×
اقتصادی
شناسه خبر : 219952
تاریخ انتشار : جمعه 1404/01/22 ساعت 09:55
آیفون‌های ساخت آمریکا با افزایش 90 درصدی هزینه مواجه خواهند شد

آیفون‌های ساخت آمریکا با افزایش 90 درصدی هزینه مواجه خواهند شد

تحلیلگران بانک آمریکا در تحلیلی، هشدار دادند انتقال تولید آیفون از چین به آمریکا می‌تواند هزینه‌های تولید گوشی پرچمدار اپل را تا 90 درصد افزایش دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: تحلیلگران بانک آمریکا که در راس آنها وامسی موهان قرار داشت، اظهار کردند: انتقال مونتاژ آیفون به آمریکا از نظر فنی امکان پذیر است، اما هزینه‌های تولید را به میزان چشمگیری افزایش می‌دهد و مشکلات لجستیکی ایجاد می‌کند.

این تحلیلگران در یادداشتی خطاب به مشتریان نوشتند: هزینه آیفون صرفا با افزایش هزینه نیروی کار در آمریکا می‌تواند ۲۵ در

صد افزایش یابد. آنها توضیح دادند که حتی اگر اپل، کارگران بومی را برای مونتاژ نهایی پیدا کند، بخش قابل توجهی از قطعات آیفون همچنان باید در چین تولید شده و به آمریکا وارد شود. آنها تخمین می‌زنند که با فرض اینکه اپل با تعرفه‌های متقابل بر قطعات وارداتی مواجه شود، کل هزینه ساخت ممکن است ۹۰ درصد یا بیشتر افزایش یابد.

این تحلیل به دنبال اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اوایل هفته جاری صورت گرفت که تولید اپل در چین را ناپایدار خوانده بود.

 کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد ترامپ کاملا معتقد است که اپل می‌تواند آیفون‌هایی را در آمریکا تولید کند. لیویت طی یک نشست خبری اخیر با مطبوعات، گفت: رئیس جمهور معتقد است ما نیروی کار داریم، کارگر داریم، ما منابع لازم برای انجام این کار را داریم.

ترامپ در ادامه سیاست‌های تجاری تهاجمی، روز چهارشنبه، تعرفه‌های متقابل بر ۱۸۵ کشور را به مدت ۹۰ روز متوقف کرد، اما تعرفه‌های واردات چین را به ۱۲۵ درصد افزایش داد. در پاسخ، چین ۸۴ درصد عوارض تلافی جویانه بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است. ارزیابی اینکه این بن‌بست به کجا می‌رسد، به طور فزاینده‌ای دشوار می‌شود.

بلاتکلیفی ناشی از جنگ تجاری، سهام اپل را تحت تاثیر قرار داده و از زمان اعلام تعرفه ترامپ در دوم آوریل، سهام اپل ۱۴ درصد کاهش یافته و تقریبا ۴۷۹ میلیارد دلار از ارزش بازار این شرکت را از بین برده است. با وجود افزایش ۱۰ درصدی اخیر، سهام اپل از ابتدای سال جاری تاکنون، ۲۳ درصد کاهش یافته است.

به گفته تحلیلگران بانک آمریکا، برای اینکه اپل، مونتاژ آمریکا را از نظر اقتصادی مقرون به صرفه کند، به معافیت از تعرفه‌ها برای قطعات و زیر مجموعه های تولید شده در خارج از کشور نیاز دارد.

وامسی موهان گفت: تا زمانی که مشخص نشود که تعرفه‌های جدید چقدر دائمی هستند، ما انتظار نداریم اپل گامی برای انتقال تولید به آمریکا بردارد. در عوض، این تحلیلگر پیش بینی کرد که اپل به تنوع بخشیدن به زنجیره تامین خود ادامه دهد و همچنین تولید آیفون را در کشورهای دیگر مانند هند افزایش دهد.

بر اساس گزارش مک رومرز، اپل به طور رسمی در مورد چگونگی برنامه ریزی برای رسیدگی به وضعیت تعرفه فعلی اظهار نظر نکرده است. این غول فناوری باید تعرفه ۱۲۵ درصدی را برای همه کالاهایی که از چین به آمریکا وارد می‌شوند بپردازد، اما می‌تواند دستگاههای خود را از کشورهای دیگر مانند هند، تایوان و ویتنام با نرخ پایین ۱۰ درصد وارد کند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بدشانسی استقلال در آستانه دربی!
تهران شنبه و یکشنبه هم تعطیل می‌شود ؟
نورنما | طبیعت جذاب دنیا
رمزگشایی از ماجرای هراس‌فروشی تل‌آویو در آسمان عراق
روسیه: هیچ امتیازی در بحران اوکراین نخواهیم داد!
واکنش دفتر پزشکیان به بحث‌‌ اینترنت سفید
سخنان عجیب اردوغان : ترکیه وارث ابن سینا و لقمان حکیم است!
کودتای نظامی در گینه بیسائو / دستگیری رئیس جمهور و به قدرت رسیدن ارتش
اسرائیل دروغ می‌گوید؛ ایران و محور مقاومت شکست نخورده‌اند
مهار آتش در شاهرود / جنگل ابر در امان ماند!
ابراز امیدواری لاریجانی برای رفع موانع انتقال گاز به پاکستان
طلا به اوج رسید؛ سکه تمام به 119 میلیون تومان
نیمه دوم / استقلال 1 _ الوصل1
دادگاه فرانسه درخواست تجدید نظر سارکوزی را رد کرد
واکنش طالبان به پاکستان: تجاوز را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم
تصویب محدودیت سنی برای شبکه‌های اجتماعی
انجام اولین پرواز مستقیم «کیش – دوشنبه» از فردا
آغاز جشنواره جهانی فیلم فجر با اکران«زیر درختان زیتون»
رئیس‌جمهور سابق برزیل به 27 سال زندان محکوم شد
حساب‌های کاربری سربازان زیر ذره بین ارتش اسرائیل
پروازهای لوفت‌هانزا به ایران از 26 دی‌ماه برقرار می‌شود
انفجار انبار مهمات در ادلب سوریه
دولت برای اصلاحات احتمالی در مصوبه بنزین به نفع مردم آمادگی دارد
کاتس: امنیت کشورش تضمین نشود، «هیچ آرامشی» در لبنان وجود نخواهد داشت
شیخ نعیم قاسم: دور باطل تجاور آمریکایی-اسرائیلی به پایان خواهد رسید
نتانیاهو از حضور مکرر در دادگاه شکایت کرد!
لاریجانی: حاضریم یک «کارت سفید» به پاکستانی‌ها بدهیم
آلودگی هوا تا اواسط هفته آینده در تهران می ماند
سهمیه بندی سوخت صنایع و معادن براساس فرمول جدید
فرانسه و غرب در چهارراه انتخاب حقیقت و توهم
مهلت 24 ساعته سازمان بازرسی به تأمین اجتماعی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان
پیروزی پُرگل ایران مقابل پاناما در جام جهانی فوتسال بانوان
عراقچی: کشورهای غربی باید به علت تامین سلاح‌های شیمیایی پاسخگو باشند
انتخابی جام ملت‌های زیر 17 سال آسیا؛ ایران صدرنشین ماند
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای طرح‌های مهار گازهای مشعل
آغاز تولید انبوه موشک هایپرسونیک YKJ-1000 در چین
قیمت کارخانه‌ای برخی خودروها افزایش یافت+ جدول قیمتها
عارف: هدف دولت رسیدن به کسری بودجه صفر است
شیوع آنفلوانزا مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان را غیرحضوری کرد
2 کشته و 3 مصدوم در واژگونی مرگبار سمند
افزایش 4 برابری عرضه کالابرگ در دولت چهاردهم
رفع هرگونه محدودیت‌ و موانع اقتصادی بین ایران و پاکستان
برگزاری مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره)
«قتل وکیل» در مقابل دادگستری شهریار تکذیب شد
اوکراین تا پایان سال جاری 5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی ایران از مرز سه هزار مگاوات گذشت
وقوع انفجاری مهیب در ادلب سوریه
انتظار از علم ، استمداد از دانشگاه
نتانیاهو شایسته نخست‌وزیری نیست
وزیر اقتصاد: کسری بودجه را امسال کاهش می‌دهیم
X
آگهی تبلیغاتی