×
بین الملل
شناسه خبر : 221703
تاریخ انتشار : شنبه 1404/02/06 ساعت 09:20
شبح جنگ میان قدرتهای هسته‌ای در کشمیر؛ تهران در نقش میانجی منطقه‌ای

نورنیوز بررسی می کند؛

شبح جنگ میان قدرتهای هسته‌ای در کشمیر؛ تهران در نقش میانجی منطقه‌ای

تنش تازه در کشمیر بار دیگر شبح جنگ میان دو قدرت هسته‌ای هند و پاکستان را احیا کرده است؛ در میانه این بحران، ایران کوشیده است تا با تکیه بر دیپلماسی فعال و رویکرد منطقه‌محور، نقش یک میانجی منصف را ایفا کند و سازوکارهایی برای همگرایی منطقه‌ای ارائه دهد.

نورنیوز _ گروه بین الملل: تنش‌های خونین میان هند و پاکستان در منطقه کشمیر بار دیگر منطقه را در آستانه بحرانی عمیق قرار داده است؛ به‌ویژه آنکه هر دو کشور از قدرت هسته‌ای برخوردارند و اختلافات تاریخی آنان ریشه‌ای استعماری دارد. حمله تروریستی اخیر در منطقه پهلگام که به کشته‌شدن ده‌ها گردشگر انجامید، نه تنها خشم هند را علیه پاکستان شعله‌ور کرد، بلکه دوباره توجه جهانیان را به احتمال یک درگیری تمام‌عیار جلب نمود.

ایران در این میانه، با درک پیچیدگی‌های ژئوپلیتیکی شبه‌قاره، به جای جانبداری، نقش میانجی را برعهده گرفته است. تهران از ابتدا تلاش کرده است تا بحران کشمیر را از نگاه منطقه‌گرایانه و در چارچوب سیاست‌های ضد استعماری تحلیل کند؛ الگویی که بر مبنای آن، مرزهای بحران‌زا نتیجه مستقیم «تفرقه بینداز و حکومت کن» استعمارگران است. از نظر ایران، حل بحران صرفا در تعامل میان همسایگان و مهار نفوذ بیگانگان معنا دارد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن تقویت دیپلماسی چندجانبه و نقش فعال در قالب گفت‌وگو با مقامات پاکستانی و هندی، مسیر گفت‌وگو و میانجی‌گری را هموار کرده است. حمایت از خطوط ارتباطی اقتصادی همچون خط لوله صلح و پروژه چابهار، که می‌تواند هند و پاکستان را به ایران و یکدیگر پیوند دهد، بخش مهمی از این راهبرد است. تهران این طرح‌ها را نه صرفا اقتصادی، بلکه سازوکارهای راهبردی برای کاهش تنش و تثبیت امنیت در منطقه تلقی می‌کند.

در سطح راهبردی، ایران تأکید دارد که ریشه‌یابی بحران در کشمیر تنها از طریق همگرایی واقعی و عادلانه منطقه‌ای میسر است؛ الگویی که ایران با تاکید بر سازمان‌هایی نظیر پیمان شانگهای و با پیشنهاد طرح‌های مشترک اقتصادی، امنیتی و مبارزه با تروریسم دنبال می‌کند. از منظر تهران، بی‌ثباتی در کشمیر تنها یک مسئله محلی نیست، بلکه بخشی از پروژه بزرگ‌تر بی‌ثبات‌سازی شرق توسط نظام سلطه جهانی است؛ پروژه‌ای که هم‌زمان با سفر مقامات آمریکایی به منطقه فعال می‌شود.

نگاه تهران بر مبنای تعامل صلح‌محور و توسعه‌گراست. جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که حاضر است تمام ظرفیت‌های خود را برای حل بحران به کار گیرد، چرا که امنیت پایدار در منطقه، پیش‌نیاز شکل‌گیری نظم نوین جهانی به دور از مداخله‌گری قدرت‌های استعماری است. تهران معتقد است همگرایی میان کشورهایی چون هند، پاکستان، افغانستان، چین و ایران، نسخه اصلی پایان دادن به تنش‌های میراث‌دار استعمار است، نه نسخه‌های تحمیلی بیگانگان.


نظرات

آخرین اخبار
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد