×
اقتصادی
شناسه خبر : 219970
تاریخ انتشار : جمعه 1404/01/22 ساعت 12:06
کمبود و گرانی روغن در کشور ادامه دارد

کمبود و گرانی روغن در کشور ادامه دارد

کمبودوگرانی روغن خوراکی در برخی استان‌های کشور به دلیل مشکلات تأمین و نوسانات بازار ادامه دارد. این درحالی است که وزارت جهاد کشاورزی مسئول تأمین کالاهای اساسی و سازمان تعزیرات حکومتی وظیفه نظارت بر بازار را به عهده دارد تا عرضه به بهانه های مختلف متوقف نماند و تولیدکنندگان و فروشگاه های بزرگ در انتظار اعلام قیمت های جدید،محصولات خود را در انبار احتکار نکنند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: گزارشات مردمی و بررسی برخی فروشگاه های سطح شهر حاکی از آن است که همچنان عرضه قطره چکانی روغن خوراکی ادامه دارد و نه تنها اغلب شهروندان که دارندگان کالابرگ الکترونیکی دهک اول تا سوم نیز با مشکل تهیه روغن مواجه هستند و قفسه‌ های فروشگاه‌ های زنجیره‌ای و سوپر مارکت‌ ها، خالی از روغن است.

کمبود و گرانی روغن در کشور ادامه دارد / سازمان تعزیرات حکومتی و وزارت جهاد کشاورزی پاسخ دهند

بنا به گفته برخی مغازه داران سطح شهر تهران، سفارشات انجام شده اما تولیدکنندگان هنوز کالایی ارسال نکرده اند. برخی نیز معتقدند که کمبود روغن در بازار وجود ندارد و تولیدکنندگان منتظر اعلام قیمت های جدید هستند.

یکی از مخاطبان در این خصوص گفت: امروز به چند مغازه مراجعه کردم و روغن پیدا نشد و مجبور شدم برای پخت و پز از کره استفاده کنم.

مخاطب دیگر گفت: بعد از طرح کالابرگ اکترونیکی، کالاهای تنظیم بازاری از سطح شهر و خصوصا میادین و فروشگاه های زنجیره ای حذف شده است و دیگر توزیع نمی شود. به همین دلیل هم این کالاها در سطح شهر به سختی پیدا می شود و اگر پیدا شود به قیمت های بالا فروخته می شود. اگرچه این طرح برای قشر ضعیف جامعه است اما مگر اقشار دیگر مردم به کالاهای اساسی نیاز ندارند که باید با این وضعیت سر کنند؟

کمبود روغن یک مسئله کشوری است

طبق گفته رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران در خصوص کمبود روغن در بازار این شهرستان، کمبود روغن یک مسئله کشوری بوده و در اغلب نقاط و استان ها این موضوع وجود دارد.

از آنجایی که کمبود و افزایش قیمت روغن به استان کهگیلویه و بویراحمد هم رسیده است و بسیاری از فروشگاه‌ های شهر یاسوج با کمبود روغن مواجه شده اند، رئیس جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: قبل از عید نوروز احتمال بروز مشکل برای تولید روغن خوراکی به‌ دلیل افزایش نرخ ارز و قیمت‌ نهاده‌ها داده شد بود، از این‌رو در همان روزهای پایانی اسفندماه مکاتباتی با تهران انجام شد تا بتوانیم به‌دلیل مسافرپذیری استان و حضور گسترده گردشگران، ماه مبارک رمضان و عید نوروز نیاز بیشتر استان به روغن حجم بیشتری تامین و در فروشگاه‌ها عرضه شود.

مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام شد ولی این مشکل کشوری است و تنها مختص به استان کهگیلویه و بویراحمد نمی‌باشد، تامین و توزیع روغن خوراکی مانند بقیه کالاهای اساسی استانی نیست.

در شهرستان بیرجند، استان خراسان جنوبی نیز روغن کمیاب شده است. به طوری که صاحبان سوپرمارکت‌ ها به سختی می‌ توانند این کالا را تهیه کنند و از حدود یک ماه مانده به عید نوروز ازهیچ شرکتی برای آنها روغن ارسال نشده است. شرکت ها می گویند: روغن نداریم و از کارخانه روغنی ارسال نشده است.

خروج ناگهانی هلدینگ سعودی صافولا از بازار ایران

یکی از عوامل کمبود روغن خوراکی و نوسانات عرضه و افزایش قیمت، خروج ناگهانی هلدینگ سعودی صافولا از بازار ایران است که با برندهای معتبر سهم قابل‌توجهی از بازار روغن ایران را در اختیار داشت.

از سوی دیگر، دولت با عرضه قطره چکانی روغن و دیگر کالاهای اساسی آن هم در فروشگاه‌ های زنجیره‌ای و کاهش سهمیه بنکداران، باعث گسترده شدن فعالیت واحدهای غیرمجاز و کاسبان سودجو و افزایش قیمت کالاها تا چند برابر شده است.

این درحالی است که ستاد تنظیم بازار در دی‌ ماه 1403، با انتشار فهرستی از 114 نوع روغن خوراکی، مجوز افزایش 15 تا 21 درصدی قیمت روغن را صادر کرد و قیمت روغن‌ های مصرفی خانگی 15 درصد و روغن‌ های مورد استفاده در قنادی‌ها 21 درصد افزایش یافت.

امکان دارد روغن در کارخانه تولید اما به بازار عرضه نشود! 

فتح الله توسلی، نماینده مجلس در مورد کمبود عرضه روغن خوراکی در بازار گفت: مجلس در قانون بودجه اعتبارات قابل توجهی را برای تأمین کالاهای ضروری مانند روغن، برنج و … در نظر گرفته و دولت نیز وظیفه دارد بازار را مدیریت و بر تولیدات نظارت داشته باشد تا مردم در تأمین  کالاها دچار مشکل نشوند.

نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ در مجلس ادامه داد: مسئله‌ای که امروز برای روغن اتفاق افتاده ممکن است برای کالاهای دیگر نیز تکرار شود و عده‌ای از شرایط موجود ارز سوء استفاده کرده و کالاهای تولیدی خود را گران‌تر به فروش برسانند از این رو نیاز است تا نهادهای متولی مانند وزارت صنعت و معدن در تولید و توزیع روغن و کالاهای اساسی دیگر ورودی و مدیریت موثر داشته باشند و به این وضعیت پایان دهند؛ همچنین دولت باید بر قیمت تولید در بخش خصوصی نیز نظارت کافی داشته باشد.

وی در مورد نظارت بر قیمت و نحوه عرضه روغن خوراکی مورد نیاز نیز بیان کرد: در شرایطی نیز امکان دارد روغن در کارخانه تولید اما به بازار عرضه نشود که در این شرایط باید سازمان تعزیرات حکومتی در راستای وظایف نظارتی خود ورود  و همچنین سازمان بازرسی کل کشور در ارتباط با مدیریت و حکمرانی بازار در زمینه ترک‌فعل‌ مسئولین، استنکاف و کوتاهی مسئولین در اجرای قانون ورود و به تکالیف خود عمل کنند و  و با برخورد مناسب بازار را مدیریت کند.

توسلی ادامه داد: ضعف قانونی برای مدیریت بازار وجود ندارد چرا که قانونگذاری لازم از سوی مجلس انجام شده است و چنانچه مشکلی در زمینه تأمین منابع مالی وجود دارد باید هیأت دولت از طریق منابع مختلف با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور آن را تأمین کند تا شاهد التهاب در بازار نباشیم چرا که این امر سبب فشار به مردم می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در بیان دلایل موجود در کمبود عرضه روغن نیز گفت: امکان دارد کارخانه‌ها بخشی از این موضوع را مرتبط با بحث ناترازی برق و گاز مطرح کنند چرا که در سال گذشته با مشکلاتی در تأمین برق و گاز مواجه بودند؛ همچنین عدم تأمین مواد اولیه مورد نیاز داخلی و خارجی نیز می‌تواند در به وجود آمدن شرایط موجود تأثیرگذار باشد.

کالاهای اساسی در فروشگاه های زنجیره ای و میادین به دست دلالان می رسد

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در گفتگو با خبرنگار رکنا با بیان اینکه مبنای تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر فروشگاه های زنجیره ای و میادین است، گفت: فروشگاه های زنجیره ای کف تهران 22 درصد و میادین 15 درصد تنظیم بازار را انجام می دهند و نقش 67 درصدی اصناف در تنظیم بازار دیده نشده است. دلالان و واسطه گرها از هر راهی کالاهایی که در اختیار فروشگاه زنجیره ای و میادین قرار می گیرد را خارج و بین بنکداران توزیع می کنند. برنج هندی که کیلویی 47 هزار تومان در بنکداری ها است و 50 هزار تومان به دست مصرف کننده نهایی می رسد، از فروشگاه های زنجیره ای می خرند و با محاسبه سود به اصناف می فروشند و اصناف هم با محاسبه سود به مردم می فروشند.

وی افزود: بازوی اصلی تنظیم بازار اصناف هستند. وقتی کالایی به دست اصناف نرسد، هرچقدر هم در فروشگاه های زنجیره ای و میادین توزیع شود، طی چند روز تمام می شود و دلال ها بنا به هر سیاستی از فروشگا ها و میادین خارج می کنند. اگرچه همه متقلب نیستند و در عین حال همه هم درستکار نیستند اما برخی تخلف می کنند. لذا اگر بازار تامین نباشد، بحث تنظیم بازار در میادین و فروشگاه زنجیره ای به هیچ عنوان کارساز نیست.

کنگری گفت: پارسال تنظیم بازار صد درصدی داشتیم و بازار از طریق توزیع کالا در فروشگاه های زنجیره ای و میادین بهم ریخت اما طی روزهای اخیر ما توانستیم برنج هندی کیلویی 85 هزار تومانی را به 61 هزار تومان کاهش دهیم. با اطلاع رسانی وسیعی که انجام شد، محتکران کالا را به بازار عرضه کردند و بازار تنظیم شد. لذا فقط بحث عرضه و تقاضا بازار را تنظیم می کند. اگر شاهد کمبود و گرانی حبوبات و برنج بودیم، به این دلیل بود که عرضه نمی شد تا با بالاترین قیمت بفروشند اما وقتی تنظیم بازار صورت گرفت به بازار عرضه کردند.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذای تهران گفت: در بحث تنظیم بازار مسئله این است که حاشیه سود و هزینه های حمل و نقل از تخلیه تا بارگیری آن هم در چند مرحله، غیرکارشناسی است و اگر این ایراد برطرف شود، تمام صنوف پای کار می آیند و تنظیم بازار صد درصدی انجام خواهد شد اما با سود بسیار ناچیز که به 10 درصد هم نمی رسد، کاسب معتبر عطای بازار را به لقای آن می بخشد. چون ادامه فعالیت در این وضعیت به صرفه نیست.

 


رکنا
نظرات

آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 16 خرداد 1405 + جدول قیمت ها
اعتراف وزیر انرژی آمریکا: کاهش قیمت بنزین بدون توافق با ایران ممکن نیست
مقام عراقی: بغداد از پرداخت عوارض تنگه هرمز مستثنی است
موفقیت تاریخی ناسا : جت X-59 دیوار صوتی را شکست
«تهران کنارت» پرمخاطب‌ترین فیلم هفته با 87 هزار مخاطب
تاوان حمایت از تل‌آویو؛ برلین از قطار قدرت جا ماند
بازگشت پرویز ثابتی به سینما؛ فیلم جدید درباره ساواک کلید خورد
چرا پنتاگون ارسال موشک‌های تاماهاک به آلمان را لغو کرد؟
افت شدید محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا در نظرسنجی‌ها
افزایش 21 درصدی کرایه اتوبوس و ناوگان مسافری از امروز
جدول کامل کنسرت‌های تهران و تبریز منتشر شد؛ از علیرضا قربانی تا کینگ رام
آغاز صدور احکام جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی + زمان واریز معوقات فروردین و اردیبهشت
مطالبات گندم‌کاران هنوز پرداخت نشده است
شرایط ثبت‌نام و قیمت 5 خودروی وارداتی در طرح جدید فروش اعلام شد
جزئیات وام مسکن 400 میلیونی برای خانواده‌های دارای فرزند اعلام شد
تماس‌های فشرده رئیس پارلمان لبنان با مقامات آمریکایی فاش شد
قرارداد 2 میلیارد دلاری آمریکا برای فروش پدافند ضد پهپاد به کویت
انتقاد تند عضو کنگره آمریکا از نتانیاهو و نفوذ تل‌آویو در واشنگتن
چرا پنتاگون از فعالیت‌های اطلاعاتی اسرائیل نگران شده است؟
چرا برخی افراد پس از طلاق دچار افسردگی و اضطراب می‌شوند؟
صعود تکواندو ایران در رنکینگ جهانی؛ زندی شماره یک المپیک شد
بغداد زمان خروج نیروهای ائتلاف آمریکایی را اعلام کرد
تصادف مرگبار سمند در نجف‌آباد؛ 3 فوتی و 1 مصدوم
دو بزنگاه کنونی دشمن در جنگ ترکیبی
کاهش قیمت نفت متوقف شد؛ برنت به 92 دلار رسید
تداوم تنش آبی در پایتخت با وجود افزایش بارندگی‌ها؛ تهران همچنان در مرز تنش آبی
ابهام امنیتی ترامپ و راهبرد فرسایش ایران
زاینده رود تا سه ماه آینده جاری است
دو برداشت از توافق
کیفیت هوای اصفهان به مرز بحران رسید
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 16 خرداد 1405
کوبا؛ تایوانِ کارائیب؟
جزئیات صدور ویزای تیم ملی ایران برای جام جهانی ؛ چه کسانی ویزا نگرفتند؟
قیمت گوشت قرمز امروز 16 خرداد 1405 + جدول
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری برای 17 تا 31 خرداد آغاز شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 16 خرداد 1405 / اونس طلا سقوط کرد!
محیط زیست ایران، چشم به راه حکمرانی سبز
ترافیک سنگین صبحگاهی در محور هراز و 2 آزادراه اصلی
پاسخ تند وگزنده عراقچی به رئیس‌جمهور لبنان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 16خرداد 1405 + جدول
برنامه مسابقات ورزشی امروز 16 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 16 خرداد 1405 + وضعیت استانها
پاسخ قاطع به تجاوز جدید آمریکا؛ موشک‌های سپاه پایگاه‌های هوایی دشمن در منطقه را هدف گرفتند
چرا قهوه گران شد؟
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد