×
اقتصادی
شناسه خبر : 219799
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/01/20 ساعت 14:22

شاخص بورس 24 هزار واحد رشد کرد و سبز شد

روز 20 فروردین 1404 شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 24 هزار و 436 واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و 830 هزار و 539 واحد رسید. دیروز هم این بازار بیش از 59 هزار واحد رشد کرده بود. امروز شاخص هم‌وزن هم 202 واحد افزایش داشت و در عدد 818 هزار و 269 واحد ایستاد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بازار پس از صعود چشمگیر روز گذشته امروز نیز ۲۴ هزار واحد افزایش یافت و شاخص کل به دو میلیون و ۸۳۰ هزار واحد رسید اما شاخص فرابورس ۷۶ واحد کاهش پیدا کرد.

 روز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۲۴ هزار و ۴۳۶ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۸۳۰ هزار و ۵۳۹ واحد رسید. دیروز هم این بازار بیش از ۵۹ هزار واحد رشد کرده بود. امروز شاخص هم‌وزن هم ۲۰۲ واحد افزایش داشت و در عدد ۸۱۸ هزار و ۲۶۹  واحد ایستاد.

در آخرین روز کاری هفته تعداد سهام مثبت بورس ۱۴۹ عدد و سهام منفی ۱۹۲ عدد بود. تعداد خریداران به ۸۶ هزار نفر رسید. به طور کلی بازار ۰.۸۷  درصد افزایش داشت.

امروز ۴۵۶ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

فارس، نوری و فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به وبملت، وبصادر و نوری اشاره کرد.

روز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ شاخص فرابورس ایران اما برخلاف بورس ۷۶ واحد کاهش داشت و به ۲۴ هزار و ۹۹۸ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۵۹ هزار فقره و ارزش آن رقم قابل توجه ۱۳۳ هزار میلیارد تومان بود.

آریا، زاگرس و فزر بیشترین بیشترین منفی مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. کانسار، فزر و مهرمام نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

تالار شیشه‌ای در روزهای ۱۶ تا ۱۸ فروردین تحت تاثیر ریسک‌های سیستماتیک و تنش‌های بین‌المللی ریزش کرده بود. البته بورسهای جهانی نیز بر اثر تعرفه‌هایی صادراتی که ترامپ برای ۱۳۵ کشور جهان در نظر گرفت افت کرد؛ تعرفه‌هایی که تا ۹۷ درصد نیز می‌رسید و ورود کالاهای چینی به آمریکا را مشمول ۶۷ درصد تعرفه گمرکی کرد. اتفاقی که باعث افزایش قیمت طلا و ریزش بورس‌ها در جهان و ایران شد.

روز ۱۹ فروردین اما پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که قرار است روز شنبه در عمان انجام شود بورس ایران سبزپوش شد.

بازار سهام از روز دوم آبان ۱۴۰۳ روند صعودی به خود گرفت و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد، اما ۲۵ اسفند مجددا آن را تصاحب کرد.

به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل در اولین روز کاری ۱۴۰۴ داشته است. در روزهای پایانی سال گذشته سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد: کمیسیون مشترک از کمیسیون‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و قضائی، لوایح سی‌اف‌تی و پالرمو را تصویب کرد و امیدوارم در صحن مجمع هم تصویب شود.

امروز هم هادی خانی ـ معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: علی‌رغم حضور و دشمنی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر با اتکا به دیپلماسی هوشمندانه و ارائه مستندات حقوقی، توانسته گام‌های مؤثری در جهت مدیریت رفتارهای این نهاد بین‌المللی بردارد.

عبور سی‌اف‌تی و پالرمو از این مرحله و امیدواری به خروج ایران از لیست سیاه FATF می‌تواند اثر مثبتی بر بازار سهام ایجاد کند؛ چرا که به گفته کارشناسان، این لوایح، از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد می‌کنند و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازند.

برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده بود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند
معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی : برای تأمین بنزین نگرانی نداریم
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
X
آگهی تبلیغاتی