×
سیاسی
شناسه خبر : 221105
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/02/01 ساعت 10:33
بقایی: رایزنی با کشورهای منطقه از قبل از مذاکرات شروع و بصورت جدی ادامه دارد+فیلم

بقایی: رایزنی با کشورهای منطقه از قبل از مذاکرات شروع و بصورت جدی ادامه دارد+فیلم

سخنگوی وزارت خارجه در یاسخ به سووال نورنیوز مبنی براینکه عربستان مهم‌ترین شریک راهبردی آمریکا در منطقه است بنابراین آیا در سفر وزیر دفاع این کشور به ایران در مورد نقش مهمی که ریاض می تواند با تاثیر گذاری بر آمریکا برای کاهش فشار به ایران داشته باشد صحبتی شد وعربستان تعهدی در این خصوص بر عهده گرفت یا خیر گفت: رابطه ما با کشورهای منطقه مبتنی بر حسن همجواری است

نورنیوز-گروه سیاسی: اسماعیل بقایی در نشست صبح امروز خود با اصحاب رسانه افزود: در رابطه با تحولات مرتبط با گفت وگوهای غیر مستقیم  اگر دنبال کرده باشید تماس های نزدیکی بین ایران و همه کشورهای واقع در منطقه  و همسایه وحوزه خلیج فارس برقرار بوده و این مشورتها و تماس ها ادامه خواهد داشت .

وی بیان کرد: معتقدیم که موضوعاتی که به نحوی در سطح منطقه مطرح شده در روند مذاکرات مفید است تا در مورد آن رایزنی شود و این سیاستی است که از قبل از شروع مذاکرات ایران و امریکا در مسقط اغاز شده است و به صورت جدی ادامه دارد.

جزئیات مطرح شده درباره مطالب گفته شده در مذاکرات ایران و آمریکا را تأیید نمی‌کنیم 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جزئیات مطرح شده درباره مطالب گفته شده در مذاکرات ایران و آمریکا را تأیید نمی‌کنیم و صرفا گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای است. قرار نیست جزئیات این مذاکره در رسانه‌ها بحث شود و هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را تأیید نمی‌کنیم.  

بقائی در خصوص اینکه در ساعات گذشته گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره جزئیات دومین دور مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و ایالات متحده منتشرشده است. رسانه نیویورک تایمز ادعا کرده که ایران پیشنهادهایی برای مشارکت کشورهای دیگر در برنامه‌های هسته‌ای خود مطرح کرده است. آیا دو هیئت در این دور مذاکرات به جزئیات پرداختند یا فقط بر سر کلیات توافق کردند، گفت: جزئیات مطرح شده درباره مطالب گفته شده در مذاکرات را تأیید نمی‌کنیم و صرفا گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای است. قرار نیست جزئیات این مذاکره در رسانه‌ها بحث شود و هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را تأیید نمی‌کنیم. ما هنوز در ابتدای یک مسیر طولانی هستیم بنابراین هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را ما تایید نمی‌کنیم.

برگزاری دور دوم مذاکرات در جایی غیر از مسقط پیشنهاد عمان بود

بقائی در پاسخ به این سوال که تعیین محل مذاکرات، رسانه‌ها را سردرگم کرده است و مطرح شده که ممکن است مذاکرات کارشناسی در ژنو صورت بگیرد، آیا این خبر صحیح است، گفت: آنچه که مهم است این است که عمان به عنوان واسطه مذاکرات و میزبان این گفت‌وگوها، نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است و من از این فرصت استفاده کرده و از نقش حرفه‌ای که تا به حال انجام داده‌اند، قدردانی می‌کنم. عمان پیشنهاد داد که دور دوم مذاکرات در جایی غیر از مسقط برگزار شود و ما به احترام به عمان، با این پیشنهاد مخالفت نکردیم. محل برگزاری مذاکرات نیز با توافق میان سه طرف، یعنی عمان، ایران و آمریکا تعیین شد. طبیعی بود که وقتی نشستی بخواهد در کشور دیگری برگزار شود، نیاز به تمهیدات و پیش‌بینی‌های متفاوتی دارد. دولت ایتالیا نیز میزبانی بسیار خوبی ارائه داد و از آنها هم سپاسگزاریم. بنابراین تعیین محل مذاکرات، با پیشنهاد عمان و توافق طرفین انجام شد.

برگزاری دور دوم مذاکرات در جایی غیر از مسقط پیشنهاد عمان بود

بقائی در پاسخ به این سوال که تعیین محل مذاکرات، رسانه‌ها را سردرگم کرده است و مطرح شده که ممکن است مذاکرات کارشناسی در ژنو صورت بگیرد، آیا این خبر صحیح است، گفت: آنچه که مهم است این است که عمان به عنوان واسطه مذاکرات و میزبان این گفت‌وگوها، نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است و من از این فرصت استفاده کرده و از نقش حرفه‌ای که تا به حال انجام داده‌اند، قدردانی می‌کنم. عمان پیشنهاد داد که دور دوم مذاکرات در جایی غیر از مسقط برگزار شود و ما به احترام به عمان، با این پیشنهاد مخالفت نکردیم. محل برگزاری مذاکرات نیز با توافق میان سه طرف، یعنی عمان، ایران و آمریکا تعیین شد. طبیعی بود که وقتی نشستی بخواهد در کشور دیگری برگزار شود، نیاز به تمهیدات و پیش‌بینی‌های متفاوتی دارد. دولت ایتالیا نیز میزبانی بسیار خوبی ارائه داد و از آنها هم سپاسگزاریم. بنابراین تعیین محل مذاکرات، با پیشنهاد عمان و توافق طرفین انجام شد.

دور بعدی مذاکرات در مسقط خواهد بود

وی در ادامه اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات در مسقط خواهد بود، که شامل هم نشست فنی و هم نشست در سطح مذاکره‌کنندگان ارشد است و این نشست روز شنبه برگزار می‌شود.

وزیر خارجه فردا (سه‌شنبه) به چین سفر می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه در این نشست گفت: وزیر خارجه فردا (سه‌شنبه) به چین سفر می‌کند.

بقائی ادامه داد: نشست کارشناسی و فنی و همچنین نشست سطح عالی « ویتکاف و عراقچی » مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا هر ۲ در مسقط برگزار می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع تحریم‌ها در جریان مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا گفت: مطالبه اصلی ما در هر مذکره‌ای برداشتن تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران است. برداشتن تحریم‌ها به نحوی که آثار ملموس و کاملا موثری داشته باشد و ایران بتواند به صورت عادی فعالیت‌های اقتصادی، تجاری و بانکی خود را انجام دهد و این اطمینان حاصل شود که تجارب گذشته تکرار نمی‌شود.

شرکت حدود ۴۰ کشور آفریقایی در همایش اقتصادی ایران و آفریقا 

وی همچنین با اشاره به برگزاری همایش اقتصادی ایران و آفریقا گفت: حدود ۴۰ کشور آفریقایی هم از بخش خصوصی و هم دولتی برای شرکت در این همایش اعلام آمادگی کرده‌اند و تاکنون ۳۰ مقام ارشد از وزیر و معاون وزیر برای شرکت در این همایش که در تهران و اسفند برگزار می‌شود، اعلام آمادگی کرده‌اند.

سفر وزیر دفاع عربستان به ایران از قبل برنامه‌ریزی شده بود

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ما چند روز پیش شاهد سفر وزیر دفاع عربستان به ایران بودیم و آیا این سفر ربطی به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا دارد که دور دوم آن در همان ایام در رم در حال برگزاری بود، گفت: سفر وزیر دفاع عربستان به ایران از قبل برنامه‌ریزی شده بود و تقریباً هم‌زمان با گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم شد.

وی افزود: این سفر نشانگر ثمردهی سیاست همسایگی است که از طرف ایران طی این سال‌ها پیگیری شده است و نشانه باورمندی این موضوع است که کشورهای منطقه باید بتوانند با اتکا به توانمندی‌های خود و اعتماد متقابل به یکدیگر در مسیر ثبات و صیانت از امنیت خلیج فارس و منطقه حرکت کنند. طبیعی است که در هر مراوده‌ای در این ایام موضوع گفت‌وگوها مطرح شود و همانطور که بیش از این نیز گفته بودیم ما خودمان در تماس با کشورهای پیرامونی و منطقه پیش قدم شدیم و به آنها در مورد روند مذاکرات توضیح دادیم.

تمام تلاش‌های ما در زمینه  رفع تحریم‌ها است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با نشست کارشناسی و  فنی ایران و آمریکا در هفته جاری و اینکه آیا در این نشست‌ فنی، طرفین وارد جزئیات موضوع رفع تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای خواهند شد، گفت: همانطور که پیش از این اشاره کردم موضوع رفع تحریم‌ها یک مطالبه اساسی  برای ماست و این تحریم‌های ظالمانه که علیه ایران به بهانه‌هایی همچون موضوع هسته‌ای علیه ایران اعمال شده، مبنای قانونی ندارد.

وی افزود: تمام تلاش‌های ما این خواهد بود که زمینه را برای رفع تحریم‌ها ایجاد کنیم و در همین چارچوب اعلام آمادگی کردیم که اگر شبهه‌ای در مورد فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران وجود دارد از طریق اقدامات داوطلبانه و شفاف‌سازی برطرف کنیم . در نشست کارشناسی آتی در مورد جزئیات مربوط به چارچوب گفت‌وگوها صحبت می‌کنیم همانطور که در ۲ جلسه قبلی در سطح ارشد در همین ارتباط صحبت کردیم  و اگر شرایط اقتضا کند، وارد جزئیات دیگر می‌شویم.

تاکید ما بر ضرورت حفظ امنیت و یکپارچگی سوریه 

بقائی همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با سفر نخست‌وزیر عراق به دوحه و دیدار با احمد الشرع، گفت: رفت و آمدها بین دو کشور موضوعی مرتبط به خودشان است. برنامه هایی که دولت عراق در رابطه با تنظیم مراودات و روابط خود با هر یک از کشورهای همسایه دارد موضوعی است که مربوط به عراق و حاکمیت این کشور است. ما بر ضرورت حفظ امنیت و یکپارچگی سوریه و ضرورت ایجاد ساختارها و حاکمیتی که نماینده همه اقشار و  بخش‌های تشکیل دهنده جامعه سوریه باشد تاکید داریم. امنیت سوریه به نوعی  مستقیماً با امنیت کل منطقه مرتبط هست ؛سوریه نباید به یک بستری برای رشد تروریسم و افراطی گری تبدیل شود.

با تروئیکای اروپایی به عنوان اعضای برجام در تماس دائم هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تداوم رایزنی‌ها با سایر اعضای برجام به ویژه چین و روسیه گفت: چین و روسیه، هم دو عضو مهم شورای امنیت هستند و هم به عنوان دوستان و شرکای مهم جمهوری اسلامی ایران همیشه در جریان روندهای مرتبط با موضوع هسته‌ای ما بودند. از پیش از شروع این گفت‌وگوها، همانطور که عرض کردم، هم روسیه و چین و هم کشورهای منطقه در جریان قرار گرفتند. ما حتی با کشورهای اروپایی، سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان اعضای برجام در ارتباط بودیم و با آن‌ها مشورت داشتیم. در مورد روند مسقط نیز این گفت‌وگوها را ادامه خواهیم داد، به جهت اینکه من قبلاً هم عرض کردم،کماکان قطعنامه ۲۲۳۱ وجود دارد و برجام وجود دارد و این چند کشوری که اسم بردم، هم‌شان از لحاظ حقوقی بخشی از این سند هستند و فکر میکنیم که برای اینکه هر روندی به صورت عادی و بدون مشکل پیش برود، لازم است که این رایزنی ها ادامه پیدا کند.

امیدواریم کویت به دعوت ایران برای مذاکره درباره موضوع میدان مشترک نفتی آرش پاسخ مثبت بدهد

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به مطرح شدن مجدد ادعاهای کویت در خصوص میدان گازی آرش، گفت: به صورت یک اصل، تکرار یک ادعا از طریق رسانه، حقی را برای هیچ دولتی ایجاد نمی‌کند. بیان مکرر مواضع یک جانبه در مورد موضوعی که باید از طریق مذاکره حل و فصل بشود از لحاظ قانونی هیچ جایگاهی را برای طرف مقابل ایجاد نمی‌کند. ما گفتیم که موضوع میدان مشترک نفتی آرش باید با عنایت به حقوق تاریخی و حقوق عرفی طرفین، در اینجا مشخصاً جمهوری اسلامی ایران مورد مذاکره و مصالحه قرار بگیرد. الان هم من دعوت می‌کنم از دوستان کویت که به دعوت جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره به منظور حل و فصل این موضوع پاسخ مثبت بدهند و این موضوع میدان مشترک را به یک موضوع دیگر برای تفاهم و دوستی بین دو ملت تبدیل کنند

استناد به «ساز وکار ماشه» به هیچ عنوان سازنده نیست

بقائی در پاسخ به سوالی در رابطه با سرعت مذاکرات و تهدیدهای مکرر تروئیکای اروپایی به استفاده از مکانیسم ماشه نیز گفت: ما هر روزی که زودتر بتوانیم تحریم‌های غیرقانونی علیه ملت ایران را رفع کنیم و برداریم، حتماً دریغ نخواهیم کرد و از این حیث ما جدیت داریم. سرعت عمل برای ما بسیار مهم است و این به طرف مقابل بستگی دارد. از طرف دیگر فکر می‌کنیم استناد به موضوعی که به عنوان ساز وکار ماشه از آن نام می‌برند از طرف اروپایی‌ها به هیچ عنوان سازنده نیست. کشورهای اروپایی باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند در این روند نقش سازنده‌ای را ایفا کنند و جایگاه خودشان را اعاده کنند یا اینکه به مثابه نیروهای غیر سازنده در این روند عمل خواهند کرد. اروپا در یک زمان نقش بسیار مهمی در شکل گیری برجام داشت و تجربه خوبی را در کمک کردن به این روند داشتند. در این مدت هم تا جایی که به ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران مربوط میشود، ما کشورهای اروپایی را در جریان گفتگوها قرار دادیم و امیدواریم که این حسن نیت جمهوری اسلامی ایران را هم متقابلاً در نظر داشته باشند و کمک کنند به روندهایی که در حال حاضر در جریان است.

سرعت عمل در مذاکرات برای ما بسیار مهم است

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا جدول زمانی برای گفت‌وگوها بین ایران و آمریکا وجود دارد با توجه به اینکه ما به زمان اکتبر نزدیک می‌شویم و ممکن است که کشورهای اروپایی اقدام به اسنپ بک کنند، گفت: ما هر زمانی که زودتر بتوانیم تحریم‌های غیرقانونی را برطرف کنیم، از این موضوع دریغ نمی‌کنیم ما در مباحث و گفت‌وگوها جدیت داریم و سرعت عمل برای ما بسیار مهم است و این موضوع بستگی به طرف مقابل دارد.

سفرای جدید ایران در کوبا و مکزیک معرفی شدند

سخنگوی وزارت خارجه گفت: «ذبیح‌الله نادری» و «ابوالفضل پسندیده» به عنوان سفرای جدید ایران در کوبا و مکزیک معرفی شده‌اند و سفرای جدید ایران در کشورهایی چون لهستان، ساحل عاج، ایرلند و ... نیز به زودی معرفی خواهند شد.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت کارخانه محصولات سایپا اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 اسفند 1404
وزارت بهداشت شهادت 2 مادر باردار در حملات ددمنشانه صهیونی- آمریکایی را محکوم کرد
پست مهم جورج گالوی درباره مرگ یا مجروحیت نتانیاهو
روایت ملتی که از بمب‌ها قوی‌تر است
جلالی: ایران رژیم صهیونیستی را به‌عنوان طرف مذاکره به‌رسمیت نمی‌شناسد
سردار موسوی: نرخ اصابت موشک‌های ایرانی دو برابر شد
تهدید علنی اسرائیل به هدف قرار دادن خودروهای امدادی در لبنان
عبور قیمت نفت از 103 دلار در پی تداوم اختلال در تنگه هرمز
نهایی شدن دستمزد کارگران تا پایان اسفند ماه
باغ کتاب باز است
سخنگوی قرارگاه خاتم: ایران مبدا شلیک موشک‌های آمریکایی در امارات را هدف قرار می‌دهد
هفته ناامیدکننده برای بورس آمریکا
کاظمی: آموزش حتی در شرایط جنگی متوقف نمی‌شود
چند دستگاه خودرو در 11 ماه تولید شد؟
تمدید اعتبار وکالت‌نامه‌های تعویض پلاک تا پایان شرایط جنگی
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 23 اسفند 1404
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 اسفند 1404
رسوایی ویدئوی جعلی از «بی بی»
مردم بورکینافاسو تجاوز نظامی به ایران را محکوم کردند
اجرای موج48 عملیات مقتدرانه وعده صادق4/حمله موشکی علیه اهداف آمریکایی صهیونی در منطقه
مقام ارشد کاخ سفید: آمریکا از جنگ با ایران خارج شود
نتانیاهو مامور ویژه خود را برای لبنان دوباره به میدان آورد
محل استقرار نیروهای اسرائیلی زیر آتش نیروهای مقاومت
تخریب فدراسیون تیراندازی در پی حملات وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونی
نرخ حواله ارزهای عمده در هفته پایانی سال اعلام شد
سردار شکارچی:کشورهای منطقه به قدرت پوشالی آمریکا اعتماد نکنند
فایننشال تایمز: آمریکا در قبال ایران در دام «اشتباه محاسباتی» افتاد
کوبا از آغاز مذاکرات با آمریکا خبر داد
دستگیری 54 نفر از اراذل و اوباش سلطنت‌طلب و جاسوس
اعلام ساعات معاملات بورس انرژی ایران تا پایان اسفند 1404
سریال بیگانگان، نوروز 1405 از شبکه سوم سیما
سامانه 1811 برای پاسخگویی به آسیب‌دیدگان جنگ در پایتخت
آتش سوزی در سفارت آمریکا در بغداد
وقوع انفجار در یک مدرسه یهودی در آمستردام
پیکر وزیر دفاع شهید در بهشت زهرا آرام گرفت + فیلم
7 دلیل شکست آمریکا در جنگ با ایران
محکومیت حملات به زیرساخت‌های آبی ایران
ترافیک نیمه سنگین تا سنگین در محورهای چالوس و هراز
کره شمالی یک موشک بالستیک آزمایش کرد
دستگیری 13 فرد مشکوک به اقدامات ضدامنیتی در قم
بقائی: آمریکا بازیگر یاغی و تهدید صلح جهانی است؛ ایران از خود دفاع خواهد کرد
لو فیگارو: آمریکا در جنگ علیه ایران آمادگی استراتژیک نداشت
کیفیت هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
بحران انرژی، صنعت هوایی را شوکه کرد؛ افزایش بهای بلیط در راه است
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ انفجارهای پیاپی در تهران ، کرج ، کرمان و شهرهای دیگر
واریز کالابرگ در سال 1405 ادامه دارد
سفیر ایران در مکزیک: آغازگر جنگ نیستیم؛ آمریکا و اسرائیل تجاوز کردند
صلح منطقه‌ای مفهوم نهفته در اولین پیام آیت الله مجتبی خامنه ای
جزئیات فعالیت صندوق‌های طلا و نقره از روز یکشنبه در بورس کالا