×
سیاسی
شناسه خبر : 221377
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/03 ساعت 08:30
لغو تحریم‌ها؛محور اصلی نشست کارشناسی ایران و آمریکا‌

نورنیوز گزارش می دهد؛ جزییاتی از دستور کار نشست‌های سیاسی و کارشناسی ایران و آمریکا در مسقط

لغو تحریم‌ها؛محور اصلی نشست کارشناسی ایران و آمریکا‌

مذاکرات کارشناسی و سیاسی ایران و آمریکا هم‌زمان روز شنبه آینده در عمان برگزار می‌شود. این نشست نخستین گفت‌وگوی فنی و سومین گفت‌وگوی سیاسی میان دو کشور است و انتظار می رود موضوع لغو تحریم‌ها یکی از دستورات اصلی نشست کارشناسی باشد.

نورنیوز گروه سیاسی: در شرایطی که پیش‌تر برنامه‌ریزی شده بود مذاکرات کارشناسی میان ایران و آمریکا روز چهارشنبه برگزار شود و پس از آن، مذاکرات سیاسی با حضور رؤسای هیئت‌ها در روز شنبه هفته آینده دنبال شود، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، از تغییر این برنامه خبر داد. طبق اعلام وی، با پیشنهاد عمان و توافق طرفین، هر دو نشست فنی و سیاسی به صورت هم‌زمان در روز شنبه آینده در مسقط، پایتخت عمان، برگزار خواهد شد.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که گفت‌وگوهای فنی میان دو کشور، اولین دور از مذاکرات کارشناسی در قالب گفت‌وگوهای غیرمستقیم است، اما گفت‌وگوهای سیاسی پیش‌تر دو بار برگزار شده‌اند و نشست شنبه، سومین دور از این نوع خواهد بود. به‌نظر می‌رسد تلفیق دو سطح مذاکره در یک روز، نشانه‌ای از اهمیت و فوریت روند مذاکرات و همچنین تلاش برای هم‌زمان‌سازی مباحث راهبردی و فنی باشد.

ورود به فاز اجرایی؛ حضور وزارت خزانه‌داری آمریکا کلید رمزگشایی مذاکرات

نکته قابل توجه در مورد نشست فنی شنبه آینده، حضور نمایندگانی از وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در ترکیب تیم مذاکره‌کننده آمریکاست. شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده که این تیم از اعضایی با تخصص‌های گوناگون تشکیل شده و نمایندگانی از وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا در آن حضور دارند. این ترکیب نشان می‌دهد که موضوعات اقتصادی و مالی، به‌ویژه تحریم‌ها، در محور گفت‌وگوهای کارشناسی قرار دارد.

بر اساس تحلیل ناظران، گفت‌وگو درباره چگونگی لغو یا تعلیق بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران در چارچوب توافقی احتمالی، یکی از موضوعات اصلی این مذاکرات خواهد بود. حضور مستقیم کارشناسان اقتصادی از طرف آمریکا، نشان‌دهنده احتمال بررسی گزینه‌های اجرایی و فنی برای گشایش‌هایی در زمینه مبادلات بانکی، آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران و رفع موانع صادرات نفت و انرژی است.

نقش استیو ویتکاف و ابتکار عمان در چارچوب مذاکرات

ریاست هیئت آمریکایی در این دور از مذاکرات، بر عهده استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، خواهد بود. ویتکاف که در هفته‌های اخیر به مهره اصلی سیاست آمریکا در قبال ایران تبدیل شده، در این دور نیز نقش محوری در مذاکرات خواهد داشت. از سوی دیگر، نقش میانجی‌گرانه عمان در تسهیل این گفت‌وگوها همچنان کلیدی است و تغییر برنامه نشست‌ها نیز به پیشنهاد مسقط صورت گرفته است.

حضور هم‌زمان تیم‌های فنی و سیاسی در روز شنبه می‌تواند به هماهنگی بیشتر در مسیر تدوین یک چارچوب عملیاتی منجر شود؛ چارچوبی که هم از نظر سیاسی مورد توافق باشد و هم از نظر فنی قابلیت اجرایی داشته باشد. گفت‌وگوهای روز شنبه شاید فرصتی برای عبور از مواضع کلی و ورود به جزئیاتی باشد که تاکنون در سطح عالی به آن پرداخته نشده بود.

نقطه عطف یا دور تازه‌ای از بن‌بست؟

اگرچه تشکیل هم‌زمان جلسات سیاسی و کارشناسی نشانگر پیشرفتی در روند مذاکرات است، اما هنوز مشخص نیست آیا طرفین در زمینه‌های کلیدی به تفاهم خواهند رسید یا خیر. تحلیلگران معتقدند هرگونه توافق در آینده، نیازمند عبور از موانع فنی پیچیده و تصمیمات سیاسی دشوار خواهد بود. اکنون همه نگاه‌ها به شنبه آینده دوخته شده است؛ روزی که ممکن است در آینده روابط ایران و آمریکا، به‌عنوان یک نقطه عطف یا یک دور جدید از بن‌بست‌های مزمن ثبت شود.

با توجه به حضور نمایندگان وزارت خزانه‌داری آمریکا، انتظار می‌رود تحریم‌ها و راهکارهای لغو آن، محور اصلی گفت‌وگوهای کارشناسی باشد. ریاست هیئت آمریکایی را استیو ویتکاف بر عهده دارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
چند واقعیت دربارۀ ماشه
عضو ارشد حماس: آمریکا قابل اعتماد نیست
امروز در نرخ طلاق به میانگین جهانی نزدیک شده‌ایم
مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند
واکنش رسانه‌های غربی به رای نیاوردن قطعنامه روسیه و چین
همه احتمالات پیش رو
آزمایش موفق بزرگترین توربین بادی معلق در چین
ایروانی: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید
اسنپ‌بک و تداوم ابهام راهبردی
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
X
آگهی تبلیغاتی