×
سیاسی
شناسه خبر : 219156
تاریخ انتشار : جمعه 1404/01/15 ساعت 15:38
سردار علایی: نباید احتمال اقدام نظامی آمریکا را نادیده گرفت

سردار علایی: نباید احتمال اقدام نظامی آمریکا را نادیده گرفت

حسین علایی به جماران گفت: ترامپ به دنبال آن است که بگوید من تنها رئیس جمهوری آمریکا بوده ام‌ که توانسته ام مسأله هسته ای ایران را حل کنم. ترامپ این موضوع را نیز در اولویت برنامه های خود قرار داده است. از طرفی او عجله هم دارد و نشان دادن اراده برخورد نظامی شاید به همین دلیل باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس پیشین ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه باید آمریکا را از دست زدن به حمله نظامی مأیوس کرد، پیشنهاد می دهد: بهتر است ایران یک شگفتانه دیپلماتیک از خود نشان دهد و ترامپ را در حوزه دیپلماسی خلع سلاح  کند تا با اجتناب از جنگ، امکان اراده تهاجم نظامی را از شیطان بزرگ بگیرد.

نظر شما درباره تهدید هست های شدن ایران توسط برخی مسئولین چیست؟

از روزی که ترامپ بر سر کار آمده است، تهدیدات آمریکا علیه برنامه هسته ای ایران به طور مرتب افزایش یافته است. رئیس جمهور آمریکا می داند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست، ولی ترامپ بر این باور است که توسعه توان صلح آمیز هسته ای ایران به مفهوم ایجاد توانایی بالقوه برای تغییر سیاست ایران برای اتخاذ سیاست بازدارندگی هسته ای در زمان اضطرار است. 

به همین دلیل است که آمریکا به دنبال برچیدن ظرفیت هسته ای ایران با مذاکره و یا از طریق تهدید به بمباران است. 

سیاست اسرائیل هم این است که هیچگونه طرفیت و توانایی هسته ای در ایران وجود نداشته باشد تا همچنان اسرائیل دست بالا را در قدرت هسته ای در خاورمیانه داشته باشد و بتواند کلاهک های هسته ای خود را به رخ کشورهای منطقه بکشد.  به همین دلیل است که اسرائیل به طور مرتب در جهان تبلیغ می کند که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای است تا بتواند قدرت های هسته ای جهان را علیه برنامه هسته ای ایران به کار گیرد. 

الان هم که ترامپ به قدرت رسیده است، اسرائیل فکر می کند که بهترین فرصت را به دست آورده تا با به کارگیری قدرت سیاسی و نظامی آمریکا، برنامه هسته ای ایران را به طور کامل متوقف کند و بهترین بهانه را می خواهد از اظهارات برخی از افراد ایرانی به دست بیاورد. 

این در حالی است که سیاست ایران، خلع سلاح هسته ای ابتدا در خاورمیانه و سپس کنار گذاشتن سلاح های هسته ای توسط قدرت های بزرگ جهانی است.

راه مقابله با پروپاگاندای رسانه ای مبنی بر حمله نظامی قریب الوقوع به ایران به خصوص با مانور روی تحرات نظامی در دیه گو گارسیا چیست؟ اهداف این پروپاگاندا چیست؟

آمریکا به دنبال آن است تا تمام قوای نظامی مورد نیاز برای تداوم حملات به یمن و در صورت نیاز تهاجم به مراکز هسته ای ایران را به منطقه گسیل دارد. بر همین اساس است که ناوهای هواپیمابر خود را به منطقه اعزام کرده و هواپیماهای بمب افکن B2 را در جزیره دیه گوگارسیا در اقیانوس هند مستقر کرده است. این اقدامات، در واقع اجرای بخشی از  سیاست فشار همه جانبه آمریکا علیه ایران است تا ایران را در موضع ضعف قرار دهد.

طبیعی است که نباید احتمال اقدام نظامی آمریکا را نادیده گرفت و باید آمریکا را از دست زدن به حمله نظامی مأیوس کرد. 

شاید بهترین راهکار، گرفتن بهانه مذاکره از دست ترامپ باشد. نباید گذاشت که ترامپ به بهانه مذاکره نکردن ایران، افکار عمومی را علیه حکومت ایران بسیج کند. خوشبختانه ایران پاسخ نامه ترامپ را داده است و مذاکره را نفی نکرده است. این شیوه خوبی برای گرفتن پرچم مذاکره از دست ترامپ است. در هر صورت نباید گذاشت تا تهدیدات ترامپ علیه ایران به طور مرتب تکرار شود. 

بهتر است به نیازهای ترامپ از طرح «مذاکره» توجه شود و به این ترتیب با بهره گیری از قدرت مذاکره، منافع ملی را تأمین کرد.

شانس موفقیت دیپلماسی را در مذاکرات غیرمستقیم پیش رو چگونه می بینید؟

هر نوع مذاکره ای می تواند با موفقیت همراه شود و جلو برود، به شرط آنکه آمریکا از خود انعطاف به خرج دهد و به دنبال حل مشکلات اسرائیل نباشد. 

طبیعی است که تداوم مذاکرات غیرمستقیم و نیل به توافقات حداقلی می تواند راه را برای انجام مذاکرات مستقیم باز کند. 

در این صورت کنار گذاشتن واسطه ها در مذاکرات، می تواند بر سرعت کارها بیفزاید و سطح تخاصمات آمریکا با ایران را کاهش دهد.

آیا ترامپ علاقه و اراده ی برخورد نظامی با ایران را دارد؟

ترامپ به دنبال آن است که بگوید من تنها رئیس جمهوری آمریکا بوده ام‌ که توانسته ام مسأله هسته ای ایران را حل کنم. ترامپ این موضوع را نیز در اولویت برنامه های خود قرار داده است. از طرفی او عجله هم دارد و نشان دادن اراده برخورد نظامی شاید به همین دلیل باشد. 

باید توجه داشت که آمریکا همیشه از نیروی نظامی در برخورد با مخالفین خود استفاده کرده است و تاریخ همیشه شاهد تهاجمات نظامی این کشور به کشورهای مختلف از جمله ویتنام، عراق و افغانستان بوده است. الان هم که هر روز مردم مظلوم یمن را بمباران می کند. 

بنابراین، ترامپ می خواهد اراده خود را در اقدام نظامی نشان دهد، گرچه می گوید می خواهد مرد صلح هم باشد که البته با جنگ طلبی آمریکا در تناقض است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سرمایه گذاری پسر ترامپ در تولید پهپادهای اسرائیلی
کدام کشورها در نمایشگاه قرآن شرکت کرده‌اند؟
پرسپولیس – خیبر؛ آخرین فرصت اوسمار برای بازگشت به کورس قهرمانی/ترکیب پرسپولیس
ساعت کاری ادارات سیستان و بلوچستان تغییر کرد
برنامه‌های تیم ملی در فیفادی مشخص شد+ جزئیات
هدف اسرائیل غیر قابل‌ زیست کردن غزه است
بزرگراه شهید باقری امشب مسدود است
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
ردپای زلنسکی و زنش در پرونده جزیره اپستین
بن‌بست اروپا برای اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه
رکوردشکنی داوطلبان شوراهای اسلامی روستاها/اعلام آخرین ساعت ثبت نام
هواپیمای ناشناس چطور وارد حریم هوایی روسیه شد؟
پیام تسلیت قالیباف به خانواده محمد قمی نماینده مجلس
آمادگی اروپا برای کمک به پیشبرد روند دیپلماتیک در موضوع هسته‌ای ایران
پیش‌بینی افزایش دمای تهران در روزهای اخیر
مخالفت آمریکاییها با جنگ احتمالی علیه ایران
چرا سهام ایرباس سقوط کرد؟
جاده چالوس یکطرفه شد
اعزام نیرو به غزه از سوی 5 کشور
دیپلماسی منطقه‌ای در مهار تنش‌ها علیه ایران
عراقچی: پرونده هسته‌ای ایران با راهکار نظامی قابل حل نیست
نرخ بلیت هواپیما همچنان 48 دلار برای هر صندلی است
رئیس فیفا متهم به همدستی در جنایات جنگی شد
ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند پهلو گرفت
غیبت ادامه‌دار وریا غفوری در تمرین استقلال
پرواز خونین دنا در جاده چالوس!
قیمت دلار امروز هم صعودی بود
امیر دریادار ایرانی: امنیت پایدار دریایی با هم‌افزایی کشورهای منطقه محقق می‌شود
عملیات احداث سایت جدید پسماند نوشهر کلید خورد
خشم ترامپ از سخنان اوباما درخصوص واقعی بودن موجودات فضایی
ایران همچنان یک تهدید امنیتی محسوب می‌شود
تاکید عراقچی بر تلاش برای تدوین پیش‌نویس مذاکرات ایران و امریکا
درگذشت صدابردار جوان سینما
بزرگ‌ترین تجمع نظامی آمریکا از زمان جنگ خلیج فارس در نزدیکی ایران در حال انجام است
بودجه فدراسیون‌های ورزشی نهایی شد؟
نظر ماکرون درخصوص آزادی بیان: کاملا مزخرف است!
جزئیات برگزاری جام جهانی باشگاه‌ها با 48 تیم
بومی‌سازی 90 تا 100 درصد تجهیزات صنعت برق
آخرین جزئیات از زلزله سومار
وزارت بهداشت: 500 آمبولانس جدید خریداری شد
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)
زلزله 3.7 ریشتری شیرگاه استان مازندران را لرزاند
مسکو: 197 پهپاد اوکراین را منهدم کردیم
آنکارا از آغاز تولید جنگنده و ناو هواپیمابر خبر داد
قمار ترامپ با «دیپلماسی بدون دیپلمات‌ها»
اعلام برنامه اردوی نوروزی تیم ملی فوتبال ایران