×
فرهنگی
شناسه خبر : 219828
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/21 ساعت 12:04
«پایتخت 7» رکورد زد؛ صدرنشینی بی‌رقیب در نوروز 1404

نورنیوز گزارش می دهد؛

«پایتخت 7» رکورد زد؛ صدرنشینی بی‌رقیب در نوروز 1404

سریال «پایتخت 7» با جذب 32 میلیون بیننده در ایام نوروز، بار دیگر قدرت خود را به رخ کشید و با اختلافی چشمگیر نسبت به دیگر سریال‌ها، صدرنشین مطلق جدول مخاطبان تلویزیون شد؛ در حالی که رقبای تازه‌وارد، نتوانستند توجه مخاطبان را جلب کنند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: نوروز ۱۴۰۴، فرصتی جدید برای تلویزیون بود تا در میدان رقابت با سریال‌های جدید، موفقیت‌های تازه‌ای رقم بزند. اما وقتی آمار مخاطبان منتشر شد، همه به یک نتیجه عجیب رسیدند: «پایتخت ۷» همچنان پادشاه بی‌چون‌وچرای تلویزیون ایران است. درست در حالی که مدیریت  سازمان صدا و سیما با امید به تولید سریال‌های نو و جذاب در پی ایجاد تغییرات بود، این سریال قدیمی و شناخته‌شده با فاصله‌ای ده برابری از رقبا، باز هم بیشترین توجه را به خود جلب کرد.
در دل یک بهار خاطره‌انگیز، وقتی مخاطبان در خانه‌هایشان کنار خانواده نشسته‌اند، «پایتخت ۷» تنها در ۱۲ قسمت اول  ۳۲ میلیون بیننده را به تلویزیون چسباند. این رقم نه تنها رکوردی جدید برای این سریال است، بلکه نشان‌دهنده قدرتی است که مجموعه‌ای با ویژگی‌های خاص و شخصیت‌های محبوب می‌تواند در دل مخاطب به وجود آورد. همان شخصیت‌ها و موقعیت‌های آشنا که همیشه باعث می‌شدند مردم با خنده و گریه به تماشای داستان‌هایشان بنشینند. «پایتخت ۷» با قدرت و شور و حالی که از خود به نمایش گذاشت، نشان داد که چیزی بیشتر از یک سریال است. این یک سفر احساسی است که به یاد مخاطبان می‌ماند و آن‌ها را در سال‌های بعد نیز با یادآوری خاطرات شیرینش به وجد می‌آورد.
اما در این میان، «پایتخت ۷» خالی از نقد و نظر نبوده است. در حالی که این سریال توانسته است رکوردهای جدیدی را ثبت کند، برخی منتقدان و مخاطبان از تکراری بودن بعضی از شوخی‌ها و کاهش ابتکارات در فضای جدید شکایت دارند. داستان‌پردازی سریال در برخی قسمت‌ها به نظر می‌رسد که کمی از انرژی و خلاقیت‌های گذشته فاصله گرفته است. تکرار بعضی از موقعیت‌های قدیمی و شوخی‌های مشابه باعث شده که این سریال در نگاه برخی از مخاطبان دیگر آن تازگی و جذابیت سابق را نداشته باشد. به‌ویژه در فضاسازی‌های جدید، که انتظار می‌رفت فضای بیشتری از نوآوری و تغییرات به چشم بیاید، گاهی این تحول‌ها به اندازه کافی محسوس نبوده‌اند و در نتیجه، «پایتخت ۷» در برخی جنبه‌ها نتوانست نوآوری‌های مورد انتظار را به نمایش بگذارد.
در سمت مقابل، رقبای جدیدی که قرار بود این غول رسانه‌ای را به چالش بکشند، نتوانستند در این رقابت سخت و بی‌رحمانه پیروز شوند. «ذهن زیبا»، در ۲۰ قسمت و تلاش برای ایجاد فضایی متفاوت، تنها توانست ۱ میلیون بیننده جذب کند. این رقم در مقایسه با ۳۲ میلیون بیننده «پایتخت»، چیزی بیشتر از یک شکست تلخ به نظر نمی‌رسید. همچنین «مرهم»، که در ۳۰ قسمت خود را به عنوان یک سریال درام معرفی کرده بود، به ۱/۶ میلیون بیننده رسید، که خود فاصله زیادی با انتظارات سازمان و سازندگانش داشت. «قول مردونه» هم که در ۱۰ قسمت، با تنها ۳۵۰ هزار بیننده در کمرنگ‌ترین حالت ممکن شکست خورد.
این آمارها نه تنها بیانگر موفقیت «پایتخت»، بلکه نمایانگر یک واقعیت آموزنده برای تلویزیون ایران است: ناکامی در جلب توجه مخاطبان با تولیدات جدید. در حالی که تلویزیون برای جذاب‌تر کردن محتوای خود به نوآوری و تنوع روی آورد، مخاطبان همچنان به همان تجربه‌های قدیمی وفادار ماندند. به نظر می‌رسد که مخاطب ایرانی هنوز هم بیشتر از هر چیز، دلتنگ شخصیت‌های آشنای «پایتخت» است؛ شخصیت‌هایی که به نوعی به بخشی از زندگی روزمره مردم تبدیل شده‌اند. شاید راز این موفقیت در سادگی و صمیمیت همین شخصیت‌ها و داستان‌هایشان نهفته است که توانسته‌اند دل مخاطب را در نوروز ۱۴۰۴ به‌طور ویژه‌ای تسخیر کنند.
اما از سوی دیگر، این نتایج به نوعی هشدار به مدیران تلویزیون هم است. در دنیای امروز، جلب توجه مخاطب نه تنها به محتوای نوآورانه بلکه به ایجاد ارتباط عمیق با آن‌ها بستگی دارد. مردم دیگر تنها به دنبال برنامه‌ای سرگرم‌کننده نیستند؛ آن‌ها به دنبال محتواهایی هستند که با زندگی و احساساتشان هم‌خوانی داشته باشد و شخصیت‌هایش را از خود بدانند. سریال‌هایی مثل «پایتخت»، با اینکه در قالبی ساده‌تر و شاید تکراری‌تر پیش می‌روند، اما در اصل به همین اصول پایبند هستند.
 این آمار و نتایج نه تنها موفقیت «پایتخت» را تأیید می‌کند، بلکه بیانگر این است که حتی در دنیای پر از تغییرات و تحولات رسانه‌ای، قدیمی‌ها هنوز قدرت دارند. «پایتخت»، شاید بیش از هر چیز، به تلویزیون یادآوری کرد که در رقابت برای جذب مخاطب، نوآوری باید با شناخت عمیق از نیازهای مخاطب هم‌راستا باشد وگرنه شکست حتمی است.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
X
آگهی تبلیغاتی