×
بین الملل
شناسه خبر : 218997
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/14 ساعت 09:30
آغازجنگ تعرفه‌ای ترامپ؛ بازگشت یک فاجعه اقتصادی؟

نورنیوز از سقوط بازارهای مالی در آستانه شروع جنگ تعرفه‌ های ترامپ گزارش می‌دهد؛

آغازجنگ تعرفه‌ای ترامپ؛ بازگشت یک فاجعه اقتصادی؟

بازارهای مالی آمریکا در آستانه بحران تازه‌ای قرار دارند. سقوط شاخص‌های داو جونز و نزدک نشان‌دهنده نگرانی سرمایه‌گذاران از سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ است. تجربه گذشته نشان داده این سیاست‌ها هزینه‌های تولید را افزایش داده و اقتصاد را تحت فشار قرار می‌دهد. آیا تاریخ تکرار می‌شود.

نورنیوز- گروه بین الملل: سیاست‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش به‌عنوان یکی از جنجالی‌ترین تصمیمات اقتصادی آمریکا شناخته می‌شد. او با شعار حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به چین، سیاست جنگ تعرفه‌ای را علیه شرکای تجاری آمریکا، به‌ویژه چین، اجرا کرد. اما این رویکرد نه‌تنها به تقویت اقتصاد داخلی منجر نشد، بلکه آسیب‌هایی جدی به بازارهای مالی و تجاری آمریکا وارد کرد. نوسانات اخیر در بازار سهام آمریکا، که همزمان با انتظار برای اعلام سیاست‌های تعرفه‌ای جدید ترامپ رخ داده است، نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران همچنان نسبت به تکرار این استراتژی نگران هستند.

افت شاخص‌های داو جونز، اس‌اندپی ۵۰۰ و نزدک در روزهای اخیر، ناشی از عدم قطعیت درباره سیاست‌های تجاری ترامپ است. در دوره نخست، سیاست‌های تعرفه‌ای او موجب کاهش رشد اقتصادی، افزایش هزینه‌های تولید و کاهش رقابت‌پذیری کالاهای آمریکایی شد. حال، با بازگشت مجدد او به کاخ سفید، بازارهای مالی در تلاشند تا تأثیرات احتمالی این سیاست‌ها را پیش‌بینی کنند. تجربه گذشته نشان داده است که اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات چین، نه‌تنها به کاهش وابستگی آمریکا منجر نشد، بلکه باعث افزایش هزینه‌های مصرف‌کنندگان و ایجاد تورم شد. این مسئله، برخلاف ادعای ترامپ، فشار بیشتری بر طبقه متوسط و کسب‌وکارهای کوچک وارد کرد.

تأثیر بر بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری

یکی از مهم‌ترین پیامدهای جنگ تعرفه‌ای، تزلزل در بازارهای مالی و از بین رفتن اطمینان سرمایه‌گذاران است. کارشناسان اقتصادی معتقدند که هرگونه سیاست تعرفه‌ای جدید می‌تواند موجی از نوسانات را در بازار ایجاد کند. سولیتا مارچلی، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در UBS، تأکید دارد که احساسات سرمایه‌گذاران همچنان شکننده است و هرگونه عدم شفافیت در سیاست‌های تجاری ترامپ می‌تواند وضعیت بازار را بحرانی‌تر کند. در این میان، تحلیلگران بانک آمریکایی گلوبال ریسرچ نیز هشدار داده‌اند که ادامه این شرایط ممکن است به کاهش بیشتر ارزش سهام منجر شود.

دلیل این نگرانی‌ها روشن است: جنگ تعرفه‌ای قبلی باعث شد بسیاری از شرکت‌های چندملیتی آمریکایی هزینه‌های سنگینی متحمل شوند و به‌ناچار تولید خود را به کشورهای دیگری مانند ویتنام و مکزیک منتقل کنند. در نتیجه، نه‌تنها مشکل وابستگی به چین حل نشد، بلکه فرصت‌های شغلی جدید نیز در داخل آمریکا ایجاد نشدند. در صورت بازگشت سیاست‌های مشابه، احتمال دارد که سرمایه‌گذاران خارجی از بازار آمریکا خارج شوند و رکود اقتصادی جدیدی شکل بگیرد.

رقابت استراتژیک با چین و پیامدهای جهانی

جنگ تعرفه‌ای ترامپ در دوره نخست، نه‌تنها روابط تجاری آمریکا با چین را متشنج کرد، بلکه سایر متحدان واشنگتن را نیز در موقعیت دشواری قرار داد. اعمال تعرفه‌های سنگین بر فولاد و آلومینیوم، نارضایتی شدید اتحادیه اروپا و کانادا را در پی داشت و آن‌ها را به اقدامات تلافی‌جویانه واداشت. این بار نیز، اگر ترامپ سیاست‌های تعرفه‌ای خود را از سر بگیرد، این احتمال وجود دارد که تنش‌های تجاری نه‌تنها میان آمریکا و چین، بلکه در میان دیگر اقتصادهای بزرگ نیز تشدید شود.

مایکل گرین، استراتژیست ارشد در Simplify Asset Management، معتقد است که عدم شفافیت در سیاست‌های جدید ترامپ، ریسک‌پذیری بازار را افزایش داده و شرکت‌ها را نسبت به سرمایه‌گذاری جدید محتاط‌تر کرده است. اگر تعرفه‌ها مجدداً افزایش یابند، چین احتمالاً با تقویت همکاری‌های اقتصادی با اتحادیه اروپا و سایر اقتصادهای نوظهور، فشار آمریکا را کاهش خواهد داد. چنین تحولی می‌تواند به تدریج جایگاه اقتصادی ایالات متحده را در رقابت جهانی تضعیف کند.

آینده جنگ تعرفه‌ای: راهبردی منطقی یا شکست قطعی؟

جنگ تعرفه‌ای ترامپ، چه در گذشته و چه در آینده، یک قمار اقتصادی پرریسک محسوب می‌شود. با توجه به تجربه پیشین، این سیاست نه‌تنها موجب کاهش وابستگی آمریکا به چین نشد، بلکه هزینه‌های اقتصادی گسترده‌ای را نیز به بار آورد. اکنون، در دور دوم ریاست‌جمهوری، اگر ترامپ بار دیگر به این سیاست‌ها متوسل شود، بازارهای مالی با ریسک‌های بیشتری روبه‌رو خواهند شد و سرمایه‌گذاران خارجی تمایل کمتری به ورود به بازار آمریکا خواهند داشت.

اگرچه ترامپ همچنان بر سیاست‌های حمایتی و ملی‌گرایانه خود تأکید دارد، اما تجربه نشان داده است که اقتصاد جهانی بیش از هر زمان دیگری به همکاری و ثبات نیاز دارد. در این شرایط، تکرار سیاست‌های جنگ تعرفه‌ای می‌تواند نه‌تنها آمریکا، بلکه کل اقتصاد جهانی را با چالش‌های جدیدی مواجه کند. آینده این سیاست‌ها به تصمیماتی بستگی دارد که ترامپ در هفته‌های آتی خواهد گرفت؛ اما بازارهای مالی نشان داده‌اند که هنوز اعتمادی به بازگشت این استراتژی ندارند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
روبات انسان‌نما به یوتیوبر شلیک کرد!
اختراع «سپر صوتی» برای کاهش حواس‌پرتی مبتلایان بهADHD
نخستین واکسن تک‌دوز تب دنگی در جهان تأیید شد
خوراکی‌های پرمصرف با قند پنهان؛ تهدیدی خاموش برای سلامت
درمان پیش‌دیابت خطر بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
X
آگهی تبلیغاتی