×
فرهنگی
شناسه خبر : 219490
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/01/18 ساعت 06:49
ماجرای کشف عتیقه در قطعه 252 بهشت زهرا(س)/چمران: پیگیری ها ادامه دارد

نورنیوز گزارش می دهد؛

ماجرای کشف عتیقه در قطعه 252 بهشت زهرا(س)/چمران: پیگیری ها ادامه دارد

شایعه کشف عتیقه در قطعه 252 بهشت زهرا، تهران را درگیر گمانه‌زنی‌ها کرد. با دستور شهردار تهران و حضور میراث فرهنگی و بنیاد مستضعفان، دو روز حفاری انجام شد. تاکنون چیزی کشف نشده اما پیگیری‌ها ادامه دارد. ماجرا هنوز پایان نیافته و نگاه‌ها همچنان به این قطعه دوخته شده‌اند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: ماجرا از یک زمزمه آغاز شد. شایعه‌ای آرام که بی‌سروصدا در فضای مجازی پخش شد و خودش را به یکی از قطعه‌های آرامستان بهشت زهرا (س) رساند؛ قطعه‌ای به نام ۲۵۲. گفتند در این خاک، چیزهایی کشف شده که نه به این سال‌ها تعلق دارد و نه به ساکنان خاموش آن. صحبت از عتیقه بود، از آثار تاریخی‌ای که شاید در سکوت خاک مدفون شده‌اند.

طبیعتاً خبر، به‌سرعت شبکه‌های اجتماعی را پر کرد. تصاویر و نوشته‌هایی دست‌به‌دست چرخید و این گمانه را تقویت کرد که در میانه قبور معاصر، تاریخ دوردستی از دل زمین بیرون کشیده شده است. اما هیچ‌کدام از این روایت‌ها سند نداشتند و منابع رسمی هم سکوت کرده بودند.

این سکوت اما چندان دوام نیاورد. در حاشیه جلسه سیصد‌و‌چهاردهم شورای اسلامی شهر تهران، وقتی خبرنگاران از مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره اصل ماجرا پرسیدند، او از پشت‌پرده گفت. چمران اعلام کرد که موضوع در پی گزارش‌های منتشرشده در فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفته و شهردار تهران نیز به‌طور مستقیم دستور پیگیری داده است. به گفته او، طی دو روز حفاری در محل قطعه ۲۵۲ انجام شده، آن‌هم با حضور نمایندگان رسمی از دو نهاد حساس: سازمان میراث فرهنگی و بنیاد مستضعفان.

چمران تأکید کرد که "تاکنون چیزی کشف نشده است"، اما نکته مهم‌تر، جمله بعدی او بود: "پیگیری‌ها ادامه دارد." همین جمله، یعنی پرونده همچنان باز است. ماجرا هنوز به پایان نرسیده و شاید در روزهای آینده، اطلاعات تکمیلی‌تری منتشر شود.

این پیگیری نشان می‌دهد که مسئولان نیز ماجرا را جدی گرفته‌اند. مشارکت میراث فرهنگی در کنار بنیاد مستضعفان، نشانگر آن است که اگر اثری باارزش تاریخی یا ملی وجود داشته باشد، مکانیزم قانونی برای بررسی و حفاظت از آن در حال اجراست. این‌که هیچ کشفی تا این لحظه اعلام نشده، به معنای بسته‌شدن پرونده نیست؛ بلکه نشانه دقت و حساسیت در برخورد با چنین موضوعاتی‌ست.

در آرامستانی که هزاران قصه خاموش در دل خود دارد، حالا قطعه‌ای پیدا شده که حتی بدون کشف عتیقه هم خبرساز شده است. قطعه ۲۵۲، تا همین چند روز پیش، فقط بخشی از نقشه بزرگ بهشت زهرا (س) بود. اما امروز، نامش در کنار عباراتی چون "حفاری"، "میراث" و "بررسی تاریخی" قرار گرفته است.

در این میان، شهروندان تهرانی با نگاهی ترکیبی از کنجکاوی و علاقه، چشم‌به‌راه خبرهای بعدی هستند. اگر چیزی پیدا شود، آن‌گاه روایت‌هایی جدید از تاریخ پایتخت، از زیر زمین، سر برخواهد آورد. و اگر هم چیزی یافت نشود، این ماجرا دست‌کم یادآوری می‌کند که خاک این شهر، پر از لایه‌هایی است که هنوز روایت نشده‌اند.

پس تا اعلام رسمی نتایج نهایی، قطعه ۲۵۲ همچنان در مرکز توجه خواهد ماند. جایی که فعلاً ساکت است، اما سکوتش را همه شنیده‌اند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند