نیجریه
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 1 آذر1404
چرا رهبرانقلاب به حجت الاسلام صدیقی تسلیت گفتند؟
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 1 آذر 1404 + وضعیت استان‌ها
پیشرفت‌های تصویربرداری در بارداری؛ تشخیص زودهنگام سندرم داون
نوراینفو | انجام چه کارهایی سر صبح ممنوع است؟
داروی نقرس چگونه از حملات قلبی جلوگیری می‌کند؟
آیا ورزش با معده خالی باعث افزایش چربی سوزی می ‌شود؟
جهش‌های ژنتیکی نادری که علت احتمالی ADHD هستند
نقش زرشک در پاکسازی صفرا و محافظت از کبد
مدل چینی Kimi K2 بالاتر از GPT-5
دومینوی استعفا در بی‌بی‌سی
آلودگی هوا مدارس اراک، ساوه و شازند را در روز شنبه تعطیل کرد
جزئیات قتل پزشک متخصص در اسلام‌آبادغرب
آغاز عملیات اطفای حریق با ایلیوشین‌های 40 تنی از فردا
جدول مدالی بازی‌های کشورهای اسلامی/ رتبه سوم ایران با 29 طلا
قائم‌پناه: شایعات درباره استعفای رئیس‌جمهور صحت ندارد
مدارس اصفهان فردا فعال است
دستور قضایی برای شناسایی عاملان آتش‌سوزی جنگل‌های چالوس
اتحادیه اروپا : روسیه هیچ حقی برای گرفتن امتیاز از اوکراین ندارد
آماده مذاکره برای توقف تجاوزات اسرائیل هستیم
دستور عارف برای بسیج همه ظرفیت‌ها جهت مهار آتش‌ جنگل‌های هیرکانی
مدارس اردکان روز شنبه تعطیل شد
مدارس و دانشگاه‌های برخی شهرهای خوزستان تعطیل شد
اولیانوف: با گروسی نشستی درباره ایران و اوکراین داشتم
پاسخ عراقچی به دعوت وزیر خارجه لبنان برای مذاکره
جریمه 200 هزار تومانی برای تردد غیرمجاز در طرح زوج و فرد از فردا
شیوع آنفولانزا مدارس مشهد را غیر حضوری کرد
گزارش تصویری| اولین شب مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
X
آگهی تبلیغاتی