×
فرهنگی
شناسه خبر : 219041
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/14 ساعت 13:38
پایتخت 7؛ قصه‌ای که هنوز جان نگرفته است

نورنیوز بررسی می‌کند؛

پایتخت 7؛ قصه‌ای که هنوز جان نگرفته است

پایتخت 7 با گذشت ده قسمت، هنوز قصه‌ای پرکشش ارائه نکرده و نبود تعلیق، انتقادهای بسیاری را برانگیخته است. ورود بهتاش در قسمت دهم شاید بتواند جانی تازه به داستان ببخشد، اما همچنان جای خالی روایت منسجم احساس می‌شود. با این‌حال، خانواده، غیرت ایرانی و نقد اجتماعی، همچنان نقاط قوت سریال هستند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: پایتخت ۷ با گذشت ده قسمت، هنوز به نقطه‌ای نرسیده که بتوان آن را ادامه‌ای شایسته برای مجموعه‌ای دانست که سال‌ها نبض مخاطب را در دست داشت. قصه‌ای که باید با ریتمی پویا و پرتعلیق پیش برود، در این فصل با افتی چشمگیر مواجه شده و ورود بهتاش در قسمت دهم، گرچه یک شوک تازه به داستان وارد کرده، اما نمی‌تواند ضعف‌های روایی آن را به‌طور کامل پوشش دهد. در حالی که این شخصیت همواره یکی از عناصر جذاب سریال بوده، تأخیر در حضور او باعث شده که بخش زیادی از داستان بدون درگیری‌های همیشگی و کشمکش‌های مورد انتظار سپری شود. با این حال، نمی‌توان منکر آن شد که پایتخت، حتی در روزهای ضعف خود، همچنان ویژگی‌هایی دارد که آن را از دیگر سریال‌های هم‌رده‌اش متمایز می‌کند.

عنصر خانواده، از ابتدا تا کنون، نقطه قوت اصلی پایتخت بوده است. در میان تمام ماجراهای ریز و درشت، این مجموعه همواره بر همبستگی میان اعضای یک خانواده ایرانی تأکید کرده است. درگیری‌های نقی با اطرافیان، تلاش هما برای حفظ تعادل، شیطنت‌های بهتاش و ماجراجویی‌های ارسطو، همگی در کنار یکدیگر تصویر آشنایی از خانواده‌ای واقعی را ساخته‌اند که در هر شرایطی، پشتیبان یکدیگرند. این نمایش صمیمیت و وابستگی خانوادگی، همان چیزی است که مخاطب را پای تلویزیون نگه می‌دارد، حتی اگر داستان دچار ضعف‌هایی باشد.

یکی از مؤلفه‌های مهم در پایتخت، نمایش غیرت و اصالت مرد ایرانی است. شخصیت‌هایی مانند نقی، بهبود و حتی بهتاش، در کنار تمام اشتباهات و تصمیمات نادرست‌شان، در مواقع حساس، پایبند به ارزش‌های خانوادگی هستند. سکانس‌هایی مانند خداحافظی خواستگار تاجیکستانی یا واکنش‌های نقی در برابر چالش‌های زندگی، به خوبی این مفهوم را نشان می‌دهند. در کنار آن، جایگاه زنان در این مجموعه نیز قابل توجه است. هما، به عنوان نقطه تعادل خانواده، همواره نقشی کلیدی در مدیریت بحران‌ها داشته و بدون آنکه در تقابل با سنت‌های خانوادگی قرار گیرد، توانسته شخصیت زنی قدرتمند و تصمیم‌گیرنده را به نمایش بگذارد.

پایتخت همچنین همیشه زبان تندی در نقدهای اجتماعی خود داشته، اما این نقدها را با طنزی هوشمندانه ارائه داده است. در این فصل نیز، گرچه قصه پرتعلیق و پویایی وجود ندارد، اما هنوز هم لحظاتی دیده می‌شود که مخاطب را به فکر فرو می‌برد. ماجرای سمعک نقی و بی‌صداقتی او، هجو برخی رفتارهای نمایشی مانند تحویل زمین توسط هیئت کشتی، و حتی پرداختن به موضوع فرزندخواندگی و مهربانی با کودکان بی‌سرپرست، از جمله نکاتی هستند که نشان می‌دهند پایتخت هنوز هم دغدغه‌های اجتماعی دارد. اما نبود یک قصه منسجم و کشمکش‌های جدی، باعث شده که این پیام‌ها آنچنان که باید، تأثیرگذار نباشند.

ورود بهتاش در قسمت دهم، قطعاً می‌تواند تنشی تازه به داستان اضافه کند، اما آیا این کافی است؟ واقعیت این است که پایتخت ۷ از همان ابتدا باید با ریتمی تندتر و پراتفاق‌تر پیش می‌رفت. مخاطبی که سال‌ها با نقی، ارسطو، بهتاش و دیگران زندگی کرده، انتظار دارد که داستانی جذاب، پرکشش و پر از موقعیت‌های غیرمنتظره را ببیند. حالا که بهتاش بازگشته، شاید فرصتی برای جبران این کمبودها فراهم شود، اما اگر در ادامه نیز روایت داستانی همین روند کند و بی‌حادثه را طی کند، ممکن است این فصل در مقایسه با فصول گذشته، کم‌رنگ‌تر و کم‌اثرتر در ذهن مخاطب باقی بماند. حال باید دید که آیا سازندگان، از این فرصت برای جان بخشیدن به قصه استفاده خواهند کرد یا خیر.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صدور دستورالعمل اجرایی جدید پاکستان برای توسعه تجارت تهاتری با ایران
جزییات پیشنهاد جدید وزارت رفاه برای ساماندهی طرح کالابرگ+فیلم
شرط اخراج هاشمیان مشخص شد
زمان واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
زمین لزره 4.3 ریشتری کرمان را لرزاند
رژیم صهیونیستی: با قدرت به زیرساخت‌های حماس حمله می‌کنیم
حمایت ظریف از اقدام کشورهای جهان در اجرای بند 8 قطعنامه 2231
هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن برای حمله به غزه
کمک مالی آمریکا به کلمبیا قطع می‌شود
پزشکیان: هر مقرره‌ای که بر مردم فشار اقتصادی وارد کند، باید سریع اصلاح شود
وزیر دفاع افغانستان: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست
ترامپ: تاسیسات اتمی ایران را بمباران نمی‌کردیم، در غزه آتش‌بس نمی‌‎شد
لیورپول(0)- منچستریونایتد(1)؛ دوئل تاریخی فراتر از یک بازی + گل اول
حکم حبس و جریمه سنگین برای وکیل قلابی
غایبان نماینده اردن در بازی بعدی استقلال در لیگ قهرمانان آسیا
حماس: به آتش‌بس پایبندیم
زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند
فرمانده نیروی دریایی آمریکا: جنگ بعدی در راه است
حمله هوایی رژیم اشغالگر به مرکز نوار غزه و شهادت سه نفر+ فیلم
چین و روسیه، همکار یا رقیب در آسیای مرکزی؟
ماجرای اعتصاب غذای زندانیان در قزلحصار چه بود؟
تصادف اتوبوس دانش‌آموزان در ارومیه با 10 مصدوم
تله ترامپ برای اعراب در پرونده غزه
تعویق‌ کنفرانس‌خبری رییس جمهور
یک متر هم از حریم تخت جمشید کم نشده است
برانکو به پرسپولیس می آید؟
گروسی: یک راهکار دیپلماتیک درباره ایران پیدا می‌شود
بازگشت به حالت عادی روابط کابل و اسلام آباد
پرداخت وام ضروری به 144 هزار بازنشسته در 1404 + جزئیات
فیلیپین با هزاران آواره در محاصره طوفان
بایرن در آستانه شکستن رکورد تاریخی میلان
پس‌ از حادثه رفح، نتانیاهو خواهان عملیات علیه حماس شد
سناریوی حمله روسیه به ناتو بعد از پیروزی در اوکراین
القسام ارتباط خود را با حادثه رفح تکذیب کرد
دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد
آخرین خبر از وضعیت هوشیاری صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی
کارخانه عظیم گاز روسیه هدف پهپادهای اوکراینی قرار گرفت
جاسوس رژیم صهیونیستی در قم اعدام شد
100 شناور جدید در مسیر پیوستن به ناوگان دریایی کشور
سرقت عجیب جواهرات ناپلئون از موزه لوور
قرارگاه قدس: شهادت بزرگان طوایف اهل‌سنت بی‌پاسخ نخواهد ماند
تکلیف سرمربی پرسپولیس امشب مشخص می شود
21 استان بدون باران، زنگ خطر آبی
درخواست دو وزیر تندرو اسرائیل برای پایان آتش‌بس و حمله به غزه
بدهی عمومی آمریکا به 37.9 تریلیون دلار رسید
مادورو: طرح دفاعی کاراکاس علیه آمریکا تکمیل شد
ثبت شرکت خارجی در ایران کمتر از یک روز شد
هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود است
گزارش تصویری | اعتراضات ضد ترامپ با عنوان «بدون پادشاه» در سراسر آمریکا
زمان الحاق رسمی ایران به CFT مشخص شد
X
آگهی تبلیغاتی