×
بین الملل
شناسه خبر : 219184
تاریخ انتشار : جمعه 1404/01/15 ساعت 19:16
آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

گاردین؛

آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

این گزارش گاردین با اشاره به پاسخ سریع چین در اعمال تعرفه های 34 درصدی بر کالاهای آمریکایی نوشت: بسیاری از برندهای آمریکایی در سراسر جهان به ویژه کشورهای آسیایی با ضرر مالی بسیاری مواجه شده اند.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند.

به گزارش گاردین، کشورهای آسیایی و در راس آن ها چین، (با نرخ ۵۴ درصدی تعرفه بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده) هدف اصلی تعرفه‌های رئیس جمهوری آمریکا قرار گرفته اند.

این گزارش گاردین با اشاره به پاسخ سریع چین در اعمال تعرفه های ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی نوشت: بسیاری از برندهای آمریکایی در سراسر جهان به ویژه کشورهای آسیایی با ضرر مالی بسیاری مواجه شده اند.

در ادامه این گزارش آمده است: اپل، باارزش‌ترین شرکت بورسی جهان، در روز پنج‌شنبه شاهد کاهش بیش از ۳۰۰ میلیارد دلاری (۲۳۰ میلیارد پوند) ارزش بازار خود در بدترین افت یک روزه پس از سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۸) بود، موضوعی که دلیل آن ترس از افزایش چشمگیر تعرفه‌ها و افزایش قیمت سوخت برای محصولاتی مانند آیفون است. اپل بیشتر سخت افزار خود را در چین تولید می کند و دو قطب تولید پیشرو دیگر هند و ویتنام نیز با تعرفه های ۲۶ و ۴۶ درصدی مواجه شدند.

بنا بر گزارش گاردین، دیگر شرکت‌های فناوری «مگنیفیسنت سون» (Magnificent ۷) نیز به همین ترتیب آسیب دیدند. آمازون، فروشنده پیشرو کالاهای وارداتی از سراسر جهان، تقریباً ۱۹۰ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد.

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به تولید ۹۵ درصد از کفش‌های برند نایک در کشورهای ویتنام، اندونزی و چین که اکنون شامل سخت ترین مجازات های تعرفه ای قرار شده اند، نوشت: ارزش بازار نایک تاکنون به ۱۳ میلیارد دلار رسیده است و به رغم تلاش‌های نایک برای کاهش تولید در چین در سال‌های اخیر، این شرکت یکی از بزرگترین کاهش قیمت سهم با بیش از ۱۴ درصد را در روز پنجشنبه متحمل شد.

گاردین پیش بینی کرد که قیمت کفش‌های ورزشی جردن، شلوار جین لویس و لباس‌های گپ نایک نیز احتمالاً در ایالات متحده افزایش می‌یابد چرا که تعرفه‌های ترامپ به مراکز کارخانه‌های آسیایی که زیربنای صنعت پوشاک جهانی است، ضربه زده است.

این رسانه انگلیسی در بخش پایانی گزارش خود با اشاره تاثیر تعرفه های اقتصادی ترامپ به بخش گردشگری و سفر نیز افزود: شرکت هوایی بوئینگ، یکی از بزرگترین ضررکنندگان در وال استریت بود و سهام این سازنده هواپیما و هوافضا بیش از ۱۰ درصد سقوط کرد. این در حالی است که مالیات های ترامپ به ۴۵ سال تولید تقریباً بدون تعرفه این بخش پایان داد. تعرفه های ترامپ قرارداد سازمان تجارت جهانی (WTO) که در سال ۱۹۸۰ (۱۳۵۸) منعقد و راه را برای صادرات انبوه جت های تجاری ایالات متحده به ویژه به اروپا هموار کرده بود را پایان داده و این به معنای افزایش هزینه های تولید به مشتریان خطوط هوایی و در نهایت قیمت بلیط مصرف کننده است.

گفتنی است بوئینگ بزرگترین صادرکننده ایالات متحده از نظر ارزش دلاری است و حدود ۸۰ درصد از هواپیماهای تجاری خود را صادر می کند.

گاردین در پایان تاکید کرد : قوانین جدید تعرفه ای دونالد ترامپ تاکنون تریلیون‌ها را از ارزش بازار شرکت‌های سهامی عام کم کرده است، موضوعی که می تواند باعث حتی ویرانی کسب‌وکارهای برندهای آمریکایی مستقر در ایالات متحده در سراسر جهان شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در پایتخت
جان کری: نباید توانایی ایران را دست‌کم گرفت
رئیس پارلمان ترکیه: نتانیاهو، در بهترین حالت، به هیتلر دوم تبدیل خواهد شد، نه داوود دوم
مجوز 30 روزه آمریکا به کشورها برای خرید نفت از روسیه
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
البوسعیدی : آمریکا با جنگ به توافقی بهتر از آنچه از طریق مذاکره حاصل می‌شود، نخواهد رسید
مسیرهای ده‌گانهٔ راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران اعلام شد
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است
وال‌ استریت‌ ژورنال: قیمت نفت هم‌اکنون به سطحی نزدیک شده که به اقتصاد آسیب می‌زند
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
درخواست سناتور آمریکایی برای اخراج وزیر جنگ به دلیل حمله به مدرسه میناب
درخواست مقامات بخش انرژی آمریکا برای پایان فوری جنگ
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به شمال اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم
سقوط هواپیمای سوخت رسان آمریکا با شش کشته در غرب عراق
هشدار بی سابقه ایران درباره هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی
دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش و گفتگو تنها راه خروج از جنگ است
سردار موسوی: با هر غلط اضافه دشمن جبهه‌های دیگری گشوده خواهند شد
نیروهای مسلح عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق به صحنه تسویه‌حساب‌ها تبدیل شود
سردار سپاه: ایران توانایی اداره یک جنگ طولانی‌مدت را دارد
بقائی: قطعنامه شورای امنیت، نشان‌دهنده زوال این شورا است
انصاری: ورزشکاران ایرانی عاشق کشورشان هستند
پزشکیان درگذشت معاون نخست وزیر عمان را تسلیت گفت
تجمعات ضدآمریکایی و اسرائیلی ایرانیان باز هم برگزار شد
دعوت سید حسن خمینی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
دعوت سپاه از اقشار و آحاد مختلف مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
نقش امارات در حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حمله موشکی حزب‌الله به محل تجمع نیروهای پیاده ارتش صهیونیستی
زاخارووا: آمریکا و اسرائیل به میز مذاکره بازگردند
نخستین پیام رهبر جدید انقلاب در صدر اخبار رسانه‌های آمریکایی
قرارگاه خاتم الانبیا: حمله به بنادر ایران واکنش ویران‌کننده‌ای به‌دنبال دارد
پیام خانواده سپهبد شهید سید عبدالرحیم موسوی به مناسبت انتخاب رهبر جدید
اعلام "هفته وحدت و انسجام ملی" از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
تماس تلفنی نخست وزیر هند و پزشکیان
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان