×
سیاسی
شناسه خبر : 220399
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/01/26 ساعت 11:30
نعل وارونه انگلیس و چند سووال بی پاسخ!

نور نیوز بررسی می کند؛

نعل وارونه انگلیس و چند سووال بی پاسخ!

انگلیس با تحریم یک گروه جنایی سوئدی، ایران را به تهدید امنیت داخلی متهم کرده تا همزمان با حمایت از منافقین و انحراف افکار عمومی داخلی، در خط پروژه فشار حداکثری غرب علیه تهران بازی کند. اما این تاکتیک نخ‌نما، بیش از پیش ماهیت دوگانه لندن را افشا کرده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: اقدام اخیر دولت بریتانیا در تحریم یک گروه تبهکاری سوئدی موسوم به «فاکستروت» و رهبر آن «راوا مجید» با ادعای ارتباط با ایران، نه یک تصمیم امنیتی، بلکه بازتابی از راهبرد سیاسی متزلزل لندن در قبال تحولات منطقه‌ای و مذاکرات ایران و آمریکا است. ادعای دیوید لمی، وزیر خارجه انگلیس مبنی بر حمایت ایران از اقدامات خشونت‌آمیز این گروه علیه اهداف اسرائیلی و یهودی در اروپا، در حالی مطرح می‌شود که هیچ سند معتبری برای اثبات چنین اتهامی ارائه نشده و موضع‌گیری لندن، بیش از هر چیز، بهره‌برداری سیاسی از گفتمان امنیتی به نفع تل‌آویو به شمار می‌رود.
 

هزینه‌کرد از سیاست خارجی برای فرار از بحران داخلی

زمینه‌های داخلی این تصمیم نیز گویای آن است که دولت بریتانیا در وضعیت شکننده‌ای به‌سر می‌برد. از بحران اقتصادی و وعده‌های محقق‌نشده استارمر گرفته تا فشارهای اجتماعی ناشی از رسوایی‌های اخلاقی و تعرفه‌های تجاری آمریکا، همگی تصویری از یک دولت ناتوان در مدیریت داخلی را به نمایش می‌گذارند. در چنین فضایی، سیاست خارجی به ابزاری برای فرافکنی تبدیل می‌شود؛ گویی دشمن خارجی، تنها راه‌حل برای انحراف افکار عمومی است. از سویی دیگر، حمایت بی‌قید و شرط لندن از جنایات اسرائیل در غزه، مشروعیت سیاسی حاکمیت بریتانیا را در میان شهروندانش به شدت زیر سؤال برده است. در این چارچوب، گره زدن نام ایران به ادعاهای تروریستی، هم‌زمان پاسخ به مطالبات رژیم صهیونیستی و سرپوشی بر ناتوانی دولت در جلب رضایت افکار عمومی داخلی است.



اعتیاد راهبردی غرب به سیاست فشار


تحریم‌های اخیر انگلیس را نمی‌توان جدا از اقدامات دیگر کشورهای اروپایی نظیر فرانسه و اتحادیه اروپا در قبال ایران دانست. تحریم‌های دوشنبه بروکسل و جوسازی ژان‌نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه علیه ایران، تداوم همان سیاست نخ‌نمای فشار حداکثری است که سال‌هاست اثربخشی خود را از دست داده اما هنوز در دایره توهمات تصمیم‌سازان اروپایی در گردش است. اروپا، به‌جای پذیرش واقعیت‌های میدانی و بازتعریف نقش خود در نظم جدید بین‌الملل، همچنان در قامت یک بازیگر تابع و وابسته ظاهر می‌شود؛ رفتاری که نه تنها گره‌ای از معادلات منطقه‌ای نمی‌گشاید، بلکه به تعمیق شکاف میان ایران و اروپا در آستانه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان نیز خواهد انجامید.


سیاست دوگانه لندن در مواجهه با تروریسم


نکته قابل‌تأمل آن‌جاست که ادعاهای امنیتی لندن علیه ایران با هم‌پوشانی رسانه‌ای بی‌بی‌سی و گروهک تروریستی منافقین همراه شده است. تطهیر چهره اعدام‌شدگان سال ۱۳۶۷ در گزارش اخیر بی‌بی‌سی، بدون اشاره به عضویت آنها در گروهکی با پرونده‌ای خونین شامل قتل ۱۷ هزار ایرانی، پرده‌ای دیگر از سیاست دوگانه بریتانیاست؛ کشوری که هم مدعی مقابله با تروریسم است و هم میزبان و حامی تروریست‌هایی است که از خاکش علیه امنیت ملی دیگر کشورها فعالیت می‌کنند. هم‌زمانی این موج رسانه‌ای با سی‌ویکمین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات منافقین، و ادعاهای واهی علیه اعضای تیم هسته‌ای ایران، از جمله غریب‌آبادی، بر ماهیت سیاسی و طراحی‌شده این جوسازی‌ها صحه می‌گذارد.


فرجام یک سیاست فرسوده

 باید تأکید کرد که اروپا، در برابر ایران، بار دیگر به همان الگوی شکست‌خورده فشار، تحریم، پرونده‌سازی و برچسب‌زنی بازگشته است؛ الگویی که به‌جای اثرگذاری، صرفاً شکاف اعتماد را تعمیق می‌کند. راهبرد عقلانی و مؤثر، تنها در مسیر گفت‌وگوی برابر و احترام به منافع متقابل ممکن است. همان‌طور که ایران بارها اعلام کرده، مذاکره در سایه تهدید، راه به جایی نخواهد برد؛ و دولت‌هایی که هنوز به ابزارهای کهنه دل بسته‌اند، دیر یا زود، خود را در جایگاه بازنده خواهند یافت.
 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پخش زنده بازی ابوالفضل شمسی پور امروز پنجشنبه در رقابت های کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان
قیمت مرغ، سینه مرغ و بال مرغ امروز 29 مرداد+ جدول
حادثه مرگبار در علم‌کوه؛ ریزش سنگ جان یک کوهنورد را گرفت
جدول قیمت گوشت امروز پنج شنبه 29 مرداد
زاخارووا: کی‌یف ناتوانی خود در دستیابی به توافق صلح را نشان داده است
نوراینفو | این 6 شماره تماس را هرگز فراموش نکنید
الحشد الشعبی: 30 سپتامبر یک روز ملی و حاکمیتی برای عراق است
قیمت جهانی طلا پس از جهش 4 درصدی عقب نشست
خبر مهم برای شهروندان میناب؛ محدودیت سوخت‌گیری لغو شد
ترامپ از دیدار دوباره با رهبر کره شمالی خبر داد
پخش زنده بازی اهورا خاطری امروز پنجشنبه در رقابت های کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان
آخرین وضعیت واردات خودرو؛ 30 هزار دستگاه وارد شد، خودروهای کارکرده همچنان بلاتکلیف
نام ایستگاه مترو «شهید باقری» به «شهیدان باقری» تغییر یافت
قالیباف به زیارت حرم امامین جوادین(ع) در کاظمین رفت
تکذیب حمله به دادگستری بهبهان؛ فیلم منتشر‌ شده‌ قدیمی است
جدول قیمت کالاهای اساسی امروز پنج شنبه 29 مرداد | دنبه هم نجومی شد؟
قیمت سکه امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول قیمت سکه امامی
دیدار قالیباف با مشاور امنیت ملی عراق
تنش دیپلماتیک استرالیا و اسرائیل؛ واکنش تند پنی وانگ به عدم مجازات عاملان قتل امدادگر
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 29 مرداد 1405+جدول پخش
حکم اعدام تبعه خارجی دخیل در جنایت میدان علیخانی اصفهان اجرا شد
ترافیک سنگین در جاده چالوس و هراز
ترامپ به دنبال احیای فناوری قدیمی در ناوهای هواپیمابر؛ ماجرا چیست؟
آخرین قمار ترامپ؛ D-Day،جنگ اقتصادی یا آغاز شکست دوم؟
وزیر خارجه سوریه: حمله اسرائیل به ابوالظهور هیچ توجیهی نداشت
جدول قیمت خودروهای سایپا امروز پنجشنبه 29 مرداد
پلیس راهور: مقابل مراکز برگزاری کنکور سد معبر نکنید
جدول پخش زنده بازی‌های پنجشنبه 29 مرداد 1405؛ فوتبال، کشتی، والیبال و بسکتبال
جدول قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 29 مرداد
ترامپ در انتظار یک غافلگیری جدید؟
آغاز واریز حقوق مرداد ماه بازنشستگان تامین اجتماعی+ اعلام زمان پرداخت معوقات
قطعی برق ایلام امروز پنجشنبه 29 مرداد + لینک
جنگ و اقتصاد ریاضتی
برنامه قطعی برق تهران امروز پنجشنبه 29 مرداد+لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول
ماینرهای قاچاق در ساری لو رفتند؛ 70 دستگاه کشف شد
قیمت دلار امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول قیمت ارزها در بازار آزاد
قیمت طلا امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
80 درصد آلودگی نفتی سواحل قشم مهار شد؛ جزئیات پاکسازی 3 موج آلودگی
آخرین قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول
انتخابات داخلی لیکود پیروزی نتانیاهو یا زنگ خطر برای دولت راستگرا؟
ابهام در تعویض پلاک موتورسیکلت‌های برقی هنگام معامله رفع شد
وزیر علوم: به آسیب‌دیدگان جنگ سهمیه‌ کنکور اختصاص می‌یابد
سوت ماراتن کنکور 1405 به‌صدا درآمد
ترفند سلول‌های سرطانی برای پنهان شدن از چشم سیستم ایمنی!
مقام مستعفی دولت ترامپ: جنگ با ایران به نفع امنیت ملی آمریکا نیست
آمریکا مدعی شد: 757 نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند
ترامپ به دنبال مداکره نیست؟!
تصویر خیره‌کننده جیمز وب از مرگ یک ستاره و تولد سحابی شیر
استفاده کودکان از گوشی و تبلت چه تأثیری بر توانایی شناختی آنان دارد؟