×
بین الملل
شناسه خبر : 219184
تاریخ انتشار : جمعه 1404/01/15 ساعت 19:16
آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

گاردین؛

آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

این گزارش گاردین با اشاره به پاسخ سریع چین در اعمال تعرفه های 34 درصدی بر کالاهای آمریکایی نوشت: بسیاری از برندهای آمریکایی در سراسر جهان به ویژه کشورهای آسیایی با ضرر مالی بسیاری مواجه شده اند.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند.

به گزارش گاردین، کشورهای آسیایی و در راس آن ها چین، (با نرخ ۵۴ درصدی تعرفه بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده) هدف اصلی تعرفه‌های رئیس جمهوری آمریکا قرار گرفته اند.

این گزارش گاردین با اشاره به پاسخ سریع چین در اعمال تعرفه های ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی نوشت: بسیاری از برندهای آمریکایی در سراسر جهان به ویژه کشورهای آسیایی با ضرر مالی بسیاری مواجه شده اند.

در ادامه این گزارش آمده است: اپل، باارزش‌ترین شرکت بورسی جهان، در روز پنج‌شنبه شاهد کاهش بیش از ۳۰۰ میلیارد دلاری (۲۳۰ میلیارد پوند) ارزش بازار خود در بدترین افت یک روزه پس از سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۸) بود، موضوعی که دلیل آن ترس از افزایش چشمگیر تعرفه‌ها و افزایش قیمت سوخت برای محصولاتی مانند آیفون است. اپل بیشتر سخت افزار خود را در چین تولید می کند و دو قطب تولید پیشرو دیگر هند و ویتنام نیز با تعرفه های ۲۶ و ۴۶ درصدی مواجه شدند.

بنا بر گزارش گاردین، دیگر شرکت‌های فناوری «مگنیفیسنت سون» (Magnificent ۷) نیز به همین ترتیب آسیب دیدند. آمازون، فروشنده پیشرو کالاهای وارداتی از سراسر جهان، تقریباً ۱۹۰ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد.

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به تولید ۹۵ درصد از کفش‌های برند نایک در کشورهای ویتنام، اندونزی و چین که اکنون شامل سخت ترین مجازات های تعرفه ای قرار شده اند، نوشت: ارزش بازار نایک تاکنون به ۱۳ میلیارد دلار رسیده است و به رغم تلاش‌های نایک برای کاهش تولید در چین در سال‌های اخیر، این شرکت یکی از بزرگترین کاهش قیمت سهم با بیش از ۱۴ درصد را در روز پنجشنبه متحمل شد.

گاردین پیش بینی کرد که قیمت کفش‌های ورزشی جردن، شلوار جین لویس و لباس‌های گپ نایک نیز احتمالاً در ایالات متحده افزایش می‌یابد چرا که تعرفه‌های ترامپ به مراکز کارخانه‌های آسیایی که زیربنای صنعت پوشاک جهانی است، ضربه زده است.

این رسانه انگلیسی در بخش پایانی گزارش خود با اشاره تاثیر تعرفه های اقتصادی ترامپ به بخش گردشگری و سفر نیز افزود: شرکت هوایی بوئینگ، یکی از بزرگترین ضررکنندگان در وال استریت بود و سهام این سازنده هواپیما و هوافضا بیش از ۱۰ درصد سقوط کرد. این در حالی است که مالیات های ترامپ به ۴۵ سال تولید تقریباً بدون تعرفه این بخش پایان داد. تعرفه های ترامپ قرارداد سازمان تجارت جهانی (WTO) که در سال ۱۹۸۰ (۱۳۵۸) منعقد و راه را برای صادرات انبوه جت های تجاری ایالات متحده به ویژه به اروپا هموار کرده بود را پایان داده و این به معنای افزایش هزینه های تولید به مشتریان خطوط هوایی و در نهایت قیمت بلیط مصرف کننده است.

گفتنی است بوئینگ بزرگترین صادرکننده ایالات متحده از نظر ارزش دلاری است و حدود ۸۰ درصد از هواپیماهای تجاری خود را صادر می کند.

گاردین در پایان تاکید کرد : قوانین جدید تعرفه ای دونالد ترامپ تاکنون تریلیون‌ها را از ارزش بازار شرکت‌های سهامی عام کم کرده است، موضوعی که می تواند باعث حتی ویرانی کسب‌وکارهای برندهای آمریکایی مستقر در ایالات متحده در سراسر جهان شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند