×
سیاسی
شناسه خبر : 221393
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/03 ساعت 10:47
خطروحدت ستیزی به بهانه «هسته سخت»

*غلامرضا بنی اسدی*

خطروحدت ستیزی به بهانه «هسته سخت»

هسته سختِ نظام قطعا در هر نظامی تعریفِ روشنی دارد. اگر بخواهیم مدل خوانی تاریخی داشته باشیم، در نظام علوی، هسته سختِ نظام در شکوهِ چهره هایی چون مالک اشتر و قیس بن سعد متجلی می شود. کسانی که خود را با امیر مومنان(ع) تنظیم می کردند. در صلح و جنگ و حکمیت، اما و اگر نداشتند. در عالمِ سیاست همچنان با هوشیاری تمام در برابر معاویه می ایستادند که در معرکه نبرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: هسته سختِ نظام جمهوری اسلامی نیز امروز رفتارِ خود را با الگوهایی چنین تنظیم می کند. برای نظام در عرصه های مختلف تعیین تکلیف نمی کند و زبان تهدید ندارد. تکلیف خود را در همراهی با نظام می داند. صلح باشد یا مذاکره یا جنگ، برایش فرقی نمی کند.

نمونه کامل «هسته سختِ نظام»، نسلِ ما بود در جنگ. وقتی امام گفت تردید در جنگ خیانت به رسول ا... است،  به غیرت برخاستیم و خشاب هامان را برای یک عمر جنگیدن،  فشنگ گذاری کردیم.  وقتی دو هفته بعد گفت جنگ تمام،  با همان یقین گفتیم چشم و تفنگ را کنار گذاشتیم و قلم و دفتر را برداشتیم و به مدرسه و دانشگاه و حوزه برگشتیم. دیگران هم به سر کار خود. سخت بود برایمان.  به پهنای صورت گریستیم.  روی خارها غلط زدیم اما نه در برابر تصمیم امام که در گلایه از خود.  می گفتیم آیا ما کم گذاشتیم که چنین شد؟ حرف گلایه از خود بود نه تردید در حکمت انقلاب و تدبیر امام.

امروز که برخی ها خود را «هسته سختِ نظام» می خوانند اما نظم جامعه را به بازی می گیرند و بر نظامات رسمی نظام می شورند، یاد رزمندگان دفاع مقدس می افتم که عیارشان با مدعیان امروزی، تفاوتی از زمین تا آسمان داشت. یادِ فیلم سینماییِ «دست شیطان» می افتم و زنده یاد هادی اسلامی که جوشکاری می کرد.  می گفت دو تکه آهن وقتی به هم دست دادند و جوش خوردند، از هم جدا نمی شوند. با پتک برآن می زد و می گفت: بکوبی هم جدا نمی شوند. او می خواست گلایه خود را از رئیس بیان کند- که نقشش را زنده یاد محمد علی کشاورز ایفا می کرد- به تصور اسلامی، رئیس او را تنها گذاشته بود. اما وقتی صحبت های رئیس را شنید، به خطا بودن تصورش پی برد و همراه شد تا دستِ شیطان را بشکنند.

فکر می کنم کسانی که- امروز- از جدایی هسته سختِ نظام می گویند و ابلاغ نشدن فلان قانون یا بحثِ مذاکرات را پیش می کشند، نه انقلاب را شناخته اند و نه هسته سخت را.یک روز جلوی مجلس تحصن می کنند دیگر روز جلوی وزارت خارجه. مثلا خود را هسته سخت می خوانند اما برای نظام و رهبری تعیین تکلیف می کنند و خط و نشان می کشند. تا جایی پای کارند که کار بر مدار آنان و مطابق خواست یا حداقل سلیقه آنان بچرخد.  جز این باشد، برمی آشوبند و با اجتهاد در برابر نص،  به معنایابی و معنا خوانی از کلام رهبر و سیاست های کلان نظام می پردازند. معلوم است که نظام نمی تواند به اینان اعتماد کند و بر فنداسیون اینان دیوار بچیند. هسته سختِ نظام، در روزهای سخت هم مثل روزهای دیگر خود را با نظام تعریف می کند نه این که بخواهد نظام را با خود بسنجد. همین!


نظرات

آخرین اخبار
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی/دود و آتش در رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر و فرودگاه کاشان
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند
روسیه آماده میانجی‌گری میان آمریکا و ایران است
احتمال شکل‌گیری لیگ «تنگه هرمز» در فصل آینده
تلاش مصر برای پایان جنگ در خاورمیانه
نابودی 16 پهپاد ام‌کیو 9 در جنگ با ایران
جبران خسارت به حوزه‌ فرهنگ و هنرمندان در دستور کار است
متخصصان سلامت روان در طرح مشاوره تلفنی همکاری کنند
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در اجتماع مردم در روز جمهوری اسلامی
تهدیدات ترامپ فاقد اعتبار و صرفاً فضاسازی رسانه‌ای است
حمله موشکی باعث توقف تولید آلومینیوم در امارات شد
انفجار در شهرک محل سکونت نتانیاهو/گسترده ترین حمله موشکی ایران
تأکید معاون راهبردی رئیس‌جمهور بر مقاومت مردم و پایداری ساختار کشور
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود
کشف محموله بزرگ مخابراتی جاسوسی/ بازداشت 8 عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب
قانون اعدام اسرای فلسطینی عقب‌گردی خطرناک به سوی بربریت است
شهادت 24 کادر درمان در جنگ رمضان
هشدار دوباره سپاه نسبت به هرگونه اقدام تروریستی علیه ایران
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است