×
سیاسی
شناسه خبر : 220399
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/01/26 ساعت 11:30
نعل وارونه انگلیس و چند سووال بی پاسخ!

نور نیوز بررسی می کند؛

نعل وارونه انگلیس و چند سووال بی پاسخ!

انگلیس با تحریم یک گروه جنایی سوئدی، ایران را به تهدید امنیت داخلی متهم کرده تا همزمان با حمایت از منافقین و انحراف افکار عمومی داخلی، در خط پروژه فشار حداکثری غرب علیه تهران بازی کند. اما این تاکتیک نخ‌نما، بیش از پیش ماهیت دوگانه لندن را افشا کرده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: اقدام اخیر دولت بریتانیا در تحریم یک گروه تبهکاری سوئدی موسوم به «فاکستروت» و رهبر آن «راوا مجید» با ادعای ارتباط با ایران، نه یک تصمیم امنیتی، بلکه بازتابی از راهبرد سیاسی متزلزل لندن در قبال تحولات منطقه‌ای و مذاکرات ایران و آمریکا است. ادعای دیوید لمی، وزیر خارجه انگلیس مبنی بر حمایت ایران از اقدامات خشونت‌آمیز این گروه علیه اهداف اسرائیلی و یهودی در اروپا، در حالی مطرح می‌شود که هیچ سند معتبری برای اثبات چنین اتهامی ارائه نشده و موضع‌گیری لندن، بیش از هر چیز، بهره‌برداری سیاسی از گفتمان امنیتی به نفع تل‌آویو به شمار می‌رود.
 

هزینه‌کرد از سیاست خارجی برای فرار از بحران داخلی

زمینه‌های داخلی این تصمیم نیز گویای آن است که دولت بریتانیا در وضعیت شکننده‌ای به‌سر می‌برد. از بحران اقتصادی و وعده‌های محقق‌نشده استارمر گرفته تا فشارهای اجتماعی ناشی از رسوایی‌های اخلاقی و تعرفه‌های تجاری آمریکا، همگی تصویری از یک دولت ناتوان در مدیریت داخلی را به نمایش می‌گذارند. در چنین فضایی، سیاست خارجی به ابزاری برای فرافکنی تبدیل می‌شود؛ گویی دشمن خارجی، تنها راه‌حل برای انحراف افکار عمومی است. از سویی دیگر، حمایت بی‌قید و شرط لندن از جنایات اسرائیل در غزه، مشروعیت سیاسی حاکمیت بریتانیا را در میان شهروندانش به شدت زیر سؤال برده است. در این چارچوب، گره زدن نام ایران به ادعاهای تروریستی، هم‌زمان پاسخ به مطالبات رژیم صهیونیستی و سرپوشی بر ناتوانی دولت در جلب رضایت افکار عمومی داخلی است.



اعتیاد راهبردی غرب به سیاست فشار


تحریم‌های اخیر انگلیس را نمی‌توان جدا از اقدامات دیگر کشورهای اروپایی نظیر فرانسه و اتحادیه اروپا در قبال ایران دانست. تحریم‌های دوشنبه بروکسل و جوسازی ژان‌نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه علیه ایران، تداوم همان سیاست نخ‌نمای فشار حداکثری است که سال‌هاست اثربخشی خود را از دست داده اما هنوز در دایره توهمات تصمیم‌سازان اروپایی در گردش است. اروپا، به‌جای پذیرش واقعیت‌های میدانی و بازتعریف نقش خود در نظم جدید بین‌الملل، همچنان در قامت یک بازیگر تابع و وابسته ظاهر می‌شود؛ رفتاری که نه تنها گره‌ای از معادلات منطقه‌ای نمی‌گشاید، بلکه به تعمیق شکاف میان ایران و اروپا در آستانه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان نیز خواهد انجامید.


سیاست دوگانه لندن در مواجهه با تروریسم


نکته قابل‌تأمل آن‌جاست که ادعاهای امنیتی لندن علیه ایران با هم‌پوشانی رسانه‌ای بی‌بی‌سی و گروهک تروریستی منافقین همراه شده است. تطهیر چهره اعدام‌شدگان سال ۱۳۶۷ در گزارش اخیر بی‌بی‌سی، بدون اشاره به عضویت آنها در گروهکی با پرونده‌ای خونین شامل قتل ۱۷ هزار ایرانی، پرده‌ای دیگر از سیاست دوگانه بریتانیاست؛ کشوری که هم مدعی مقابله با تروریسم است و هم میزبان و حامی تروریست‌هایی است که از خاکش علیه امنیت ملی دیگر کشورها فعالیت می‌کنند. هم‌زمانی این موج رسانه‌ای با سی‌ویکمین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات منافقین، و ادعاهای واهی علیه اعضای تیم هسته‌ای ایران، از جمله غریب‌آبادی، بر ماهیت سیاسی و طراحی‌شده این جوسازی‌ها صحه می‌گذارد.


فرجام یک سیاست فرسوده

 باید تأکید کرد که اروپا، در برابر ایران، بار دیگر به همان الگوی شکست‌خورده فشار، تحریم، پرونده‌سازی و برچسب‌زنی بازگشته است؛ الگویی که به‌جای اثرگذاری، صرفاً شکاف اعتماد را تعمیق می‌کند. راهبرد عقلانی و مؤثر، تنها در مسیر گفت‌وگوی برابر و احترام به منافع متقابل ممکن است. همان‌طور که ایران بارها اعلام کرده، مذاکره در سایه تهدید، راه به جایی نخواهد برد؛ و دولت‌هایی که هنوز به ابزارهای کهنه دل بسته‌اند، دیر یا زود، خود را در جایگاه بازنده خواهند یافت.
 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند