×
سیاسی
شناسه خبر : 220480
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/01/27 ساعت 10:20
5 نکته کلیدی در سخنان رهبر انقلاب

*محمدعلی ابطحی*

5 نکته کلیدی در سخنان رهبر انقلاب

سخنان مهم رهبر انقلاب در مورد مذاکرات عمان از چند جهت قابل توجه بود و برای همین بازتاب گسترده‌ای داشت.

نورنیوز-گروه سیاسی: سخنان مهم رهبر انقلاب در مورد مذاکرات عمان از چند جهت قابل توجه بود و برای همین بازتاب گسترده‌ای داشت. در ادامه به برخی از این وجوه سخنان معظم له اشاره می‌شود.

۱- آرامش دل‌های مردم از جمله پیامدهای سخنان رهبر انقلاب بود، چرا که نشان داد گفت‌و‌گو در عمان از پشتوانه رهبر انقلاب برخوردار است. اساساً حمایت قاطبه جامعه ایران، نه از مذاکرات، بلکه از نتایج آن که می‌بایست حل مشکلات مردم و بیرون آمدن از زیر بار تحریم‌های ظالمانه باشد، بدون حمایت رهبر انقلاب ممکن نمی‌شد. از این رو این حمایت ایشان از گفت‌و‌گوها در جامعه آسیب دیده ذهنی ایران بسیار مهم بود. برخی تلاش کرده بودند تا به نوعی عدم رضایت ایشان از گفت‌و‌گو در عمان را به جامعه القا کنند. به همین دلیل، تشکیل این جلسه و اعلام همراهی ایشان با روند مذاکره نیازی بود که در جامعه احساس می‌شد.

۲- شرکت کنندگان در جلسه دیروز رهبر انقلاب مهم هستند و باید به آن توجه کرد. حضور همراهانه برخی شخصیت‌ها ی منتقد مذاکره در این دیدار از این جهت قابل توجه است که نشان می‌دهد رهبر انقلاب و نظرات راهگشای ایشان می‌تواند و باید برای همگان فصل الخطاب باشد. این نکته و جایگاه سخنان رهبر انقلاب در مواقع بحرانی و بزنگاه‌های کشور بسیار پراهمیت است که می‌بایست از طرف همه جریان‌ها قدر شناخته شود.

۳- نگاه دنیا به مواضع رهبری ایران دوخته شده است. تأیید، نفی یا عدم تمایل معظم له بویژه در سیاست خارجی که معمار اصلی آن براساس قانون اساسی رهبر معظم انقلاب هستند، مورد توجه همه قدرت‌های جهانی است. از این رو ابراز رضایت ایشان از مذاکرات عمان در این مرحله، هم مذاکره کنندگان و هم مردم و هم طرف‌های خارجی را به ادامه هوشمندانه آن دلگرم کرد.

۴- کاستن از اهمیت مذاکرات یک ضرورت بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند. این امر لازمه حمایت و تقویت استقلال کشور است. اینکه سرنوشت و بود و نبود یک ملت به گفت‌و‌گو با یک طرف خارجی مرتبط باشد، نشان دهنده اوج وابستگی آن ملت و کشور است. باید با طرف‌های خارجی گفت‌و‌گو کرد، باید مشکلات مردم را حل کرد، اما می‌شود و باید که این مشکلات با حرمت به شأن ملت بزرگ ایران و حفظ استقلال کشور حل شود.

به همین دلیل مذاکره و گفت‌و‌گو نباید همه چیز زندگی و مسائل کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد. بر این اساس تعبیر رهبر انقلاب مبنی بر اینکه مذاکرات یکی از چندین و چند کار وزارت امور خارجه است، تعبیر دیپلماتیک و هوشمندانه‌ای بود که هدف کاستن از اهمیت مذاکره برای ایران را دنبال می‌کرد، هدفی که به نوبه خود برای موفقیت تیم ایرانی و انجام بهتر مذاکره لازم است.

ذوق زدگی در مذاکرات، امر پرضرری برای گفت‌و‌گو کنندگان است. خطر ذوق زدگی حتی از مخالفت با مذاکرات برای نتیجه مذاکرات بیشتر است. کاستن از اهمیت مذاکرات دست مذاکره کنندگان را بازتر کرده و فشار طرف مقابل را کم می‌کند.

با اینکه کاستن از اهمیت این مذاکرات به واقع به معنای حرمت‌گذاری به همه مدیران، تولیدکنندگان و مهندسان است که پیشرفت‌های دوران تحریم را رقم زدند و در بسیاری از موارد پیشرفت‌های زیربنایی خوبی برای کشور ایجاد کردند.

5- این سخنان وحدت داخلی در مورد مذاکرات را تأیید کرد. طرف مقابل در میز مذاکره اگر بداند همه ایرانیان و همه جریان‌ها و شخصیت‌ها پشتیبان تیم مقابل شان هستند، بر شأن و جایگاه تیم ایرانی افزوده و احتمال دستیابی به یک توافق بهتر را افزایش می‌دهد.


نظرات

آخرین اخبار
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت