×
سیاسی
شناسه خبر : 219672
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/01/19 ساعت 14:05
عراقچی: مذاکرات با آمریکا غیرمستقیم است؛ شیوه دیگری را نمی‌پذیریم

عراقچی: مذاکرات با آمریکا غیرمستقیم است؛ شیوه دیگری را نمی‌پذیریم

«سید عباس عراقچی» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه و در جریان سفر به الجزایر درباره روابط تهران-الجزیره و همچنین گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا پرداخت.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که در روز شنبه مذاکرات ایران و آمریکا در عمان به صورت غیرمستقیم برگزار می‌شود و ایران شیوه دیگری را نمی‌پذیرد.

 «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه و در جریان سفر به الجزایر درباره روابط تهران-الجزیره و همچنین گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا پرداخت.

وزیر خارجه ایران درباره روابط تهران-الجزیره گفت: روابط ایران و الجزایر، یک روابط قدیمی مستحکم و ریشه‌دار است. دوستی دو کشور ریشه طولانی دارد و دوستان ما در الجزایر در مقاطع مهم تاریخی در کنار ایران بودند و قدم‌های بسیار خوبی برداشته‌اند.

این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری با بیان اینکه «ایران و الجزایر در ارتباط با مسائل منطقه مواضع مشترکی دارند»، با تمجید از مواضع الجزایر در ارتباط با موضوع فلسطین خاطرنشان کرد: ما همواره در خصوص مسائل منطقه مشورت‌ها و رایزنی‌هایی از نزدیک داشته‌ایم.

عراقچی ادامه داد: در مورد روابط دوجانبه نیز همکاری‌های ایران و الجزایر در سطح نسبتا مطلوبی جلو می‌رود، با وزیر خارجه الجزایر در تماس و تعامل هستیم و این سفر نیز در همین چارچوب انجام شده است.

دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران درباره مذاکرات ایران و آمریکا نیز گفت: مذاکرات همان‌طور که اعلام شد و دیشب طی توییتی اعلام کردم، روز شنبه و در عمان برگزار خواهد شد. مذاکرات غیرمستقیم خواهد بود و ما شیوه دیگری را برای مذاکره نمی‌پذیریم. 

او در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره توضیح بیشتر درباره «مذاکرات غیرمستقیم و همچنین تاکید ترامپ بر مستقیم‌بودن مذاکرات» گفت: شکل مذاکره مهم نیست که مستقیم باشد یا غیرمستقیم. به نظر من آنچه که اهمیت دارد، موثر یا غیرموثر بودن مذاکرات است، جدی بودن یا جدی نبودن طرفین در مذاکرات است، نیات طرفین در مذاکره است و اراده برای رسیدن یک راه‌حل. این موارد در هر گفت‌وگویی ملاک عمل است.

عراقچی در ادامه گفت: اینکه شکل مذاکرات چگونه باشد، تابع مسائل مختلفی است. شکل مورد نظر ما، مذاکرات غیرمستقیم است. دلایل آن نیز قبلا گفته شده است. مذاکراتی که آن‌ها بخواهند از طریق فشار و تهدید بخواهند اراده خود را تحمیل کنند، این یک مذاکره نیست و در حقیقت دیکته‌کردن است. در حقیقت ما به این شیوه به هیچ وجه اعتقادی نداریم. شیوه غیرمستقیم از نظر ما بهتر می‌تواند یک مذاکره واقعی و منتج به نتیجه را تضمین کند و ما به این شیوه پیش خواهیم رفت. 

وزیر خارجه ایران درباره نمونه مذاکره غیرمستقیم گفت: مذاکره غیرمستقیم اصلا چیز عجیبی نیست. در تاریخ روابط بین‌الملل به کرات اتفاق افتاده است. کشورهایی هستند که به دلایل تاریخی، خصومت‌ها و هر دلیلی حاضر نیستند با هم ملاقات کنند. موارد متعددی در این‌باره وجود دارد. همین الان مذاکره بین روسیه و اوکراین به صورت غیرمستقیم و اتفاقا از طریق آمریکا صورت می‌گیرد، یعنی آمریکایی‌ها واسطه هستند. دو طرف حاضر نیستند به دلایلی که خودشان می‌دانند، با یکدیگر ملاقات رو در رو داشته باشند و ملاقات از طریق یک میانجی یا واسطه انجام می‌شود.

او با بیان اینکه «در موضوع ما، عمان واسطه است چراکه ما به عمان به خاطر گذشته و سابقه خوبی که در همین ارتباط داشتند، اطمینان و اعتماد داریم»، گفت: امیدوار هستیم که با اراده جدی طرف مقابل برای رسیدن یک راه‌حل دیپلماتیک مواجه باشیم. این در مذاکرات مهم است.

عراقچی درباره شایعات مبنی بر اینکه «ابتدای مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم است و اگر حسن‌نیت آمریکا اثبات شود، مذاکرات رودر رو خواهد شد»، گفت: ما چنین قراری نگذاشته‌ایم.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره محورهای مذاکره ایران و آمریکا با توجه به اظهارات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره «مذاکراتی شبیه به لیبی» گفت: طبیعی است که هر کسی ممکن است گمانه‌زنی‌ها و یا آرزوهای خود را داشته باشد. آن‌چه که مقامات رژیم صهیونیستی گفته‌اند و یا ممکن است بگویند، آرزوهای آن‌هاست که هرگز محقق نخواهد شد. ما به‌دنبال تامین منافع مردم ایران هستیم.

او تصریح کرد: برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز و مشروع است. همین الان قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، بر مشروعیت آن صحه گذاشته است. از لحاظ بین‌المللی هیچ شبهه‌ای بر آن وارد نیست. اگر کسی سوالات و ابهاماتی دارد، ما اماده روشنگری هستیم. ما بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود اطمینان داریم و در اینکه اعتمادسازی بیشتری درباره آن صورت دهیم، مشکلی نداریم مگر اینکه محدودیتی برای ما ایجاد کن د و یا مانعی در راستای اهداف ایران باشد.

عراقچی در ادامه گفت: در مقابل اعتمادسازی، طبیعی است که تحریم‌هایی که به صورت نادعادلانه و به دلیل اتهاماتی که بر برنامه هسته‌ای ایران گذاشته شده، باید رفع شود. بنابراین، هدف اصلی ما در مذاکره، طبیعی است که احقاق حقوق مردم ایران و رفع تحریم‌هاست. اگر اراده واقعی در طرف مقابل وجود داشته باشد، این هدف دست‌یافتنی است و به شیوه آن که غیرمستقیم یا مستقیم باشد هم ارتباطی ندارد. در حال حاضر، ترجیح ما غیرمستقیم است و قراری برای تبدیل آن به مستقیم نداریم چراکه مذاکره مستقیم را برای اهداف مذاکره، مفید نمی‌دانیم. 

وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه «اگر طرف مقابل اراده واقعی داشته باشد، از نظر ما توافق حصول است»، گفت: بنابراین طبق عبارت معروفی که وجود دارد، توپ در زمین آمریکاست و اگر با اراده واقعی با عمان بیایند، حتما به نتیجه می‌رسیم.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آیا پیش‌شرطی برای مذاکرات وجود دارد یا خیر؟»، گفت: هیچ پیش‌شرطی از نظر ما پذیرفتنی نیست و وجود هم ندارد. 

عراقچی همچنین درباره طرف‌های مذاکره گفت: اطلاعی که ما داریم، آقای (استیو) ویتکاف (نماینده ویژه ترامپ در امور غرب آسیا) حضور دارد و از طرف ایران هم بنده هستم. 

 


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/سرنگونی پهپاد اسرائیل
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران
انگلیس بخشی از ذخایر اضطراری نفت خود را آزاد کرد
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
3 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
منابع نظامی اسرائیل: هدف ما هرگز تغییر نظام ایران نبوده است
قطر مدعی شد: اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نداده‌ایم
محسن چاوشی «حسبی‌الله» را منتشر کرد+صوت
تایید خبر سپاه درباره تلفات سنگین آمریکا در کویت توسط سی‌بی‌اس
پیام دفتر آیت‌الله سیستانی در پی انتخاب آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای
مخبر: ملت ما به دشمن پاسخ سخت می‌دهد
سهیلی: ترامپ، درهای چاه فاضلاب ما به روی تو باز است نه چاه نفت!
ترامپ مسوولیت فاجعه مدرسه میناب را نپذیرفت!
شهادت جمعی از مدافعان امنیت در حملات تروریستی به ایست‌های بازرسی تهران
پیکر مطهر فرزند قهرمان خوزستان "دریاسالار شهید علی شمخانی" در اهواز تشییع می شود+ جزییات
رفع اختلال نسخه موبایلی بانک ملی/فردا در دسترس
ستون نویس هاآرتص: تضمینی نیست که ایران دست از جنگ بکشد
استاد دانشگاه انگلیس: آمریکا در جنگ با ایران به هیچ‌یک از اهدافش نرسید
گفت‌وگوی تلفنی نخست‌وزیر عراق با پزشکیان درخصوص تحولات منطقه
حمله پهپادی به بندر «صلاله» عمان
ایتالیا: وارد جنگ علیه ایران نخواهیم شد
ارسال کنندگان تصایر به رسانه‌های معاند در یزد دستگیر شدند
واکنش ایرج طهماسب به شهادت کودکان میناب
جنگ، بنزین را در 85 کشور گران کرد
وقوع انفجارهای متوالی در ابوظبی، بغداد، اربیل، کویت و عمان