×
فرهنگی
شناسه خبر : 219490
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/01/18 ساعت 06:49
ماجرای کشف عتیقه در قطعه 252 بهشت زهرا(س)/چمران: پیگیری ها ادامه دارد

نورنیوز گزارش می دهد؛

ماجرای کشف عتیقه در قطعه 252 بهشت زهرا(س)/چمران: پیگیری ها ادامه دارد

شایعه کشف عتیقه در قطعه 252 بهشت زهرا، تهران را درگیر گمانه‌زنی‌ها کرد. با دستور شهردار تهران و حضور میراث فرهنگی و بنیاد مستضعفان، دو روز حفاری انجام شد. تاکنون چیزی کشف نشده اما پیگیری‌ها ادامه دارد. ماجرا هنوز پایان نیافته و نگاه‌ها همچنان به این قطعه دوخته شده‌اند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: ماجرا از یک زمزمه آغاز شد. شایعه‌ای آرام که بی‌سروصدا در فضای مجازی پخش شد و خودش را به یکی از قطعه‌های آرامستان بهشت زهرا (س) رساند؛ قطعه‌ای به نام ۲۵۲. گفتند در این خاک، چیزهایی کشف شده که نه به این سال‌ها تعلق دارد و نه به ساکنان خاموش آن. صحبت از عتیقه بود، از آثار تاریخی‌ای که شاید در سکوت خاک مدفون شده‌اند.

طبیعتاً خبر، به‌سرعت شبکه‌های اجتماعی را پر کرد. تصاویر و نوشته‌هایی دست‌به‌دست چرخید و این گمانه را تقویت کرد که در میانه قبور معاصر، تاریخ دوردستی از دل زمین بیرون کشیده شده است. اما هیچ‌کدام از این روایت‌ها سند نداشتند و منابع رسمی هم سکوت کرده بودند.

این سکوت اما چندان دوام نیاورد. در حاشیه جلسه سیصد‌و‌چهاردهم شورای اسلامی شهر تهران، وقتی خبرنگاران از مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره اصل ماجرا پرسیدند، او از پشت‌پرده گفت. چمران اعلام کرد که موضوع در پی گزارش‌های منتشرشده در فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفته و شهردار تهران نیز به‌طور مستقیم دستور پیگیری داده است. به گفته او، طی دو روز حفاری در محل قطعه ۲۵۲ انجام شده، آن‌هم با حضور نمایندگان رسمی از دو نهاد حساس: سازمان میراث فرهنگی و بنیاد مستضعفان.

چمران تأکید کرد که "تاکنون چیزی کشف نشده است"، اما نکته مهم‌تر، جمله بعدی او بود: "پیگیری‌ها ادامه دارد." همین جمله، یعنی پرونده همچنان باز است. ماجرا هنوز به پایان نرسیده و شاید در روزهای آینده، اطلاعات تکمیلی‌تری منتشر شود.

این پیگیری نشان می‌دهد که مسئولان نیز ماجرا را جدی گرفته‌اند. مشارکت میراث فرهنگی در کنار بنیاد مستضعفان، نشانگر آن است که اگر اثری باارزش تاریخی یا ملی وجود داشته باشد، مکانیزم قانونی برای بررسی و حفاظت از آن در حال اجراست. این‌که هیچ کشفی تا این لحظه اعلام نشده، به معنای بسته‌شدن پرونده نیست؛ بلکه نشانه دقت و حساسیت در برخورد با چنین موضوعاتی‌ست.

در آرامستانی که هزاران قصه خاموش در دل خود دارد، حالا قطعه‌ای پیدا شده که حتی بدون کشف عتیقه هم خبرساز شده است. قطعه ۲۵۲، تا همین چند روز پیش، فقط بخشی از نقشه بزرگ بهشت زهرا (س) بود. اما امروز، نامش در کنار عباراتی چون "حفاری"، "میراث" و "بررسی تاریخی" قرار گرفته است.

در این میان، شهروندان تهرانی با نگاهی ترکیبی از کنجکاوی و علاقه، چشم‌به‌راه خبرهای بعدی هستند. اگر چیزی پیدا شود، آن‌گاه روایت‌هایی جدید از تاریخ پایتخت، از زیر زمین، سر برخواهد آورد. و اگر هم چیزی یافت نشود، این ماجرا دست‌کم یادآوری می‌کند که خاک این شهر، پر از لایه‌هایی است که هنوز روایت نشده‌اند.

پس تا اعلام رسمی نتایج نهایی، قطعه ۲۵۲ همچنان در مرکز توجه خواهد ماند. جایی که فعلاً ساکت است، اما سکوتش را همه شنیده‌اند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نجات معجزه آسای 425 سرنشین بوئینگ روسیه
پزشکیان: مردم سهم خود را ادا کردند؛ ما قصور داشتیم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (137) «تنکابن»
قدرت نفوذ اطلاعاتی ایران در اسرائیل؛ از جاسوسی نظامیان تا جذب جوانان
ادامه آلودگی در شهرهای صنعتی
شهادت 5 فلسطینی در حمله پهپادی اسرائیل به جنوب نوار غزه
راز جنایت خانوادگی در شاهرود فاش شد
هم‌هتل شدن استقلال، پرسپولیس و داوران در اراک
جزئیات قتل همسر با کپسول های سمی
نورنما | مراسم شب وفات حضرت ام البنین(س) اهواز، حسینیه شهدای شمخانی
پیام مهم رزمایش مشترک ضدتروریستی سهند 2025
زلزله امروز گرمه در خراسان‌شمالی چقدر خسارت وارد کرد؟
ممنوعیت تردد شبانه دیزلی‌ها در تهران به دلیل آلودگی شدید
هشدار ترامپ به اوکراین : زمان توافق با روسیه از دست رفته است
جزئیات سفر امروز پزشکیان به کهگیلویه و بویراحمد
هشدار شمخانی درباره بدخوانی اقتدار ایران در خلیج فارس
کدام پهپاد ایرانی به کمک بارورسازی کشور آمد ؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 13 آذر 1404+ جدول پخش
مقایسه جهانی وام مسکن؛ جایگاه ایران کجاست؟
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 13 آذر
واکنش حماس به جنایت جنگی اخیر اسرائیل
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 13 آذر+ وضعیت استان ها
بومی‌سازی چرخه فناوری تحریک عمقی مغز
تصرف شهر راهبردی سیئون یمن توسط شورای انتقالی تحت حمایت امارات
خروش مردم سویدا علیه اسرائیل / تظاهرات گسترده در جنوب سوریه
هشدار گوترش به ترامپ درباره ونزوئلا و اوکراین
ترکیه اعلام نیاز به گاز روسیه و ایران را علنی کرد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ونزوئلا
سازمان ملل: نیازهای بشردوستانه افغانستان همچنان بالا است
ادامه حمایت‌های غرب از ارتش اوکراین
رفح صحنه درگیری صهیونیست‌ها با رزمندگان فلسطینی
حملات دوباره عربستان به شهر مرزی صعده در یمن
درگذشت احمدعلی دهقانی؛ هنرمندی که نشان درجه یک هنر داشت
نتانیاهو طرح ترامپ را تحریم کرد
راه‌اندازی اولین سامانه دفاعی موشک بالستیک آلمان
دستور پزشکیان برای تسریع در توسعه پروژه‌های ریلی حومه تهران
هشدار درباره آمار معلولیت 4 هزار نفری تصادفات جاده‌ای
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + عیادت رئیس جمهور
افشاگری معاریو؛ آمریکا پهپادهای ایرانی را کپی کرد
ترامپ آماده رونمایی از کمیته اداره غزه
ادعای تازه ناتو : چین سلاح روسیه در جنگ اوکراین را تأمین می‌کند
تبعید مادورو به قطر؛ سناریوی تازه ترامپ برای ونزوئلا
ماجرای مرموز شیوع سرطان در بین زنان گروهک منافقین
عزم آموزش و پرورش برای تحول در نظام آموزشی
کرملین جزئیات سفر پوتین به هند را اعلام کرد
کدام خودروها در تهران از شنبه حق تردد ندارند؟
بازیگر ایرانی به جمع داوران جشنواره فیلم روتردام پیوست
تصمیم نهایی اروپا برای پایان وابستگی به گاز روسیه
تکرار ادعاهای شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر ایرانی
ممنوعیت تردد حتی برای دارندگان طرح ترافیک
X
آگهی تبلیغاتی