×
بین الملل
شناسه خبر : 219406
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/01/17 ساعت 13:09
انتقام پارانوئیدی ترامپ با اعمال تعرفه‌ها

گاردین؛

انتقام پارانوئیدی ترامپ با اعمال تعرفه‌ها

اقدام ترامپ در وضع تعرفه‌های گسترده و دردناک که روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد، به رفتار یک «کودک پارانوئید» می‌ماند که فکر می کند همه به او ظلم کرده‌اند و حالا باید انتقام بگیرد. اما این انتقام‌جویی رئیس‌جمهوری آمریکا میتواند لطمه‌های بسیاری به اقتصاد ایالات متحده و جهان وارد می‌کند

نورنیوز-گروه بین الملل:  روزنامه گاردین در مطلبی با پرداختن به پیامدهای جهانی سیاست تعرفه‌ای «دونالد ترامپ»، اقدام او را به مثابه رفتار یک کودک پارانوئید دانست که از توهم ظلم وارد شده به خود در پی انتقام‌جویی از همه است

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این روزنامه انگلیسی، اقدام ترامپ در وضع تعرفه‌های گسترده و دردناک که روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد، به رفتار یک «کودک پارانوئید» می‌ماند که فکر می کند همه به او ظلم کرده‌اند و حالا باید انتقام بگیرد. اما این انتقام‌جویی رئیس‌جمهوری آمریکا میتواند لطمه‌های بسیاری به اقتصاد ایالات متحده و جهان وارد می‌کند. نگاهی کوچک به وال استریت و عملکرد سرمایه‌گذاران نیز نشان می دهد که شروع این اقدام تا چه اندازه طوفانی بود.

گاردین با اشاره به وضعیت اقتصادی ایالات متحده پیش از وضع تعرفه‌های گسترده آورده است: اقتصاد این کشور در وضعیت قدرتمندی قرار داشت؛ نرخ بیکاری تنها ۴.۱ درصد و تورم زیر ۳ درصد بود و رشد اقتصادی در قوی‌ترین حالت ممکن جهان صنعتی قرار داشت و بازار سهام رکورد سطوح بی‌سابقه‌ای را ثبت می کرد. اما حالا براساس اعلام «دانشگاه ییل»، افزایش قیمت‌ ناشی از تعرفه‌های ترامپ برای هر خانواده آمریکایی سه هزار و ۸۰۰ دلار در سال هزینه خواهد داشت.

براساس ارقام موجود، آمریکا در سال ۱۹۷۹، رکورد ۱۹.۵ میلیون شغل در کارخانه داشت. این رقم در سال ۲۰۰۱ به ۱۷ میلیون و امروز به ۱۲.۷ میلیون رسیده است.

پل کراگمن اقتصاددان آمریکایی و برنده جایزه نوبل در این خصوص تشریح کرد: «تعرفه‌های ترامپ بازتاب هوس‌های یک پادشاه دیوانه است» و افزود: «پرونده دولت برای تعرفه‌ها کاملا نامنسجم است، چراکه ترامپ می گوید تعرفه ها قیمت ها را بالا نمی برد و صدها میلیارد دلار درآمد به دنبال دارد».

این اقتصاددان ادامه داد: «ترامپ در بهترین حالت و از نظر اقتصادی یک رئیس‌جمهور نابینا و بی‌پروا است که به یک کنگره ترسوی تحت کنترل جمهوری خواهان نهیب می زند». کراگمن تاکید کرد: «تراژدی اینجاست که بسیاری از جمهوری خواهان کنگره متوجه آسیب‌های سنگین تعرفه های ترامپ هستند، اما جرات حرف زدن ندارند، زیرا از خشم و غضب ترامپ و ایلان ماسک در شبکه‌های اجتماعی هراس دارند».

مارک زندی اقتصاددان ارشد شرکت خدمات مالی آمریکایی «مودی آنالیتیکس» نیز با پیش‌بینی فاجعه‌بار پیامدهای تعرفه‌ها گفت: «در نتیجه این تصمیم، رکود به‌زودی رخ خواهد داد و تا سال آینده ادامه پیدا می کند». وی همچنین پیش بینی کرد که ممکن است شاهد کاهش دو درصدی رشد اقتصادی آمریکا باشیم و نرخ بیکاری ممکن است به ۷.۵ درصد برسد.

جروم پاول رئیس فدرال رزرو نیز اخیرا هشدار داد که تعرفه‌های ترامپ ممکن است باعث رشد اقتصادی کندتر و تورم بالاتر از آنچه پیش از این رخ داده بود، شود.

به باور نویسنده، ترامپ امید دارد که با وضع تعرفه، شرکت‌ها، کارخانه‌های جدیدی بسازند و مشاغل بیشتری در ایالات متحده ایجاد شود، اما مدیران شرکت‌ها این کار را انجام نمی‌دهند مگر اینکه متقاعد شوند که ثبات اقتصادی و قابل پیش‌بینی وجود دارد. آنها شاهدند که رئیس جمهوری کشورشان تا چه اندازه دمدمی مزاج و غیرقابل پیش بینی است و می دانند که او به عنوا یک معامله گر، عاشق گرفتن امتیاز از کشورهای دیگر است تا در ازای آن، بلافاصله تعرفه ها را کاهش می دهد.

ستون نویس گاردین در پایان با یادآوری آنچه که ترامپ چهارشنبه هفته گذشته برابر با دوم آوریل (۱۳ فروردین)به عنوان «روز آزادی» بر زبان آورد، استدلال کرده است: اگرچه رئیس جمهوری آمریکا آن را روز آزادی ایالات متحده خواند، اما این تاریخ ممکن است برای همیشه به عنوان روزی در یادها بماند که اقتصاد ایالات متحده دچار افت شدید ناشی از رکود و تورم شد. در خارج از کشور هم ممکن است این روز به دلیل درد و رنج عظیمی که بر کارگران از بنگلادش تا هندوراس وارد شد در خاطره‌ها باقی بماند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
مرغ منجمد قطعه‌بندی‌شده مشمول کالابرگ شد
تکرار ادعای واهی ترامپ درباره برنامه هسته‌ای ایران
مقام ایرانی: سیاست خود را از دفاعی به کاملاً تهاجمی تغییر داده‌ایم
علی مطهری: دولت دربارۀ حجاب بی‌تفاوت نباشد
آیا کوشنر و ویتکاف با «طرح صلح» به روسیه می‌روند؟
خلع سلاح مقاومت پیش‌شرط هیچ توافقی نیست؛ اسرائیل آتش‌بس را روزانه ده‌ها بار نقض می کند
تحول در نظام ارزشیابی آموزش و پرورش؛ پایان تمرکز صرف بر آزمون نهایی
واکنش سپاه به ادعای ترامپ درباره مذاکره پشت‌پرده
فرمانده نیروی هوایی ارتش: خلبانان نهاجا در جنگ تحمیلی سوم صحنه‌های عاشورایی خلق کردند
پیش بینی قیمت دلار فردا سه شنبه 27 مرداد/ دلار سقوط می کند؟
موضع‌گیری رئیس‌جمهور لبنان درباره روابط با ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان ما با باور و ایمان می‌توانند ایران را به سوی پیشرفت هدایت کنند
خودداری دادستان کل آمریکا از تایید عملکرد مستقل وزارت دادگستری
علت تاخیر در واریز یارانه حکمت کارت بازنشستگان نیروهای مسلح مشخص شد
پاسداران انقلاب هرگونه تهدید و تعرض را با قاطعیت تمام در هم خواهند کوبید
کتاب درسی را فقط از سامانه رسمی بخرید
نقل و انتقالات پرسپولیس با ورود کدام ستاره خبرساز شد
دستگیری متهم تحت تعقیب 4 فقره قتل در کرمان
مدافع ذوب‌آهن پرسپولیسی شد
چین عصب مصنوعی شنوایی ساخت
ترامپ عمان را تهدید به بمباران کرد
شرط جدید برای تمدید 5 ساله خودروهای فرسوده اعلام شد+ لینک ثبت نام
بیراهه‌های یک طرح نابهنگام
رکوردشکنی بنادر جنوبی در دل بحران؛ کریدورهای ایران پابرجا ماندند
دریاچه ارومیه در مسیر احیا؛آب 7.6 برابر شد
تلاش برای پایان جنگ غزه؛ بلر با حماس دیدار کرد
ترامپ در موقعیت غیر ممکن!
چه کسانی مالیات بیشتری می‌دهند؟
جنگ ترامپ و بی‌بی‌سی به خانواده رئیس‌جمهور رسید
سبزپوشی 92 درصد بازار سهام
انتقاد پزشکیان از تعهدات مالی دولت‌های گذشته
نورنما | لحظه حمله اسرائیل به اردوگاه آوارگان غزه از دید دوربین دختر بچه فلسطینی
ایران در مسابقه کار؛ مدال افتخار یا زنگ خطر؟
جنایت خونین در پارک ارغوان؛ قاتل پس از فرار به تبریز دستگیر شد
پیش بینی بورس فردا سه‌شنبه 27 مرداد
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز دوشنبه 26 مرداد
پاییز پربارش در انتظار خراسان رضوی
سرقت 4 شاهکار رنسانس از موزه ایتالیا
درخواست برخورد جدی با درمان‌های غیرمجاز
تراکتور در شوک مصدومیت؛ دو ستاره، بازی‌های بزرگ را از دست دادند
پشت‌پرده تغییر الگوی قاچاق مواد مخدر؛ از خشخاش تا شیشه
خبر خوش برای سپاهان و پرسپولیس؛ دوری چند هفته ای دو ستاره کلیدی تراکتور
«سبد معیشت» 90 میلیون تومان شد
جنایت هولناک در خرم‌آباد؛ روایت تکان‌دهنده از مرگ یاسین که در خواب به قتل رسید
همه عوامل اصلی قتل حمیدرضا رجب‌زاده بازداشت شدند ؛ جزئیات نحوه قتل مداح تهرانی
شوک به فوتبال ایران؛ رامین رضاییان خانه‌نشین شد
ادعای مسرور بارزانی درباره هدف قرار گرفتن دفترش با پهپاد ایرانی
آتلانتیک: دفاع سایبری آمریکا قربانی کینه‌ورزی ترامپ شد
رایزنی همتی با رئیس بانک مرکزی عراق برای آزادسازی منابع ارزی ایران
معامله مستقیم ارز در مرکز مبادله فعال می‌شود