×
سیاسی
شناسه خبر : 219754
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/01/20 ساعت 09:44

سفیر ایران در فرانسه: مردم، بزرگترین قربانی تحریم هستند

سفیر ایران در فرانسه گفت: ایران تنها کشوری نیست که از تحریم‌ها رنج می‌برد. طی بیش از نیم قرن، تعداد کشورهایی که قربانی این شیوه‌ها شده‌اند، پیوسته افزایش یافته است. ما تقریباً با همه کشورهای جهان روابطی بر اساس احترام متقابل به حاکمیت آنها داریم. با آن ها صحبت می‌کنیم تا ایده یک سیستم بین‌المللی واقعی که چندجانبه‌گرایی را در نظر می‌گیرد ترویج دهیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: «محمدامین نژاد» طی مصاحبه‌ای با فصلنامه «سپکتیکال لموند» گفت: در فرهنگ اسلامی ما سلاح هسته‌ای مانند سایر سلاح‌های کشتار جمعی ممنوع است و تسلیحات هسته ای در استراتژی دفاعی ما جایی ندارد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه در مصاحبه‌ با این فصلنامه که نشریه‌ای تخصصصی در حوزه ژئوپلیتیک است، در پاسخ به سوالی در خصوص تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای گفت: ایران یکی از نخستین امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است و بر اساس آن دسترسی به فناوری هسته‌ای غیر نظامی حق غیرقابل سلب هر کشوری است و این چیزی است که ما به‌صورت صلح‌آمیز برای توسعه کشور خود می‌خواهیم.

امین نژاد در خصوص تحریم‌های ناعادلانه اقتصادی علیه کشورمان نیز گفت: تحریم‌هایی که از دهه ۱۹۸۰ آغاز شده، بدون هیچ تمایزی به تمامی مردم ایران ضربه می‌زند.

امید است راه حلی برای برداشته شدند تحریم‌ها علیه ملت ایران پیدا شود چرا که نزدیک به ۵۰ سال است که غرب در راه توسعه‌ ایران مانع تراشی کرده است.وی با تصریح بر این که تحریم‌ها، ناعادلانه و غیرقانونی و با ارزش‌های انسانی و همه مقررات بین‌المللی در تضاد است، افزود: امیدواریم تغییری در جهت عدالت بیش‌تر از سوی قدرت‌های بزرگ به پایان این تحریم‌ها بیانجامد چرا که نزدیک به ۵۰ سال است که غرب در راه توسعه‌ ایران مانع تراشی کرده است.

سفیر ایران در فرانسه با اشاره به برخی آسیب‌هایی که مردم ایران در این خصوص متحمل شده‌اند، به مواردی اشاره کرد و افزود: به طور نمونه پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ و عدم پایبندی شرکای اروپایی به تعهدات خود و در نتیجه بازگشت و تقویت تحریم‌ها، بیش از یک هزار و 100 بیمار ایرانی که بخش عمده‌ای از آن ها کودکان بودند به دلیل عدم امکان واردات داروهای ضروری، جان خود را از دست دادند.

ایران مخالفت یکجانبه‌گرایی در سطح بین‌المللی است

وی به تلاش های دیپلماتیک کشورمان در این زمینه اشاره کرد و افزود: ایران تنها کشوری نیست که از تحریم‌ها رنج می‌برد. طی بیش از نیم قرن، تعداد کشورهایی که قربانی این شیوه‌ها شده‌اند، پیوسته افزایش یافته است. ما تقریباً با همه کشورهای جهان روابطی بر اساس احترام متقابل به حاکمیت آنها داریم. با آن ها صحبت می‌کنیم تا ایده یک سیستم بین‌المللی واقعی که چندجانبه‌گرایی را در نظر می‌گیرد ترویج دهیم.

وی تصریح کرد: ما مخالف یکجانبه‌گرایی هستیم که چیزی جز دیکتاتوری در مقیاس جهانی نیست. دیپلماسی ما بر اساس اصل عدم تعهد، یک دیپلماسی مستقل است.

در بخش دیگری از این مصاحبه سفیر کشورمان افزود: انقلاب ما که از فرهنگ، تمدن و دین ما الهام گرفته و توسعه انسانی را در مرکز اولویت‌های خود قرار داده است. به طور مثال در حال حاضر ایران بیش از 5/4 میلیون دانشجو در سطح تحصیلات عالی دارد که بیش از نیمی از آن ها خانم ها هستند که در بیش از ۴۴۰ دانشگاه و مرکز آموزشی در سراسر کشور به تحصیل می پردازند.

ما همچنین توانسته‌ایم پروژه‌هایی در همه زمینه‌ها از جمله بهداشت، کشاورزی، صنعت، فضا و البته انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز توسعه دهیم و در همین حال بر بخش دفاعی نیز تأکید کرده‌ایم تا امنیت مردم و تمامیت ارضی کشورمان را تضمین کنیم. در بخش بهداشت، تقریباً خودکفا هستیم و ۹۷ درصد از داروهای مورد نیازمان را تولید می‌کنیم.

