×
سیاسی
شناسه خبر : 220478
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/01/27 ساعت 10:16
استمرار امید

*سید مسعود رضوی*

استمرار امید

پس از فرونشستن نخستین واکنش‌ها و هیجان‌ها نسبت به مذاکرات ایران با طرف آمریکایی، افکار عمومی و بازارها تا حدی آرام گرفته است. این امر، به رغم مشکلات عظیم و ناترازی‌های بزرگ در جامعه و اقتصاد ایران، نشان‌دهنده بلوغ و نجابت ملت ماست. باید قدرشناس باشیم. واقعاً سرمایه‌ای جز مردم در این کشور وجود ندارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: امروز بیش از هر زمانی این مسئله درک شده است که اگر شکافی میان اکثریت ملت و حاکمیت وجود داشته باشد، هیچ ضمانتی فراتر از آن برای حفظ امنیت ملی نمی‌تواند در اختیار قرار گیرد. 

نه تنها امنیت ملی، بلکه امانت مرزی و میهنی و تأمینات معیشتی و بهداشتی و فرهنگی نیز دستخوش آشفتگی و مضیقه‌های بی‌سابقه خواهد شد. مسئله تنها کمبود نیست، بلکه بی‌اعتمادی، عدم کارکرد و از میان رفتن قدرت دیوانسالاری در مقابل عزم اجتماعی و رخنه‌های ناگزیر و مدام است. خوشبختانه هنوز امیدها به اصلاح و پایداری در برابر فرسایش و ناترازی (ورشکستگی) وجود دارد.

سخنان دیروز رهبری، به ویژه، آنجا که مذاکره را وظیفه وزارت خارجه دانستند و به اجتناب از افراط و تفریط اشاره کردند، چند موضوع مهم را نشان داد که اولا برخلاف نظر گروه‌های دلواپس و برخی مدعیان، برای این مذاکرات، عالی‌ترین سطح تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در نظام جمهوری اسلامی، امر به مذاکره کرده است و ابلاغ و اجرا را به وزارت خارجه و شخص وزیر، آقای عباس عراقچی واگذار نموده است.

دومین مسئله این است که مذاکره که تاکنون یک جلسه مقدماتی در مسقط پیش رفته و شاید بتوان آن را پیش مذاکره نامید، موفقیت‌آمیز بوده و قرار است ادامه یابد؛ لذا باید دوقطبی‌های کاذب و تنازع بیهوده که موجب فرسودگی کشور و مردم می‌شود و در نهایت به مذاکره‌کنندگان آسیب می‌زند، تا حد ممکن کمرنگ شود و صدای واحد از ایران و ایرانی شنیده شود. مذاکره‌کننده و دیپلمات ارشد، سرباز خط مقدم در جبهه دیپلماسی است، هر که او را  تضعیف کند یا تردید و مناقشه‌ای در کار و نظر آورد، ستون پنجم است و به دشمن خدمت خواهد کرد. لاجرم در میانه‌روی و اشتراک، باید توافق کنیم تا نقطه اجماع سیاسی، گرداگرد دولت وفاق و حمایت از مذاکرات شکل گیرد.
سخن دیگر، همان نکته طلایی بود که لزومی ندارد همه اهالی مملکت و رسانه‌ها درگیر مذاکرات شوند، هزار مشکل و مسئله در مملکت هست. این  نکته دقیق و کاملا درستی است و ای کاش در هنگامه نخستین روز مذاکره میان عراقچی و ویتکاف، رئیس بانک مرکزی، تدبیر می‌کرد تا بازار ارز، و به تبع آن طلا و تتر و بورس، چنان موج خیز و خطرناک نمی‌شد. حالا توقعات تصنعی ایجاد شده و کنترل آن سخت است. اینجاست که می‌توان به بی‌تدبیری و حتی اهداف دیگر میان خرده اقلیت پرنفوذ و تندروی نمایندگان مجلس که در بدترین روزها وزیر اقتصاد را بر کنار کردند پی برد. آنها طی ۴۵ روز ۲۵ درصد دارایی مردم ایران را به باد دادند. امیدواریم دیگر شاهد چنین رویدادی نباشیم. 


نظرات

آخرین اخبار
چرا پنتاگون از فعالیت‌های اطلاعاتی اسرائیل نگران شده است؟
چرا برخی افراد پس از طلاق دچار افسردگی و اضطراب می‌شوند؟
صعود تکواندو ایران در رنکینگ جهانی؛ زندی شماره یک المپیک شد
بغداد زمان خروج نیروهای ائتلاف آمریکایی را اعلام کرد
تصادف مرگبار سمند در نجف‌آباد؛ 3 فوتی و 1 مصدوم
دو بزنگاه کنونی دشمن در جنگ ترکیبی
کاهش قیمت نفت متوقف شد؛ برنت به 92 دلار رسید
تداوم تنش آبی در پایتخت با وجود افزایش بارندگی‌ها؛ تهران همچنان در مرز تنش آبی
ابهام امنیتی ترامپ و راهبرد فرسایش ایران
زاینده رود تا سه ماه آینده جاری است
دو برداشت از توافق
کیفیت هوای اصفهان به مرز بحران رسید
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 16 خرداد 1405
کوبا؛ تایوانِ کارائیب؟
جزئیات صدور ویزای تیم ملی ایران برای جام جهانی ؛ چه کسانی ویزا نگرفتند؟
قیمت گوشت قرمز امروز 16 خرداد 1405 + جدول
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری برای 17 تا 31 خرداد آغاز شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 16 خرداد 1405 / اونس طلا سقوط کرد!
محیط زیست ایران، چشم به راه حکمرانی سبز
ترافیک سنگین صبحگاهی در محور هراز و 2 آزادراه اصلی
پاسخ تند عراقچی به رئیس‌جمهور لبنان؛ دشمن واقعی را فراموش نکنید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 16خرداد 1405 + جدول
برنامه مسابقات ورزشی امروز 16 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 16 خرداد 1405 + وضعیت استانها
پاسخ قاطع به تجاوز جدید آمریکا؛ موشک‌های سپاه پایگاه‌های هوایی دشمن در منطقه را هدف گرفتند
چرا قهوه گران شد؟
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند