×
سیاسی
شناسه خبر : 221972
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/02/08 ساعت 10:11

نورنیوز اظهارات جدید نتانیاهو در میانه مذاکرات ایران و آمریکا را بررسی می کند؛

تهدید نتانیاهو به نابودی توان هسته‌ای ایران؛ استقلال یا هماهنگی با آمریکا؟

همزمان با دور جدید مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده، اظهارات تازه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، اهمیت ویژه‌ای یافته است. اظهاراتی که یا بر پایه چراغ سبزهای اخیر واشنگتن بیان شده یا نشان‌دهنده تمایل تل‌آویو به حرکت مستقل و تسریع در فشار بر جبهه مقاومت است.

نورنیوز-گروه سیاسی: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که در چند هفته اخیر با سکوتی معنادار نظاره گر مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا بوده در جدید ترین اظهارات خود موضعی بی‌سابقه درباره برنامه هسته‌ای ایران اتخاذ کرد و گفت: «ما رآکتورهای هسته‌ای و تاسیسات غنی‌سازی ایران را نابود خواهیم کرد.»

او تصریح کرد: «ما چیزی کمتر از نابودی کامل ظرفیت‌های هسته‌ای ایران نمی‌پذیریم.» این اظهارات به وضوح نشانگر افزایش سطح تهدید اسرائیل علیه زیرساخت‌های هسته‌ای ایران است، تهدیدی که پیشتر در سطح عملیات پنهانی و خرابکاری‌های محدود بیان می‌شد.

نتانیاهو همچنین مدل مطلوب خود را برای حل این بحران چنین توصیف کرد: «حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران جز از طریق روش لیبی قابل قبول نیست.» به عبارتی، او خواهان انهدام کامل زیرساخت‌های دفاعی و علمی ایران همانند آنچه در لیبی رخ داد، است.

بررسی سخنان نتانیاهو نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی، در میانه مذاکرات حساس میان تهران و واشنگتن، یا با چراغ سبز آمریکا مسیر تشدید فشارها را انتخاب کرده یا در صدد تثبیت مواضع خود به‌طور مستقل است.

هر دو سناریو نشان‌دهنده احتمال بالای اقدامات میدانی و امنیتی جدید در منطقه است؛ تحرکاتی که می‌تواند معادله دیپلماسی را دچار اختلال کرده و بر مذاکرات اثرگذار باشد. روند تحولات در روزهای آتی مسیر دقیق این رویارویی را روشن خواهد کرد.

حمله به فرآیند صلح و رد قاطع تشکیل دولت فلسطینی

نتانیاهو در کنار اظهار نظر پیرامون برنامه هسته ای ایران سخنانی نیز در خصوص تحولات منطقه غرب آسیا بیان داشته است.

وی با اشاره به ناکامی توافقات که قرار بود شرایط صلح را محقق کند گفت: «ما نتوانستیم به توافقات صلح ادامه دهیم، زیرا بخشی از جهان عرب علیه ما کار می‌کرد، از جمله فلسطینی‌ها.»

این سخن آشکارا معطوف به تغییر محیط راهبردی منطقه بعد از جنگ غزه است و تلاشی برای مقصر نشان دادن دیگران در شکست روندهایی است که بازیگران مختلف در پیشبرد آن نقش داشتند.

او افزود:«بزرگترین مانع برای صلح، امتناع فلسطینی‌ها از به رسمیت شناختن کشور یهود است.»

در این بخش، نتانیاهو بار دیگر راهبرد سنتی خود در نهادینه کردن «حق موجودیت اسرائیل به عنوان کشور یهود» را برجسته کرد، راهبردی که پذیرش آن برای جهان اسلام به معنای چشم‌پوشی از مسئله فلسطین خواهد بود.

با اعلام اینکه «ایجاد یک کشور فلسطینی یک ایده مضحک است»، نتانیاهو عملاً پایان راه‌حل دو دولتی را تأیید کرده و گفت:«ما دیدیم که یک کشور فلسطینی چه چیزی برای غزه آورد.» این رویکرد نشان‌دهنده گفتمان جدیدی است که از سوی کشورهای مختلف و حتی در داخل آمریکا و میان برخی دموکرات‌ها با انتقاد شدید روبه‌رو شده است.

تقابل با تحرکات منطقه‌ای ایران

نتانیاهو با ارتباط دادن روند عادی‌سازی روابط با تحرکات ایران اظهار داشت: «توافق‌های عادی‌سازی که ما را خوشحال کرد با تلاش‌های ایران برای تغییر جهان عرب و بر علیه ما خنثی شد.»

در حالی که رژیم صهیونیستی طی ماههای اخیر بارها تلاش کرده تا پس از تحولات اخیر در منطقه شامات وضعیت ایران را ضعیف و متزلزل نشان دهد این جمله به روشنی بازتاب‌دهنده نگرانی تل‌آویو از موفقیت ایران در بازتعریف مناسبات منطقه‌ای، به‌ویژه پس از بازگشت روابط تهران با ریاض و تداوم نفوذ منطقه‌ای است.

وی همچنین بر تهدید مستمر جمهوری اسلامی تأکید کرده و گفت: «ایران متعهد شده اسرائیل را نابود کند زیرا از کنترل خاورمیانه جلوگیری می‌کند.»

با این اظهارات، نتانیاهو سعی دارد نوعی ائتلاف منطقه ای و بین‌المللی علیه تهران ایجاد و جایگاه اسرائیل به‌عنوان خط مقدم دفاع از منافع غرب را تثبیت کند.

فشارهای آمریکا و پاسخ اسرائیل

نتانیاهو با اشاره به فشارهای واشنگتن گفت: «ما در مراحل مختلف از سوی آمریکایی‌ها تحت فشار قرار گرفتیم که وارد غزه نشویم.» اما تأکید کرد: «دولت بایدن تهدید کرد که در صورت ورود ما به غزه سلاح‌های ما را قطع خواهد کرد و ما به آنها گفتیم که یک کشور اقماری نیستیم.»

این بخش از سخنان نتانیاهو نشان می‌دهد که تل‌آویو در عین وابستگی نظامی به آمریکا، تلاش دارد استقلال راهبردی خود را برجسته کند، گرچه واقعیت میدانی چیز دیگری را اثبات می‌کند.

این اظهارات می تواند زمینه سازی برای شرارت‌های احتمالی آینده اسرائیل و عدم هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن در انجام اقداماتی از این دست باشد.

نتانیاهو همچنین رسانه‌های منتقد را هدف قرار داد و گفت: «رسانه‌های گمراه‌کننده می‌گویند ما غیرنظامیان را در غزه هدف قرار می‌دهیم.»

این حمله به رسانه‌ها تلاشی است برای تخریب مشروعیت انتقادهای بین‌المللی نسبت به رفتار خشونت‌آمیز اسرائیل در غزه.

اقدامات امنیتی علیه حزب‌الله

در خصوص حزب‌الله لبنان، نتانیاهو با افتخار از موفقیت در مقابله با این گروه سخن گفت و افزود: «ما با بمب‌گذاری پیجرها، شوک وحشتناکی به حزب‌الله وارد کردیم.»

او توضیح داد که دستگاه‌های اسکنر مواد منفجره که از ایران برای حزب‌الله به منظور چک پیجرها ارسال شده بود، بمباران شده است.

نتانیاهو با اشاره به برنامه بمب‌گذاری پیجرها و ادعای سرعت عمل در عملیات تلاش کرد تا توان نظامی حزب الله را از بین رفته معرفی کند و افزود: «ظرف چند ساعت، سلاح‌ها و موشک‌هایی را که حزب‌الله ۳۰ سال آماده می‌کرد، نابود کردیم.»

به شهادت رساندن سید حسن نصرالله؛ هدفی بزرگ و پرخطر

در بخش مهمی از سخنانش، نتانیاهو به مسئله به شهادت رساندن دبیرکل حزب‌الله اشاره کرد و گفت: «تصمیم گرفتیم تا زمانی که جنگنده‌های ما قبل از عملیات در هوا بودند، آمریکایی‌ها را از هدف قرار دادن نصرالله مطلع نکنیم.» او ادامه داد: «برخی افراد واقعاً غیرقابل جایگزین هستند و نصرالله یکی از آنهاست و ما او را کشتیم.»

در حالی که نتانیاهو تلاش می کند به شهادت رساندن دبیرکل فقید حزب الله لبنان را به صورت غیر مستقیم به اضمحلال حزب الله و تفکر مقاومت در لبنان مربوط کند، تشییع باشکوه و بی سابقه سید حسن و سید صفی الدین در لبنان نشان داد که تفکر مقاومت در این کشور همچنان زنده و پویا است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پرداخت معوقات فروردین بازنشستگان به زودی پرداخت می شود+ زمان واریز
سردار فدوی: سپاه از 2 ماه پیش آماده‌تر شده است
خروج فریده شجاعی از هیئت مدیره استقلال
وقوع زلزله 5.2 ریشتری پاکستان
تیراندازی داماد در آمل؛ جان 6 نفر از اعضای خانواده عروس را گرفت/ علت اختلاف مشخص شد
دولت موظف به پرداخت جریمه تأخیر به گندم‌کاران شد
زمان واریز حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد+جدول
تهاتر گمرکی با ارمنستان فعال شد
کدام استان ها شنبه تعطیل هستند؟
ارکستر سمفونیک ارمنستان در تخت جمشید برگزار می شود
عارف: توسعه فناوری هوش مصنوعی راهبردی‌ترین اقدام کشور است
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 28 مرداد 1404 +جدول
چند درصد حقوق کارگران خرج اجاره‌خانه می‌شود؟
آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس ویژه ایام پایانی ماه صفر
فشار حداکثری آمریکا نتوانست ایران را به عقب نشینی وادارد
استقبال رسمی نخست وزیر ارمنستان از دکتر پزشکیان
حریق بامدادی در خیابان وحدت‌اسلامی با 4 مصدوم
سمیرا خاک‌خواه در چند ثانیه مدال برنز کاپ آسیایی جودو را از آن خود کرد
شهادت یک خبرنگار دیگر در غزه به همراه فرزندش
رویارویی زلنسکی با بزرگ‌ترین چالش‌های سیاسی دوران ریاست جمهوری اش
عیسی کلانتری: دریاچه ارومیه را خشکاندند
چرا شمخانی در مرکز ادعای هسته ای اسراییل است؟
اعترافات عاملان درگیری مسلحانه در چالوس+فیلم
رونمایی از تصمیمات جدید در قیمت گذاری خودرو ؛ مردم میان امید و نگرانی
طرح «اسرائیل بزرگ» نتانیاهو و انفعال کشورهای عربی
سیدورف: آینده استقلال به انتخاب‌های درست و ثبات مدیریتی گره خورده است
ابراز رضایت ترامپ از جلسه با سران اروپا و زلنسکی
اعلام از سرگیری فعالیت سفارت جمهوری چک در تهران
تبادل سرزمین؛ موضوع مذاکره زلنسکی و پوتین
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 28 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 28 مرداد + پخش زنده
تحلیل زبان بدن زلنسکی در دیدار تازه اش با ترامپ چه بود؟
قاتل 4 عضو یک خانواده در لارستان قصاص شد
وزیر بهداشت: هوش مصنوعی از موضوعات کلیدی آینده نظام سلامت است
زلنسکی: در نشست سه‌جانبه با پوتین و ترامپ درباره اراضی گفتگو می‌کنیم
نخست‌وزیر انگلیس: هدف سفر به واشنگتن مذاکره برای صلح عادلانه است
وزیر اقتصاد: زمان تک‌نرخی شدن ارز فرا رسیده است
برنامه‌ریزی برای رشد سه میلیارد دلاری حجم تجارت ایران و ارمنستان
افزایش چشمگیر زائران مشهد در دهه آخر ماه صفر
اتحادیه اروپا خواستار حفظ منافع مشترک و گارانتی‌های امنیتی اوکراین شد + فیلم
حریق گسترده در برج 25 طبقه بدون تلفات جانی مهار شد
حمله می‌شود یا نه؟!
جزییات دیدار ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید
شنبه اداره‌های تهران تعطیل است
جدول رده‌بندی لیگ برتر پس از پایان دیدارهای امروز
کاهش ساعت کاری ادارات کردستان طی دو روز آینده
ترامپ: در صورت پیشرفت مثبت، نشست سه‌جانبه برگزار می‌شود
چند پرسش از دوستان جبههٔ اصلاحات
تعویض‌های طلایی هاشمیان؛ پرسپولیس از شکست فرار کرد
عکس های منتخب جهان، 18 آگوست 2025
X
آگهی تبلیغاتی