×
بین الملل
شناسه خبر : 219263
تاریخ انتشار : شنبه 1404/01/16 ساعت 10:29
عقبگرد جهانی شدن تجارت با برنامه‌های ترامپ

فایننشال تایمز بررسی کرد؛

عقبگرد جهانی شدن تجارت با برنامه‌های ترامپ

بر اساس گزارش سازمان تحقیقاتی «Budget Lab» حمله تعرفه ای ترامپ در صورتی که به طور کامل اجرا شود برخی از ابعاد سازوکار تجارت جهانی را تا یک قرن یا حتی بیشتر به عقب خواهد برد و میانگین تعرفه های موثر بر واردات آمریکا را به بالاترین نرخ خود از سال 1909 خواهد رساند.

نورنیوز-گروه بین الملل: فایننشال تایمز سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا را تغییر قابل‌توجه در روند جهانی شدن ارزیابی کرد و نوشت: ترامپ بشدت تلاش می‌کند مانع از پیشرفت این روند شود.

این رسانه انگلیسی افزود: ترامپ در سال ۱۹۸۷ در روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز و سایر روزنامه های این کشور درباره سازوکار جهانی اقتصاد انتقاد و دیدگاه های خود در مسائل جهانی را مطرح کرد.

وی در آن سال به عنوان تاجر املاک ۴۱ ساله از تاثیر منفی دلار قوی بر تولیدات آمریکایی، مازاد تجاری ژاپن در مقابل آمریکا و هزینه کمک نظامی واشنگتن به متحدانش انتقاد کرد. پیام مهم او «پایان دادن به کسری تجاری آمریکا، کاهش مالیات و کمک به رشد اقتصادی» بود.

با گذشت تقریبا چهار دهه و در حالی که ترامپ بواسطه پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر جسارت بیشتری پیدا کرده است، وی اکنون احساس می کند که در نهایت در جایگاهی قرار دارد که می تواند برنامه های خود را اجرا کرده و تاریخ اقتصادی را تغییر دهد.

ترامپ به دنبال انحلال روند چند ساله ادغام اقتصاد جهانی است. از دیدگاه بسیاری، نظام تجاری جهان به آمریکا کمک کرده تا به مرفه ترین و موفق ترین کشور در تاریخ پیدایش خود تبدیل شود اما ترامپ مدعیست که آمریکا قربانی شده است.

رئیس جمهوری آمریکا همان طوری که روز چهارشنبه گفت، مدعیست که کشورش در پنج دهه گذشته توسط کشورهای دوست و دشمن واشنگتن «غارت شده، به یغما رفته و مورد تجاوز و چپاول» قرار گرفته است.

فایننشال تایمز به واکنش بازارهای مالی به سیاست های تعرفه ای ترامپ اشاره کرد و افزود، برخی از سرمایه داران تصور می کردند که ترامپ درباره اعمال تعرفه ها بلوف می زند. اما واکنش های اخیر بازار تغییر اساسی در چنین تصوری را نشان می دهد و از روز پنجشنبه نگرانی هایی را از اقدامات غیرمحتاطانه آمریکا درباره سیاستگذاری های اقتصادی که خطر رکود اقتصادی و فلج کردن رشد اقتصادی جهان را در بر دارد، برانگیخته است.

بر اساس گزارش سازمان تحقیقاتی «Budget Lab» حمله تعرفه ای ترامپ در صورتی که به طور کامل اجرا شود برخی از ابعاد سازوکار تجارت جهانی را تا یک قرن یا حتی بیشتر به عقب خواهد برد و میانگین تعرفه های موثر بر واردات آمریکا را به بالاترین نرخ خود از سال ۱۹۰۹ خواهد رساند.

گری ریچاردسون استاد اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا در این زمینه گفت: سیاست های ترامپ شباهت های آشکاری با سیاست های آمریکا در قرن نوزدهم میلادی دارد که تعرفه ها بیشتر از مالیات بر درامد منبع درامدی دولت این کشور را تشکیل می دادند.

فایننشال تایمز نوشت: اما تهدیدی که همچنان بر سر اقتصاد جهان وجود دارد بازگشت به دهه ۱۹۳۰ در نتیجه اقدامات ترامپ است. در آن زمان، تعرفه های بدنام «اسموت هاولی» در آمریکا واکنش های را در زمینه زنجیره ای از اقدامات تلافی جویانه بین المللی برانگیخت که اغلب دلیل تعمیق رکود بزرگ اقتصادی قلمداد می شوند.

از برخی جهات، تعرفه هایی که ترامپ اکنون اعمال کرده می تواند به مراتب خطرناک تر باشد چون نه تنها مسئله تجارت اکنون بسیار مهم تر از دهه ۱۹۳۰ است بلکه اقتصاد جهانی در حال حاضر بر اساس زنجیره ای از عرضه بنا شده که کالاها از مرزهای متعددی عبور می کنند و این زنجیره عرضه کالا بشدت به همکاری بین المللی متکی است که ترامپ آن را نادیده می گیرد.

ریچاردسون کارشناس در زمینه رکود اقتصادی و فدرال رزور، اقدامات ترامپ را یک قمار بزرگ خواند و گفت شباهت های تاریخی نشان می دهد که همه چیز ممکن است واقعا اشتباه به پیش رود و این ترسناک است.

اقتصاد دانان هشدار می دهند که تنش های تجاری مانند آنچه که در دهه ۱۹۳۰ رخ داد، نه تنها ممکن است برای اقتصادهای جهانی خطرناک باشد بلکه باعث شکست گسترده تر در همکاری هایی شود که بخش گسترده ای از سیاست های بین المللی را تشکیل می دهند.

کریستین واندشنایدر مورخ اقتصادی در دانشگاه وین آلمان در این زمینه گفت: جنگ تجاری پرهزینه است و اقدامات تلافی جویانه موضوعی است که نباید آن را دستکم گرفت.

ریچاردسون نیز هشدار داد که موضوع اختلافات تجاری می تواند به سیاست های جهانی گسترده تری سرایت کند و تنش هایی را افزایش دهد که منجر به جنگ شود. ما اکنون شاهد کاهش همکاری های بین المللی در ابعاد مختلف هستیم.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیوارهایی که نفس کشیده و آب تولید می‌کنند
تبدیل زباله‌های هسته‌ای به هیدروژن امکانپذیر شد
ترمیم مینای دندان با کراتین
هشدار کمبود آب در یونان؛ وضعیت در پایتخت و مناطق اطراف جدی‌تر است
تظاهرات در فلسطین اشغالی
چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت
مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان سه شهید و 11 زخمی برجا گذاشت
هر دو مسیر تونل رسالت امشب مسدود است
اختصاص درصدی از درآمد بازیکنان و مربیان خارجی به توسعه فوتبال دانش‌آموزی
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
X
آگهی تبلیغاتی