×
بین الملل
شناسه خبر : 219146
تاریخ انتشار : جمعه 1404/01/15 ساعت 14:08
رونمایی از کارت طلایی 5 میلیون دلاری اقامت دائم آمریکا / کارت طلایی چیست؟+ فیلم

رونمایی از کارت طلایی 5 میلیون دلاری اقامت دائم آمریکا / کارت طلایی چیست؟+ فیلم

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز پنج‌شنبه 3 آوریل (14 فروردین) از کارت جدید اقامت در خاک آمریکا به نام «کارت طلایی» رونمایی کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل:این کارت که تصویر چهره رئیس جمهوری آمریکا را نیز روی خود دارد، با قیمت ۵ میلیون دلار عرضه می‌شود و قرار است در کمتر از دو هفته دیگر به طور رسمی در دسترس قرار گیرد.

دونالد ترامپ با نشان دادن این کارت به خبرنگاران گفت: «برای ۵ میلیون دلار، این کارت می‌تواند مال شما باشد. کارت طلایی است؛ کارت ترامپ!».

وی همچنین تأکید کرد که خودش نخستین فردی بوده که این کارت را خریداری کرده است. هنوز مشخص نیست دومین خریدار چه کسی بوده، اما رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که کارت طی «کمتر از دو هفته آینده» عرضه خواهد شد.

اما این کارت چیست و چه مزایایی دارد؟

کارت طلایی در واقع بازنگری بر برنامه مهاجرتی موسوم به «ای‌بی-۵» (EB-5) است؛ برنامه‌ای که در دهه ۱۹۹۰ توسط کنگره آمریکا تصویب شد و به سرمایه‌گذاران خارجی اجازه می‌داد با سرمایه‌گذاری تقریباً یک میلیون دلاری در پروژه‌های اقتصادی آمریکا، اقامت دائم دریافت کنند.

این اقامت با دریافت «گرین‌کارت» همراه بود و مهاجر را از محدودیت‌های شغلی و منطقه‌ای ویزاهای سنتی رها می‌کرد.

اما در نسخه پیشنهادی ترامپ، مبلغ سرمایه‌گذاری به ۵ میلیون دلار افزایش یافته، شرایط منطقه‌ای برای سرمایه‌گذاری حذف شده و فرآیندهای اداری پیچیده ویزای قبلی نیز ساده‌سازی شده‌اند.

همچنین، برخلاف برخی ویزاهای کار، دارندگان کارت طلایی آزادی کامل در انتخاب محل زندگی و اشتغال خواهند داشت.

یکی از نکات مهم کارت طلایی، معافیت دارندگان آن از پرداخت مالیات بر درآمدهای خارجی است. به بیان دیگر، برخلاف شهروندان آمریکایی، کسانی که کارت طلایی دریافت می‌کنند ملزم به پرداخت مالیات بر درآمدهایی که در خارج از آمریکا کسب می‌کنند نخواهند بود.

این امتیاز، کارت را برای بسیاری از سرمایه‌داران بین‌المللی به‌ویژه شهروندان چین، خاورمیانه و روسیه به گزینه‌ای بسیار جذاب بدل می‌کند.

هاوارد لاتنیک، وزیر بازرگانی دولت دونالد ترامپ، اعلام کرده است که تنها در یک هفته بیش از هزار کارت طلایی به فروش رفته که ۵ میلیارد دلار درآمد برای دولت ایجاد کرده است.

وی همچنین برآورد کرده است که بیش از ۳۷ میلیون نفر در سراسر جهان توانایی مالی خرید این کارت را دارند.

به گفته آقای لاتنیک، هدف دولت فروش ۲۰۰ هزار کارت طلایی است که با نرخ ۵ میلیون دلار برای هر کارت، معادل ۱ تریلیون دلار درآمد خواهد بود.

رقمی که می‌تواند بخش قابل توجهی از بدهی ۳۶.۵ تریلیون دلاری ایالات متحده را پوشش دهد.

با وجود استقبال اولیه از سوی برخی محافل اقتصادی، بسیاری از نهادهای ناظر، اقتصاددانان و فعالان حقوق مهاجرت نسبت به این طرح ابراز نگرانی کرده‌اند.

به باور منتقدان، کارت طلایی می‌تواند به فساد اداری و تجاری دامن بزند، مهاجرت به آمریکا را به امتیازی مبتنی بر ثروت تبدیل کند و شکاف میان مهاجران عادی و ثروتمندان را افزایش دهد.

در حال حاضر، بیش از ۲۵۰ هزار نفر در صف انتظار برنامه ویزای قبلی قرار دارند. در حالی که آن‌ها ممکن است سال‌ها در صف بمانند، یک مهاجر ثروتمند تنها با پرداخت ۵ میلیون دلار می‌تواند اقامت دائم آمریکا را سریع و بی‌دردسر دریافت کند.

دونالد ترامپ در دفاع از این طرح اعلام کرده که کارت طلایی بخشی از برنامه کلی او برای احیای اقتصاد آمریکا پس از دوران بحران است.

وی در همان روز معرفی کارت، تعرفه‌های گسترده‌ای علیه واردات جهانی اعلام کرد و آن روز را «روز آزادی» نامید.

رئیس جمهوری آمریکا در توجیه این اقدامات گفت: «اقتصاد ما مثل بیماری بود که به جراحی نیاز داشت. حالا قرار است این کشور شکوفا شود.» با این حال، اعلام تعرفه‌ها واکنش منفی بازارهای جهانی را در پی داشت.

کارت طلایی ترامپ نمادی از رویکرد جدید دولت آمریکا به مهاجرت، اقتصاد و سیاست جهانی است. طرحی که می‌کوشد با جذب سرمایه از طریق فروش اقامت، هم بدهی آمریکا را کاهش دهد و هم سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کند.

این سیاست اما هم‌زمان با خود سؤالات جدی درباره عدالت اجتماعی، فساد احتمالی، و مشروعیت فروش اقامت به همراه آورده است.

در حالی‌ که دونالد ترامپ معتقد است این کارت به «شکوفایی آمریکا» خواهد انجامید، منتقدان هشدار می‌دهند که ممکن است آمریکا را به سمت تبدیل شدن به «بازار فروش اقامت به ثروتمندان» سوق دهد.


یورونیوز
نظرات

آخرین اخبار
صدور احکام جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی از هفته آینده ؛ زمان واریز مابه‌التفاوت
چگونه استارلینک ابزار جنگ ارتش آمریکا علیه ایران شد؟
جزئیات نامه زلنسکی به ترامپ و کنگره آمریکا
شهادت 4 عضو یک خانواده درحمله پهپادی در جنوب لبنان
فعالیت سامانه‌های پدافندی کویت برای مقابله با اهداف هوایی
بیانیه حماس درپی حملات اسرائیل به جنوب لبنان
آخرین وضعیت راه‌ها؛ ترافیک روان در چالوس، هراز و فیروزکوه
آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
آتش‌سوزی مرگبار در خوابگاه دخترانه ؛ 10 دانش‌آموز جان باختند
چه کسانی از ثبت‌نام در کنکور 1405 محروم شدند؟/ ضوابط جدید سنجش
جنایت هولناک در رامسر؛ پسر جوان پدر و مادرش را به قتل رساند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 7 خرداد+ وضعیت استان ها
گزارشگر ویژه سازمان ملل دوباره در لیست تحریم قرار گرفت
ماجرای درگیری در تنگه هرمز و انفجارهای بندرعباس و سیریک در بامداد پنجشنبه چه بود؟
ترامپ: عمان را منفجر می کنیم
کمک نظامی 28 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین
چگونه فرزندانی امن در شبکه‌های اجتماعی تربیت کنیم؟
چین ربات می‌سازد، هر 15 دقیقه یکی!
تشخیص سرطان پوست با تتوی هوشمند
هشدار؛ امکان سرقت اثر انگشت از عکس‌های سلفی
لایک‌ها و کامنت‌ها چگونه مغز ما را شرطی می‌کنند؟
چطور چاقی، مغز را سال‌ها پیرتر نشان می‌دهد؟
یک راه طبیعی برای کاهش درد و تقویت عضلات در آرتروز زانو
ارائه پیش‌نویس تفاهم با ایران به نتانیاهو و رهبران منطقه
آمریکا برای بازسازی ذخایر تسلیحاتی چقدر زمان نیاز دارد؟
میدل ایست آی: ایران برنده جنگ است
هگست: ایرانی‌ها هنوز موشک دارند/نفتکش‌های ایرانی در معرض خطرند!
فرودگاه بین‌المللی اصفهان فعالیت خود را آغاز کرد
البرادعی خطاب به انگلیس: حمایت از تهاجم علیه ایران نگران‌کننده است
اعزام مین‌روب به دریای مدیترانه از سوی هلند
دمای هوا در مشهد به زودی به 40 درجه می رسد
گفتگو وزیران امور خارجه ایران و فرانسه در مورد خاتمه جنگ
روبیو ادعاهای تازه‌ای علیه ایران مطرح کرد
تأثیر جنگ علیه ایران بر اقتصاد بحرین
سفیر ایران در سئول: هیچ دخالتی در حادثه کشتی کره‌جنوبی نداشتیم
تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های اقتصادی تأکید کردند
فقط کمتر از 9 درصد موافق ادامه محدودیت اینترنت هستند
آغاز بمباران منطقه صور در جنوب لبنان توسط اسرائیل
عبور ایمن 23 کشتی از تنگه هرمز با هماهنگی نیروی دریایی سپاه
احتمال حرکت سیاسی ترامپ در اعلام توافق و افزایش فشار بر ایران
اولین مراسم عمومی برای 4 شهید خانواده رهبر انقلاب + زمان برگزاری
بیانیه تیم ملی فوتبال ایران درباره فهرست نهایی جام جهانی
واکنش تند مقتدی صدر به اظهارات سفیر انگلیس در عراق
ادعای ترامپ: به نفت و تنگه نیازی نداریم
جراحی مرگبار زیبایی غیرمجاز/ متهم بازداشت شد
آخرین وضعیت رد و بدل پیام‌ها/ اختلاف برسر برخی بندها همچنان باقی است
حماس: ترور فرماندهان مقاومت، عزم ما را تضعیف نخواهد کرد
انگیزه‌های سیاسی ترامپ از سفر به تگزاس چیست؟
مرزبندی بهارستان بر سر مذاکره با آمریکا؛ توافق تاریخی یا تکرار تجربه‌های تلخ گذشته؟
چین چگونه به مسئله تنگه هرمز می‌نگرد؟