وی با اشاره به نقش جنگ تحمیلی در ایجاد وحدت ملی در ایران اضافه کرد: ۸ سال جنگ ملت ما را متحد و ممزوج کرد، در عین حال بیش از ۸۲ درصد از ایرانیان از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان استفاده می‌کنند. اما سیستم ارزش‌های ما مستحکم است و بر عدالت، صلح، تساهل و همچنین قدرت و انگیزه جوانان ما استوار است.

حمایت ایران از لبنان همیشه سیاسی و اخلاقی بوده است

سفیر کشورمان در واکنش به برخی اظهارات در مورد این که آیا بهتر نیست ایران به‌جای صرف هزینه برای متحدانش، بیش تر برای خود هزینه کند، افزود: از همان جنگ جهانی دوم به بعد، منطقه ما قربانی بی‌ثباتی‌های مداوم بوده است. اگر اروپا صلح را تجربه کرده، منطقه ما قربانی تنش‌ها و جنگ‌ها بوده است. بسیاری از کشورها مانند لبنان، سوریه، عراق، لیبی یا افغانستان مداخله خارجی را انتخاب نکرده، اما سال هاست که درگیر آن هستند و محور مقاومت در برابر تجاوز خارجی و اشغال در همه جا شکل گرفته است.

وی اضافه کرد: ایران کشوری بزرگ با ۹۰ میلیون نفر جمعیت و اقتصاد متوسط است و حمایت ایران از لبنان همیشه سیاسی و اخلاقی بوده است. در سوریه نیز همین گونه بوده است، در سال ۲۰۱۱ ما به درخواست دولت سوریه برای سد کردن پیشروی گروه‌های تروریستی، که بر اساس طرحی از سوی برخی قدرت‌ها از آن ها برای بازترسیم منطقه استفاده می‌شد ورود کردیم.

پایان دادن به کار حماس یا حزب‌الله یا محور مقاومت یک توهم است، در اوایل دهه ۱۹۸۰ حزب‌الله وجود نداشت اما امروز میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در مراسم خاکسپاری سید حسن نصرالله در بیروت شرکت یا همدردی کردند.پایان دادن به کار حماس یا حزب‌الله یا محور مقاومت یک توهم است

زمانی که خبرنگار این نشریه به ماجرای ۷ اکتبر همچنین باور محافل امنیتی اسرائیل مبنی بر ضرورت تمام کردن کار حماس، سپس حزب‌الله و در نهایت ایران اشاره کرد و پرسید آیا می توان گفت که ما در آستانه جنگ هستیم، سفیر کشورمان گفت: پایان دادن به کار حماس یا حزب‌الله یا محور مقاومت یک توهم است. در اوایل دهه ۱۹۸۰ حزب‌الله وجود نداشت اما امروز میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در مراسم خاکسپاری سید حسن نصرالله در بیروت شرکت یا همدردی کردند. در مورد نیروهای فلسطینی نیز مطمئناً این ما نیستیم که برای آن ها تصمیم می‌گیریم. به قربانیان غزه نگاه کنید، بیش از ۵۰ هزار فلسطینی کشته شده‌اند که ۲۰ هزار نفر از آن ها کودک بوده‌اند. همه زیرساخت‌های مدنی نابود شده‌اند، با این روش ها نمی‌توان این درگیری را حل کرد.

نیروهای دفاعی ایران در آمادگی کامل هستند

وی همچنین افزود: در مورد ایران و تهدیدهای اسرائیل، ما به این تهدیدها عادت کرده‌ایم. تهدیدها همیشه وجود داشته است. اسرائیل دانشمندان ما را ترور کرد، در برنامه هسته‌ای ما دست به اقدامات خرابکارانه زد، سایت‌های صنعتی ما را بمباران کرد. اسرائیل حتی دیپلمات‌های ما را در جریان بمباران سفارت مان در سوریه و اسماعیل هنیه را در تهران و در شرایطی که او مهمان رسمی ایران بود، ترور کرد. اما نیروهای دفاعی ما آماده هستند. مردم بزرگ ما همیشه تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده‌اند.

سفیر ایران در فرانسه در بخش دیگری از این مصاحبه در مورد این که چه چیزی این میزان تعهد ایران به آرمان فلسطین را توجیه می‌کند و این که آیا این یک موضوع ایدئولوژیک است، گفت: در درجه اول این یک موضوع انسانی است، ما باید به همسایگانمان اهمیت دهیم. ما با این ایده که کسی خود را برتر از دیگران بداند، موافق نیستیم. مساله اصلی این است: از زمان جریان «نکبت» فلسطینیان رنج‌های زیادی متحمل شده‌اند. چه کسی می‌تواند وطن خود را که به ‌زور اشغال شده از یاد ببرد؟ فلسطین نماد بی عدالتی در صحنه بین‌المللی است. حل این درگیری می‌تواند به صلح در منطقه بیانجامد. اگر سوء نیت در کار نباشد، صلح سهل الوصول است.

امین نژاد در مورد این که اگر فلسطینیان مانند گاندی به روش های غیرخشن روی بیاورند، آیا از حمایت بیش تری برخوردار نخواهند شد گفت: ما در موقعیتی نیستیم که به فلسطینیان بگوییم چه کار باید بکنند. آن ها روش خود را دارند و ما فقط از طریق حمایت روحی به آن ها کمک می‌کنیم. برای ما، روش‌های صلح‌آمیز همیشه اولویت دارد. اما وقتی ملتی در محلی به نام «زندان روباز» مانند غزه تحت بمباران قرار دارد، این کار دشوار است. باید قدرت‌های بزرگ به اسرائیل بگویند دیگر این جنایت کافی است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رکوردی تازه در میزان مصرف برق کشور
هند به حمایت مالی از روسیه متهم شد!
حمله پهپادی یمن به اهداف صهیونیستی
عضو کمیته استیناف: پرونده ساپینتو به ما مربوط نیست!
تأمین مالی بازار سرمایه با مشارکت بانک‌ها کلید خورد
محسن رضایی: اسرائیل با اقداماتش دشمنی‌اش با کل منطقه را نشان داد
قاچاقچیان سوخت به 90 سال حبس محکوم شدند
درخشش کوراش‌کاران ایران با 7 مدال آسیایی در کره جنوبی
گزارش تصویری | دومین روز سفر رئیس جمهور به پاکستان
کشف 844 ریزپرنده قاچاق در بوشهر و تهران
عکس های منتخب جهان، 3 آگوست 2025
عنوان نایب قهرمانی جهان به آزادکاران نوجوان ایران رسید
پزشکیان: ایران و پاکستان دوست روزهای سخت یکدیگر هستند
وزارت امور خارجه هتک حرمت مسجدالاقصی را محکوم کرد
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد؛ تاسیس شورای دفاع کشور تصویب شد
پاپ با جوانان غزه ابراز همدردی کرد
برای پاسخ به فعال‌سازی مکانیسم ماشه با چین و روسیه هماهنگ هستیم
سازمان توسعه تجارت: واردات سگ و گربه کذب است
حذف 4 صفر از پول ملی نهایی شد؛ «ریال» ماند، «تومان» حذف شد
سقوط قیمت مسکن در شمال تهران؛ خریداران عقب‌نشینی کردند
تهدید هسته‌ای ترامپ؛ آشکارشدن ترس از شکست در اوکراین
شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی دیگر به بن گورین نمی آیند
چهارشنبه ها به مدت 2 هفته در اصفهان تعطیل شد
کمیسیون اجتماعی همچنان به دنبال تعطیل کردن پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت‌کاری در هفته
تا 10 روز آینده 50 همت از مطالبات گندمکاران پرداخت می‌شود
معاون اول رئیس جمهور: عملکرد دولت چهاردهم باید شفاف به مردم گزارش شود
وزیر جهادکشاورزی: تعاونی‌ها بازار برنج را به دست می‌گیرند
حماس و جهاد اسلامی خواستار واکنش فوری امت اسلامی شدند
استعفای صدیقی، بهنگام یا دیرهنگام؟
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز یکشنبه 12 مرداد 1404
فوران آتشفشان پس از 6 قرن سکوت+فیلم
ایران در پنجمین سال خشکسالی؛ بارش‌ها 41 درصد کاهش یافت
حکم قطعی اعدام برای متهم ردیف اول پرونده رضایت خودرو
چگونه از کلاهبرداری‌های اینترنتی در سفر اربعین جلوگیری کنیم؟
نوراینفو | نکات سلامتی و تغذیه‌ای بریا حضور در پیاده‌‌روی اربعین
ایران در رتبه 97 کیفیت اینترنت؛ افت سرعت و اختلالات اینترنت ادامه دارد
آیین‌نامه جدید بانک مرکزی درباره تحول در سیستم وثیقه‌گذاری بانکی
طرح مجلس برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به دولت فرستاده شد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 12 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ایران و پاکستان 12 سند همکاری در حوزه‌های مختلف امضا کردند
نتانیاهو با خلبانان اسرائیلی جنگ 12 روزه عکس گرفت؛ ایران نام و آدرس آن‌ها را منتشر کرد
4 مورد از تسهیلات ارزی برای واردات کالاهای اساسی اعلام شد +جزئیات
یاسر آسانی به استقلال پیوست
تصاویر منتشرنشده از حمله اسرائیل در مستند «به وقت اوین»؛ شهادت سربازان 18 تا 19 ساله
بولتون: ترامپ حتی نمی‌داند زیردریایی‌های هسته‌ای چگونه کار می‌کنند!
بن‌گویر در کنار تعرض‌ شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی +فیلم
آیت‌الله سیستانی نصب تصاویرش در مسیر پیاده‌روی اربعین را منع کرد
فرصت‌‌های همکاری با اسلام‌آباد
کاهش تعداد برگه‌های دسته چک؛ حرکت به‌ سوی حذف چک‌های کاغذی
ایران‌هراسی نسخه انگلیسی؛ فریب افکار عمومی با دروغ هسته‌ای
X
آگهی تبلیغاتی