×
سیاسی
شناسه خبر : 220478
تاریخ انتشار :

*سید مسعود رضوی*

استمرار امید

پس از فرونشستن نخستین واکنش‌ها و هیجان‌ها نسبت به مذاکرات ایران با طرف آمریکایی، افکار عمومی و بازارها تا حدی آرام گرفته است. این امر، به رغم مشکلات عظیم و ناترازی‌های بزرگ در جامعه و اقتصاد ایران، نشان‌دهنده بلوغ و نجابت ملت ماست. باید قدرشناس باشیم. واقعاً سرمایه‌ای جز مردم در این کشور وجود ندارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: امروز بیش از هر زمانی این مسئله درک شده است که اگر شکافی میان اکثریت ملت و حاکمیت وجود داشته باشد، هیچ ضمانتی فراتر از آن برای حفظ امنیت ملی نمی‌تواند در اختیار قرار گیرد. 

نه تنها امنیت ملی، بلکه امانت مرزی و میهنی و تأمینات معیشتی و بهداشتی و فرهنگی نیز دستخوش آشفتگی و مضیقه‌های بی‌سابقه خواهد شد. مسئله تنها کمبود نیست، بلکه بی‌اعتمادی، عدم کارکرد و از میان رفتن قدرت دیوانسالاری در مقابل عزم اجتماعی و رخنه‌های ناگزیر و مدام است. خوشبختانه هنوز امیدها به اصلاح و پایداری در برابر فرسایش و ناترازی (ورشکستگی) وجود دارد.

سخنان دیروز رهبری، به ویژه، آنجا که مذاکره را وظیفه وزارت خارجه دانستند و به اجتناب از افراط و تفریط اشاره کردند، چند موضوع مهم را نشان داد که اولا برخلاف نظر گروه‌های دلواپس و برخی مدعیان، برای این مذاکرات، عالی‌ترین سطح تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در نظام جمهوری اسلامی، امر به مذاکره کرده است و ابلاغ و اجرا را به وزارت خارجه و شخص وزیر، آقای عباس عراقچی واگذار نموده است.

دومین مسئله این است که مذاکره که تاکنون یک جلسه مقدماتی در مسقط پیش رفته و شاید بتوان آن را پیش مذاکره نامید، موفقیت‌آمیز بوده و قرار است ادامه یابد؛ لذا باید دوقطبی‌های کاذب و تنازع بیهوده که موجب فرسودگی کشور و مردم می‌شود و در نهایت به مذاکره‌کنندگان آسیب می‌زند، تا حد ممکن کمرنگ شود و صدای واحد از ایران و ایرانی شنیده شود. مذاکره‌کننده و دیپلمات ارشد، سرباز خط مقدم در جبهه دیپلماسی است، هر که او را  تضعیف کند یا تردید و مناقشه‌ای در کار و نظر آورد، ستون پنجم است و به دشمن خدمت خواهد کرد. لاجرم در میانه‌روی و اشتراک، باید توافق کنیم تا نقطه اجماع سیاسی، گرداگرد دولت وفاق و حمایت از مذاکرات شکل گیرد.
سخن دیگر، همان نکته طلایی بود که لزومی ندارد همه اهالی مملکت و رسانه‌ها درگیر مذاکرات شوند، هزار مشکل و مسئله در مملکت هست. این  نکته دقیق و کاملا درستی است و ای کاش در هنگامه نخستین روز مذاکره میان عراقچی و ویتکاف، رئیس بانک مرکزی، تدبیر می‌کرد تا بازار ارز، و به تبع آن طلا و تتر و بورس، چنان موج خیز و خطرناک نمی‌شد. حالا توقعات تصنعی ایجاد شده و کنترل آن سخت است. اینجاست که می‌توان به بی‌تدبیری و حتی اهداف دیگر میان خرده اقلیت پرنفوذ و تندروی نمایندگان مجلس که در بدترین روزها وزیر اقتصاد را بر کنار کردند پی برد. آنها طی ۴۵ روز ۲۵ درصد دارایی مردم ایران را به باد دادند. امیدواریم دیگر شاهد چنین رویدادی نباشیم. 


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خداداد و مدیرعامل فولاد هر دو محروم شدند + فیلم حواشی بازی
حمله هوایی آمریکا به صنعا و صعده
یک سال محرومیت از کوپا دل ری | آیا رئال مادرید فردا بازی میکند؟
ایران، پرچمدار هم‌گرایی فرهنگی و جذب سرمایه‌گذاری در اکو
جدول به روز لیگ برتر فوتبال ایران جمعه 5 اردیبهشت
نورنما |زنده ماندن موتورسوار پس از سانحه ای هولناک
گزارش تصویری | روز فوتبالی رئیس جمهور
VAR قطع شد | 17 دقیقه توقف در بازی فولاد- تراکتور
بتن، قاتل خاموش ساختمان‌سازی ایران
پر حاشیه ترین بازی لیگ برتر تمام شد؛ فولاد (1) تراکتور (2) + خلاصه بازی
بلیت نیمه نهایی برای گل گهر و حذف نساجی | گل گهر (3) -نساجی (1)
جزئیات اعزام زائران تهرانی به حج اعلام شد
محکومیت اقدام غیرقانونی و ناموجه دولت پاراگوئه در برچسب‌زنی به نیروهای مسلح ایران
فاجعه ای دیگر در جاده قدیم قم–کاشان
هشدار گرد و خاک محلی برای خوزستانی‌ها
افزایش دما و تداوم آلودگی هوا در پایتخت
قیمت طلا و سکه بالا می‌رود یا پایین می آید؛ رئیس اتحادیه پاسخ می دهد!
امکان تقلب در کنکور به صفر رسید!
پایان تلخ سفر زوج میانسال در جاده خاوران
اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال 1404+جدول محاسبه حقوق
درگیری خشونت‌آمیز در پمپ‌بنزین بوکان بر سر یک تذکر ساده+صحنه های خشن
برنج ایرانی گران شد+ جدول قیمت
ایران و روسیه برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید به توافق رسیدند
تو دیگه مسی نیستی، Missing‏ شدی!+ فیلم
واکنش‌ها به ماجرای توهین به مقدسات اهل سنت ادامه دارد
اظهارات ترامپ در تایم: دیپلماسی با ایران را به جنگ ترجیح می‌دهم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (16)«ابهر»
فرش عتیقه ایرانی زیر تابوت پاپ فقید+ تصویر
تاریخ رسمی انتشار بازی جی تی ای 6 اعلام شد
کشف لاشه 2 توله پلنگ ایرانی در ارتفاعات پارک ملی خَبر+تصویر
شمخانی:‌ مذاکرات مسقط می‌تواند فرصتی برای موفقیت مشترک باشد
سفره دل سرمربی جدید استقلال باز شد+ فیلم
احضار سفیر هلند به وزارت امور خارجه ایران
مرگ مشکوک ژنرال ارشد ارتش روسیه در انفجار خودرو+فیلم انفجار
سوداگری مرگ؛ 11 کشته و زخمی در تصادف خونبار جاده سیرجان
دهک‌بندی یارانه‌ها با معیارهای جدید؛ دولت آئین‌نامه تازه حمایت معیشتی را ابلاغ کرد
استارت پیکان برای مانور در جاده سخت استقلال + فیلم
زمان انتشار کارت‌های کنکور 1404 اعلام شد
چرا مذاکرات فنی ایران و آمریکا پیش‌روی در مسیر مین‌گذاری‌شده است؟
جنگ تعرفه ها ،اپل را روانه هند کرد!
معرفی روسای هیات های فنی ایران در مذاکرات مسقط
عزیمت عراقچی به مسقط؛ ماراتن مذاکراتی تهران_واشنگتن از فردا
نورنما | اولین شهر خشتی جهان!
تزریق اطمینان به سلامت کودکان ؛ واکسن پنج‌گانه به زودی سراسری توزیع می‌شود!
جاده چالوس یکطرفه می‌شود
کمتر از یک هفته تا پایان مهلت بسته حمایت معیشتی از مادران باردار(طرح یسنا) +مشمولین و مبل
افزایش ناگهانی قیمت خودروهای سایپا؛ شوک جدید به بازار+جدول قیمتها
آینده مبهم طرح کالابرگ الکترونیکی؛ بازهم چالش تأمین اعتبار
پیام تسلیت نتانیاهو، 3 روز پس از درگذشت پاپ فرانسیس!
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان با احکام جدید همسان‌سازی
X
آگهی تبلیغاتی