×
بین الملل
شناسه خبر : 219184
تاریخ انتشار : جمعه 1404/01/15 ساعت 19:16
آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

گاردین؛

آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

این گزارش گاردین با اشاره به پاسخ سریع چین در اعمال تعرفه های 34 درصدی بر کالاهای آمریکایی نوشت: بسیاری از برندهای آمریکایی در سراسر جهان به ویژه کشورهای آسیایی با ضرر مالی بسیاری مواجه شده اند.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند.

به گزارش گاردین، کشورهای آسیایی و در راس آن ها چین، (با نرخ ۵۴ درصدی تعرفه بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده) هدف اصلی تعرفه‌های رئیس جمهوری آمریکا قرار گرفته اند.

این گزارش گاردین با اشاره به پاسخ سریع چین در اعمال تعرفه های ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی نوشت: بسیاری از برندهای آمریکایی در سراسر جهان به ویژه کشورهای آسیایی با ضرر مالی بسیاری مواجه شده اند.

در ادامه این گزارش آمده است: اپل، باارزش‌ترین شرکت بورسی جهان، در روز پنج‌شنبه شاهد کاهش بیش از ۳۰۰ میلیارد دلاری (۲۳۰ میلیارد پوند) ارزش بازار خود در بدترین افت یک روزه پس از سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۸) بود، موضوعی که دلیل آن ترس از افزایش چشمگیر تعرفه‌ها و افزایش قیمت سوخت برای محصولاتی مانند آیفون است. اپل بیشتر سخت افزار خود را در چین تولید می کند و دو قطب تولید پیشرو دیگر هند و ویتنام نیز با تعرفه های ۲۶ و ۴۶ درصدی مواجه شدند.

بنا بر گزارش گاردین، دیگر شرکت‌های فناوری «مگنیفیسنت سون» (Magnificent ۷) نیز به همین ترتیب آسیب دیدند. آمازون، فروشنده پیشرو کالاهای وارداتی از سراسر جهان، تقریباً ۱۹۰ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد.

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به تولید ۹۵ درصد از کفش‌های برند نایک در کشورهای ویتنام، اندونزی و چین که اکنون شامل سخت ترین مجازات های تعرفه ای قرار شده اند، نوشت: ارزش بازار نایک تاکنون به ۱۳ میلیارد دلار رسیده است و به رغم تلاش‌های نایک برای کاهش تولید در چین در سال‌های اخیر، این شرکت یکی از بزرگترین کاهش قیمت سهم با بیش از ۱۴ درصد را در روز پنجشنبه متحمل شد.

گاردین پیش بینی کرد که قیمت کفش‌های ورزشی جردن، شلوار جین لویس و لباس‌های گپ نایک نیز احتمالاً در ایالات متحده افزایش می‌یابد چرا که تعرفه‌های ترامپ به مراکز کارخانه‌های آسیایی که زیربنای صنعت پوشاک جهانی است، ضربه زده است.

این رسانه انگلیسی در بخش پایانی گزارش خود با اشاره تاثیر تعرفه های اقتصادی ترامپ به بخش گردشگری و سفر نیز افزود: شرکت هوایی بوئینگ، یکی از بزرگترین ضررکنندگان در وال استریت بود و سهام این سازنده هواپیما و هوافضا بیش از ۱۰ درصد سقوط کرد. این در حالی است که مالیات های ترامپ به ۴۵ سال تولید تقریباً بدون تعرفه این بخش پایان داد. تعرفه های ترامپ قرارداد سازمان تجارت جهانی (WTO) که در سال ۱۹۸۰ (۱۳۵۸) منعقد و راه را برای صادرات انبوه جت های تجاری ایالات متحده به ویژه به اروپا هموار کرده بود را پایان داده و این به معنای افزایش هزینه های تولید به مشتریان خطوط هوایی و در نهایت قیمت بلیط مصرف کننده است.

گفتنی است بوئینگ بزرگترین صادرکننده ایالات متحده از نظر ارزش دلاری است و حدود ۸۰ درصد از هواپیماهای تجاری خود را صادر می کند.

گاردین در پایان تاکید کرد : قوانین جدید تعرفه ای دونالد ترامپ تاکنون تریلیون‌ها را از ارزش بازار شرکت‌های سهامی عام کم کرده است، موضوعی که می تواند باعث حتی ویرانی کسب‌وکارهای برندهای آمریکایی مستقر در ایالات متحده در سراسر جهان شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 1 مرداد؛ خیز بلند طلا برای فتح کانال 19 میلیونی
کریدور عمان چگونه غیر فعال شد؟
سواحل مکران در مدار توسعه؛ 700 میلیارد تومان سرمایه پای چرخ‌های تولید کنارک
جزئیات مذاکره چراغ‌خاموش الهلال با فوق‌ستاره فرانسوی
رایزنی مهم ایران و روسیه در مسکو؛ از اوکراین تا قفقاز جنوبی
«علی الزیدی» در تهران؛ آغاز فصل جدیدی از مناسبات راهبردی ایران و عراق
الازرق نماد افزایش هزینه همراهی با سنتکام
غمض عین از دشمن‌شناسی
واکنش سخنگوی وزات خارجه ایران به جنایات جنگی ترامپ
آیا ساماندهی وضعیت کودکان کار اتفاق می افتد؟
آیا وکلای مادورو می‌توانند دیوارهای دادگاه منهتن را فرو بریزند؟
آزمون بزرگ ماشاریپوف در استقلال؛ ستاره ازبک می‌ماند یا می‌رود؟
رقابت نفس‌گیر 17 هزار پزشک در آزمون دستیاری 53
نخستین مأموریت ملی رسانه
برگزاری اولین انتخابات درون لیستی: چپ اسرائیل بازمی‌گردد؟
چرا باتری‌های مخابراتی حریف قطعی‌های دو ساعته برق نمی‌شوند؟
نوراینفو | 5 اشتباه مهلکی که پاوربانک شما را به آتش می‌کشد
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید