×
بین الملل
شناسه خبر : 219434
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/01/17 ساعت 16:38

مسکو: تحویل بشار اسد ممکن نیست

سفیر روسیه گفت: تحویل اسد به هیچ نهاد خارجی در دستور کار نیست و او نیز تاکنون هیچ‌یک از شروط پناهندگی اعطاشده را نقض نکرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: سفیر روسیه در عراق گفت که بشار اسد و خانواده‌اش در این کشور پناهنده سیاسی هستند.
«آلبروس کوتراشیف»، جزئیات تازه‌ای درباره حضور بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین سوریه در مسکو فاش کرد و گفت اقامت او در پایتخت روسیه تحت شرایط سخت‌گیرانه‌ای انجام می‌شود. 
کوتراشیف در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های عراقی تأکید کرد که یکی از این شروط آن است که به اسد اجازه هیچ‌گونه فعالیت رسانه‌ای یا سیاسی در طول اقامتش در مسکو داده نمی‌شود.
وی همچنین افزود که از نظر روسیه، تحویل اسد به هیچ نهاد خارجی در دستور کار نیست و او نیز تاکنون هیچ‌یک از شروط پناهندگی اعطاشده را نقض نکرده است. 
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که فشارهای بین‌المللی بر روسیه در خصوص پرونده بشار اسد در هفته‌های اخیر افزایش یافته است. برخی کشورهای غربی و نهادهای حقوقی بین‌المللی خواستار پیگیری قضایی علیه او شده‌اند.
هم‌زمان رسانه‌های بین‌المللی از جمله «لوموند» و «گاردین» گزارش داده‌اند که دولت فرانسه بررسی حکم بازداشت بین‌المللی علیه بشار اسد را آغاز کرده و احتمال دارد این پرونده در آینده وارد مرحله صدور کیفرخواست شود.
پیش از این دولت روسیه اعلام کرده بود که خانواده اسد بنا بر دستور مستقیم رئیس‌جمهور روسیه، «ولادیمیر پوتین»، حق پناهندگی دریافت کرده‌اند. با این حال، مسکو جزئیات بیشتری درباره محل اقامت فعلی اسد ارائه نکرده است. 
دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه، در این باره گفته است: «در مورد محل حضور اسد چیزی برای گفتن نداریم».
در اوایل ماه جاری خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که «احمد الشرع» (جولانی)، از روسیه درخواست کرده بود تا اموال [ادعایی] را که بشار اسد در مسکو سپرده‌گذاری کرده است را به دمشق بازگرداند.
درخواست جولانی از روسیه پس از آن مطرح شد که وزارت خارجه آمریکا با انتشار گزارشی مدعی شد که ثروت خانواده اسد بالغ بر دو میلیارد دلار است؛ ثروتی که به گفته واشنگتن در حساب‌های بانکی پنهان، شرکت‌های صوری، پناهگاه‌های مالیاتی خارجی و املاک متعدد انباشته شده است.
با این حال، منابع یادشده در گفت‌و‌گو با رویترز تأکید کردند که هیئت روسی که اخیراً به دمشق سفر کرده بود، به الشرع اطلاع داده که بشار اسد هیچ‌گونه پولی در روسیه سپرده‌گذاری نکرده است.
به هر صورت بازار شایعات علیه بشار اسد و خانواده‌اش داغ است، از میلیاردها دلار پول در بانک‌های روسیه تا شایعه اخیر مبنی بر ازدواج بشار اسد با «لونا الشبل» مشاور رسانه‌ای فقید وی که سال گذشته در یک تصادف جاده‌ای درگذشت، حتی سندی نیز در این باره در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که تمامی رسانه‌ها به جعلی بودن آن اذعان دارند.
روزنامه تایمز انگلیس نیز در 22 آذر سال گذشته مدعی شد که بشار اسد، همسرش اسماء، دخترشان زین و پسرانشان حافظ و کریم ممکن است آپارتمانی در مجتمع «سیتی آو کاپیتالز» در شهر مسکو را به‌عنوان محل اقامت خود انتخاب کرده باشند.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند
معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی : برای تأمین بنزین نگرانی نداریم
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
X
آگهی تبلیغاتی